Eşinin annenin yanında bu şekil konuşması çok yanlış. Bir diyeceği varsa annen yoksa söylese ya. Bu durumda anneniz de üzülmüştür. evde gerginlik olmuş ve annende yazık üzülmüştür. Olay daha fazla büyümesin, kızım daha fazla kötü olsun diye birşey de diyememiştir.
Ama çoğu erkek yeri geldiğinde bu para mevzusunu yapıyor.
ben Gıda mühendisiyim. Evlenmeden önce eşim ben eşimi çalıştırmam diyordu. Bende ben boşuna okumuyorum diyip çalışacağımı söylüyordum. Evlendikten sonra İstanbul'da oturmaya karar verdiğimizde ve ev kira olunca artı elektrik su doğalgaz yeme içme masrafları olunca eşim gıkını bile çıkarıp çalışma demedi. Kızım doğunca kendim çocuğuma bakmak istediğim için işi bıraktım. Tabi tek başına ev geçindirmek zoruna geldiğinden bazen ne zaman başlıcan işe diye soruyor. Bende kızım okula başlasın öyle hem sen hani karını çalıştırmazdın noldu diyince birşey diyemiyor.
Geçende de şehir dışına iş için çıktığında mecbur bazı harcamaları kredi kartından yaptım. Söylediğimde de nasıl ödemeyi düşünüyorsun dedi bana. Ben çalışıyor muyum dedim nasıl ödeyeyim hem harcadıysam kızımın ihtiyaçlarını aldım dedim. Bu lafı o kadar zoruma gitti ki. Çalışmadığımı bile bile bana nasıl ödemeyi düşünüyorsun diye soruyor utanmadan.
Evdeyim diye Oriflame yapıyorum. Az uz birşeyler kazanıyorum. Birşey olunca çalışıyorsun artık bilmem ne diyor. Cidden bu para mevzusu yüzünden ayrılmayı bile düşünüyorum. Allah aşkına karı koca arasında para mevzusu olur mu? Yada bir süre çalışmayınca insanın gözüne bu şekil sokulurmu? En sonunda dedim ama düşmez kalkmaz bir Allah. yarın birgün ben çalışırım, sen çalışamıyacak duruma gelirsin o zaman sen benim elime bakarsın dedim.
Kısacası arkadaşım mesleğin varken ve çocukta yokken çalış. Uzak yakın deme. Ama kocanın eline bakma.