Anneler, iyilik yapicam derken "kotuluk" yapiyorlar bazen.
ben senı hep kılolu sanmıstım ıste herzaman kılolu olan ınsanlar 5 kılo fazlalıgı bıle ancak elbıse olmayınca anlıyor farketmıyor alısıyor kılolu olmaya ve zor kılo verıyor ama zayıf ınsanlar 2 kılodan bıle delı oluyor ben lısedeyken bıle 70 kılolardaydım ama yagoranım her yıl cok artıyor mesela şöyle dusun 90 kıloydum esımle tanıstıgım sıralar ama 40-42 etek gıyerdım. Sımdı 50lere cıktım kılo olarak on kılo arttı dıye dusunuyor ınsan ama yaglanma cok oldu cok streslı sıkıntılı gunlerım oldu sımdı sımdı bıraz daha ıyıyım. Kortızon hormonu cok calısmıs benım. Metabolızmam cok yavas. 3 yıldır adet gormem ıcın cylco hap kullanıyorum ıkı kez de tup bebek yaptım masa bası calısıyorum hareketsız yasam 6 ay kadar yuruyemedım gecen yıl ayak amelıyatı oldum hepsı bırlesınce boyle ıste. Esım gercekten farklı bırıdır asla sorun etmez ama saglım ıcın endıselnıyor acık bırsekılde. Ama su da var nekadar sorun etmese emınım o da daha zayıf bır kadın ıstıyordur vucut hattı cok bellı olmayan mesela. ısyerımızde falan daha rahat ederdı emınım goguslerım daha kucuk olsaydı mesela. Hacettepe de cok ıyı bır doktor duydum gıtmeyı kafa koydum ıradesız bırıyım ama bıryıldır kendımden ılk kez bukadar mutsuzum. Kılo ver cocugun olur dıyen cahıl komsulardan sıkıldım esımle alısverıs yapamamak uzuyor ya da kendılıgınden bırsey almak ıstese alamaz sonucta. Yuzum cok guzeldır yuzu nekadar guzel zayıf olsa taş olur bu dıye duyarım kendımı bıldım bılelı sıkıldım bunlardan.
canım sen cok sanslı bır kadınsın ınan bana bu devırde eslerın bırbırının ruhunu sevmesı kadar mukemmel bır sey yok bende cok ısterdım esımın benı her halımle sevmesını ama o kılolu oldugum donemlerde hareketlerı cok degısmıstı buyuk bır hayal kırıklıgına ugrattı benı cok kırıldım ben onu afedersınız b.kada bulansa hep aynı sekılde gordum sevgım hıc azalmadı ama o ole degıldı cok sekılcıymıs bu cok uzucu gelecek gunler benı korkutuyor acıkcası bunun hastalıgı var hamılelıgı var yaslılıgı var var oglu var
canım senın yasadıgın saglık sorunlarıda kılolarında artısa sebebıyet vermıs benım goguslerımde buyuk aklıma geldı sımdıokadar kılon verdım olcuyorum gogus hala 95 cıkıyo sen ınsanların dedıgıne bakma onlar herzaman konusucak bır sey bulurlar ben sımdı zayıfladım 3senedır evlıyız cocugu olmuyo dıye konusuyolar bu bole surer gıder
canım kılo vermek cok zevlı bır sey ben cok zevk alıyorum sahsen helede ıdrarımdakı yag tabakalarını gordukce sevınc cıglıklarını basıyorumcanım ınsan yeterkı ıstesın herseyı yapabılır sıgara ıcerken ımkansızdı bırakmak ama bıraktım kılolu oldugumdada kılo vermek oleydı cok zor gelıyodu ama ıstedım azmettı ve oldu cok sukur hatta bu yaz bır 5kılo daha vermek ıstıyorum valla yazın kılo vermek cok guzel oluyor umarım sende kendını ıyı hıssetmek mutlu olmak adına kılo verırsın hersey gonlunce olsun
evliliğimizde bir sürü sorun var. Ve hep sallantıdayız. Benimle madem cinsel hazzın yok neden evlisin diye sordum. Cevabı benim için cinsellik çok önemli değil oldu. Peki dedim madem önemli değil neden bana bu lafları söylüyorsun. öünkü o hep ince alımlı bir kadın istemiş. Ben evlendiğimde iyiymişim ama şimdi kendimi salmışım. Kilo almışım ,oturuşum yürüyüşüm değişmiş. Ben evlenirken 38-40 beden giyerdim yani şuan ki halimden çoooooook ta farklı değildim. şimdide 42 bol geliyor 40 a doğru gidiyorum.
Dün den beri hep kafamda bu kızlar. Psikolojim alt üst oldu. Kendimi çok kötü hissediyorum. Akşam eve gittim kocaman kadın aynanın karşısında oturup ağladım. Ben bu kadar mı çirkinim neden bu muameleyi görüyorum diye. Akşam hiç konuşmadın nerede ise 11 gibi yattım ama uyuyamadım sabaha kadar kabus gördüm.
Ben bu evlilik için çok uğraştım ve şuan neden bu haldeyiz anlamıyorum.
Kafamı biraz daha toplayıp size daha düzgünce olanları anlatmak ve yorumunuzu almak istiyorum aslında. Ama devamlı bu olayı düşünmekten bitik haldeyim. Yansız yazamam diye korkuyorum
diyer spor ilaç vb hepsini denedim. Endokrin e gittim tüm tahlilleri yaptırdım. Annem guatr hastasıydı bende de troid hormonu azlığı var. Ama son tahlillerde daha iyi çıktı sonuçlar. Bu pko yu çok duyuyorum. Birde kadın doğuma gideyim en iyisi.
Insülin direnci nasıl anlaşılıyor? Ya o kadar çok doktora gittim ki hala bulamadım kendimdeki sorunu. Kafayı yiyeceğim. O kadar az yiyorum karbonhidrat alımımı düşürdüm. Bol protein almaya çalışıyorum. Sevmediğim halde diet süt ve yoğurt her gün tüketiyorum ama hala kiloluyum.
Dukan dieti ile kilo verdim ama o diette beni hayattan soğuttu devamlı protein almak ve sıfır meyve bana göre değil. Ama ne yazık kişuana kadar işe yarayan tek dietti. Yeniden konsantre olup ona mı başlasam bilemedim ?
esımle cok sorunlarımız oldu ama o kadınlara evlılıklere cok farklı bakar. ve benı cok uzen kırıcı bır yapısı olsa da bazı anlarda benı sedvdıgını bılıyorum bu yıl emın oldum ıyıce yanı. sen benım annemsın sen benım cocugumsun sen benım kardesımsın sen benım yolarkadasımsın yazmıs bu yıl evlılık yıldonumuzde. evet dedıgın gıbı hamılelıgı var hastalıgı var herkes yakısıklı guzel fıt ınsan ıster ama ya o ınsanı bulup evlenecek ınsanlar ya da laf etmeyecekler sonra. sen kılo alınca degısmesı tabıkı uzucu ama ıste canım erkek ya durumuna gore degısır ama yıne de %90 kaba ıste. senın esın bu konuda kabalık yapar benımkı baska konuda oburu aldatır oburu dover erkekler ıste yanı. azmıne hayran kaldım valla ben calısan bırıyım masa bası. ıs ortamım da rahat degıl nasıl yıyecem neler yapacam nasıl uyacam bılmıyorum 2009 kısında 8 kılo verdım spor yapmadım oyle sıkı rejımdıkı esıme kızıp bozdum en ıyı en ıradelı denemelerımden bırıydı.
Yazmayayım dedim ama o kadar kötüyüm ki. biri ile konuşmazsam patlayacağım
5 yıllık evliyim eşimle sorunlarımız uzun süredir var. Ama dün akşamki olay çok incitti beni. anlatmak istiyorum. Tüm gece uyuyamadım ve hala aklımda ...
Eşimle cinsel sorunlarımız uzun süredir var. Ayda 1 kez falan desem anarsınız sanırım. Çoğunda da ben ısrar ediyorum. zevk aldığımdan değil de bu da bir özlem eşine dokunması insanın varlığını hissetmesi değil mi? Neysa konu bu değil. dün akşam şaka ile karışık bak bayağıdır görüşmüyoruz dedim. O da evet canım istemiyor falan dedi. Ama neden bak evliyiz gibisinden konu başladı ve sonuçta bana söylediklerini abartmadan hatırladığım kadarı ile yazmaya çalışacağım.
" Seni çekici bulmuyorum, çünkü şişmansın. yürürken arkandan bakıyorum yürüyüşün bile bir acayip. kocaman bir popon var. pantolon giydiğinde arkanada kocaman bir şey bağlı gibi duruyorsun. evlenirken bu kadar şişman değildin. kendini çok saldın çok çirkinleştin. Hiç bir cinsel caziben kalmadı. Kilo vermeni defalarca istedim ama yemek zevkinden vazgeçemedin bir türlü. Spor yapmıyorsun seninle spor merkezine gittiğimizde bile yürüyüş bandında yavaş yürüyorsun. kalori harcatacak şeyler yapmıyorsun. " ve daha bir sürü şey.
söylediği şeyler beni o kadar kırdıki anlatamam. kendimi çok küçük ve aşağılanmış hissettim. hala da çok kötüyüm. evet kilo sorunum var. ama bu yeni bir şey değil ben çocukluğumdan beri kiloluyum ve hep vermeye çalıştım. son 6 aydır hiç uğraşmadığım kadar uğraştım. her türlü dieti spor programını denedim. verdim aldım verdim aldım.
Ben anlamıyorum hayat bu mu bu kadar mı basit. kadın şişmansa her hakareti hak mı ediyor.canımın istediği herşeyi yemiyorum zaten. 3-4 aydır kızartma yemedim hiç ve 3 aydır ilk kez makarna yedim. herşeyi kıstım herşeyi kıstım. zaten kilo vermek çok zor bir süreç ben bu konuda evet istekliyim ama yapmak bu kadar kolayda ben yapmıyor muyum.
neyse benim kırgınlığım kilo verme çalışmalarım değil. eşimin bana bu bakış açısı söylediği sözler. beni bu kadar aciz görmesi. Haykırmak istedim "sen kendini ne sanıyorsun diye bu kadar mı şekilcisin beni bu kadar mı sevmiyorsun ki olduğum gibi kabul edemiyorsun"
evet 10 kilo fazlam var ama allahıma şükür yüzüne bakılmayacak bir kadın değilim. işim var gelirim iyi. meslek sahibiyim. iyi bir ailem var . geçmişim de bir ayıbım çekincem yok. Bu halimle beni kabul edecek hiç mi erkek yok sanki. benden daha kilolu kadınlar eşleri ile mutlu mesut yaşarken ben neyim de bu kadar küçük görülüyorum.
çok doluyum çok kırgınımne yazacağımı şaşırdım. içim o kadar yoğun ki nefret ediyorum şuan herşeyden ondan evlilikten kendimi bu hale soktuğum için kendimden. beni bu kadar küçültmesine izin verdiğim için nefret ediyorum kendimden...
evet kiloluyum ama bu benim sorunum evliliğimiz içindeki tüm uyumsuzlukları buna bağlaması adil mi? haksız mıyım. evlilik bu kadar basit ve şekilci birşeymi?
kilo aldın defol sakat kaldın defol hastasın defol işsiz kaldın defol... bu mu evlilik. kutsal bir şey yok mu hiç burada
Akşam ona dedim ki" kilo vereceğim 10-15 kilo ve o gün seni boşayacağım. çünkü sen buna layık değilsin" bu sözümü şaka olarak algıladı güldü geçti. ama içimde bir yerde o kadar ciddiydim ki. bu kadar küçük görülmeye aşağılanmaya dayanamam.
OLE VALLA CANIM BENIM COK DOGRU SOLUYOSUN KIMSE DORT DORTLUK DEGIL SENINKININ IYI OLDUGU KONUDA BENIMKI KOTUDUR BENIMKININ IYI OLDUGUNDADA SENINKICANIM SEN YETERKI ISTE MUTLAKA VERIRSIN MUTSUZSUN BAK KENDINI UZMEYE NE HAKKIN VAR CALISIRKEN BENCE DAHA IYI VERILIR KILO SEKERI KOLAYI ABUR CUBURU CIKART HAYATINDAN ILK BASTA HIZLI YUKLENME MIDENI KUCULMESINI SAGLA 1 HAFTADA KUCULEBILR BELKI:44:GUNDE 2DILIM TAHILLI EKMEK YEME HAKKIN OLSUN HERZAMAN YEDIGIN YEMEGIN YARISI KADARINI YEMEYE CALIS YEMEKTEN ONCE SU IC KI CABUK DOYMANI SAGLASIN AKSAM YEMEKLERINDE HAFIS SEYLER YEMEGE CALIS KARNIN ACIKTIKCA ABUR CUBUR YERINE MEYVE YE SU IC BIR KASE YOGURT YE YADA BIR BARDAK SUT IC:44:
bence eşinin sorunu kesinlikle kilo falan değil canım sıkılmış sanki ne alaka yani ya eşime arada bende derim tombul kiloku olsam ne yapardın diye oda farketmez ne olacak derdi..yeni evlendiğimizde balık etliydim gelir gider popoma vururdu yanaklarımı sıkardı falan ama sakaydı biliyordum...47 kiloya kadar düştüğümdede zorla yemek yedirmeye başladı..yani eşinin taktıgı şey kilo değil bence tek dert kilo olsa güzel dille anlatır insan diyatisyene gidelim spor yapalım vs.. diye sorsanız kendisi manken ölçülerindemiymiş..valla benim babam 80 kilo(erkeğe göre normal annem (90 ile 100 arası gelip gidiyo :) babam hep takılır gizgizli yeme diye böyle bi konuşma yapmaz annemde her yaz 20 kilo verir kış gelince geri alır her insan manken gibi olmaz zorunda değilki kimi insan balık etli geçiriyor ümrünü metabolizma bu kimide yesede dümdüz yani eşiniz çok ayıp etmiş..
bence onun inadınaa zayıflayınnn yanıda yanasmayın süslenin giyinin çatlasınn
sahsen hayvanlari seviyorum.
Mesela öküzler, kimseye hakaret ettiklerini duymadim bugüne kadar.
Onun icin karisini dövene, hakaret edene öküz denmesini pek hos bulmuyorum.
Siz hic esine psikolojik siddet uygulayan öküz gördünüz mü?
Görmediniz.
O halde hayati boyunca bir öküz dahi edemeyecek insanlara öküz demeyiniz.
öküzlerinde bir haysiyeti var.
Bir de: Lütfen fazlaliginiz olan kilolari vermeye calisin ve sonrasinda
esim diye hitap ettiginiz o garip varliktan kurtulun.
Kimsenin size psikolojik siddet uygulamaya hakki yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?