Kendimi huzursuz hissediyorum

VioletCat

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
132
165
18
Merhabalar, ben kendimi bildim bileli hep bir mutsuzluk hissi var. Çocukken bile kendimin değersiz oldugunu düsünüyordum. Bunun farkındayım ve cok kişisel gelişim kitabı okuyup düzeltmeye çalıştım ama yine aynıyım sanki. Zaman zaman iyi hissettiğim oldu, hep geçici süreçlerdi. Ve kendimi yalnız da hissediyorum. Arkadas edinme konusunda pek iyi değilim çocukluktan beri yalnız biriydim. Şuan bir sevgilim var ve hep yanımda olsun istiyorum , kendi basıma kalmaya tahammülüm yok. Kendi kendimeyken hep olumsuz senaryolar kuruyorum.Ofiste tek çalışıyorum aksama kadar yalnızım bu yüzden aksamları direkt eve gitmek istemiyorum. Tek kaldığım bazı zamanlar ağlamalarım oluyor. Ne yapcam ben

ailenle aran nasıl huzursuzluğunu sebebi ailen olabılır
Ailemle aram iyi suan ama çocukken cok baskıcı büyütüldüm, okul etkinliğine katılmak istesem izin vermezdi. Arkadas edinemedim pek evden okula okuldan eve bi hayat. Ailemi cok suçladığım oldu ama bir yandan da büyüdüm kendim cözmem lazım suan öyle bir baskı yok yalnız yasıyorum ama kendi basıma bir seyin üstesinden gelemiyorum hep bir sey yapmak icin yanımda birinin ihtiyacını hissediyorum. Çocukken de sessiz sakin biriydim akran zorbalıgına da ugradım.

Özel psikologa gitmek icin cok bir maddi durumum yok . Devlet icin de ilgilenmiyorlar diye duydum ilaç yazıp gönderiyorlarmıs.

Terapi+gerekirse ilaç (kaygı problemi olabilir diye düşündüm)

Bunu uzun süredir düşünüyorum ama tek basıma gitmeye çekiniyorum kendimi hiç tanımadığım birine açamayacağımı düsünüyorum. Hani biri gel gidelim dese gideceğim ama öyle biri yok
Biri neden gel gidelim desin, zaten mahrem bence bu gibi şeyler, kimsenin bilmesine gerek yok psikoloğa gittiğini.

Terapi+gerekirse ilaç (kaygı problemi olabilir diye düşündüm)
İlk basta tanıyı psikolog mu psikiyatristmi yapar hangisine gitmeliyim.
Biri neden gel gidelim desin, zaten mahrem bence bu gibi şeyler, kimsenin bilmesine gerek yok psikoloğa gittiğini.
Belki biri cesaretlendirir diye düsündüm ama dedigin gibi gizli kalması beni daha rahat hissettirir. Yoksa belki deli psikolojisi bozuk muamelesi görürüm dısardan

Bence once psikolog. Ben terapiye baslamistim, durumu anlatinca psikiyatriye de yonlendirmisti, orada kaygi ilacina basladik, psikoloğum ile de terapiye devam ettik.

Bence de herkesle paylaşma, çok çok yakın hissedip guvenmedikce söylemeye gerek yok, sevgilin dahil.

Bence once psikolog. Ben terapiye baslamistim, durumu anlatinca psikiyatriye de yonlendirmisti, orada kaygi ilacina basladik, psikoloğum ile de terapiye devam ettik.
Peki faydası oluyor mu gercekten , sanki bama ben bu kafayı değiştiremem gibi geliyor. Basiretim bağlanmış gibi kendimi negatif hislerimi kontrol edemiyorum. Pozitif düsün tarzı seyleri cok okudum cok dinledim ama hiç uygulayamadım

Maddi durumum cok yok , dısarda tek yasıyorum ve ev gecindiriyorum. Online psikolog ile görüssem fayda eder mi ? Daha uygun diye duymustum. Öyle bir hal aldıki ne isime ne gücüme odaklanabiliyorum hiç bir sey yapamıyorum

Ben de okudum arastirdim falan ama tam bi iyilesme olmamisti. Sonra terapiye ve ilaca basladim, o süreçte de okuyup arastirmaya devam ettim, zaman istiyor böyle şeyler, bi anda olmuyor, sabır lazim, birakmamak lazim. Simdi cok iyiyim Allah'a çok şükür.

Maddi durumum cok yok , dısarda tek yasıyorum ve ev gecindiriyorum. Online psikolog ile görüssem fayda eder mi ? Daha uygun diye duymustum. Öyle bir hal aldıki ne isime ne gücüme odaklanabiliyorum hiç bir sey yapamıyorum
Ben de online gorusmustum, cok daha uygundu ve farki da yoktu yuzyuze terapiden. Istersen yönlendirme yapabilirim.

Çok sevindim sizin adınıza , insallah darısı basıma yoksa işimden de olacagım

Yani kusura bakmayın da psikoloğa zaten tek gidilir yanınıza arkadaş aramak neden? :)

Çocuklukta geliştirilen bu değersizlik hissi bence kolay kolay düzelmiyor, insan ne yapsa kendine yaranamıyor bir nevi:)

Ama yaşamaktan vazgeçeceğiz demek değil bu tabii. Kendinize yatırım yapın, kendi gözünüzde değerinizi yükseltin. Kendinizi geliştirin, işinize odaklanın, işinizde başarılı olun. Size değer veren insanlarla birlikte olun. Hem ilişki hem arkadaşlık anlamında.

Dedikleriniz de cok haklısınız. Sıkıntı surdaki onları yapıcak enerjiyi motivasyonu odaklanmayı saglayamıyorum psikolojik olarak. Belki diyorum destek alırsam daha saglıklı düşünüp hayatımı güzel bir yerlere getiririm kendimi gelistiririm isime de odaklanabilirim

Ofis arkadasi bulsan iyi gelir fazla oda falan yok mu kiralanacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…