O da rahatsız bu durumdan ki az önce kavga ettik yine savunamadim kendimi. Kendini düzelt biraz güclü ol göz yazlarin degil beynin calissin diyor.. haklı bisey diyemiyorum ama elimden de bisey gelmiyorEsin ne diyor bu duruma?
O cok buyuk bi etken.
O da rahatsız bu durumdan ki az önce kavga ettik yine savunamadim kendimi. Kendini düzelt biraz güclü ol göz yazlarin degil beynin calissin diyor.. haklı bisey diyemiyorum ama elimden de bisey gelmiyor
BalıkBurcunuz ne?
İşte bunu nasil yapacagimi bilmiyorum.Ne istediğinin farkında bi kadınsın, işin zor yerini zaten aşmışsın. Atik olmayı dene, içinden geçenleri dile dökmeyi dene. Her konuşmandan sonra daha da açılacaksınız . Karşındakinin senden farkı yok, HER ZAMAN bunu düşün. Kim daima doğru ve mantıklı ki.
Hem insanlar ölürken yaşadığı şeylerden değil, yaşayamadığı şeylerden pişman olurlar. İstediğin gibi biri olmak için hala neden bekliyorsun?
Şuan calismiyorum okulum devam ediyor. Ama kurslara katilmayi istiyorum cunku ailelerimizden cok uzak bi sehirde yasiyoruz tanidik hickimse yok arkadas akraba vs. O yuzden sosyal cevrem de yok. Ésim izin vermedigi icin sosyal medya da kullanmiyorum bi tek burasi var isteKıyamam ya benim bir teyzem de aynı sizin soylediklerinizi söyler. Kendi ailesinde sürekli bastirildigi icin eşine karsida kendini savunmak istesede kendini net ifade edemiyor dili sursuyor, aklindaki başka şeyler dilinden başka şey çıkıyormuş çok üzülüyor. Dedemle dayım bekarken çok üstüne gelirmiş bu nedenle biraz peltek konuşur hatta. Bunlarda kendine olan ozguvenini zedeledi. Eşiyle de çok sorun yaşadı. Rahat konuşup kendimi savunabilseydim der hep.
Kendisi sonrasında çalışmaya baslayip ,kurslara katıldi, kitap okumaya, gezip insan içine karışınca kendisine güveni geldi. Ve bu sorunu içinde çok yaradı haliyle. Şimdi daha rahat ifade edebiliyor kendisini. En azından eşine karşı güzel karşılık verebiliyor :)
Size de tavsiyem bunlar olur, çalışmıyorsaniz çalışmaya insan içine daha fazla karışmaya Başlayınca biraz daha rahat olursunuz diye düşünüyorum
Bile kelimesi yanlıs olmuş haklısın. Uzun zamandır aklımda aslinda psikologa gitmek cunku tek basima bunu aşabilecegimi dusunmuyorum. Bana yardimci olabilecek kimse yok etrafimda. Cok yalniz geciyor günlerim ve git gide içime kapaniyorumTatlim psikologa gitmek cok olagan ve her yetiskinin zaman zaman destegini alacagi bir yer. Ilk önce psikologa gitmeyi "bile" gitmeyi dusunuyorum cumlesinden bile kelimesini cikar. Bu kotu birsey gibi geliyor sana sanirim. Bileyi okuyunca oyle hissettim. Psikologa gitmen senin kendoni gelistirmek istedigin, cabaladigin anlamina gelir.
Eminim psikolog sana yardimci olacaktir. Kisisel gelisimde vs hep icindeki yarali cocugu bulmak isterler. Sana iyi gelecek, zaman gecirmeden git derim.
Gecen gun meditasyon yapiyordum. Affetme meditasyonu. Olumlamalarda uzuldugum bir ana gitmemi, o an kendime sarilmami istedi. O an o kadar iyi geldi ki bana ki meditasyon konusunda pek bilgili degilim. Kendimi o ana goturup kendimi teselli etmek beni guclendirdi gercekten.
Cabalamaktan vazgecme, gerisi gelir.
Calismiyorum zaten çalışamam da su zamanlarda dogumuma iki bucuk ay kaldi. Zaten oyle gelisiguzel bi iste de calismamam öncelikle okulumu bitirmem gerekiyor. Psikologa gidecem İnşaAllahPsikolaga git. Kişisel gelişim kitapları oku bu konu üzerinden. Calismiyorsan çalışmayı düşün. Bizimle burada tartış biraz acilirsin:))
Affet ,anlayamıyorum!Kendimi çok kötü hissediyorum. İçımde yaşadıklarımı dile getiremiyorum. Eşimle her tartışmamızda ağlıyorum çünkü kendimi savunamıyorum o "A" dese ben hayır o "A" değil "B" diyemiyorum. Fikirlerimi sunamıyorum herşeyi icimde yaşıyorum kendimi yiyip bitiriyorum. Böyle olmamın en büyük nedeni babam! Her zaman bağırarak bizi susturdu, hiçbir zaman sizin fikriniz ne diye sormadı, gideceğim dersaneye, okula varana kadar kendisi karar verdi. Evlenecegim zaman esyalarimi gitti kendisi secti aldi benim alındıktan sonra haberim oldu mesela. Bunun gibi bir çok şey.
Şimdide eşime karşı kendimi savunamiyorum güçlü duramıyorum hep sevgi ilgi bekliyorum küçük bi çoçuk gibi çünkü hic sevgi görmedim ailemden..
Biriyle konuşacak olsam çekinerek, utanarak konusuyorum bi kusurum varmış gibi. Eşimle oturup sohbet edemiyorum o konustugunda kısa cevaplar veriyorum ya da başımla onaylıyorum konuşsam sanki azarlayacakmis gibi hissediyorum. Birsey isteyecek olsam kırk kere düşünüyorum cogu zaman isteklerimi erteliyorum. Isteklerimde ısrarcı olamıyorum..
Nasıl düzelebilirim ben. Böyle olanlar neler yaptılar lütfen bana akıl verin ben de güclü, ne istedigini bilen bi kadın olmak istiyorum. Çok mutsuzum böyle oldugum icin. Psikologa bile gitmeyi düşünüyorum. (Uzun oldu k.bakmayin ama okuyup akıl veren olursa cok mutlu olurum)
Okulun bitmeden seni bunca kısıtlayan bi adamla evlenip bi de sohbet edemiyorum dediğin adamdan neden çocuk yapıyosun yahu bi dur.Senin gibi bi aileye sahip bi arkadaşım vardı hakkını savunmaz sessiz sakin.Ama evlenmek yerine zorla kursa spora gitti tek başına.Okulun ilk yılı otobüse tek binemeyen kız şimdi çalışan kendi parasını kazanan özgüvenli bi hatun oldu.Şuan calismiyorum okulum devam ediyor. Ama kurslara katilmayi istiyorum cunku ailelerimizden cok uzak bi sehirde yasiyoruz tanidik hickimse yok arkadas akraba vs. O yuzden sosyal cevrem de yok. Ésim izin vermedigi icin sosyal medya da kullanmiyorum bi tek burasi var iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?