- 14 Eylül 2014
- 20.976
- 100.427
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
Şuan da birde hamileyim ayrı bir suçluluk durumu var. Sanırım bu yüzden daha bir ağlama zırlama içindeyim. İnşallah bir daha olmayacak bu bağırma işi. Ve yiyecek konusunda bu gece iyice düşüneceğim ama artık ona zararlı olan hiçbir şeyi vermeyeceğim isterse aç kalsın sağlıklı olanı yiyecek ama zorla değil![]()
Paketli şeylere zaten ne kadar geç alışsalar o kadar iyi.
Ben bu konuda hassasım sanırım ondan çok dikkat ettim. İlla dışarda paketli görüp isterse şu yeni çıkan fellas kidslerde koruyucu yada şeker yok ondan veriyorum. Onları da vermemek lazımda parkta abur cubur ikram eden teyzeler sağolsun

Yani sabah bisküvi vermek çok gereksiz. Bir sürü kahvaltı seçeneği var dediğim gibi. Avakadoyu seviyor çocuklar onu deneyim. Sabah ceviz, yumurta, peynir yiyen çocuk acıkmaz zaten. Çok canı hamurişi isterse kendiniz tam buğdaydan bir poğaça yapın bin kat iyidir. Yada krep mesela. En kötü kaşarşı tost olabilir. Alışkanlık olmadan kurtulabilirsiniz sağlıklı alternatiflere yönelebilirsiniz.
Bir de ben naçizane kendi başına bırakıp ilgilenmemenizi öneririm. İlk hafta pislik yapıp sağa sola atıyor yemekleri ama sonra yemeye başlıyor. Kaşık çatal yemek koyun önüne bırakın. Mesela oğlum şu an sebzesinden etine her şeyi yoğurda bandırıp yemeği keşfetti. Asla yemedii şeyleri yiyor yoğurt aşkına