Kendimi iyi hissetmiyorum.

Şuan da birde hamileyim ayrı bir suçluluk durumu var. Sanırım bu yüzden daha bir ağlama zırlama içindeyim. İnşallah bir daha olmayacak bu bağırma işi. Ve yiyecek konusunda bu gece iyice düşüneceğim ama artık ona zararlı olan hiçbir şeyi vermeyeceğim isterse aç kalsın sağlıklı olanı yiyecek ama zorla değil 😁

Paketli şeylere zaten ne kadar geç alışsalar o kadar iyi.
Ben bu konuda hassasım sanırım ondan çok dikkat ettim. İlla dışarda paketli görüp isterse şu yeni çıkan fellas kidslerde koruyucu yada şeker yok ondan veriyorum. Onları da vermemek lazımda parkta abur cubur ikram eden teyzeler sağolsun😑😑

Yani sabah bisküvi vermek çok gereksiz. Bir sürü kahvaltı seçeneği var dediğim gibi. Avakadoyu seviyor çocuklar onu deneyim. Sabah ceviz, yumurta, peynir yiyen çocuk acıkmaz zaten. Çok canı hamurişi isterse kendiniz tam buğdaydan bir poğaça yapın bin kat iyidir. Yada krep mesela. En kötü kaşarşı tost olabilir. Alışkanlık olmadan kurtulabilirsiniz sağlıklı alternatiflere yönelebilirsiniz.
Bir de ben naçizane kendi başına bırakıp ilgilenmemenizi öneririm. İlk hafta pislik yapıp sağa sola atıyor yemekleri ama sonra yemeye başlıyor. Kaşık çatal yemek koyun önüne bırakın. Mesela oğlum şu an sebzesinden etine her şeyi yoğurda bandırıp yemeği keşfetti. Asla yemedii şeyleri yiyor yoğurt aşkına😂😂

Bundan sonraki kararım sağlıksız olanı vermemek adına olacak. Videonolayına henüz girmedim ama balkonda tvye bakarak yiyor o başka bazen açıyorum çaresiz kalınca. Siz İngilizce öğretmeniydiniz dimi? Bebeğinizin dik gelişimi için bunu la ilgili yaptığınız bir şey var mı? Bende bir şeyler katmak istiyorum da aklıma geldi video deyince.
Video izleyecekse ingilizce videolar aciyorum. Kitap okurken karsimiza cikan nesnelerin ya da hayvanlarin ingilizce isimlerini de soyluyorum. Renkleri, sayilari, hayvan isimlerini hep hem Turkce hem Ingilizce ogretmeye calisiyorum. Benim oglum konusma konusunda biraz tembel ama soyledigim her seyi anliyor. Bir sekilde asina olmasini sağlıyorum bu sekilde.

Süt vermiyorum ben.
Memeyi zor bıraktı bir de biberonla uğraşmak istemedim.
Ama akşam yemeğinden sonra yatmadan bir saat kadar önce mutlaka muz ve mevsim meyvelerindem yediriyorum. Muz gerçekten tok tutuyor. Bazen sadece muz ve kefir oluyor.
Yatmadan evvel çiğ meyve gaz veya hazımsızlık yapmıyor mu

Yeşil mercimeği tek denedim. Başarılı olamadık bir de öyle deneyeyim bakalım. Birde sanırım ben çok yedirmeye çalışıyorum aslında bundan yemiyor olabilir midesi ne kadar ki zaten. 12 bisküvi baya tıkıyor onu bence

Normal yeşil mercimek yemeği gibi pişirip pişmesine yakın erişte atıyorum ben bayılıyor. Kaşık kaşık yer. Hatta o içine yoğurt da döktürüyor😁
Siz bir deneyin makarna hatrına yer o. Ne iştahsı bebekler yedi onu

Keşke o bisküvileri, çikolatalı ekmekleri vermeseniz ..

Mesele benim oğlum domates salçalı makarnayı severek yiyordu üzerine sarımsaklı yogurt koyunca daha bir sevmişti. .Tabi bunları hep tesadüfen deneyimlemiştim.

O da çok istahsizdı üstelik yediklerini çıkarıyordu o yüzden sürekli temizlik yapıyordum.

Brokoli çorbası içine farklı tahıllar koyuyordum biraz onu yerdi, makarna yerdi, tarhana çorbası içerdi. .

Tabi babası onu oyalıyor ben yediriyordum sonra üstüme kusuyordu o dönem sizin gibi çok üzülüyordum ama büyüyorlar bir sekilde..

Zor oluyor biliyorum ama biraz sabırlı olun..

Havalar sıcak, azıcık boğazları kızarsa iştahsız oluyorlar,isteksiz oluyorlar düzelecek inşallah. .

Mesela benim oğlum 6 - 7 yaşında düzelmisti.
Ana sinifiyla, okulla , arkadaşlarının içinde düzelmeye başlıyorlar.

Yeşil mercimeği tek denedim. Başarılı olamadık bir de öyle deneyeyim bakalım. Birde sanırım ben çok yedirmeye çalışıyorum aslında bundan yemiyor olabilir midesi ne kadar ki zaten. 12 bisküvi baya tıkıyor onu bence
Ya ben 12 yi 1-2 tane olarak anladım ilk yazdıgınızda:)
Oniki cok cok fazla geldi bana
Benim kızımda secicidir ama bazen şaşırtıyor beni.yemez dedigim şeyi canı isterse yiyebilşyor
Mesela peynirle arası pek yok,yumurtaya rendeleyip pişiriyorum veya peynirli maydonozlu krep yapıyorum
Dün kahve fincanının altlıgına iki zeytinle göz yaptım,iki peynirlede burun ve agız yaptım.yalayıp yuttu:))
Birde bazı sitelerde güzel kurabiye tarifleri oluyor,onlardan uzun cubuk seklinde yapıp buzluga atıyorum.arada atıştırmalık iyi oluyor

Bir zamanlar yeme sorunu olan ve stresten Gül hastalığına yakalanmış bir anne olarak yazıyorum size. Oğlum 15 aylık çok şükür 3 aydır ne versem yiyor hamdolsun binlerce kez maşallah 🤲🏻 Mama sandalyesine oturtup önüne döküyorum modern blw eski usul ver eline yöntemi sayesinde yemeye başladı hamdolsun deneyin tavsiye ederim başta sizi çok zorluyo her öğün sonrası lavabo kenarına oturtup kollarını bacaklarını ağzını yüzünü yıkıyorum kafasına sürdüyse direk yıkıyorum dağıtıyo altına kocaman dertsiz örtü aldım o dağıtıyo ben topluyorum beraber yiyoruz kendi başına yemesini beklemiyorum beni taklit ederek yiyor tavsiye ederim çok ama çok işime yaradı.

Her anne bu durumu yaşamıştır oyüzden kendine kızma.robot değiliz bizde insanız ve bazen tükeniyoruz.
Yemek konusuna gelince dönem dönem böyle şeyleri yaşıcaksın,ben okadar uğraşmama rağmen çok nadir düzenli yemek yer,bi süre sonra malesef ipin ucu kaçabiliyor.
Biz bi ara yemeği parka götürüyorduk orda sallanırken falan etrafla oyalanırken ağzına tıkıştırıyordum öyle yiyordu.sizde sevdiği bir aktiviteyi yaparken falan yedirmeyi deneyin.

Keşke o bisküvileri, çikolatalı ekmekleri vermeseniz ..

Mesele benim oğlum domates salçalı makarnayı severek yiyordu üzerine sarımsaklı yogurt koyunca daha bir sevmişti. .Tabi bunları hep tesadüfen deneyimlemiştim.

O da çok istahsizdı üstelik yediklerini çıkarıyordu o yüzden sürekli temizlik yapıyordum.

Brokoli çorbası içine farklı tahıllar koyuyordum biraz onu yerdi, makarna yerdi, tarhana çorbası içerdi. .

Tabi babası onu oyalıyor ben yediriyordum sonra üstüme kusuyordu o dönem sizin gibi çok üzülüyordum ama büyüyorlar bir sekilde..

Zor oluyor biliyorum ama biraz sabırlı olun..

Havalar sıcak, azıcık boğazları kızarsa iştahsız oluyorlar,isteksiz oluyorlar düzelecek inşallah. .

Mesela benim oğlum 6 - 7 yaşında düzelmisti.
Ana sinifiyla, okulla , arkadaşlarının içinde düzelmeye başlıyorlar.
Aslında verdiğim için kendimi kötü hissediyorum. Çikolatalı ekmek kek verip çorba verip yedirdim bir süre. Biraz daha toplarladı ama ne oldu sağlıksız yedi. Bugün yeni bir güne uyandık. Artık ona bisküvi yok ambalajlı hiçbir şey yok. Yapacağım kendim yerse yiyecek yemezse zorlama yok üzülme yok inşallah. Üzülme konusunda çok net değilim ama inşallah geçecek. Farklı hiçbir şeyi yemiyor 6 aydan sonra resmen yoğurt ekmek makarnaa Tarhana şeftali muz ile beslendi. Bu ciddi üzüyor beni ama inşallah değişecek

Ya ben 12 yi 1-2 tane olarak anladım ilk yazdıgınızda:)
Oniki cok cok fazla geldi bana
Benim kızımda secicidir ama bazen şaşırtıyor beni.yemez dedigim şeyi canı isterse yiyebilşyor
Mesela peynirle arası pek yok,yumurtaya rendeleyip pişiriyorum veya peynirli maydonozlu krep yapıyorum
Dün kahve fincanının altlıgına iki zeytinle göz yaptım,iki peynirlede burun ve agız yaptım.yalayıp yuttu:))
Birde bazı sitelerde güzel kurabiye tarifleri oluyor,onlardan uzun cubuk seklinde yapıp buzluga atıyorum.arada atıştırmalık iyi oluyor
Bisküvi gerçekten çok dimi kızımı baya tok tutuyor beslenmesini engelliyor bence. Bugün güzel görsellerle hazırlanmış yemekler yapacağım. Belki ilgisini çeker. O tariflere de bakayım nir belki sağlıklı atıştırmalık olabilirler

Bir zamanlar yeme sorunu olan ve stresten Gül hastalığına yakalanmış bir anne olarak yazıyorum size. Oğlum 15 aylık çok şükür 3 aydır ne versem yiyor hamdolsun binlerce kez maşallah 🤲🏻 Mama sandalyesine oturtup önüne döküyorum modern blw eski usul ver eline yöntemi sayesinde yemeye başladı hamdolsun deneyin tavsiye ederim başta sizi çok zorluyo her öğün sonrası lavabo kenarına oturtup kollarını bacaklarını ağzını yüzünü yıkıyorum kafasına sürdüyse direk yıkıyorum dağıtıyo altına kocaman dertsiz örtü aldım o dağıtıyo ben topluyorum beraber yiyoruz kendi başına yemesini beklemiyorum beni taklit ederek yiyor tavsiye ederim çok ama çok işime yaradı.
Kirlenmesi hiç önemli değil zaten ben yedirip savaş verirken de kirleniyor 😁 onu deneyeceğim bugün görseli güzel hazırlayıp önüne koyacağım yesin dşye inşallah yer. Ya birde ben fark ettim de kızımı sabahları çok doyuruyprum bisküvi vs tıkıyor onu

Her anne bu durumu yaşamıştır oyüzden kendine kızma.robot değiliz bizde insanız ve bazen tükeniyoruz.
Yemek konusuna gelince dönem dönem böyle şeyleri yaşıcaksın,ben okadar uğraşmama rağmen çok nadir düzenli yemek yer,bi süre sonra malesef ipin ucu kaçabiliyor.
Biz bi ara yemeği parka götürüyorduk orda sallanırken falan etrafla oyalanırken ağzına tıkıştırıyordum öyle yiyordu.sizde sevdiği bir aktiviteyi yaparken falan yedirmeyi deneyin.
Bugün kendi kendisine yemeyi deneyeceğim belki o zaman farklı olur inşallah düzelir olmazsa artık faaliyet ile yedirwceğiz.

Face de blw Türkiye gurubu var , bir göz atın derin. Hem çok güzel tarifler var hemde blw yöntemi ile yemek yemek bebeklerde yeme isteğini arttırıyor. Sabahları krep yapın eline verin. Tam buğdaydan poğaça yapın , hurmalı yada Elmalı beben kekleri yapın, evde sağlıklı bebekler için tarifli olan pizza yapın birazcık sağlıklı onun damak tadına hitap eden ama lezzetli onun eliyle yiyebileceği pratik yemekler yapın. Çubuk kraker seviyorsa kendiniz patatesli tam buğdaylı olanını yapın , büskivi yiyorsa onun sağlıklı olanını siz kendiniz yapın internette bir çok tarif var. Oğlum hurmalı bisküvi çok seviyor mesela nette bulmuştum tarifini. Hazır gıdaların sağlıklı versiyonlarını evde yapın. Benim oğlumda işe yaradı bu yöntemler. Şu an 4 yaşında dün evde tam buğday unu ile sağlıklı lahmacun yaptık mesela hem çok eğlendik hemde 2 lahmacun lüpletti. Moralinizi bozmayın siz tüm anneler gibi mükemmel bir annesiniz ve kızınız çok şanslı çünkü onun yeme düzeni için işini bırakan onun için gemileri yakan bir annesi var. Face de dediğim guruba bakın mutlaka
Not: blw sabır isteyen bir yöntem hemen ilk gün beceremeyebilir. Yaklaşık 1 ay sürüyor tam randıman almanız

Yaa arkadaşım sana sarılasım geldi. Elbette iyi bir annesin sen. Annesin ama insan olduğunu da unutma. Bir daha kızmamaya çalış ama kızmanin insanı bir duygu olduğunu da unutma. Olanlardan ders çıkar ama geçmişte yaşayıp durma.
Kızını karşına alıp ona neden kizdiginizi anlatıp özür dileyip kocaman sarılın. Biliyorum 17 ay denilenleri tam anladığı bir yaş değil ama hissediyorlar.

Back
X