Kromozom analizi yapılmadimi ? Devlet Hastanesi'nde genetik testler yapılıyor.pihtilasma testide oluyorDoğrusu ben de yaşımın hiç fazla olduğunu düşünmüyordum. Benim de çevremde 40 yaş civari doğum yapmış çok insan var. O nedenle ikinci hamileliğimde kafam o kadar rahattı ki. Bebeğimizin kalp atışı vardı, gelişimi uyumluydu, sonra bir hafta içinde evde kanamayla buldum kendimi. Üçüncü hamileliğimde ise hep çekindim, korktum. Sonra ultrasonda embrio görülmedi, sonra bhcg 23000den 13000e düştü, sonra dün bir anda kaybettim bebeği, şimdi de sancı ve kanamam var.
Doktor eşime ve bana testler yapılacağını söyledi. Şimdi bebeğin de patolojik ve genetik testleri yapılacakmış.
benim korkum bunlar bana işaret. Yapma ikinci çocugu diyorlar. Geçen gebelikte mental çok acı çektim. Bu gebelikte fiziksel çok acım var.
Doğrusu ben de yaşımın hiç fazla olduğunu düşünmüyordum. Benim de çevremde 40 yaş civari doğum yapmış çok insan var. O nedenle ikinci hamileliğimde kafam o kadar rahattı ki. Bebeğimizin kalp atışı vardı, gelişimi uyumluydu, sonra bir hafta içinde evde kanamayla buldum kendimi. Üçüncü hamileliğimde ise hep çekindim, korktum. Sonra ultrasonda embrio görülmedi, sonra bhcg 23000den 13000e düştü, sonra dün bir anda kaybettim bebeği, şimdi de sancı ve kanamam var.
Doktor eşime ve bana testler yapılacağını söyledi. Şimdi bebeğin de patolojik ve genetik testleri yapılacakmış.
benim korkum bunlar bana işaret. Yapma ikinci çocugu diyorlar. Geçen gebelikte mental çok acı çektim. Bu gebelikte fiziksel çok acım var.
ilk hamileliğimde hiç bir sorun olmadan 40 haftalık normal doğum yaptım.
ikinci hamileliğimde bebektegenetik sorun olduğu belgelendi. Üçüncü için doktorlar henüz bir şey söylemek istemiyorlar ama bence testler çıkınca bu da kromozomal abnormality çıkacak.
Çok üzüldüm, ben de çocuk sahibi olmadan önce 2 düşük yaşadım, hiç anne olamayacağım korkusunu unutamıyorum, düşükleri yaşarkenki acı. Sizin sağlıklı bir evladınız varmış, Allah ona uzun ömürler versin ama detaylı bir dr muayenesi olun. Yakın bir arkadaşım da ilk çocuğundan sonra 3 kez düşük yaşadı, tiroid problemi varmış sonra tedavi olup aldı kucağına, kuzenimin de ilk bebekte sorun olmayıp sonradan pıhtılaşma sorunu çıktı düşükler yaşadı, iğne ile bebek sahibi oldu. Benim de pıhtılaşma sorunum varmış düşüklerimin nedeni oymuş, iğne ile bebek sahibi oldum, 35-37 yaşımda. Perinotoloji uzmanına görünün, çok geçmiş olsunTam su an ikinci dusugumu yapiyorum. Cok sukur saglikli bir kizim var. kardes yapalim artık dedik ve haziranda korunmayı biraktik, o bebegimizi eylul ayinda kaybettik, bir kromozomu eksikmis. Sonra doktor guvenli dedigi icin aralikta tekrar hamile kaldım ama embrio görüşmediği için 10 hafta bittiği halde şu an tekrar düşük yapıyorum. Kendime diyorum ki gebito siz artık sağlıklı sperm ve yumurta üretemiyorsunuz, sürekli genetik nedenli kayıp yaşıyorsunuz, belki doğum yapsan sağlıksız bir bebek dünyaya getireceksin, vazgeç kalabalık aile sevdasından, evindeki çocuguna sarıl. Ama şu an düşük yaparken bile tekrar hamile kalmakla ilgili düşüncelere kapılıyorum. Yaşım 36, eşim 34. Çocugumuz 5 yaşına gelmek üzere. Şu an zihnimdekileri dertleşmek için yazdım. 3 kişi dışında kimsenin haberi yok bu sorunlarımızdan o nedenle iletişime ihtiyacım var sanırım.
Çok üzüldüm geçmiş olsun canım bencede iyi bir uzmana görünsenTam su an ikinci dusugumu yapiyorum. Cok sukur saglikli bir kizim var. kardes yapalim artık dedik ve haziranda korunmayı biraktik, o bebegimizi eylul ayinda kaybettik, bir kromozomu eksikmis. Sonra doktor guvenli dedigi icin aralikta tekrar hamile kaldım ama embrio görüşmediği için 10 hafta bittiği halde şu an tekrar düşük yapıyorum. Kendime diyorum ki gebito siz artık sağlıklı sperm ve yumurta üretemiyorsunuz, sürekli genetik nedenli kayıp yaşıyorsunuz, belki doğum yapsan sağlıksız bir bebek dünyaya getireceksin, vazgeç kalabalık aile sevdasından, evindeki çocuguna sarıl. Ama şu an düşük yaparken bile tekrar hamile kalmakla ilgili düşüncelere kapılıyorum. Yaşım 36, eşim 34. Çocugumuz 5 yaşına gelmek üzere. Şu an zihnimdekileri dertleşmek için yazdım. 3 kişi dışında kimsenin haberi yok bu sorunlarımızdan o nedenle iletişime ihtiyacım var sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?