Kendimi kontrol edemiyorum..

Bende hep bu duyguları yaşarım. Kalp çarpıntısı uyuyamama, heyecan, karnıma kramp girme.
Ama sabah kalktığımda kendimi yorgun ve heyecanlı hissetmeye devam ederim. Gözlerime öküz oturmuş gibi olurum ama bir hastalık belirtisi olarak düşünmemiştim. Genel yapım böyle diye düşünmüştüm.

Ben bu duyguyu seviyorum ama
Yorumları tam okuyamadım ama sizin ki daha da farklı bir duygu mu

Çok üzücü bir durum , bazen aileler fark etmeden çocuklarına zarar verdiklerini göremiyorlar sanırım. Ben de lise 2 ye kadar çok içine kapanık bir çocuktum , evde kitap okurdum sadece ... Hiç diyologa girmezdim kimseyle , belki de bu şekilde korudum kendimi...Hiç bir şey istemezdim dolayısı ile onlardan beklentilerimi hep minimumda tuttuğum için abim ve ablamın içine girdiği kavgaların içinde hiç bulmadım kendimi... Babamın tek tokat atmadığı birey benim o evin içinde... Ha bir tokadını yemişliğim var , 19 yaşındaydım , o zaman ev telefonu var , cep yok.... İlk eşimle çıkıyoruz o dönem , bir bayram günü hiç öyle bir şey yapmadığı halde aramış , telefonu çıkanı da abim sanmış , beni istemiş iki dakika konuştuk , sana da iyi bayramlar deyip kapattım. Ev nasıl kalabalık anlatamam , teyzeler , amcalar , kuzenler.... Neyse hiçbir şey demedi.... Ben uyudum , misafirler 2 de gitmişler.Bu geldi odaya bir hışım kaldırdı beni kimdi o söyle dedi... İş arkadaşımdı iyi bayramlar demek için aramış dedim. Bana yalan söyleme dedi bir tokat attı. Annem aldı götürdü bağıra çağıra gitti yattı. Neyse sabah 6 da uyandım , ilk iş karakola gittim , komiserle görüşeceğim dedim :)) Polis memurları ne oldu dedi size ne ya dedim komiseri görücem. Baktılar kız çatlak aldılar beni komiserin odasına... Komiserim ben 19 yaşındayım dedim ve kimliğimi masanın üzerine attım. Buraya geldim çünkü ailem gelirse kayıp olmadığımı bilin. Dur dedi ne diyorsun sen , babacan bir adamdı çay söyledi , poğaça yedik birlikte. Nasihat etti ama kim dinler. Erkek arkadaşımla buluştuk olanları anlattım. O da dön eve dedi yapma etme ... Yok dedim. Bir arkadaşımda kaldım 3 gün kadar... Bu arada bütün kuzenler toplanmış 40 kişi gidebileceğim her yerin altını üstüne getirmişler. Sonunda evinde kaldığım arkadaş dayanamayıp yumurtlamış , bizde kalıyor diye. Kuzenler gelip aldılar beni , teyzemde kaldım 15 gün en sonunda bir akşam babam geldi beni almaya , özür diledi , bir de şimdinin parası 50-100 tl filandı sanırım git saçlarını kendi rengine boyat diye para verdi.Ondan sonra da bir daha böyle bir olay geçmedi aramızda. Gerçi yıllar sonra yine bir çekip gitme mevzuumda cama çıkmıştı kendimi atacam diye , bu arada çıktığı cam 1.kat en fazla 2 mt yüksekliği var :) Atarsan at senin ... diye bir kızın yok demiştim ... Sonra gene barıştık .... Bu siteye üye olduğumdan beri ne çok anı canlandı gözümde , sanırım burası da bir terapi oluyor :)

Öncelikle çok geçmiş olsun inş tez zamanda bu sıkıntıdan kurtulursunuz. Benim naçizane tavsiyem bu problemi yaşamadığınız zamanlarda bir kağıda bu problemle savaşacak cümleler yazın. Ve olumlu yönde olsun. Örnek verecek olursak
Her şey olacağına varır
Benim telaşlanmam hiçbir şeyi değiştirmeyecek aksine beni daha kötü hale sokuyor bu yüzden her zaman iyi düşünmeliyim.
Olacakları engellemek benim elimde değil. Ben sadece sabredebilir dua edebilirim.

Ya da sizi rahatlatacağını düşündüğünüz herhangi bir cümle ya da cümleler olabilir.Bu ataklar geldiğinde okur ve kendinizi sakinleştirebilirsiniz belki.
Ve en önemlisi kabul etmek ; hayatta herkesin başına küçük ya da büyük kötü şeyler gelebiliyor. Bunları çok zor olsa da kabul edersek ve tamamen geride bırakırsak belki yaşamak daha kolay olur. Hele de bizim elimizde olmayan şeyler yaşadıysak onları daha fazla düşünmek bizi üzmekten başka bi işe yaramıyor. İnsanlar tarafından çok acı çekmiş bir kuzenime de bunu söyledim geçmişi düşünerek onların sana hala zarar vermesine müsade ediyorsun diye.
İnş bunu dememin sakıncası yoktur ama bolca inşirah süresi okumanızı tavsiye ederim o ayetlerin sizi nasıl sakinleştirdiğini göreceksiniz biiznillah sevgiyle kalın

Son düzenleme:
umarım bunları fark etmeden yapmışlardır. yani umarım. ama pek sanmıyorum. insan olmak başka bişey. çocukla ilgilenmeyi sadece yedirmek mi zannediyolar bilemiyorum. ya da bilerek yaptılar intikam için. çünkü annem bana ben ergenlikteyken niye kardeşin gibi sevimli değilsin demişti. ergenlikte insan sevimli olmaz ki zaten. sonra kardeşim de büyüdü sende o zamanlar haksızlık yaptık dedi. ama o cümle hiç umrumda olmadı. yapmasaydı. ben de çocuktum. aynı hataya ben düşmeyeceğim ama. tek çocuk yapcam ki ikisi arasında ayrım olmasın bişey olmasın. kaç yıl geçti hala kardeşimi sevmem. ondan zarar beklerim. ki zarar da geliyor. başına iş gelse umrumda olmaz. onun yüzünden hayatım kaydı resmen. çünkü o da büyüdü. yetişiminden dolayı mıdır nedir zalim biri oldu. kimsenin duygusunu falan umursamaz bencildir. burası gerçekten terapi gibi :) eşimin bana faydası oldu sevgi anlamında. ama dışarıda hala içime kapanığım. sipariş dahi veremem ki hakkımı aramak şöyle dursun. bana da dışarda gaz verecek birine ihtiyacım var sanırım. yapabilir miyim bilmiyorum o kalp atışları titremeler nasıl geçer insanların içindeyken

bende de zaman zaman oluyor tuhaf bir endişe heyecan vs bende çözüm bulamadım sakinleşmek için başka bişey düşünmeye çalışıyorum yada inşirah okuyorum geçmiş olsun maddi durumun iyiyse bir uzmanla görüş

Terapi destekli görüşeceğim psikiyatri ye gittiğimde maalesef sadece ilaç tedavisi oluyor.

Benim kv de aynısı var beni çağırır biri gelince eli ayağına dolaşıyor çünkü

İsim vermem doğru olurmu bilmiyorum ama o günlerimi hatırladıkça çok kötü günlerdi ama ben bu sayede iyileştim. Faydası olursa bu durumdan kurtulursanız çok sevinirim vesile olmuş olurum.

Şuanda devam ediyormu?eyer devam ediyorsa bir deftere yazar gibi neler düşündüğünü ve o anda neler hissettiğini yaz

Farkındalık CD’sinde neden bu hastalık bende olduğunu kaç savaş mekanizması olarak beynin yanıt verdiğini mükemmeliyetçi kişilik yapısında daha çok görüldüğünü ataklar gelince neler yapılması gerektiğini öğretiyor hepsini ezberlemiştim

Tüm yorumlari okumadim ama bir uzmandan Guatriniza baktirdiniz mi? Bazen benzer semptomlar gösterebiliyor Guatr rahatsizligi. Vitamin eksikligi de olabilir, demir felan?
Bende zaman, zaman cok yasadim bu tür Panik ataklari....genelde bende Guatrdan dolyai oluyordu ama tabi piskolojikmen eskiye dayali problemlerdende gelebiliyor.
Ben ölümden korkmamayi ögrendim bir sekil...kendime sürekli "korkunun ecele faydasi yok" diyordum...yada aman kac kere atlattin, yine dramatize etme diyordum...yani sürekli nir beyinde kendimle savas oluyordu ama öyle böyle azaldi.
Ilacta kullandim bir dönem ve akut zamanlarda faydasini gördüm. Siz yeni basladiniz galiba kullanmaya?
Allah kolaylik versin, inan bana buda gecer ;-)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…