Kendimi kötü hissediyorum.

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
Ögretmenim.esim memur.uzun uzun yazmayacagim ama çok maddi dert cektik esimle.ben kpss ye hazirlandim 2 yil ve bu yil sinavim iyi gecmisken belki duymussunuzdur ogretmen atamasi yapmiyorlar.bu durumda subatta yapacaklar.subata kadar ise bir kolejde calisacagim.eylulde baslicak is hayatim.tum gelecegimi kpss uzerine kurmusken bu hayal kirikligi epey sarstti bizi.

Esimin ailesinin maddi durumu kotu degil ama iyide degil.dugunu dernegi esimle kendimiz yaptik.ve esim bekarken bi araba yuzunden buyuk zarar edince o borcu ustlenmis kredi cekip.birde dugun kredisi faizler falan derken..epey bankaya kredi odedik.son 1.5 yilimiz kaldi..evde kira zaten.
Neyse.satilmadik bilezik vs kalmadi benim.gectigimiz aylarda evimiz satildi.ve bu ramazanda ev sahibi cikmamizi istedi.oruc agiz 2 aydir ev ariyoruz.merkezde esimin is yeri.hem cocuk dusundugumuz icin hem araba olmadigi icin merkezde ev aradik.( kayinvalidemden uzaklasmak istemedim.dogum vs oldugunda destek olsun) kendi ailem sehir disinda.e zaten kit kanaat geciniyorduk.bugun ev tuttuk nihayet.

2 aydir ev bulamiyorduk merkez civarinda.mucize oldu bizim icin.evin kirasi 800 tl .oderken zorluk yasamayacagiz.cunku her ay sehir disinda bulunan dairemden 600 civari kira gelirim var.bizim belimizi buken tek sey borclarimiz.

Simdi kiramizda biraz artinca kolejde ise girmeye kara verdim.ise girincede epey bi rahatlicaz borclar daha cabuk bitecek falan.

Cok uzattim.bugun emlakci kendi payina dusen 800 tl yi ve 1 kirayi toplam 1.600 u 1 hafta icinde istedi.haftasonu tasiniyoruz tasima bedeli 500 falan.tasindgmiz evin son kirasinin yarisini odedik 300 tl kadar.
E bide ekeltrik su dogal gaz falan filan masrafi var...yeni tasindigim evin her odasinda 2 pencere var.perde masrafida eklendi.yedek perde vs hic yok.butcemiz epey bitiyor anlayacaginiz.yetismiyor tasinma masrafina.normalde geciniyoruz altini ciziyirum.bu ay boyle olduk....

Oyle dara dustukki bugun.ailem perde masrafini ustlendi.birde harclik masrafimizi...bugun esim bana ailemle sen konus dedi.( esimin babasi ile yillara vuran bir sogukluk var.cok severler birbirlerini ama cok mesafeliler.yani esimin babasi biz soylemeden hic birsey yapmayi dusunmez ) kotu niyetinden degil ama dusunemezler iste.

Cok zorlandim konusurken.cok uygun bir dille yasadigimizin bi surec oldugunu bu durumdan memnun olmadigimuzi azda olsa maddi destege ihtiyacimiz oldugunu soyledim.esimin babasida uygun bir dille olsa hepsini yapacagini durumlarinin ortada oldugunu ama elinden geleni yapacagini soyledi.ve eve geldigimden beri kendimi cok kotu hissediyorum..kendimi boyle muhtac durumda gormek yedi bitirdi beni..allahim tez zamanda bu muhtacliktan kurtar bizi..teselliye ihtiyacim var sadece..yeterince zor ve sancili gunler yasiyorum...cok uzun oldu farkindayim.ama rahatlamaya ihtiyacim var belkide.ben yanlis mi yaptim...bu kadar caresizken..

Ailelerden destek istemek muhtaclik değildir. Ailenin anlamı budur zaten.
Bugün onlar yarın sizler.

Bu mübarek günlerin hatrina, kalbinizdeki sıkıntıyı da yuvanizdaki darlığı da gidersin Mevlam.
Allah razi olsun.niye bilmiyorum bu yorumu okurken gozlerim doldu..rabbim sabrimizin bedelini verecek biliyorum ama yasarken zor..

İyi yapmışsın tabi ki silent hatunum. Zaten tanıdığımızdan akrabamızdan borç alamadığımız için bankalara bulaşıp faizlerden kurtulamıyoruz ya!.
Dünya hali her şey oluyor, Allah beterinden saklasın, sen sıkma canını.

Oncelikle allah yardimciniz olsun tez vakitte feraha cikarsin insaallah.biz de ilk evlendigimiz zaman ailem cok yardim etti maddi anlamda ki hala ederler allah razi olsun.bana herkes derdi ki ne kadar sanslisin.ama benim oyle zoruma giderdi ki sıkıntımı anlatmak onlardan yardim istemek.hep dua ettim ailem de olsa allahim muhtac etme diye.simdi iyiyiz allaha sukur.diyecegim aile bile olsa istemek cok zor.ama allahim yokluklarini gostermesin onlardan baska kime gidecegiz sıkıntımız oldugunda.siz de insaallah en kisa surede toparlanir kimseye muhtac olmazsiniz.

Allahım en yakın zamanda sıkıntılarınızı bitirsin. Para yetirememek nedir iyi biliyorum. Eşim işini yeni kurduğunda biz de yaşadık böyle bir dönem. Maddi sıkıntı insanın belini büküyor ama inanın geçecek. Her inişin bir çıkışı mutlaka oluyor. Aileden istemekte de hiçbir ayıp yok. Elbette onlardan isteyeceksiniz. Aile olmanın anlamı bu.

Kendinize bu kadar yuklenmeyin
Dusmez kalkmaz bir Allah
Insaniz hepimizin basina neler geliyor bugun iyiyiz yarin kötü.
Aile olmak bunu gerektirir. Benimde evladim var yarin obur gun sıkışsa ben ona yardim etmeden duramam ki.
Yarin obur gun esiniz ailesi dara düşse eminim sizde koşa koşa yardim edersiniz.
Yeni eviniz hayirli olsun.

Ohoo hayat bu, düşersin kalkarsın, parasız da kalırsın, zengin de olursun. Dert edilecek bişey göremiyorum KPSS dışında. Neyse zaten moraliniz bozuk, o konuya girmeyeyim herkes biliyor zaten.

Evet bu yasa gelip hala biseyler istemek zor..ama iste mecburiyet .cok sagolun

Allah razi olsun..insallah..rahatladim biraz

Amin muge hatunum..su dar zamanlar gecse bin sukur edecegim..cok sagol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…