Kendimi kötü hissetmeli miyim

groenline

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
874
1.119
113
Merhabalar herkese
Şu an staj döneminde olan 23 yaşında bir avukatım ve güneydoğuda bir şehirde ailemle yaşıyorum. Bu haftasonu 2 saat mesafedeki bir şehre iki erkek arkadaşımla konsere gidip bir gece kalmayı planlıyoruz. Orada bir tanesinin ablasının evinde kalacağım. Ablası benden 2 yaş büyük bekar ve gideceğimiz şehirde çalışıyor. Kendisiyle daha önceden tanışmıştım. Gittiğimiz yerde kalabalık bir grup halinde zaman geçireceğiz. Anneme bu durumu anlattığımda ahlaksız bir durumun ortasındaymışım gibi tepki verdi. "İleride eşin olsa bu durumu nasıl açıklayacaksın, kendini koru neyi kastettiğimi sen anladın" gibi şeyler söyledi. Gitme demiyor ama bu söylediğim şeylerle kendimi çok kötü hissetmeme sebep oldu. İzmir'de okudum ve öğrencilik hayatımda da buna benzer etkinliklere katılmıştım. Yapmak istediğim şeyin kötü olduğunu düşünmüyorum. Beraber gideceğim insanlara güveniyorum ve tanıyorum. Ama yine de içimde bir husursuzluk var. Siz ne düşünüyorsunuz?

İçinizde huzursuzluk varsa bir otelde kalabilirsiniz.

Aslında bizim ne diyeceğimizin bir önemi yok ki şu an ne kadar inkar etsek de toplumumuzun gerçeği bu herkesin inancı hayata bakış açısı farklı
Benim düşünceme göre kız kardeşim gitse korkum onun biriyle cinsellik yaşaması olmazdı ama birisi ona zarar verir mi gittiği insanlar düzgün mu o kadar çok kadın cinayeti görüyorum ki paranoyak oldum sanırım o yüzden gece tiyatroya gitse endiseleniyorum geri yurduna dönene kadar.
Sizde artık yetişkinsiniz cinsellik yaşayıp yaşamamak sizin tercihiniz zaten ama ailenizle hayata bakış açılarınz uymuyorsa keşke başka şehirde iş baksaydiniz evlenene kadar malesef bu sorunu yaşarsınız

Eger sorun ayni evin icinde 2 erkekle kalmak ise, imkanin(maddi) el veriyor ise baska bir yerde kal..
Otel olur,pansiyon olur..Temiz ise apart olur..
Problem,2 erkek ile 2 saat mesafe uzakta bir yere yolculuksa o ayri bir konu..
Annenin anlamasi gereken kisim,23 yasinda bir birey bir sey yasamak isterse kendisinin ruhu bile duymaz.
Ustelik İzmir 'de okumussun,zaten ayri kalmissiniz.
Bence mahalle baskisi dedikleri olgu geriyor aileni.
İnsanin icinde huzursuzluk oldu mu yapmamali bence..İcine sinmeyen seyden hayir gelmiyor cogu zaman.

Bu 2 arkadaşınızı uzun zamandır tanıyor ve güveniyorsanız bir sorun yok bence.
Ki zaten tutup ablasının evine gideceksiniz size zarar vermek isteyen insan bunu neden yapsın.
Otel seçeneğinden daha güvenli geldi bana ablada kalmak.

annem öyle söylese bir an benim başıma bişey gelir korkusuyla bu tepkiyi verdiğini düşündüm ama sen olmayan kocamı düşünüyormuşsun derdim. Başkasının evinde kalır mıydım bilemiyorum eskiden olsa gider kalırdım daha cahildim ama şimdi kimseye güvenemiyorum ben. Çok iyi tanımam lazım.

Ben de böyle düşünüyorum. Şehri benden daha iyi biliyorlar. Bilmediğim yerde otelde kalmak istemedim. O yüzden ablasının evi mantıklı geldi

arkadaşında kal panpa.

ben de böyle saçmasapan korkularla yetiştirildim. bi b.k olmuyor.

var olmayan kocayı düşünmek de ilginç.
Annem böyledir genelde ona alıştım o yüzden bu tepkileri beni etkilemezdi ama bu sefer kendimi kötü hissetmemi sağladı gerçekten. İçim rahat bir şekilde gidip eğlenmeye bakacağım.

Ailemin tanımadığı hiç kimsenin evinde kalmayı doğru bulmuyorum güvenlik açısından kesinlikle ilerde ki kocana nasıl açıklarsın durumu yüzünden değil kim K koca hangi kadınla ben sadece güvenlik açısından endişe ederdim

Bu bizim milletteki "Biri beni/kızımı/kız kardeşimi mikmikleyecek" korkusu ne zaman bitecek acaba?
Deseydi ki tanımıyoruz, başına bir iş gelir, al bu parayı otelde kal. Eyvallah.
Bir de defalarca arkadaşımla aramda bir şey olup olmadığını sordu. Sevgilim olsa herhalde içi daha çok rahat ederdi diye düşünürken sevişmemizden korktuğu için bunu sorduğunu anladım. Böyle durumlarda burnumdan getirmekte çok başarılıdır annem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…