Kendimi kusturuyorum:(

Psikologa görünmelisin. Kaç kilo olursan ol bu hiç normal değil. Fazla kilosu olan insanlar sağlıkla kilo verebiliyorlar böyle tehlikeli bi yol seçmen çok kötü. Lütfen kendine bunu yapma. Kilo o kadarda önemli bi şey değil.

Yaklaşık on sene önce midemdeki rahatsızlık sebebiyle ne yersen çıkarırdım bile bile çıkaranları aklım almıyor gerçekten hiç iğrenmiyor musunuz ben hiç dayanamam ne başkasının ne kendinin çok tikisinirim yaaa...

Şimdi, gerçekten aptalliktan başka bir şey değil. Zayıf olmak sağlıklı olmaktan daha mı iyi? Sana güzel şeyler söylemek isterdim ama hiç içimden gelmiyor. Mutlu bir tombul olmak zayıf bir hasta veya ölü olmaktan iyidir

Bunun temeli psikolojik olduğu için size terapi görmenizi öneririm.

kesinlikle

ve kendinizi kusturmaya devam.ederseniz bir sure sonra mide kapakciginiz dogru calismamaya baslayacak, once reflu olacaksiniz sonra da istesebiz de yediklerinizi midenizde tutamayacaksiniz.

hemen bir online psikolog ile gorusmeye baslayin!

Aynı derde sahibim ve işin kötüsü doktor olduğum halde ne kadar zararlı olduğunu bildiğim halde kendimi durduramıyorum
Artık agzim yaralarla doldu yemek yiyemiyorum bu yüzden kusamıyorum da. Inşallah bu yaralar asla geçmez diye dua ediyorum çünkü biliyorum ki yemeye başlayınca yine kusucam durduramayacağım kendimi

Hayır genelde bu hastalıkta olanlar çok zayıf oluyor da yinede kendilerini kilolu görüyorlar ya öyle bir durum mu diye merak ettim.

evet öyle oluyorlar bende 58 kiloydum yapıyodum daha zayıf olmak için. Kilo takıntısı olan kişilerin başvurduğu hastalıklı bi yol. Çok şükür bıraktım.

Bunu yapmanız blumiadan da kötü birşey mideniz enfeksiyonlara açık hale gelir mide asitiniz mide duvarınızı yakabilir her halukarda uzun süreçte mide kanserine yakalanma riskiniz yüksek. Bir kere yaptım birşey olmadı diye düşünmeyin süreklilik önemli acısı ilerde çıkar. Tatlı istediğinizde sütün içine tarçın atıp kaynatın yanına minik kase leblebi alın gün içinde meyveyi dengeli porsiyonlayın abur cubur krizi yaşamazsınız

Neden psikolojik destek almıyorsunuz? Yada alıyor musunuz?

Zayıflamayı takıntı haline getirmişsiniz. Çağın getirdiği güzellik anlayışı hepimizi mahvediyor
Kusmak yerine neden sağlıklı kilo vermeyi düşünmüyorsunuz? Mesela diyetisyen eşliğinde...

Bende biara denedim ama kusamadim :)yapma bide çok zararlı.bende bikere denedim bidaha yapmadim ben sadece sinirliyken ağlarken kusuyorum

Bir uzmandan destek al ben senin için endişelendim bu tür hastalıklar hep böyle başlar yediklerinden sonra hissettiğin aşırı pişmanlık ..allah şifa versin

neslican ne güçlü kızdı.sağlıklı olmak için,yaşamak için çok buyuk çabası vardı.
o canım sağlık için nice can atan ınsanlar var.
yapmayın etmeyın.

Geçmiş olsun bulimiasın

Yahu kendini kusturacagina ekmeği kes sırf ekmeği keserek bile kilo verirsin. Kalori kontrolü yap. My fitness pal uygulamasını indir marketten. Abur cubur yerine mesela kuru kayısı, hurma, incir falan bunları ye. Hurmadan tatlilar yap. Metabolizmani hızlandır. Günlük ihtiyacın olan kaloriyi takip edip ona göre beslen bir süre o zaman zaten fazla yemediğini göreceksin ve için rahat ettiği için kusma ihtiyacı olmayacak. Akşam yemeklerinde mesela tavuk, balık, et ızgara sınırsız. Sınırsız salata. Farklı farklı salata tarifleri var. Ben mesela havuç, brokoli, karnibahar, lahana falan bunlardan salatalar yapıyordum sınırsız yiyordum o yeme isteğimi bastirsin diye. Ekmek sadece sabahları ye.

Yatmadan önce 1 çay kaşığı zerdecal, 1 çay kaşığı pull biber, 2 yemek kaşığı yoğurt ve üstüne biraz limon sıkıp bunu haftada 3-4 gece ye. Ama yatağa girerken ye üstüne başka bir şey yenmeyecek. Nasılsa evdeyiz gün içinde yarım saat Youtube'dan video eşliğinde pilates yap mesela ebru şallınin videoları çok pratik ve çok etkili, zaman nasıl geçiyor anlamiyosun.

Sadece bunları 2 hafta yap ve sonra tartıl fark görmemen imkansız.

Blumia olarak başlar böyle sonra mide kapakçığınızı bozarsınız, yemek borunuzu gırtlağınızı mide asidinizle tahriş eder yakarsınız. Fiziksel olarak hastalığa çevirir reflü, gastrit vb. olabilirsiniz. Basit bir şey değil bu. Yeme bozuklukları psikolojik tabanlıdır. Kendinizi fiziksel olarak da hasta etmeden önce profesyonel olarak yardım alın.

Kaderimiz aynıymış. Bende yaşadım maalesef 48 kilo olmama rağmen yaptım ben yemek yediğim veya en ufak bir şey yediğimde örn şeker su fln saniyesine çıkarıyordum. Ve hiç kilo almadım aksine vermeye başladım blumia hastalığına yakalandım dedim artık tamam bitti. Ailemden kimse bilmiyordu bı eşim denk geldi bir iki derken çaktı köfteyi tabi drek aileme söyledi çok utandım tabi. Çok pişman oldum. Ama ben evlenmeden yaklaşık 2 ay önce kusmaya basladim evlendim 1 ay oldu olmadı bu drum ortaya çıktı. Evlenmeden önce çok zor zamanlar geçirdim piskolojik olarak. Onlar beni buna itmisti. Sonra aileminde ogrenmesiyle artık dur dedim ve bir daha asla yapmadım. Bence kurtulmalıdır bir an önce ben bir de nette kendi kendini kusturmanin ölüme yol açacağını okudum baya bir korktu gözüm. İnşallah bırakırsın.

Yeme bozukluğunuz var lütfen acilen terapiye başlayın ertelemeyin online terapi veren bir sürü psikolog var. Bu konuda makaleler falan okuyun hiç olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…