- 23 Temmuz 2014
- 6.471
- 17.670
- 448
- Konu Sahibi Biricik874
-
E bak siz teşhisinizi koymuşsunuz. Olayı çözmüşsünüz. Memnun değilseniz halinizden azaltabilirsiniz bu durumu. Çocukken erkek arkadaşlarınız daha mı çoğunluktaydı? Benim öyleydi mesela erkek gibi yürüdüğüm bir dönem vardıDaha maskülen tavırlı konuşurken duruşum vs. Ne bileyim aga fln derim konuşurken. Ve bu özellikle karşı cinsle konuşurken oluyor hemcinslerimle çok daha az. Bir de biraz bakimsizlikta var
Dişilik hormonu partnerin olunca salgılanmadığı gibi, dişilik toplumsal kurgudur.( kibar, anaç, bakımlı vs.) her dönemde her toplumda değişir. bunun dışında olanlar da gayet kendini var edip kadın hissedebilirler.E Partnerin olsun önce, o zaman durum degerlendirmesi yaparsin. Su anda disilik hormonu salgilattiracak kisi olmadigindan, bu gayet normal
Aslına bakarsanız doğada kadın gebe kalınca çocuğuna tek başına bakamayacagi için erkeğe ihtiyaç duymuş ve daha ılımlı yumuşak başlı kadınlar nesillerini devam ettirebilmisler. Ve bazı şeyler toplumsal gözüksede yapılan bir deneyde çocuk maymunlarda bile kız olanlar daha bebekle evcilik oyunu gibi şeylerle uğraşırken erkek maymunlar daha araba gibi şeylere ilgi durmuşlar. Kaynağı soracak olursanız gerçekten hatırlamıyorum sadece kafamda yer etmişti okuyunca.Dişilik hormonu partnerin olunca salgılanmadığı gibi, dişilik toplumsal kurgudur.( kibar, anaç, bakımlı vs.) her dönemde her toplumda değişir. bunun dışında olanlar da gayet kendini var edip kadın hissedebilirler.
Bunların hepsini biliyorum. Evrimsel psikoloji bir kanun değil,çok tartışmalı manipülasyonlarla dolu, bilimin ataerkilliği vs. Ayrıca elbette doğada böyle olabilir ama unuttuğumuz bir şey var ki bu ılımlı, duygusal vs kadına atfedilişi, tarıma geçtiğimiz zamanla oldu, çünkü erkek daha önce kadını doğaya özdeş görüyor ve korkuyla karışık hayranlık besliyordu, doğa denetim altına alınınca kadın da alındı ve bu kelimeler kadına atfedilirken denetleyene rasyonellik, mantık, güç gibi şeyler atfedildi. bu kelimeleri biz inşa ettik, bize verili sunulmadı. ilkel dönemde ve her zaman kelimelerin atfettiği şeyler değişir, , biz medeniyet yarattık ve ne ölçüde ilkellikten sıyrılabildiğimize göre insan olduk. Kadının, erkeğin özü değil tarihi var o yüzden. Maskülen özellikli kadınlar da kadındır, dişil hissetmek diye bir şey tabii ki ortadoğu'da başka avrupa'da, ilkel kabilelerde başkadır. Çünkü dişil dediğimiz şey toplumsal cinsiyet eseri. Bunları burada tam olarak anlatamıyorum elbette. Tek dediğim öyle net doğrular yok.Aslına bakarsanız doğada kadın gebe kalınca çocuğuna tek başına bakamayacagi için erkeğe ihtiyaç duymuş ve daha ılımlı yumuşak başlı kadınlar nesillerini devam ettirebilmisler. Ve bazı şeyler toplumsal gözüksede yapılan bir deneyde çocuk maymunlarda bile kız olanlar daha bebekle evcilik oyunu gibi şeylerle uğraşırken erkek maymunlar daha araba gibi şeylere ilgi durmuşlar. Kaynağı soracak olursanız gerçekten hatırlamıyorum sadece kafamda yer etmişti okuyunca.
Peki hormonları nasıl açıklarız testosteron oksitosin vs. Ya da beyin yapılarimizda farklı. Tabi ki toplumun kategorize ettiği şeyler var ama bazı şeyler direkt biyolojimizden geliyor. Bence dişillik hem toplumsal hem fizyolojik bir durum birine indirgenemez.Bunların hepsini biliyorum. Evrimsel psikoloji bir kanun değil,çok tartışmalı manipülasyonlarla dolu, bilimin ataerkilliği vs. Ayrıca elbette doğada böyle olabilir ama unuttuğumuz bir şey var ki bu ılımlı, duygusal vs kadına atfedilişi, tarıma geçtiğimiz zamanla oldu, çünkü erkek daha önce kadını doğaya özdeş görüyor ve korkuyla karışık hayranlık besliyordu, doğa denetim altına alınınca kadın da alındı ve bu kelimeler kadına atfedilirken denetleyene rasyonellik, mantık, güç gibi şeyler atfedildi. bu kelimeleri biz inşa ettik, bize verili sunulmadı. ilkel dönemde ve her zaman kelimelerin atfettiği şeyler değişir, , biz medeniyet yarattık ve ne ölçüde ilkellikten sıyrılabildiğimize göre insan olduk. Kadının, erkeğin özü değil tarihi var o yüzden. Maskülen özellikli kadınlar da kadındır, dişil hissetmek diye bir şey tabii ki ortadoğu'da başka avrupa'da, ilkel kabilelerde başkadır. Çünkü dişil dediğimiz şey toplumsal cinsiyet eseri. Bunları burada tam olarak anlatamıyorum elbette. Tek dediğim öyle net doğrular yok.
ben erkekle kadın aynıdır demiyorum ki, biyolojik olarak farklı olması onları hormonların yönlendirdiğini söyleyemez. Öyle olsaydı tüm erkekler aynı, tüm kadınlar aynı olurdu. Eğer özcü düşünürsek, öyle olmayan kadını da erkeği de yok ederiz, ee o zaman biz bu medeniyeti neden kurduk. Devlet denilen şey de, şu an yazdığımız yer de, her şeyi biz yarattık. Kadının toplumsal rollerini erkek belirlemiştir. Hatta süper bir laf var kadınlar erkeklerin düşleri aracılığıyla düş görmüştür, artık bundan sıyrılabilmek için uğraşmıyor muyuz? Bu tartışmayı burada sonlandıracağım çünkü ben bunların üzerine çalışma yapıyorum, haliyle tam olarak anlatamıyorum ve çok üzerine tartışılmış, konuşulmuş konular. Başka başka düşünceler olacaktır elbette.Peki hormonları nasıl açıklarız testosteron oksitosin vs. Ya da beyin yapılarimizda farklı. Tabi ki toplumun kategorize ettiği şeyler var ama bazı şeyler direkt biyolojimizden geliyor. Bence dişillik hem toplumsal hem fizyolojik bir durum birine indirgenemez.
Ben partnerim olmadigi zamanlarda gayet aseksuel bir durumdayken, radarima biri girdiginde icimden o suslu cekici kadin cikiyor. Ki ben tek degilim, bu sekilde cok kisi duydum tanidim. Ve evet tek basina da kendini varedip, kadin gibi hisseder insan, ki keske ben de oyle olsam ama degilim. Bu benim ve benim gibilerin var oldugu gercegini degistirmezDişilik hormonu partnerin olunca salgılanmadığı gibi, dişilik toplumsal kurgudur.( kibar, anaç, bakımlı vs.) her dönemde her toplumda değişir. bunun dışında olanlar da gayet kendini var edip kadın hissedebilirler.
Ayşe nine gibi hissetsen daha mı iyiydiTam dert mi tartışılır ama benim için dert. Öncesinde böyle hissedip davranıp sonrasında değişen var mi merak ediyorum. Olduysada ne yaptınız?
Ben partnerim olmadigi zamanlarda gayet aseksuel bir durumdayken, radarima biri girdiginde icimden o suslu cekici kadin cikiyor. Ki ben tek degilim, bu sekilde cok kisi duydum tanidim. Ve evet tek basina da kendini varedip, kadin gibi hisseder insan, ki keske ben de oyle olsam ama degilim. Bu benim ve benim gibilerin var oldugu gercegini degistirmez
E ondan böyle hissediosundur. Ufak capta bi şoka sokmussundur kendini. Tak takistir laflari cok sacma gelir bana özellikle bijuteriden alınan degeri olmayan şeyler kadinin degerini olduğundan düşük gösteriyor bence :) Suse puse makyaja kiyafete hic önem vermem. Her zamam vucut konuşur benim gözümde. Gecen bi dizide zenci genis omuzlu incecik beli olan adami köle yapmislar üstünde hasır çuval var parca pincik ama adam ilah gibi duruyodu boyle köle mi olur diye güldümSaçlarımı kısacık erkek saçı gibi kestirdimdiğerleri uygulanabilir.
Ayşe nine gibi hissetsen daha mı iyiydi
Tadını çıkar
En azından mahmutlarin pipisi var
8 yillik evli biri olarak soyle diyeyim, eger esini seviyorsan ve guzel bir cinsel yasantin varsa, otomatik olarak kaliyor.Çok garip bir durummuş.
Peki o radariniza giren kişiyle birlikte olduktan sonra, uzun ilişkide vs hala kaliyor mu o baştaki cekicilik, süslülük?
Cunku bir özellik insanin kendi rutininde yoksa ve biri araciligiyla ortaya cikiyorsa uzun sürmez gibi geliyor bana, sadece bir dusunce.
Tam da iki gündür kendim hakkındaki düşüncem, adını koyamiyordum Mahmut abi gibi evet evetTam dert mi tartışılır ama benim için dert. Öncesinde böyle hissedip davranıp sonrasında değişen var mi merak ediyorum. Olduysada ne yaptınız?
Sonunda anlayan biri gerçekten üzülüyor insan.Tam da iki gündür kendim hakkındaki düşüncem, adını koyamiyordum Mahmut abi gibi evet evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?