Kendimi mi korkutuyorum acaba ?

ben de inanın çok korkuyordum
o kadar yeni bir deneyimdi ki o kadar cahildim ki
diyordum en iyi ihtimalle saat başı uyanacak ben 1er saatlik uykuyla nasıl duracağım derdim
ama biliyor musunuz daha fenası oldu
çünkü memeye kalkıyor eeee en az 15 dk emiyor sonra gazını çıkar uyumasını sağla en iyi ihtimal yarım saat sürüyor eee bu arada senin uyku çoktaaannn açılmış oluyor hemen kafayı yastığa koyunca uyuyamıyorsun da tam salıyorsun bi ağlama sesi
sanıyorum ki yangına körükle gittim şu anda
ama inanın ben bu döngüye alıştıysam herkes alışır
bekarken en az 8 saat uyumak istediğim için sabah kaçta kalkacağımı hesap eder ona göre bir gece önce yatardım ve asla o saati 5 dk geçirmezdim
hele hamile kaldım eşim dalga geçerdi kanapeden kalkıp koltukta koltuktan kalkıp yatakta uyuyorsun derdi
ama diyorum ya şimdi max 2-3 saatte bir kendiliğimden uyanıyorum alıştı bünyem
ve diyorum ya bana onun sevgisi öyle bir yetiyor ki
inşallah doğru zamanda size de bu duyguyu tattırır Allah
hazır hissetmek çok çok önemli ama %100 hazır olmayı da beklmeyin hep bişeylerden korkunuz oluyor çünkü
yeterince iyi bir anne olabilecek miyim, çok mu yorulacağım vs vs...
 
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :) inşallah hayırlısı olur hakkımızda
 
Uykuyu seven birini ararsan ben buradayım. Senin gibi şeyler düşünüyordum, arkadaşlarım ikna edici konuşuyorlardı. Evet uyku yok ama şartlara uyum sağlıyor insan. Uykudan ziyade önemli olan, senin rahat mı yoksa gergin biri mi olduğun. Rahat esnek biriysen sorunları aşarsın Allahın izniyle. Ama çok takan biriysen çoğu şey gözüne batabilir
 
Bebek bakmak.cok zor.

En kotusu de uykusuzluk

Allahim.ne zaman deliksiz uyuyacagim..diye aglardim ilk zamanlar gecr zirt pirt bebegi emzirirken uyutmaya calisirken vs.

Ama insan alisiyor ve bebekler de buyuyor bir sekilde.

Anne olmak en guzel sey
 
Rahat yumusak anac bir yapim var. Dedigim gibi tek korkum uykuya düşkünlüğüm öğrencilik yıllarımdan beridir böyle bir türlü düzelmiyor Ama anne olmayı istiyorum tabi ki . Bebek görünce bir tane de bizim olsa tatlısbir kız çocuğu diye geçiriyorum içimden . Ama ne bileyim evlilik kolay ama çocuk çok zor diyor herkes. Umarım korktuğum gibi olmaz .
 
Bebek bakmak.cok zor.

En kotusu de uykusuzluk

Allahim.ne zaman deliksiz uyuyacagim..diye aglardim ilk zamanlar gecr zirt pirt bebegi emzirirken uyutmaya calisirken vs.

Ama insan alisiyor ve bebekler de buyuyor bir sekilde.

Anne olmak en guzel sey
Doğru söylüyorsunuz bu kadar güzel yanları olmasa kimse ikinci üçüncü çocuğu düşünmezdi sanırım . Teşekkür ederim yorumunuz için :)
 
Korkacak bir şey yok, onun tek sesinde ayakta oluyorsunuz zaten. Ama yoruluyorsunuz işte. Bazı geceler uyumuyorsunuz falan :) ama tabii her güçlükle beraber bir kolaylık vardır
 
Ben haftalar boyu günde 1 bilemedin 2 saat uykularla büyüttüm oğlumu evet zor ama çokk güzell şimdi 4 yaşında keşke diyorum 1 saat ya 1 saatini geri verseler öpsem koklasam sevsem
 
Bana güç gelmedi. Çok hazır hissedip hamile kalmama rağmen çok zorlandım. Özgür hayattan ağır bir sorumluluğun altına giriyor insan. Onun bir tüyüne bile kurban olurum, onu izleyince burnumun direği sızlıyor ama zor olduğunu kabul etmek gerek.
 
Annelik gucuyle alakasi yok. Senin bakimina muhtac ve cok sevdigin sey icin daha fedakar oluyorsun sadece.

Ben ki doktora gitmeyen, aldigim ilaci icmeyi unutan icsem de saatini kaciran bir tiptim hala oyleyim azcik sorumsuzum bir bitkiyi bile yetistiremem ama kedim ilac alirken tam 1 ay o saat asla şaşmadi. Hekim kontrolleri hic aksamadi mesela. Kakasina kadar bilir takip ederim. Kucuk bir ornek.

Tabi ki uykundan vs fedakarlik edersin, yapamam dediklerini yaparsin, kendine özenmedigin kadar ona özenirsin ama cocuk buyuk sorumluluk tek basina altinda yipranirsin annelik gucuyle olmaz o iş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuk bakmak tabikide çok zor. İlk zamanlar nerdeyse saat başı uyanıyorsun. Sonra düzene biniyor ama çokta yıpratıyor. Karnını doyur, altını değiştir, elalemin çenesiyle ugraş derken çocuk işi gerçekten çok zor. Az uyusa neden uyumadı, çok uyusa neden uyudu, ağlasa niye ağlıyor, ağlamasa Allah Allah niye bu kadar sessiz diye diye insan kafayı yiyecek oluyor. Ama Allah öyle bir sabır veriyor ki... Ben uykuya aşırı düşkün, sabırsız ve sinirli bi insan olmama rağmen kendime bile inanamıyorum bazen. Annelik apayrı bi mucize. Şöyle 1 saat kafam rahat oturayım diye bu saatleri bekliyorum mesela. Değer mi dersen onun saçının teline canımı feda ederim. Kızım benim her şeyin. Dünyanın en zor ama en mükemmel şeyi. İlerde keşke dememek için herşeyi göze alabildiğiniz zaman yapın lütfen.
 

oturduğun yerde bile sızıp kalabilirsin olur olmaz yerlerde gidip gelebilirsin, ama zaten bu ilk bi kaç sene, o da su gibi akıp gidiyor zaten, zaten sevgiyle onu zorluk olarak görmüyorsun baştan bunları kabullenerek o yola giriyorsun zaten
 
Valla bana o güç gelmedi 2 senedir.
Uykusuzluktan sürekli gergin ve alınganım.
Ki eşim çok destektir her konuda.
Ona rağmen 2.yi asla düşünmüyorum.(büyük konuşmıyım yinede)
Ama illaki çocuk yapacaksınız oyüzden ertelemeyin bian önce olsun bitsin
Ekleme : dünyanın en zor ama en güzel şeyi.
Herşeye değer.
 
taze bir anne olarak yazıyorum. Evet zor ama onun bir gülüşü bir hareketi bir bakışı uykusuz her gecenin yorgunluğunu alıyor.

Ben uykuya aşırı düşkün bir insanım ve top patlasa uyanmayan bi yapım vardı. Bebeğim doğduğundan beri ıh dediği an uyanıyorum. Ilk zamanlar eşim ve babamlar çok korkmuştu darlyda duymaz diye ama bana öyle bir güç öyle bir uyku verdi ki rabbim bilincim açık uyuyorum adeta.
53 gün oldu ve nerdeyse doğumdan beri gece de gündüzde bölük bölük uyuyorum. Eğer eşiniz anlayışlıysa yükünüz çok hafifler.

Mesela ben bebeği emziriyorum eşim onjnla ilgilenirken 2 saat uyuyorum gündüzleri. Yazdan birçok konserve ve buzluğa yiyecek depoladım. Bazen dışardan bazen eşim yardımcı oluyor sağ olsun. Kahvaltıyı o hazırlarsa ben toplarım evi süpürürüm o siler böylece yüküm çok hafifliyor. Hiçbirşey yapmasa bile bebekle ilgilenmesi bana artı zaman kazandırıyor. Bence burda eşlerinde rolü büyük.

Güç meselesinede inanıyorum. Ben elime kıymık basta ağlayan çok narin bi insanım. Eşim ve ailem çok üzülüyordu bana doğuma dayanamam diye. Çok nazlı bi insanım ama ona rağmen o kadar güzeldi ki her saniyesine çok şükür.

Hiç korkmayın. Olaki eşiniz yardım etmese bile anneler o kadar güçlü o kadar sabırlılar ki herşeyi başarabiliyorlar.

Ben kendimi hiçbir zaman hazır hissetmedim asla başaramam bakamam dedi. Hiç çocuk kucaklamışlığım yoktur pek de sıcak değilim çocuklara karsı o kadar korkuyordum ki ama şuanda beni gören herkes tanıyan herkes çok şaşkın. Inanmanız ve kendinize güvenmeniz yeter. Herşeyi başarabilecek güçteyiz kadınlar olarak.

Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.
 
Teşekkür ederim duymak istediğim şeylerdi söyledikleriniz . Çocuklarla ilgilenmek çok kolay benim için mesleğim zaten bu sabah akşam ilgilensem sıkılmam kesinlikle Ama çocuk demek = uykusuzluk demek ya bayılıyorum uyumaya . Mesela eşim sabah namazında alarm kuruyor ben hiç duymuyorum deliksiz uyuyorum eşim sabah okula zor kaldırıyor . Çocukları çok seviyorum bu enerjik halimle anne olmak istiyorum . Evlenmeden önce hiç korkmuyordum şu an bir korku geldi ya ıyi bir anne olamazsam diye. Ama yorumlariniz çok güzel . Yapıcı konuştuğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum .
 
çocuk olunca güç geliyor ama bazen o güç gidebiliyor. eş desteği şart. eşini önce bu konuda eğitmen lazım. özellikle bebeklik döneminde gece uyanır çocuklar. e anne sütü aldıkları için mecbur anne ilgileniyor gece. ben iki sene ücretsiz izin almıştım. şimdi üç yaşında ama eş desteği olmasa çok zor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…