• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi nasıl toparlayabilirim?

pinguuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2014
251
207
103
35
Merhaba.1 yılı geçen süredir bebek sahibi olmaya çalışıyorum ancak kismet olmadı. Bu aydan çok umutluydum. Erken gebelik testinde negatifi gördüm. Belki umut tükenmesi için erken ama yoktur muhtemelen. Benim sıkıntım uçan kuşun gebe kaldığı bu dönemde artık o kadar bunaldim ki. İş yerinde ve akrabalarimda ben hariç herkes hamile. Artık yaşlı kesim üzülme inşallah senin de olur demeye başladı. Birlikte çalıştığım bir kız var; o da saçma sapan yüzüme bakıp beni kışkırtmaya çalışarak "ben çok akıllıyim hamile kaldim böyle planlıyım hamile kaldım" diyip duruyor. Her gebelik haberinde sanki kalbime hançer saplanıyor. En son bir arkadaşımın gebelik haberini aldığımın ertesi günü öyle moralim bozulmuş ki trafik kazası yaptim. Allahtan çok büyük bir sıkıntı olmadi. Artik dayanma gücümü kaybettiğimi hissediyorum. Acaba hamile miyim diyerek yeri geldi o kadar tedavi gerektiren durumlarda kendi sağlığımı hiçe sayarak ilaç kullanmadan hastalık geçirmeye çalıştım. Aşımı erteledim. Dua ediyorum ama içten içe de en ufak şeyde ağlama isteğimi bastıramıyorum. Boşluktayım ve bu durumun içinden çıkamıyorum. Sabret diyorlar sabredemiyorum. Sanki herkese kolay olan şey benim için çok zor. Kendimi toparlayamıyorum. Derdimi kimseye anlatamıyorum ve çok üzülüyorum. Ne yapayım kendimi nasıl rahatlatayım bir akıl verin lütfen ....

Aşınızı bence hemen yaptırın. Gebelikte zor oluyor çünkü covid.

Ben de aynı sizin gibiydim. Bir de siz daha gençsiniz. Ben 33 yaşında denemeye başladım. 8.ayımda dış gebelik oldu ameliyat oldum. Bir daha olmadı yine. 3.tüp bebek denememde ancak hamile kalabildim.

Öncelikle 1 yıl olduysa eşinizle birlikte kontrolden geçeceksiniz. Siz kadın doğumda testler yapacaksınız, eşiniz ürolojide sperm verecek. Sonuca göre doktorunuz sizi yönlendirir. Ne olduğunu neden olduğunu bilmeden hiçbir şey yapamazsınız çünkü. Belki basit bir tüp tıkanıklığınız var açılınca olacak, belki daha ciddi sorunlar var tüp bebek diyecekler. O yüzden moralinizi hiç bozmadan hemen randevu alın ve ne olduğunu öğrenin.

Aslında Ben de çok akıllıyım ama hamile kalamadım 😂
iş arkadaşınızın kafa güzelmiş.
Tüp bebek için görüşün? Ben doğal yol için çok oyalanıp vakit kaybettim detaylı araştırmada ortaya çıktı ki rahimde bir sıkıntı varmış ve doğal olma ihtimali çok düşükmüş

Bence abartmaya gerek yok. Tıptan faydalanın. Bizim de olmadı tüp bebek yaptırdık

Ben de aynı sizin gibiydim. Bir de siz daha gençsiniz. Ben 33 yaşında denemeye başladım. 8.ayımda dış gebelik oldu ameliyat oldum. Bir daha olmadı yine. 3.tüp bebek denememde ancak hamile kalabildim.

Öncelikle 1 yıl olduysa eşinizle birlikte kontrolden geçeceksiniz. Siz kadın doğumda testler yapacaksınız, eşiniz ürolojide sperm verecek. Sonuca göre doktorunuz sizi yönlendirir. Ne olduğunu neden olduğunu bilmeden hiçbir şey yapamazsınız çünkü. Belki basit bir tüp tıkanıklığınız var açılınca olacak, belki daha ciddi sorunlar var tüp bebek diyecekler. O yüzden moralinizi hiç bozmadan hemen randevu alın ve ne olduğunu öğrenin.
31 yaşındayım 32 dolacak. Söylediğiniz şeyler hep yapıldı. Ancak bazi aksiliklerden dolayı aşılama yapamadık. Hsg de yeniden çektirme olayim var peritonal geçişte sıkıntı var görünüyordu, doktor asistanın çekememiş olabileceğini söyledi, ben de güvenemedim anestezi altinda tekrarlayacağım. 2 kere histeroskopi geçirdim vs vs. O kadar cok şey var ki. 1 yıldır yoğun şekilde deniyoruz ancak yaklaşık 2.5 yıldır hamile kalma yolundayım. Kismet olmadi ve çok bunaldım.

Merhaba.1 yılı geçen süredir bebek sahibi olmaya çalışıyorum ancak kismet olmadı. Bu aydan çok umutluydum. Erken gebelik testinde negatifi gördüm. Belki umut tükenmesi için erken ama yoktur muhtemelen. Benim sıkıntım uçan kuşun gebe kaldığı bu dönemde artık o kadar bunaldim ki. İş yerinde ve akrabalarimda ben hariç herkes hamile. Artık yaşlı kesim üzülme inşallah senin de olur demeye başladı. Birlikte çalıştığım bir kız var; o da saçma sapan yüzüme bakıp beni kışkırtmaya çalışarak "ben çok akıllıyim hamile kaldim böyle planlıyım hamile kaldım" diyip duruyor. Her gebelik haberinde sanki kalbime hançer saplanıyor. En son bir arkadaşımın gebelik haberini aldığımın ertesi günü öyle moralim bozulmuş ki trafik kazası yaptim. Allahtan çok büyük bir sıkıntı olmadi. Artik dayanma gücümü kaybettiğimi hissediyorum. Acaba hamile miyim diyerek yeri geldi o kadar tedavi gerektiren durumlarda kendi sağlığımı hiçe sayarak ilaç kullanmadan hastalık geçirmeye çalıştım. Aşımı erteledim. Dua ediyorum ama içten içe de en ufak şeyde ağlama isteğimi bastıramıyorum. Boşluktayım ve bu durumun içinden çıkamıyorum. Sabret diyorlar sabredemiyorum. Sanki herkese kolay olan şey benim için çok zor. Kendimi toparlayamıyorum. Derdimi kimseye anlatamıyorum ve çok üzülüyorum. Ne yapayım kendimi nasıl rahatlatayım bir akıl verin lütfen ....
İnsallah hayırlısı ile bir bebeğiniz olur ama eşinizde de sizde de fiziksel bir sıkıntı olmadığı halde bebeğiniz olmuyorsa bunun temel sebebi stres. Boşverip umursamadığınız zaman oluyor gerçekten. Senelerce çabalayıp olmuyorsa vardır bir hayır diyip bosverdiği zaman bebek haberi alan çok insan tanıyorum. Eşinize kendinize odaklanın. Şunu da unutmayın her şeyin hayırlısı nice evlatlar var ana baba katili. Olmuyorsa vardır bir hayır diyin boşverin olacağı varsa olur zaten (bu söylemim hiçbir sorunu olmayan ama çocuğu olmayan arkadaşlar için geçerlidir).

Aslında Ben de çok akıllıyım ama hamile kalamadım 😂
iş arkadaşınızın kafa güzelmiş.
Tüp bebek için görüşün? Ben doğal yol için çok oyalanıp vakit kaybettim detaylı araştırmada ortaya çıktı ki rahimde bir sıkıntı varmış ve doğal olma ihtimali çok düşükmüş
😅 biraz değişik kendisi ama izne ayrildi da huzur bulduk😫 tetkik yapıldı görünürde sorun yok(hocaya göre) ama o kadar aksilik oluyor ki bazi işlemler maalesef ilerlemiyor. O da nasip işte

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki .Annem bile arar aaa bak şu da iki ay oldu evleneli hamileymiş . Kuzenim arıyor tüp bebek yaptırın ayıp değil .annem arıyor Esra Erol da bi doktor var ona tüp bebek yaptırın . Eşim aşı oluyor yine annem arıyor eşime diyor ki keşke aşı olmasaydın kısır yapıyormuş .yani bende hep en yakınlarımdan bu konuda vurgun yedim 🤦🏼‍♀️
herkese çocuk düşünmüyoruz derken neler yapmadık ki defalarca tedavi gördüm .3kez aşılama oldum . Her tedavi bir yıkım oldu benim için çünkü ne yapsam elim boş dönüyordum . Son çare tüp bebeğe karar verdik Rabbimin dileğiyle ilk seferde tüp bebek tuttu .Tabi ki ailemizden kimse bilmiyor herkes normal gebelik sanıyor .sen sen ol çevrendeki insanlara yaralarını gösterme çünkü en çok onlar kanatıyor .
Yaşın kaç tedavi gördün mü doktor kontrolüne eşin sen gittin mi rahim filmi çektirdin mi ?belki de tek seferde tedavide sonuç alacaksınız .lütfen ümitsiz olmayın . Eğer çocuk olmuyorsa bir sebebi vardır .Sebebini bulup sebebin üzerine gidin .
Her şeyden önce senin psikolojin iyi olmalı ki her şey güzel olsun . Rabbim en kısa zamanda nasip etsin

İnsallah hayırlısı ile bir bebeğiniz olur ama eşinizde de sizde de fiziksel bir sıkıntı olmadığı halde bebeğiniz olmuyorsa bunun temel sebebi stres. Boşverip umursamadığınız zaman oluyor gerçekten. Senelerce çabalayıp olmuyorsa vardır bir hayır diyip bosverdiği zaman bebek haberi alan çok insan tanıyorum. Eşinize kendinize odaklanın. Şunu da unutmayın her şeyin hayırlısı nice evlatlar var ana baba katili. Olmuyorsa vardır bir hayır diyin boşverin olacağı varsa olur zaten (bu söylemim hiçbir sorunu olmayan ama çocuğu olmayan arkadaşlar için geçerlidir).
Inşallah hayırlısı

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki .Annem bile arar aaa bak şu da iki ay oldu evleneli hamileymiş . Kuzenim arıyor tüp bebek yaptırın ayıp değil .annem arıyor Esra Erol da bi doktor var ona tüp bebek yaptırın . Eşim aşı oluyor yine annem arıyor eşime diyor ki keşke aşı olmasaydın kısır yapıyormuş .yani bende hep en yakınlarımdan bu konuda vurgun yedim 🤦🏼‍♀️
herkese çocuk düşünmüyoruz derken neler yapmadık ki defalarca tedavi gördüm .3kez aşılama oldum . Her tedavi bir yıkım oldu benim için çünkü ne yapsam elim boş dönüyordum . Son çare tüp bebeğe karar verdik Rabbimin dileğiyle ilk seferde tüp bebek tuttu .Tabi ki ailemizden kimse bilmiyor herkes normal gebelik sanıyor .sen sen ol çevrendeki insanlara yaralarını gösterme çünkü en çok onlar kanatıyor .
Yaşın kaç tedavi gördün mü doktor kontrolüne eşin sen gittin mi rahim filmi çektirdin mi ?belki de tek seferde tedavide sonuç alacaksınız .lütfen ümitsiz olmayın . Eğer çocuk olmuyorsa bir sebebi vardır .Sebebini bulup sebebin üzerine gidin .
Her şeyden önce senin psikolojin iyi olmalı ki her şey güzel olsun . Rabbim en kısa zamanda nasip etsin
Inşallah. Tetkik yapildik ama bir türlü adim atamadik. Tüp bebek için aşılama yapmam lazim ama surekli husteroskopi gerekiyor ve bazen de iş durumlarindan sıkıntı olup bir türlü işlerimiz ilerlemiyor. Hayırlısı olur insallah

Öncelikle 1 yıl olduysa eşinizle birlikte kontrolden geçeceksiniz. Siz kadın doğumda testler yapacaksınız, eşiniz ürolojide sperm verecek. Sonuca göre doktorunuz sizi yönlendirir. Ne olduğunu neden olduğunu bilmeden hiçbir şey yapamazsınız çünkü. Belki basit bir tüp tıkanıklığınız var açılınca olacak, belki daha ciddi sorunlar var tüp bebek diyecekler. O yüzden moralinizi hiç bozmadan hemen randevu alın ve ne olduğunu öğrenin.altan

Altan.mi bakiyorlar test yapmak icin

Hemen hemen aynı süreci yaşıyoruz..Hamile kalan herkes yakın arkadaşlarım da dahil kendileri birinci ben ikinci sınıf insanmışım gibi davranmaya başladı.. Naptım sohbeti kestim artık çoğuyla..Bende her ay bir umut bekliyorum ve hüsrana uğruyorum.. Şehir değişikliği sebebiyle tedavi de yarım kaldı, şimdi herşeye baştan başlayacağım..Artık diyorum var herşey de bir hayır, nasipse olucak.. Rabbim nasip eder inşallah hepimize🙏

Bende 4 yıldır hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen hamile kalamadım. Bizim de süreçlerimiz çok ağır işledi.10 aydır bekliyorum tüp bebek için bu ay yeni başladım. Ya nasip deyip çıkacaksın yola kimseyi de duyöayacaksun çabalamaktan asla vazgeçme.

41 yaşındayım çocuğum olmadı senin gibi çok yordum kendimi ağlamakla geçti yıllarım. bütün kardeşlerimin arkadaş, akraba herkesin çocuğu varken benim karnımda, kucağımda boştu. çok üzüldüm balkonda yuva yapan kuşlar yavru yaptı günlerce kendime gelemedim. herkesin evinden çocuk sesleri yükseliyor benim evim ıssız, sessiz çok zor.. misafir gelir çocuk var ben bir yere giderim herkesin çocuğu var kendimi çok yalnız hissederdim. atlattım çok şükür sana tavsiyem kolay değil biliyorum kimsenin dediğini duyma görme bu dünyaya sadece anne olmak için gelmedik. bana çocuğun neden olmuyor diyen kişilere saç baş dalsam diyordum şimdi ne oldu çocuk olmuyor mu diyenlere çok sakin cevap veriyorum. yaşın benden küçük sanıyorum umudunu kesme ama her an aklında olmasın bu daha çok dibe çekiyor insanı. Ben anne olursam çok mutlu olurum olmasam da canım sağolsun diyorum. çok şükür etrafımda sevdiklerim yeğenlerim onlarla mutlu oluyorum. uzun oldu kusura bakmayın daha çok yazmak isterdim bu yollardan geçtiğim için seni çok iyi anlıyorum. Kendini üzme herşey nasip kısmet 😊

Altan.mi bakiyorlar test yapmak icin

Evet. Tetkikler için de tüp bebek için de hep vajinal muayene ama hiç acı veren bir işlem değil, çok kolay. Hatta benin gebelik takiplerim de vajinal yapılıyor çok daha iyi bilgi veriyor karından bakılana göre.

Annenizin ve kuzeninizin başka derdi yok muymuş? Aşı olma kısırlık yapıyomuş ne demek? Allah akıl fikir versin

Aslinda çoğumuzun hissettiği bebek ozlemj değil, herkesin var benim yok, benden hep cocuk soruyorlar gibi dusuncelerden bikmiş olmamiz. Ben daha bir kaç aylik evliyken hamile kalamiyorum diye ağlamaya başlardim. Yani ne zaman aileye alişdimki bebek ozlemi de duydum di mi? O yuzden kafanda netleşdir hislerini. Ilk hamileligim 20 ay sonra oldu. Onlari da 4 ayimda kaybettim. Şimdi yine bebek dusunuyorum. Farkettimki hamilelikden onceki ve şuanki duygularim farkli. Oncekinde gerçektende bebek ozlemi degilde artik etrafla başa çikmamaya başladiğim için her ay inada bindirmişdim. Ama şimdi o tadi aldimya çok ozlem çekiyorum. Bunu şimdi anliyorum. Bizler asla kendi hayatimizi başkalarinin hayatiyla kiyaslamamaliyiz. Asla baskalarinin mutluluğuna uzulen insanlardan olmamaliyiz. Aklimizi her zaman sağlam tutmaliyiz. Çunki dunyaya yeni bir canin katilmasi haberine nefretle karşilamamliyiz. Bu sağlikli bir dusunce değil. Ben dusuk yaptikdan sonra 3 ay içinde 3 dogum 3 hamilelik haberi aldim. Onlar adina sevindim ama kendi adima uzuldum. Çunki şu an kucağimda olacaklardi ikizlerim. Ama hep dua ettim benim yaşadiğimi başkalari yaşamasim, evlat hasreti çekenleri mujdele diye. Ve asla kiskanmadim. Ilk once kendini toparla. Hayat bu 1 sene ne ki karalar bağlamak için? Dogru tedaviyle hamilr kalirsin. Olamzsa aşilama, tup bebek var. Bu umutsuzluk, bu üzüntuler neden? Bebek oldukdan sonra hayatinin en zorlu donemine gireceksin? Buna hazir olmak gerekir. Bunun için ilk once dusuncelerini kiskançlik, başkalarinin mutluluğuna uzulmek gibi sorumlu dusuncelerden arindir. Biz insanlara yakişmaz. Ha senin hislerini anlamiyormuyum? Çok iyi anliyorum. Ama kendimizi frenlemeliyiz. Uzuntulere sabretmek yakişir bizlere

Evet. Tetkikler için de tüp bebek için de hep vajinal muayene ama hiç acı veren bir işlem değil, çok kolay. Hatta benin gebelik takiplerim de vajinal yapılıyor çok daha iyi bilgi veriyor karından bakılana göre.
Ben yaptiramiyorum vajinusmus oldugum icin

Back
X