Sevgili konu sahibesi ülke tam da yazdığınız sebeplerden dolayı fark ediyor ve önemli bence. Adapte olunacak kültür var, olunamayacak hep farklı kalınacak ve iş, eş gibi sebeplerden tahammül etme şeklinde yaşayacağınız kültürler var. Misal bizim insanları alın, Portekize götürün dil farkı da olmasın mesela gayet yaşarlar. Ama Suriyeli mülteciler İsveç'e gittiklerinde oraya gitmeyi ekonomik sebeplerden çok isteseler de mutlu olamadılar. Çünkü Suriyeliler de bizler gibi, arkadaşlık, akrabalık, komşuluk alışkanlıkları olan ve bu tip insan ilişkilerini arayan sıcakkanlı insanlar. Sonuç olarak gazeteye 'İsveçliler asosyal burda çok sıkılıyoruz' şeklinde bir söylem geldi mültecilerden
Ülkenin inanın önemi var ben 6 yılda şunu anladım ki, insanın kimyasının uyacağı kültürler var, yılkar geçse de uymayacağı kültürler var.
Şimdi siz diyelim ki Norveç'tesiniz eee kültür aslında çok çok farklı mutlu olamadınız buna sebep. Ne iki lafın beli kırılıyor, ne muhabbet var. Dünya kadar paranız olsa da yalnız hissettiğiniz için mutsuz olursunuz inanın.
Ama İspanya'da mutlu değilseniz bu kültüre değil, muhtemelen evliliğinize sebeptir. Siz neyden mutsuzsunuz tam olarak, orda sıkılmaktan mı yoksa orda sıkılırken kocanızın destek olmamasından mı? İnsanlar bunu anlamaya çalışıyor. Bunu bir yerde okumuştum, iş eş neyse artık olmadan orda yaşamak istemeyeceğiniz bir ülkeye gitmeyin diye. Ben çok hak verdim o yüzden ilk mesajımda sordum.