Kendimi suçlamayı bırakamıyorum

bursakesta

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
230
218
18
Daha önceki konularımda nişan attığımızı yazmıştım,aslında tekrar tekrar konu açmak istemiyordum ama yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorum.

Sürekli kendimi suçluyorum.Bende de suç var mesela bazı istediği yardımı yapmamışım müsait olmamıştım çünkü gerçekten isteyerek yapmamazlık etmem,değeri gösteremedim bazen öyle diyeyim.Nişandan önceki fotoğraflarımızda o kadar mutluymuşuz ki nişandan sonra ikimiz de çökmüşüz aileler yüzünden.Diyorum ki onunla aram iyidi neden annesini kafaya taktım.Maddi olarak gücüm olsaydı ben yapardım demişti, katlanmalıydın katlanmadın dedi.Bazen kendi cebinden yapıyordu görüyordum üzülüyordum,kıyafet bile alacak gücüm yok diyordu ama arkadaşlarıyla da geziyordu.Ailesi destek olmadı aslında bu da onu bunalttı yalnız kaldım dedi.Benim sana verdiğim değeri görmedin dedi.Bana ilişkimiz boyunca o kadar yardımı da dokundu ki.Ben hissediyordum o değeri ama yalan ama gerçek.Problemler hep aileden kaynaklanıyordu.Annem babam ölsün bile istedim artık sorunlarımızı aşmak için (bunu o dönem bana da söylüyordu)ama sen yine şikayet ediyordun politik davranmadın dedi.Ama olmuyordu kızlar ailesi o kadar tuhaftı ki onu doldurup duruyorlardı en son yapıyoruz beğenmediler hiç diye diye soğuttular.O ailesiyle düzeltmek için konuşuyordu kavga ediyordu 1 gün iyilerdi ama 2. Gün yine sinirlendirecek bir Şey buluyorlardı.Öyle öyle çöktük ikimiz de .Çok iyi anlaşırken bitirdik ilişkimizi .Bana seni sevmediğim için değil yüzü asık bir evlilik yapmak istemediğim için evlenmek istemiyorum dedi en son.Terapi desteği alıyorum ama bilmiyorum böyle olmamalıydı diyip duruyorum.Ayrıldıktan sonra kızlarla konuşmaya başlamış söyleyince önce inkar etti ama sonra orda bile bana yalnız bıraktın beni artık bitti kabul et dedi .Hala inanamıyorum olanlara..İlk aşkım diye belki ,belki de manipüle ediyordu hiç bilmiyorum vicdanım hiç rahat değil.

Evlilik iki kişi arasında yaşanmıyor maalesef bizim ülkemizde aileler de her zaman müdahil o yüzden bence hayırlısı buymuş de önüne bak yıllarca bu insanlarla uğraşacaksın mutsuz olacaktın en azından başında döndün yarın cocuklada ayrilabilirdin böyle dusun

Hayırlısı buymuş diyorum,hiçbir işim rastgitmedi o dönem hep böyle kasvetliydi ama birebir çok mutluyduk.Buradaki hayrı da göreceğiz inşallah

Ailelerden göbek bağını koparamayınca işte...
Halbuki doğru olan, kadın-erkek her gencin parasını kazanır kazanmaz evinden çıkıp kendi evini kurması, kendi kararlarını vermeye başlaması, ailesiyle sevgi bağı haricindeki tüm bağları koparması...
Ailelerimizi tabi ki sevicez, saygımız olacak, fakat her kararımızda ailemize danışmak büyüyememek oluyor işte. O zaman onlar da bizi ergen görüp herşeye karışmak hakkı görüyorlar kendilerinde...
Olan size olmuş, yazık...

Çok iyi anlıyorum, bitti demekle bitmiyor malesef

Hiçbir şey tek taraflı değildir. Hiçbir şey yalnızca sizin suçunuz değildir. Bir problem varsa karşılıklı gelişiyordur. Nişanım bozulduktan sonra ben de sizin yaşadığınız bu çöküşü yaşadım. Düşündükçe yeni yeni suçlar buluyordum kendimde ancak buna bir dur dememiz gerekiyor. Annesi ve babasını ön plana koyan birisiyle, dolduruşa gelen birisiyle mutlu bir evlilik yapamazdınız zaten.

Ailesinin etkisinde kalan birisi değilse barış ama hemen düğün yapma.Sevdigin birinden ayrılmakta çok zor.

Ailesinden ayrı yaşıyordu zaten onların yanına bile gitmek istemiyordu.Az olsun birlikte yapalım diye teklif ettim ama nereye kadar yapabiliriz katlanmalıyız dedi sadece biraz politik davran aileme karşı dedi

Anlaşılmak istedim belki de bağırdım ama duymadı hiç.Ailesi ne kadar iyi gibi görünse de olmazdı onlarla.O da zaten senede bir görecektik diyordu

Çok inanmıştım ama nasip değilmiş gerçekten
Nasıl hissettiğini tahmi edebiliyorum, çünkü bende nişan attım. Hatta aldatıldım ben ama geçiyor, bazen olmaması inan daha iyi. Bir dönem psikiyatr desteği almıştım, çok faydasını gördüm. Sende destek alabilirsin, bakış acının değişmesi için psikolog da dusunebilirsin. Dilerim herşey gönlünce olur, çok çok mutlu olursun..

Anlaşılmak istedim belki de bağırdım ama duymadı hiç.Ailesi ne kadar iyi gibi görünse de olmazdı onlarla.O da zaten senede bir görecektik diyordu
Eeh benzer şeyler. Suçlu aramayın artık sizi anlayan birisi olsaydı bu duruma düşmeyecektiniz ki. Suçlu yok sadece farklı düşünen iki insan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…