• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi suçlu hissediyorum

Çok emek verdim vazgeçmek istemedim düşe kalka geldik bugüne. Onun dışında başla problemimiz yok.
Senin asıl hatan böyle düşünmen.Zaten çoğu insan aynı bu düşünceyle hayatını karartıyor.İşte sıkıntılar var ama o kadar emek verdim!devam etmeliyim.Hayır canım sevgilik döneminde emek verilmez bir şeyler yaşanır olmuyorsa ayrılır.Küfür ve çalışmamak bence çok büyük sorun hala sevebilirsiniz belki ama özellikle işe başladıktan sonra saygı duyuyor musunuz?Siz çalıştıkça zorlandıkça para kazandıkça evde oturması daha çok gözunuze batacak.
Eğer ki başka birine de bir şeyler hissetmeye başladıysan yol ver gitsin.

Konumu biliyorsunuz sanırım evet öyle demişti hatta bırakırsın beni de demişti. Bende şimdi kendimi suçlu hissediyorum aklıma başkaları girmeye başladığı için. Onun dediğine geldim çünkü.

Dönemsel bir süreç mi diyorum. Kendime biraz zaman mı versem diyorum. Bilmiyorum kafam çok karışık. Kestirip atmak çok zor hemen.

Yok zaten sevgilim olsun diye bir derdim yok. Hayatımda kimse olmasa da mutluyum ben. İşim olduğu için yalnızlık artık aklıma bile gelmiyor hep meşgulüm. Sadece kendimi son günlerde suçlu hissetmeye başladım. İçim içimi yiyor. Sevgilime de haksızlık mı ediyorum diyorum iki sene az şey yaşamadık onun işsiz dönemi çok sıkıntılı geçiyor sadece. Sonrasında ne olur pişman olur muyum hiç bilmiyorum. Kafam allak bullak.

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için dilerim sizde layık olduğunuz insanlarla karşılaşırsınız ömrünüz boyunca.
Onun dedıgınde gelmedin, ne yapsa affettın onu gordu gıdemedıgını.
Gozun acılır acılmaz da biliyordu bırakacağını cunku o kendısını bırakırdı.
Kendını biliyor. Oyle demesı senden kaynaklı degıl ıcını ferah tut.
Hem hayat bu bazısına ıs vesile olur bazısına arkadas.
Deneme yanılma degıl mı ask.
Dogru insan dıyıp durmuyor muyuz, dogru insan ilk karsımıza cıkan mı? Hunharca senelerımızı ziyan ettik diye dogru insan mı oluyor Karsınızdakı?
Dogru insan sevdıgıne kufur eder mi banane senın atanmandan der mi.
Ayrıl bundan. Dedıgım gıbı Isyerınde ki cocuk ıcın degıl biliyorum, hazır duyguların boyle. Kurtul.
Sonra sen sag o selamet.

Konumu biliyorsunuz sanırım evet öyle demişti hatta bırakırsın beni de demişti. Bende şimdi kendimi suçlu hissediyorum aklıma başkaları girmeye başladığı için. Onun dediğine geldim çünkü.

adam kendini ederini biliyor ondan. sen hala kendi değerinin farkına varamamışsın. bildiğin manipulasyon bu.

sen atanınca üzülen öküzdü bu demek, şimdi hatırladım konunu. ya valla bırak allasen soğumuşsun hazır. kimseye bişey ispat etmek zorunda değilsin. evli nişanlı değilsin, öyle olsan bile sevgi bitince ayrılma hakkın var. bırak şu öküzü hazır başkası için kalbin atabiliyoken. tamamen kendini kaybedersin yoksa ileride, adam seni çiğ çiğ yiyor.

Bende kendimi sorguluyorum aslında alışkanlık mı diye. Yani başkasının aklıma girmesi normal mi herkesin başına gelebilir mi yoksa anormal bir durum mu?
Bir arkadaşım tıpkı sizin durumunuzdaydı, erkek arkadaşı okumadı atanamadi, sürekli kavga ediyorlardı, daha iyisi kızın karsisina çıkınca ayrıldı yeni kişi ile evlendiler, böyle olmak zorundaydı çünkü kız eski kız değildi kendini geliştirdi falan ama çocukta bir gram gelişme olmadığı için ayrılık kaçınılmaz oldu yani, simdi çok mutlu, sen de bundan en az 5 yıl sonraki kendinle mevcut erkek arkadaşının zihin yapisini düşün bence, kendini ve onu nerde görüyorsun ona göre seçimini yap derim.

Evlenip köprüyü geçince her tartışma da o küfürler havada uçuşacak. Adam kendini sana yskıştırmadığı için, işe başlayınca ayrılırsın demiş. 2 sene nedir ki! Evlenip, nasıl boşanıcam diye buradan konu açmayı istemiyorsan, yol ver gitsin.

Bende kendimi sorguluyorum aslında alışkanlık mı diye. Yani başkasının aklıma girmesi normal mi herkesin başına gelebilir mi yoksa anormal bir durum mu?

Birine sıkı sıkıya bağlıysanız aklınıza başkasının girebileceğini düşünmüyorum ben. Yoksa yıpranmışlık mı sizi bu düşünceye itiyor onu da düşünmüyor değilim. Erkek arkadaşınızla sorununuz nedir bilmiyorum ama kimsenin değişmeyeceğini biliyorum. O yüzden İlk önce ilişkinizi tartmakta yarar. var. Daha sonra hayatınızda biri olur veya olmaz. Hayat sürprizlerle dolu.

Ya 2 yıl deyip durmuşsunuz da ee 2 yıl nedir ki yani? Insanlar kaç yıllık evliliklerini bitiriyorlar.
Bu kadar abartıp bu toksik ilişkiye tutunmayın.
Mesele iş yerindeki çocuk değil ki zaten onu boşverin belki sevgilisi var çocuğun bilmiyoruz.
Ama burada sorunlu bi tip var O küfür meselesi düzelmez zaten düzeldi gibi yapar sonra en nihayetinde tekrar ortaya çıkar ayrıca iş meselesi çok önemli çalışmayı sevmeyen adamlar değişmiyor malesef.
Kendinizi de suçlu hissetmeyin her şey insanlar için gönül bu etkilenebilirsiniz ama mesele ilişkiyi bitirmeden bir şeyler yaşamak işte o zaman suçlu hissedebilirsiniz.

Sana neden kizalim o sorumsuz serseri sevgilinle evlenirsen burda bur suru konunu okuyacagiz. Bak bulmussun ne guzel memur gul gibi cocuk digerine tekmeyi bas bununla evlen sen digerini bosver. Kufuru nasil astiniz cok metak ediyorum. Bu bide yalanci bence

yaşımı ışımı bılıncımı almışım, olgunlasmışım. nıye elın oğlunu veya kızını egıteyım? bıtanecık hayatım var, bana ruhuma zıhnıme ıyı gelen kendısını duzeltmek adam etmek le ugrasmak yerıne, benı ıhya eden bırını tercıh ederım. ınanın yarın insan ettıgınız de erkek veya kadın, değerınız zaten genellıkle bılınmıyor. hıc kendımı yormazdım. örnek aldıgım saygı duydugum bırını tercıh ederım.

Geçmiş olsun, ilişkiniz sadece alışkanlığa dönüşmüş ve yeni hislere merhaba demişsiniz. :)

7C2FBCE1-0169-4583-982D-1776597E838B.webp

iliskinizdeki olan sorunlardan dolayi bunalmissinizdir diye dusunuyorum yeni duygulariniz bu yuzden olusuyordur ayrica kufur eden birini duzeltmek baya zor olsa gerek. Benimde eski sevgilim baya sorunlu birisiydi gerçekten bazi seyleri oldurmak icin cok ugrastim nasil bir yorgunluk oldugunu tamin edwbiliyorum.
Aliskanliginizdan dolayi erkek arkadasinizla ayrilmak zor geliyordur. Bir adim attiniz mi gerisi gelir.

Bence iş yerinde ki çocuğu değil erkek arkadaşını aklından çıkarmalısın.İlişkinizde gelecek göremiyorsan,sorumluluk sahibi değilse ayrılmak senin hakkın öyle bir yazmışsın ki sanki evlisin sanki kocan bence ayrılıp diğer çocuğa bir şans vermelisin.Acı ama gerçek

Fikrimce, iş yerindeki çocuk değil de o bir ideal aklınıza geliyor. O da çok doğal olarak kibar, anlayışlı, sorumluluk sahibi bir erkek ideali. İş yerinizdeki kişi böyle midir bilemem, ama sizde bunu tetiklemiş.
Sebebi de hayatınızdaki kişinin bu idealden çok uzak bir insan olması.
Ben mesela kırk yıl fizik bilimine emek versem, yine de bir arpa boyu yol alamam. Fizik bilimi benim kapasiteme uygun değil çünkü. Ama mesela edebiyat, sosyoloji filan öyle. Emek verdim diyerek fiziği bırakmazsam benden hiçbir şey olmaz. Niye bırakmayayım o halde? Emek vermekte, fedakar olmakta yanlış bir şey yok da doğru olaylara ve kişilere yapılması elzem.
Çok sıkıntılı geçen mezuniyet zamanımda birinden hoşlandığımı sanmıştım. Karakteri iyiydi onda sıkıntı yok, ama kültürlerimiz çok farklıydı. Sonra düşününce aslında o dönem özel bir sevgiye ihtiyacım varmış, ben de gidip kafamdaki o ideali ona yansıtmışım, bunu fark ettim. Aşk değildi, ama bana yalnızlıkla belki de sandığım kadar iyi mücadele edemediğimi fark ettirdi. Size de bu durum bence erkek arkadaşınızı yeterince sevmediğinizi, onla kurulacak bir gelecek konusunda şüphelerinizin olduğunuzu fark ettirsin dilerim.

Bu aklınızdaki kişiyi bilmiyorum, ama önünüzü bir açın derim. Sizi seven ve sevdiğiniz bir erkek olsaydı hissetmezdiniz kesinlikle. Bir de derecesini bilmiyorum ama küfür acayip itici, ben bu alışkanlığı kazanıp da sonrasında bırakanı da görmedim. Bir sinir anında küfür dile gelir, o meseleyi hallettiğinizi düşünmüyorum şahsen.
Mutluluklar ve başarılar diliyorum size.

Sevgilinden bir bahane ile ayrılman ve kendine zaman tanıman lazım. Mutlu değilsin ve resmen artık senin gözüne gözüne sokuyor zihnin. Artık diğerinden kurtul diyor. Vicdanen kendini daha fazla sorgulama ve kendini kurtar. Es verelim de diyebilirsin.
Bir süre kendinle kalmalısın.

Öyle bir durum söz konusu değil zaten kimseye yapmam böyle bir şey ve bana yapılsın istemem.

Bilmiyorum sevgimden hem eminim hem değilim. İki senemi düşünüyorum. Bırakamam onu gibi geliyor ama bu alışkanlıktan mı sevgiden mi emin olamıyorum.
Alışkanlıktan. Bazen ilişkilerin süresi bitiyor. Deneyin ayrı kalmayı net anlarsınız.

Back
X