kendimi taşıyıcı anne gibi hissediyorum

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
39
İstanbul
kısa bir süre önce doğum yaptım bir oğlum oldu. eşimin ailesi doğumumda ve doğum sonrasında çok yardımcı oldular Allah razı olsun. Bu arada ben de zor bir doğum geçirdim. Normal doğum yapmama rağmen çok dikişim oldu ve doğum yaptığım gece ciddi bir kanama geçirdim. bu sefer ikinci defa uyuşturmadan diktiler beni. tüm bunlar yüzünden sinirlerim bozuldu. bir de üstüne üstlük bebeğimin sarılıktan dolayı hastaneye yatması gerekti. ben yanında kalamadım dikişlerimden dolayı çünkü oturamıyordum bile. büyük görümcem kaldı 2 gün hastanede ve bıyık altından trip attı hep bana. ben hastanede kalmadığım için. ki lohusalığımın 2. günü apar topar beni de hastaneye sürüklediler gidemem dediğim halde. sonuç olarak dikişlerim şişti ve çok acı çektim.

dahası, bebeğim eve geldikten sonra beslenmesiyle ilgili laflar başladı. benim bebeğim biraz iştahlı bir çocuk. büyük görümcem her seferinde çocuk ellerini yiyor diyip duruyordu bazen de sanki sütümün yetmediğini ima ediyordu. ben de dayanamayıp sen böyle söyledikçe üzerimde psikolojik baskı hissediyorum sütüm olsa bile kaçacak dedim. kendisi buna alındı, çıktı gitti. kayınvalidem bana bir alay laf söyledi ve beni çok ağlattı. işin kötüsü eşim de onları haklı gördü. sonra gene kendi kendilerine barışıp geldiler. Ama o zamandan beri sürekli bir laf sokma durumundalar. bebek ağlasa aman neden ağladı sanki ben bilerek ağlatıyormuşum gibi. kaç defa doyurdun kaç dakika emdi diye sormalar, altını kaç kere değiştirdin diye sormalar, bebek meme emerken meme ağzından çıkıp ağlasa hemen koşup bebeğimi kucağımdan almalar, resmen kendi bebeğim için başkalarına rapor veriyorum. sanki bebeğimi onlar doğurmuş, ben sadece bakıcıyım. benim bildiğim bu gibi sorular bakıcılara sorulur. sonuçta zorluklarla ben dünyaya getirdim onu. hiç kötülüğünü ister miyim? oğlumun canı yansa onların içi acır ama benim ciğerim yanar. Daha dün görümcem vitamin vermeyi unuttum diye eşimin yanında azarladı beni. tamam anlıyorum oğlumu çok seviyorlar ve bu sevgilerinden hoşnutum ama sanırım aşırıya gitmeye başladı ve bu da bana zarar veriyor.

Ne demek vitamin vermedin diye azarladı seni görümcen. HasbinAllah yaa..
Çok çocuk bakasıları varsa doğursunlar birer tane, şu elamin çocuğu üzerinde ana olmaya çalışanları boğmak istiyorum.

Senin sinirini de anlıyorum arkadaşım, inş. patlama noktan çok çok kötü olmaz, çünkü eşin de onların tarafında anladığım kadarıyla.
Allah yardım etsin.

çığlık atasım geldi bu ne ya?

oldu olacak bırak onlar emzirsin bebeği.herşeyin fazlası zarar,ilginin de..

canım sana diğer konularında da hep şunu söyledik; ezdirme tendini..sen alttan aldıkça onlar tepene çıkıyor.

adını ne koydunuz? senin istediğin isim mi oldu?

doğumumda görümcem çok yardımcı oldu bana ben de doğumdan yeni çıkmışken sordular adı ne olsun diye ben de beniim için çok eziyet çekti onun istediği isim olsun dedm.

benden adam olmaz, kabul ediyorum.

Canim seni cok iyi anliyorum...benim annemde cocuk doymuyor mu filan diyordu bir ara...lakin bende bunun uzerimde psikolojik olarak kotu etki yaptigi soyledim ve sutumun etkilenebilecegini soyledim...sasirdi kadin, cunku bilmiyormus boyle birseyi...sonrasinda soylemedi artik...zaten takviye olarak mama vermeyede basladik...

Hem cocugun ellerini agzina goturmesi cok normal, her cocuk yapar bunu..ac olmasiyla hic ilgisi yok...zevk aliyorlar bundan...kimi bebek sutunu icer hemen agzina alir ellerini...aclikla ilgisi yok dedigim gibi...

Sen bu cocugun annesisin, onlara bunu uygun bir sekilde belli etmen gerekiyor. İllaki sozlu olmasi gerekmez...burda bizlere soyledigin seyi onlara soyle gerekirse..insan cocugunun kotulugunu ister mi?? Herkes kotulugunu istesede bir ANNE evladinin kotulugunu isteyemez...

Sabretme bana kalirsa...ayrica esinde onlara hak veriyorsa bi guzel agzinin payini ver...cocugunun basindaysan kendin bakiyorsan ne mutlu sana..dogruda yapsan yanlista..senden daha iyi bakamaz kimse o cocuga...

Zor olani atlatmissin canim, bundan sonra ayaklarinin uzerine bas ve kendine guven...cocuk senin cocugun..binbir acilarla sen dunyaya getirdin onu...sahip cik evladina..

o zaman böyle davranmaları çok normal çünkü siz zemin hazırlıyorsunuz
halası tabi ki yardımcı olacak ama karşılığı teşekkür olur iyi davranmak olur kötü günün de senin de ona yardımcı olman olur

bu aile baştan beri böyle sende tavrını koymadığın sürece ne yazık ki değişmeyecek

aslında tepkimi göstermek isterdim ama ağlayıp bayılıp masum görüntüler sergiliyorlar bu sefer ben eşimin gözünde kötü oluyorum. sonrasında beni ağlatıp depresyona sokuyorlar.

Boyle susarsaniz
Onlar ezmeye,siz ezilmeye devam edersiniz...
Laflarin altinda kalma
Onlar bir soyluyorsa sen iki soyle ki oyle bas edebilirsin.
Esin onlarimi savunuyor
Cek restini...
Uc gunluk dunya
Degermi boyle yasamaya kardesim benim.
Silkelen kendine gel...
Bebisin hayirli olsun bu arada cnm...

Ben olsam bu adar taviz vermem
Çağır anneni dursun yanında, onlara da ben bakıyorum sağ olun dersin
Hem birşey olursa annem yanımda dersin

Yardımcı olacağı yerde bunaltıyorlarsa bunu hak ediyorlar bence

hayırlı olsun canım.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
konuyu bir iki kere okudum sanki ben yazmışım
yaşadığın şeyler normal değil ama bir çok anne de yaşadığı için çok
normal geldi bana:)))
sütün mü az,neden emmiyor,neden ağlıyor aç bu çocuk,
bak elini emiyor,doyuramıyorsun gibi laflara takılma,sütünü çok etkiler.
bu konularda sessiz kalma.benim hala içimde yara.ağladığım günler aklımdan
çıkmıyor.bu üzüntüyle yok diyenlere inat 2 yaşına kadar emzirdim.
bu zamanlar insanın içinde çok büyük yaralara neden oluyor.bebeğine yetememe psikolojisi...
kim ne derse desin sen en güzel şekilde bakacak kişisin.
bebeğin doyuyor,altını da gerektikçe değiştiriyorsun.her bebek elini emiyor.
bunu çocuk doğurmuş birinin bilmesi gerekir.
kimseye de rapor vermek zorunda değilsin.
kendini eksik hissetme.yok diyenlere inat var diyeceksin.
rahatsız olduğun konularda bilmediğin şeyleri onlara sorma.
bebeğini aylık kontrollere götürdüğünde bilmediklerini doktora sorarsın.
konu açıp bizlere de sorabilirsin.
sağlık ocaklarıda takip ediyor.aylık 500 gramın üstünde alıyorsa doyuyor demektir zaten.

birşey diyemiyorum artık.. görümce yardım etmek zorunda değil ama sonuç da onun da yeğeni doğan bebek..ben isim konusunda yanlış davrandığını düşünüyorum..

bebeğini sağlıkla büyüt.

uygun bir dille ben bakarım artık bu zamana kadar yaptıklarınıza teşekkür ederim de bırak gitsinler.ben eşime söylemiştim gerek yok gelmesine annenin diye.sezeryan olmuştum ve 23 gün hastaneye taşındım süt götürdüm o dikişlerim nasıl kaynadı düşün.1 gün loğusalık yaşamadım yatmadım yani sinirlerimi bozmamak içinde kimseyi istemedim yanımda.sende iyiyim de gönder yani Allah analı babalı büyütsün bebeğini.

aynen..bi kere gorumcenin yardimci olmasi bana kalirsa gorev gibi birsey...ben yengeme o zaman yardim etmeyeceksem ne zaman edicem??? bu bir lutuf degil bana kalirsa..ha yapmasa yapmaz o baska ama diger bir yandanda o zamanki yardimlarini sonradan burnundan getirdikten sonra ne yapayim oyle iyiligi ben

isim hakki babanindir annenindir gorumcenin degil

Bende yanlış karar verdiğini düşünüyorum

Bazı şeyleri kendimiz ediyoruz kendimize

Bak daha şimdiden pişmanlık duyuyorsun, belki de bir ömür diyeceksin adını ben koymadım şöyle oldu böyle oldu diye

Senin içine sinmiyorsa koyma o adı, kendi beğendiğini koy, o senin yavrun..

Tek bu konuda da değil, başkalarının tercihlerini kendi tercihlerine tercih etme..

Zaten bak madalya da takmamışlar, aynı düşüncesiz tavırlar laf sokmalar devam ediyor.. Kişi memnuniyetsizse ağzınla kuş tutsan da fark etmez ki..

kadercim çok haklısın hani bir de demiştin ya anneni çağırsaydın diye. İnan kayınvalidem beni ağlattığında banyoda için için ağlarken annemin yaşamıyor olmasına öyle kahrettim ki. öylesine içten ve yanarak andım ki annemi. Keşke o hayatta olsaydı o zaman herşey bambaşka olurdu.

Çok özür dilerim , bilmiyordum. Başın sağ olsun
Ama zaten misal olarak dedim, ablan da olur veya teyzen de fark etmez
Şunlardan daha vicdanlı olabilecek herhangi biri..

canım annen için allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ama o hayatta olsaydı bile ön planda olmak isteyen erkek aileleri var mesela eşimin ailesi... tamam allah razı olsun benim kayınvalideminde hakkı çoktur 15 gün bizde kaldı yemeğimi temizliğimi yaptı gelenleri ağırladı. ama o kadar ilgiliydilerki annem ister istemez 1 gün bile kalmadı evimde. misafir gibi gelip giderdi canım benim... ha onların ilgilenmeleri içinde allah razı olsun ama çokta fırsatını verme sonra bu arttıkça artıyor. çocugun ağladıgında daha bir sahiplen bişey unuttugundada onlara asla belli etme fırsatını verme halası babannesi diyoruz kucaklarına veriyoruz sonra bizi arka plana atmaya çalışıyolar çok iyi bir anne ol hiçbir eksiğini bulamasınlar.. laf çarpıtma olayının sonu yok öyle bir diyaloğa girme onlar laf çarpıttıgındada anlamamazlıga gel salağa yat yani. zamanla bıkarlar inş. sevgiler..

Herkez neden böyle davraniyorki? Yaşinmi henüz cok küçük? Yoksa seninle birlikde eşinin yerine onlardami llohusalık dönemleri geçiriyor?

Herzamanki Kv'de tipi ama eltiye ne oluyor? Nedir bu herkezin kv'de yetmez gibi, birde elitlerden görümecelerden böyle çektiği yahu!

İlk torun, bu yüzden cok kontrollerini kaybetip aşırı ilgi duyorlar diyeceğim, ama eltinin bu cok bilmişligi şaşırttı yine.

Bunlar kontrolü iyice kaybetmiş, bari sen kaybetipde agZindan ters bir laf çıkmazsın, baksana hepsi lohusa dönemi geçiriyor, sonra eşin yine seni hatalı görür.

Biraz sabırlı olki yine ağlayan, üzülen sen olma. Ama eltinin cocuk piskolejisinden anlamadığını öğrete bilirsin üstü kapalı, cocuk ağlar, sırf altını pisleti, karnı ac, gazı var diye değil! Cocuk kendi sesinin olduğunu keşfediyor, sesini merak etiği icinde ağlaya bilir. Yada eltinin sesinden hic hoşlanmiyordur, bu yüzden cocuk uyuya kalmaktan zorlanıyordur ve rahatsız ses tonundan rahatsızlık duyuyor:))

Bir daha, oğlum bir pip sesi bile gelse huysuzlaşiyor, bu yüzden herkesin sessiz davranmasını rica eder, böylece çenelerini kapatırlar belki diyeceğim , ama sanmıyorum

Sen bir dönem sanki bunları yaşamak sorunda gibime geldin, yada yine hatalı sen olacaksın ve üzülen ağlayan konuma yine sen düşeceksin..

bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım dilerim tez zamanda toparlanırsın ağrıların geçer, zaten huyları belliydi başka türlü davransalar sürpriz olurdu keşke isim konusunda taviz vermeseydin bunun daha öncedende konusu olmuştu iyi kötü kabullenmişlerdi

biraz sessiz kalmışsınız üzüldüğünüzü belli etseniz iyi olur. Fevri çıkışlar yapmayın ama, onlarda yeğenlerini-torunlarını düşünüyorlar hani gerekli iyilikleri yapmasalar dersiniz kötü günümde sormadınız, şimdimi aklınıza geliyor diye ama iyilikleri de oluyormuş.

birde bir bebeğe annesinden iyi kimse bakamaz diyen arkadaşlar, kötü bakan o kadar çok anne var ki.

bizim gelinimizde çocuğuna iyi bakmanın yedirmekten geçtiğini düşünüyor, çocuk 9 aylık 14 kilo. 6 aylıkken ek besinlere geçtiğinde direk pastayla, yemek sularına ekmek batırarak başladı. kendisi kat kat giyinerek, çocuğunu sadece çıtçıtlı badiyle tutuyor doktor çok giydirirsen terler dahada beter olur alıştır demiş, cılkını çıkar dememiştir o ayrı ama...
Biraz görümceni ve kv deni ödünç alabilirmiyiz.... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…