kendimi taşıyıcı anne gibi hissediyorum

en yakın zamanda bebek için dr kontrolüne gidin. sizinle beraber kayınvalideniz ve görümceniz de gelsin. çok ciddiyim.
doktora, herkes sütümün yetmediğini söylüyor, bebeğime mama yedirmek istiyorlar de. onlar böyle konuşunca ben de kötü etkileniyorum, olan sütümün kesilmesinden korkuyorum de. doktor onlara gereken cevabı verir
ayrıca bebeğin ağlayınca kimseye verme. sen yatıştırmaya çalış. benim kızım da yatağında ağlayınca hemen eşimin annesi sallamaya koşardı. bir de arkasını ben gelmeyeyim diye ben tarafa çevirirdi. birgün sinirlerim tavan yaptı, resmen elimin tersiyle itekledim ''çekilir misin şurdan'' dedim sertçe. aldım kızımı uzandım yatağıma kalp atışımı duyarak sakinleşirdi kuzum.
anneyle bebek arasında güçlü bir bağ vardır arkadaşım. inan senin huzursuzluğunu o bebek anlıyor. yaşayan biri olarak söylüyorum biliyorum zor ama huzurlu olmaya çalış.

İşte öyle zorla yaptırmalarına izin verme.

Benim kızım 3,5 kilo doğdu ve ilk ay sonunda 5,5 kilo oldu buna rağmen kayınvalidem ille mama ver doymuyor bu çocuk diyordu ki sütümün maşallahı vardı direndim yetiyor sütüm mamaya alıştırmak istemiyorum dedim.Diren ,isteklerini yerine getirme sonra zaten susuyorlar.

Angryangel, aylarca önce sana önlem almazsan,
dogumdan sonra başına gelecekleri söylemiştim.

Yanılmamışım.

Allah sabır versin...

o küçücük masum bebeğe acımasan emzirmeyecksin alın siz emzirin diyeceksin akılları başlarına gelecek...gör bak bakalım bi daha yapabiliyorlar mı?

Vallahi en iyi durumda olan benim..
Hamileliğim boyunca kimseye eyvallahım olmadı.
Kimseyle görüşmedim,gelip kapımıda çalan olmadı.
Çok şükür kocam,annem ve babamın desteği ile,kos koca 9 ayı tamamladık.
Kimsenin bir emeği olmadı yavrum üzerinde,şimdide kimse yavrumun üstünden prim sağlayamıyor.
Eğer ben 9 ayı onlarla geçirip,kendime baktırsaydım,emeklerini alsaydım,şimdi herkes ayrı bir yerden laf sahibi olurdu.
En iyisi tırnağın varsa başını kaşıyacaksın.
Yoksa 9 ay senin yanındaydık deyip,insana kendini taşıyıcı anne gibi hissetirirler işte böyle.
Kusura bakmayın ama gerçekten kendi başının çaresine bakamayan,ailelerden destek alıp hamileliğini tamamlayan insanları anlayamıyorum.
Sonra ah,vah,tüh diyoruz,karşı tarafa resmen çocuğu ortak ediyoruz..

yavaş yavaş azalıcak bunlar merak etme. benim kaynana hiçte öyle torun aşığı değildir ama sırf gelin ezmek için öyle gibi olur eltimede yapmış banada yaptı ki ben ek öğüne 8. aydaa geçtim oğlumun boyuda kilosuda buna rağmen 3 ay önde gidiyodu. ama kaynana işte sütün yetmiyo diyip duruyodu.

sonra tam tersi oldu oğluma emzirdiğim dönemde ne verirse yapıştım eline doktor şöle diyo böyle bilmem ne dedim. oda bazen alındı bazende ne bilcek doktor dedi. eşimde bi keresinde tabi canım biz bundan sonra doktora gitmeyelim rutin sana geliriz dedi.

kayınvalide yapmacık ondan acayip gıcık oluyorum zaten oda beni gıcık etmek için yapıyo.

ama görümcem öyle değildir. gerçekten üstüne titrer yeğenlerinin. çocuk nezman biyere çıksa düşecek düşecek der ve o çocuk düşer. o gelmeden önce 50 kere çıkmıştır oraya ama o gelince düşer :). şoma ağazlı işte.

hep korur kollar. ama samimiyet gözlerde saklıdır bazen onada kızıyorum ama samimi olduğunu bildiğimden şakayla karışık takılıyorum.

çocuk büydükçe düzeliyo merak etme. sütle ilgili durumuda ikisinide al karşına anne-abla sütümle ilgili söylenen şeyler çok kafama takılıyo noralim bozuluncada kesilir diye daha çok korkuyorum. tamam seviyosunuz sizde elbette ama bi çocuğu en iyi annesi bilir doymadığını anladığım anda çaresine bakarım de.

bu arada şunu diyim herhangi bir sorun yoksa sağlığında süt kanallarında yada ırsi. öyle kolay kolay sütün gitmez. sütün artsın istiyosan ve bu dönemde kilo vermekte istiyosan şunu unutmaki tek süt yapan şey sıvı almaktır. su meyve suyu(taze sıkılmış) çok su içemiyosan susatacak şeyler ye. emzirme aralıkların fazla olmasın göğsünde süt kalmasın. duşta ılık suyla göğüslerine masaj yap. bişicik olmaz merak etme öyle badireler atlattımki. ama yinede bebeğim 8 ay sadece anne sütü aldı. ek godaya nezman geçtim emme aralıkları düştü ve sütüm azalmaya başladı. ek gıdayada artık bebeğimin ekstra vitaminlere ihtiyacı olacağı için geçtim yani hala yetiyodu sütüm. ki benim göğüs uçlarım dahi yoktu kv her emzirmemde başıma geçip ayyy aç bu çocu senin göğüsün özürlü diyodu. ama maşallah oğlum hiç aç kalmadı o uçlarda çıktı. :)

canim zorla kimse kimseye mama yaptiramaz
bak konu actiktan sonra yine gelip mama yaptirdilar sana
"hayir ac degil ben biliyorum gerekirse yine emziririm" diyip
lafindan geri donmeyeceksin

ilginiz icin tsk ederim ama yada
tamam hakli olabilirsiniz ama diye lafa baslayip bildigini yap
sahiplensinler sevsinler ama senden sonra gelsinler
gec degil bu tavirlarini degistirmek
yeterki suskun kalma

sen lohusasın hormonlarım zaten alt üst,ilk defa anne oluyorsan bazı konularda acemı olabılecegını düşünüp yol göstermek istemişte olabılırler tabı üsluplarıda önemli bu konuda ki sen alındıgına göre normal sekılde söylememısler

sen bebeğini beslemeye bak insanlar konusur konusur susar,ille her bebek tombiş olacak diye bir şey yok ,tombiş her bebekte saglıklı olacak diye bir şey yok,en azından beslenebılıyo

kayınvalidem yanılıp şaşırıp bana sütün yetmiyor desin kan çıkar.

ne ağlıycam ağzım armut mu topluyor haddini bilsin ki baş tacı yapalım.

yahu uyuyan çocuğu sırf seveceğiz diye gelip zorla uyandırmak da neyin nesi oluyor anlamıyorum. bugün de tam yemek saatimizde geldiler, bebeğimi de uyutmuştum yemek yerken rahat ederiz diye bunlar geldiler, zorla uyandırdılar, tabii çocuk da meme isteyerek uyandı yediğim yemek dizildi boğazıma sayelerinde.

bebegn hayırlı olsun cnm saglıkla büyüsün.
bende 2 ay önce dogum yaptım ve söylediklerinin hepsini aynen yaşadım.
hatta sütüm stresten sinirden vede kv den tartışmamdan dolayı çekildi 10 gün ememedi yavrum.
ben yolunu buldum hiç uyumuyo uykusuzum uyandırmayın lütfen falan diye diye terbiyelendiler :)
eşinede sürekli hiç uyumuyo uykusuzm aglıyo hep diye söyleki onları uyardıgında seni haksız çıkarmasın..
valla ben bebegm uysa bile uymadı diyorum hala...

sütün yetmiyorsa o senin sucun değil ya ne saçma insanlar var ya bazı insanlar ilk gün bile bebeğine süt veremiyorlar oturup herkes baskı yapsın o zaman sütü yok diye olur mu öyle şey neden karışmalarına izin veriyorsun ne ima etmeye çalışıyorsunuz bakamıyorsam alın bakın de diyeceğim ama oda denmez çünkü eşinde onlardan yana bence sen hiç ama hiç umursama işin senden yana olsaydı tek kelime derdiniz sizine benim çocuğum doymuyorsa elini emiyorsa bu sizi ne ilgilendirir doymuyorsa benim çocuğum doymuyor diye ama diyemezsiniz siz yinede canınızı sıkmayın birde hastane olayına gelince zaten siz rahatsız olmasanız sizi bağlasalar siz oğlunuzun yanına gitmemezlik yapmazsınız madem çok seviyorlar ilgi gösteriyorlar (siz söylemiştiniz) niye size onu baş kalkıncı yapıyorlar ki çok seviyorlarsa 1 ay yine beklerler zorsunmadan işte insanın eşi her zaman yanında olmazsa böle saçma şeyler bile insana sorun oluyor allah yardımcın olsun canım

ayy çok sinirlendim canım okuyunca şimdi bişey diycem çok edepsiz olucak ama diycem valla...
ben senin yerinde olsam o kaynanayla görümcenin karşısına geçer indirir donumu bakın o çocuk burdan çıktı bukadar acıyı çeken ben vır vır konuşmayın kesin sesinizi der yollardım
loğusa halimle beni üzecek kocayıda yanlarına katar bebeğimle keyfime bakardım...
bu bebeğe sütün yetmiyor muhabbetini çok duyuyorum bana diyen olursa al sen emzir ozamanda diye avaz avaz bağırırım kesin...

Aman allahım bunu ben Mi Yazdım Diye Düşündüm Bir An. Aynıları Banada Yaşattılar. Hiç Üzülme Kafanı Başka Şeylere Yor. Nak Kızım 5 Yaşında Ben Hala O Yapılan Yüzünden Eşimi Üzmekteyim. O Kadar Acımasızca Laf Sokuyor Ki Yıllar Geçsede Çıkmıyor Aklından. o Yüzden Duyma

sevgili konu sahibi;
seni çooook iyi anlıyorum çünkü bunların aynısını 2 ay yaşadım.ilk bebeğimi dünyaya getirdiğimde 15 günlükken hiç gitmediğim eşimin memleketine gittik kayınvalidemle..o geldi götürdü..eşim adım akonuşmu gider diey..neyse gittik çok iyiliklerini gördüm ama bazı şeyler gerçekten kabustu gibiydi!üstelik eşim de yoktu yanımda..ilkkez i yere gitmişim şiveleri farklı hiç görmediğim insanlar huyları kültürleri farklı..
emziriyorum kızımı ki 15 dk da bi emmekistiyor çenesi yorulduğu için az az emiyor sık istiyor.."fazla emzirme" şunu yapma ..şunu yap...yapma..köyde batıl inançlar daha fazla;
akşam üstüevden çıkacakken soba borusuna elini sür gelene 2 kere sıkısıkı sarıl....bebeğin çamaşırı akşam yıkanmaz...hatta bi gün bebeğimi fazla emiyor diyerek kucağımdan bile aldılar zorla...
şimdiki aklım olsaydı keşke kendimi savunsaydım diyorum..
bence kırmadan kendini savun..atıyorum görümcen ellerini emen kızın için bebek aç mı diyorsa;olsun bebektir emer ne var yani dersin..kaynanan kızına laf söyledi diye seni mi paralıyor;usulünce gülümseyerek cvb nı ver derim..ille kendi bildikleri mi olcak duymazlığa vur..yoksa inan ki depresyona girersin uzun süre ..ki lohusalık yani doğum sonrası depresyon uzun sürebilir hayattan soğutabilir..kendine dikkat et ve üstlerine bolbol ayetel kürsi oku derim

:)) gece gece cok guldurdunuz beni ya :) gözümde canlandırdımda don indirmeler felan neye ugradıklarını bılemezlerdi heralde çok yasayın emi :)

Merak etme yalnız değilsin çoğumuz yaşadık bu durumları. Annene Allah rahmet eylesin ama annen yok diye sen onlara muhtaç değilsin benim ailem farklı bir şehirdeydi, annem yanımda yalnızca 7 gün durabildi. Annem gittikten sonra her gün kv akşama kadar başımda beklerdi, ben bebeğimi emzirince hemen kucağımdan alır gazını çıkarırdı, bezi değişeceği zaman hemen o değiştirirdi sanki ben çocuğun süt annesiymişim gibi davranırdı. Bu yalnızca 2-3 gün böyle devam etti bekledim kendine gelecekmi diye baktım olmuyor, gazını çıkarmak için elimden alırken hayır anne ben çıkarabiliyorum dedim ve elinden çektim. Bezi değişeceği zamanda sen bırak anne ben yapabiliyorum dedim. Çocuk ağladığında benden önce koşuyordu sen dur anne ben bakarım zaten emzirecek olan benim dedim. Acaba sütün yetmiyor mu dediği zaman hayır yetiyor dedim.
Bebekler daha doyma hissini bilmedikleri için sürekli emmek isterler belki 1,5 saat memede kaldığı bile olabilir bu çok normal. Onlara kısa ve net cevaplar verdiğin zaman tavrını anlarlar. Gerekirse biraz sert çık üzerine gelirlerse loğusayım zaten sinirlerim alt üst olmuş durumda de çekil kenara.
Ne demek seni dinlemeyip bebeğe mama verebiliyorlar. Kusura bakma ama onlara bu hakkı sen veriyorsun. Bebeğin mamaya alışırsa bunun geri dönüşü olmaz.
Başkasını örnek verecek olurlarsa şu şöyle yapıyordu diye "ama ben o değilim" de.
Bebeği uyandırmak istedikleri zaman "lütfen uyandırmayın uyutmak için çok uğraştım, bebeğin gelişimi için uykuda çok önemli" de.
O bebeğin annesi sensin onlar değiller öncelikle bunu kendine inandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…