yaşam şeklimizi değiştirmemiz lazım. sağlıklı beslenmeli ve spor yapmalıyız. bazı insanlara bakıyorum kilo problemi olmadığı halde o kadar dikkat ediyorki. hamur işi yemiyor, çikolata yemiyor, öğlen hamur işi yediyse bile akşam yemek yemiyor bi şekilde telafi etmeye çalışıyor. kilo almamak için bütün hayatı boyunca hep dikkatli. yaşam biçimi olmuş sağlıklı beslenme. o kadar imreniyorumki. bende öyle olmak istiyorum irademe hakim olmak istiyorum. kendimi çok aciz hissediyorum.
Ay gerçekten 60 yaşında kadınları sabah koşusuna çıkmış, benden fit görünce asabım bozuluyor. Yılların alışkanlıklarını değiştirmek zor ama imkansız değil.
bencede imkansız değil ve kesinlikle gerekli. bu arada az önce hesapladım bugün yaklaşık 1800 kalori almışım. iyi mi kötü mü normal mi bilemedim
bazal metabolizma hızını hesapla veya şurdan Calorie Calculator - Daily Caloric Needs alman gereken kaloriyi hesapla ona göre normal olup olmadığını bulabilirsin.
kızlar bu arada 1.6 kilo vermişim :)
oy maşallah canımmm ben tartılmadım pazartesi inşallah şu haftasonu kahvaltısı beni bitiriyor bugün eşim hamur kızartması istedii cıssssssss sıcak sıcak 1 tane yedimama akşama frenliyecem off işte iradem çok zayıf yemeyecem deyipte gerçekten kendini tutan insanlara hayranım
merhaba canım benim de kendi topiğim var ama istersen sana da katılabilirim hergün girme şansım var ve yoldaş olurum sana azmin elinden bişey kurtulmaz
çok sevinirim :) birbirimizi gaza getiririz kontrol ederiz. tek başına zor oluyor
selam duygucum. ben sana iki şey tawsiye edeyim.
birincisi hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsan dukan diyeti şuan tam sana göre. bir araştırmanı tawsiye ederim. ben dewam ettiremedim ama ilk 2 haftada 5 kilo wermiştim. işe başladığım için yeme düzenim bozulmuştu yoksa zor bir diyet de değil :)
ikicisi de, 9lu hayat çayı. sitede konuyla ilgili çok başlık war inceleyebilirsin. merak edip denemiştim. şöyle ki ben diyet yapmadan yada dikkat etmeden, spor da yapmadan normal beslenme düzenimle haftada bir kilo alıyorumbeslenmeme dikkat edersem almam duruyor. yada aynen yiyip spor yaparsam da almam duruyor. ikisini birden yoğun bir biçimde yaptığımda kilo werebiliyorum sadece
ramazan boyunca bu çayı içtim. ama hiç spor yapmadım we yıllarca hiç bu kadar abartılı yememiştimama bu çaydan günde 5 fincan içtim. we 1 ayda 5-6 kilo almam gerekirken 1 kilo werdim bile. şimdi beslenme düzenimi değiştiriyorum. spora da başladım. çayıma da dewam edeceğim, sonucun mükemmel olacağına şimdiden inanıyorum
9lu hayat çayını ben aktardan aldım. yalnız paket şeklinde değil, gözümün önünde gerçek otları karıştırdı werdi bana. çeşitli markalarla satılıyor ama onlara üwenmeyin demişler nette. ben de güwendiğim aktara gittim yaptırdım. adam zaten ezbere biliyor karışımı. çok müşterim war kullanan herkes çok memnun dedi.
kesinlikle başlamalısınız kızlarrr
beni de alınunutmayın
9 lu çayı duymamıştım canım 7 otlu çayı içiyorum ben ve gerçekten işe yaradığını hissediyorum. hemen bahsettiğin 9 lu çayıda araştıracağım. :) dukan diyetini çok yapmak istiyorum ama beni tek korkutan ekstradan alınan şeyler oluyor sanırım. yulaf kepeği gibi. bu tür şeyleri her yerde kolayca bulabilirmiyim bilmiyorum.
yulaf kepeği migros gibi büyük mağazalarda war. aslında bulunması pek de zor değil
bence denemelisin canım pişman olmazsın emin ol
hımm anladım canım. aslında kitabı alıp bi okusam çok iyi olur
üzülüyorum, sinirleniyorum ve yiyorum. yediğim için daha çok üzülüyorum, daha çok geriliyorum. bu döngü böyle devam ederken bir de baktımki 90 kilo olmuşum ve yaklaşık 1 ay sonra düğünüm var. kendimi artık sevmediğimi farkettim, aynaya bakmak istemiyorum, mutlu değilim ve bunun tek sebebi fazla kilolarım. genelde gelinlere nikah tokluğu gelir ve provalarda gelinlikler daraltılır fakat benimki tam tersi oldu ve genişletildi. mutlu değilim ve buna bir son vermem gerekiyor, hemde hemen. kızlar aranızda benim gibi hisseden varsa bana katılsın. birlikten kuvet doğar. :)
gece gece yaa koştum hemen can havliyle 2 lahmacun ve 2 bardak kola diktim
sanırım verdiğim kilolar beni gaza getirdi yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?