Kendimize nasıl güvenebiliriz sizce?

poldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
1.170
778
158
48
Merhaba arkadaşlar, kendimize nasıl güvenebiliriz sice? bu konuda sizlerin fikrinizi almak istedim. Biraz daha açarsam konuyu dış görünüşümle alakalı sıkıntılarım var, aslında son erkek arkadaşımı tanıyana kadar öle bir takıntım yoktu. Devamlı benim çirkin olduğumu söylüyordu, heryerime bahaneler buluyordu, sık sık seni kimse almaz gibisinden imalarda bulunuyordu. Onunla görüşmeyi kestim, fakat burda peşimi bırakmayanda yinede kendisidir o ayrı bir konu..

sizlerde böle dönem dönem sorun yaşadınız mı? nasıl atlattınız bu durumu? sanırım yaşımla ilgilide takıntılarım başladı, yakında 34 yaşında olacağım, o kişinin ister istemez dediklerini benimsiyorum gibi...eyvahedigeldismile

Son düzenleyen: Moderatör:

ben cirkinsem bundan kimenekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile
dış degil iç güzel olmalı
al yanına mankeni dursun robot gibi bihalta yaramasın:delphin:

bence hiç benimseme canım
erkek milleti işte kadın ruhundan anlamalarını beklememek lazım:mymeka:
hödüklük yapamda üstlerine yok:mymeka:
kendileri cok mu? yakışıklı acaba bide kendine dönüp baksın
ondan sonra senin dışını sorgulamaya gecebiliyosa gecsin:kızgın::kızgın:

her yaşında ayrı bi güzelliği oldugunu düşünüyorumolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

bazı insanlar karşısındakini istediği gibi bi şekle sokmak isterler ..
karşısındakinin güzelliğini görmek yerine istediği şekilde olsun ama benim olsun derler..
bende yaşadım bunu ablacım oysa her yaşın bi güzelliği var
kimisinin gözleri güzel değildir ama yanağındaki küçücük bi gamze yüzünü mükemmel gösterir..
kimisi kiloludur ama o kadar güzel giyinir ki karşısındaki onu daha tatlı daha güzel görür..
bayan olarak kendimize güvenip güzel yanlarımızı ortaya çıkarmak en doğrusu..
bu sadece dış görünüş değildir biliyosun insanın kalbi güzel olduktan sonra her türlü yüzüne yansır..
ve bence 30lu yaşlar bi bayanı olgun, alımlı, cezbedici ve en güzel gösteren yaş..
ben böyle düşünüyorum :)

Her zaman derim; "birine 40 defa sen aptalsın dersen aptal olur" diye...
O yüzden çevremizde bize negatif elektirik veren herkesten mümkün mertebe uzak duracağız...
Neyse ki ayrılmışsınız,bence artık geçmişe sünger çekin,şimdiki hayatınızın tadını çıkarın..

Kendinizde beğenmediğiniz taraflarınız nelerdir, burdan değişikliğe başlayabilirsiniz...

Mesela ten renginize göre uygun bir renge saçınızı boyatmak, yüzünüze göre uygun bir değişik kesimle saçınızı değiştirmek ilk adım olabilir...

Kendinizden bahsederseniz, yardımcı olabiliriz...

Ayrıca erkek arkadaşınız için yorum yapmaya bilmem gerek varmı!!!

Teşekkür ederim larisa..haklısın aslında ama bunu defalarca söyleyince ister istemez bir takıntı oldu bende. Daha önceki ilişkilerimde hep başarısız... bir neden aradım, sanırım buldumda..dış görünüşüm etken dedim..ama o ana kadar inan kendimi gayet güzel buluyordum, şuan çevrem hep bu nu desede sanki karşı cinsten onay almadan huzura eremeyeceğim..
O kişi çok çirkin biri bunu ona söylediğimde anca gülüyordu canım..Kendi hastaydı benide sağlığımdan etti..

Merhaba arkadaşlar, kendimize nasıl güvenebiliriz sice? bu konuda sizlerin fikrinizi almak istedim. Biraz daha açarsam konuyu dış görünüşümle alakalı sıkıntılarım var, aslında son erkek arkadaşımı tanıyana kadar öle bir takıntım yoktu. Devamlı benim çirkin olduğumu söylüyordu, heryerime bahaneler buluyordu, sık sık seni kimse almaz gibisinden imalarda bulunuyordu. Onunla görüşmeyi kestim, fakat burda peşimi bırakmayanda yinede kendisidir o ayrı bir konu..
Neyse ondan fazla bahsetmek istemiyorum,anlattıça tadım kaçıyor....
sizlerde böle dönem dönem sorun yaşadınız mı? nasıl atlattınız bu durumu? sanırım yaşımla ilgilide takıntılarım başladı, yakında 34 yaşında olacağım, o kişinin ister istemez dediklerini benimsiyorum gibi...eyvahedigeldismile

O adamı (!) etrafınızdan uzaklaştırmakla başlamalısınız işe..:icecream:

Sizi gerçekten seven ve değer veren biri, emin olun bu kadar net bir şekilde olumsuz yönlerinizi görmez veya görse de bu şekilde inciterek dile getiremez.. :umursamaz:

Peşinizden ayrılmaması hiiiç kriter değil aslında..
Belki saplantılı bir insandır, belki sıkıntıdan takılıyordur vs milyonlarca sebebi olabilir.

Size değer verse zaten "madem bu kızı beğenmiyorum, eleştirecek bir sürü olumsuz yönünü görüyorum, onu inciteceğime uzak durayım" derdi. Bencil işte..:umursamaz:

bazı insanlar karşısındakini istediği gibi bi şekle sokmak isterler ..
karşısındakinin güzelliğini görmek yerine istediği şekilde olsun ama benim olsun derler..
bende yaşadım bunu ablacım oysa her yaşın bi güzelliği var
kimisinin gözleri güzel değildir ama yanağındaki küçücük bi gamze yüzünü mükemmel gösterir..
kimisi kiloludur ama o kadar güzel giyinir ki karşısındaki onu daha tatlı daha güzel görür..
bayan olarak kendimize güvenip güzel yanlarımızı ortaya çıkarmak en doğrusu..
bu sadece dış görünüş değildir biliyosun insanın kalbi güzel olduktan sonra her türlü yüzüne yansır..
ve bence 30lu yaşlar bi bayanı olgun, alımlı, cezbedici ve en güzel gösteren yaş..
ben böyle düşünüyorum :)

Mutlaka herkesin ayrı bir güzelliği vardır, zaten hiç kimsenin mükemmel tarifi yoktur, mükemmel birisi yokturda..
Bu kişi benim yanımda başka kızları gösterip bak çok güzel değil ama beni çeken bir tarafı var demesi, illaha güzel olcak değil ama beni çekmeli bir kız ayrıcada bana sende beni çekecek bişey yok demesi canımı çok sıktı..İnanın ben görüşmek istemedim onunla bu laflarından zorla, yine arayan o oldu..

Her zaman derim; "birine 40 defa sen aptalsın dersen aptal olur" diye...
O yüzden çevremizde bize negatif elektirik veren herkesten mümkün mertebe uzak duracağız...
Neyse ki ayrılmışsınız,bence artık geçmişe sünger çekin,şimdiki hayatınızın tadını çıkarın..

Evet sorunlu biriydi, hep böle biri negatif..görüşmüyorum artık ara sıra mail atıyor cevaplamıyorum..
İnşalah düzeleceğim eski halime döneceğim, teşekkürler..

Teşekkür ederim larisa..haklısın aslında ama bunu defalarca söyleyince ister istemez bir takıntı oldu bende. Daha önceki ilişkilerimde hep başarısız... bir neden aradım, sanırım buldumda..dış görünüşüm etken dedim..ama o ana kadar inan kendimi gayet güzel buluyordum, şuan çevrem hep bu nu desede sanki karşı cinsten onay almadan huzura eremeyeceğim..
O kişi çok çirkin biri bunu ona söylediğimde anca gülüyordu canım..Kendi hastaydı benide sağlığımdan etti..

Canım bende ciddi bir çirkinliğin falan var sandım bilmiyorumkismile Alemsin yani, karşısındakini rencide etmekten haz duyan ve bunu kendinde hak gören bir manyağın sözlerini takıpta kendi kendine sorun etme böyle şeyleri...

Diğer ilişkilerinde ki başarısızlıklarının da sebebi kesinlikle dış görünüşün olduğunu sanmıyorum... Bir şeyler yolunda gitmediyse, bu karşılıklıdır. Neden sebep olarak sadece kendinize faturayı kesiyorsunuz ki yerimseniben

Kendinizde beğenmediğiniz taraflarınız nelerdir, burdan değişikliğe başlayabilirsiniz...

Mesela ten renginize göre uygun bir renge saçınızı boyatmak, yüzünüze göre uygun bir değişik kesimle saçınızı değiştirmek ilk adım olabilir...

Kendinizden bahsederseniz, yardımcı olabiliriz...

Ayrıca erkek arkadaşınız için yorum yapmaya bilmem gerek varmı!!!

Merhabalar..Elbetteki dediklerinizi düşündüm, saçlarım uzundu kestirdim değişiklik olsun diye perçem kestirdim felan..
Uzun boylu bir bayanım, haliyle ne kadar durmaya çalışsamda dik duramıyorum, bazen unutuyorum hatta dik durmayı, bana devamlı kambur olduğumu söylerdi, doktora gittim, cidden bir sorunum varmı diye, doktor güldü bana, hayır kızım kim söyledi kambur olduğunu dedi, sadece vucut yapından kaynaklı birde uzun olduğundan dik bir sırta sahip değilsin dedi. Zaten düzenli spor yapıyorum, düzgün bir fiziğim var aslında..
Dişlerimde bir sorun var, en çokda dişlerime kafayı takmıştı, sordum çevremdekilere yaptırayımmı diye? herkes yaptırmam tarafı, dişlerimde yaptırıyorum bu hafta sonu :1: başka düşünüyorummm nerde yanlışım var, neden olmuyor diyeee??

herkesin çevresinde var bu tip insanlardan..
kendisine güveni olmayan bence o ..
eğer kendisine güvenseydi bu güveni sana sonuna kadar hissettirir ve iyi hissetmeni sağlardı ..
zaten bi insanın arkadaşı, dostu, eşi, sevgilisi vs .. yanındakine huzur, güven vermeli ki yanındaki de mutlu olabilsin ..
hayatta her şey bi tecrübe ..
sıkma canını güzelliğinin farkına var pozitiflik insana huzur veriyo yarım saat öncesine kadar moralim
bozuktu ama burda böyle konuşunca dinleyince nasılda iyi hissettim kendimi .. illa birine gerek yok
sen kendi kendinin tadına var opuyorumnanaktan

O adamı (!) etrafınızdan uzaklaştırmakla başlamalısınız işe..:icecream:

Sizi gerçekten seven ve değer veren biri, emin olun bu kadar net bir şekilde olumsuz yönlerinizi görmez veya görse de bu şekilde inciterek dile getiremez.. :umursamaz:

Peşinizden ayrılmaması hiiiç kriter değil aslında..
Belki saplantılı bir insandır, belki sıkıntıdan takılıyordur vs milyonlarca sebebi olabilir.

Size değer verse zaten "madem bu kızı beğenmiyorum, eleştirecek bir sürü olumsuz yönünü görüyorum, onu inciteceğime uzak durayım" derdi. Bencil işte..:umursamaz:

Kendisi İzmirde yaşıyor, allahtan sık gördüğüm biri değil.Söylediğiniz gibi zevk alıyordu insanlara böle yaparak, önceleri ben şaka yapıyor sandım ama zamanla dozunu arttırdı. Bana yaşadığı şehirdeki güzel kızları anlatıyordu, madem öle diyorum ordan bul hayatına ordan devam et, bırak peşimi dedim...Yok senlede görüşelim diyordu pislik.

herkesin çevresinde var bu tip insanlardan..
kendisine güveni olmayan bence o ..
eğer kendisine güvenseydi bu güveni sana sonuna kadar hissettirir ve iyi hissetmeni sağlardı ..
zaten bi insanın arkadaşı, dostu, eşi, sevgilisi vs .. yanındakine huzur, güven vermeli ki yanındaki de mutlu olabilsin ..
hayatta her şey bi tecrübe ..
sıkma canını güzelliğinin farkına var pozitiflik insana huzur veriyo yarım saat öncesine kadar moralim
bozuktu ama burda böyle konuşunca dinleyince nasılda iyi hissettim kendimi .. illa birine gerek yok
sen kendi kendinin tadına var opuyorumnanaktan

Kesinlikle haklısın canım, burda benim sorunum onun dediklerine o dedi diye değil, ben inandığım için böleyim. Neden aradım bu yaşıma kadar evlenemediğime sanıırm buldumda..İnşallah aşacağım bunları içimde..
Güzel sözlerin içinde teşekkürler, pozitif olmak çok önemli haklısın..

ben teşekkür ederim paylaştığın için ..
inşallah en kısa zaman da her şey süpppperrrrrrr oluuurrrr ..
ve inşallah ALLAH herkese hakettiği mutluluğu sonuna kadar yaşamayı nasip eder..

:1hug:
opuyorumnanaktan

bazen dünyanin en güzel insani olsa bile erkekler cok güzelsin falan demiyolar
o biraz karsisindaki havalanmasin diye sanirim hepsi degil amacogu böyle
buna takilmayin eger siz kendinizde olumsuzluklar buluyorsaniz görsel bir degisim yapabilirsiniz
tabi bundan kastim estetik degil atiyorum sacinizi boyarsiniz kilo verirsiniz yada zayifsaniz alirsiniz vs...

Kendinde beğenmedin yanlar varsa onları sadece ve sadece kendin için değiştirebilirsin.Mesala uzun boyluymuşsun kambur durmanı gerektirecek bir durum değil bu.Aksine salına salına yürümelisin.Görüntüden ziyade sağlığın için de dik durmalısın.
Dişlerinde sorun varsa yine sağlığıniçin bir adım atabilirsin.
Kendimize bakmalıyız,erkekler ya da başkaları için değil,sadece ve sadece kendimiz için.
Öyle abuk subuk konuşan ,aklınca seni aşağılayıp kırmaya çabalayan bir erkeğe de haddini bildirip yekmeyi basmalısın.
Hepsi bu kadarcık...bayanssulusmile

ben teşekkür ederim paylaştığın için ..
inşallah en kısa zaman da her şey süpppperrrrrrr oluuurrrr ..
ve inşallah ALLAH herkese hakettiği mutluluğu sonuna kadar yaşamayı nasip eder..

:1hug:
opuyorumnanaktan

inşallah canım benim, artık yüzüm gülsün istiyorum duygusal hayatımda..
İnşallah herşey istediğimiz gibi olur hepimizin zemuszemus

bazen dünyanin en güzel insani olsa bile erkekler cok güzelsin falan demiyolar
o biraz karsisindaki havalanmasin diye sanirim hepsi degil amacogu böyle
buna takilmayin eger siz kendinizde olumsuzluklar buluyorsaniz görsel bir degisim yapabilirsiniz
tabi bundan kastim estetik degil atiyorum sacinizi boyarsiniz kilo verirsiniz yada zayifsaniz alirsiniz vs...

Teşekkür ederim evet bir nevi değişiklik yaptım yapıyorumda. Önceden etek pek giymezdim artık ağırlık verdim kısa eteklere, topuklu pek giymem ama almayı düşünüyorum daha dikkat çekmek manasında :kedi: diğer değişiklikleri anlattım biraz bakalım....boshayallersmile

Kendinde beğenmedin yanlar varsa onları sadece ve sadece kendin için değiştirebilirsin.Mesala uzun boyluymuşsun kambur durmanı gerektirecek bir durum değil bu.Aksine salına salına yürümelisin.Görüntüden ziyade sağlığın için de dik durmalısın.
Dişlerinde sorun varsa yine sağlığıniçin bir adım atabilirsin.
Kendimize bakmalıyız,erkekler ya da başkaları için değil,sadece ve sadece kendimiz için.
Öyle abuk subuk konuşan ,aklınca seni aşağılayıp kırmaya çabalayan bir erkeğe de haddini bildirip yekmeyi basmalısın.
Hepsi bu kadarcık...bayanssulusmile

Kamburluk için doktora gittim evet dik durmak için çabalıyorum ama bu kambur denilecek şekilde değilmiş evet. Dişlerimi bu hafta sonu başlıyoruz bir nevi diş estetiği olacağım.Hani giyimimde kuşamımda bir nevi değişiklikler yaptım.Hep spor tarzı giyinirdim biraz etek ve kısa elbiselere ağırlık verdim. Bana sizin memleketteki kızları anlatıyordu, nasıl giyindiklerini :1: saçma gelecek ama kıskanırdım görmediğim kızları kaydirigubbakcemile3

Back
X