Kendimle evliliğim arasında kaldım.

Cici gelin olmaya çalışan sizsiniz ben eşinizde bir sorun göremedim. Madem sınır çizmek istediniz bunu aynı şehirdeyken de yapabilirdiniz.

Anladığım kadarıyla nasıl olsa burdan taşınırız, herkesle iyi geçineyim beni sevsinler sonra zaten onlarla işim kalmayacak diye düşündünüz ama düşündüğünüz gibi gitmedi işler.

Görümcenizin düğün işleri için siz neden koşturdunuz o kısmı hiç anlayamadım mesela.

Ne olursa olsun başka bir şehirden düğüne gelinmiş, kalma olmasa bile en azından eve geçip bi yorgunluk çayı içelim diye teklif edebilirdiniz.

Bence fazla büyütüyorsunuz, kalma olayı da zamanla şekillenir, istedikleri gibi kalamayacaklarını anlarlar zamanla.
 
Boşanmak dışında bir yol olarak çok çok uzak bir şehre gitmek.hem uçak hem otobüs mesefesinde. Hem gelirken zorlansınlar hem de yol parası çok fazla tutsun.ya da sinir krizi falan geçirip hepsiyle küsmek maalesef.pasif direnişten anlayacaklarini sanmıyorum.
 
Haklısınız ben size hak verdim açıkçası ama eşinizle sorununuz yoksa alternatif yol bulup denemeli. Mesela eşinize konuyu tamamen şeffaf şekilde açtınız mı aileni istemiyorum artık diye doğrudan söylediniz mi ?
Mesela migren atağınızdan bahsetmişsiniz biryerde.
Eşinizle konuşup sanki psikiyatriden destek almışsınız gibi gösterip bir süre içinize kapanmayı düşünün ailelere böyle söyleyin. Doktor kendini izole et dedi gibi gibi. Bir süre misafir kabul etmeyecegiz gibi. Ya da bu size saçma geliyorsa madem boşanma konusunda cesaretiniz var en fazla boşanırım ne olur diyerek ailesine açık açık bu kadar sık görüşmek istemediğinizi söyleyin. Çünkü bazılarımız boşanmaktan korkar her şey sineye çekmek zorunda hisseder. Ama siz zaten boşanmayı kafaya koyabilmişsiniz. En fazla boşanırım diyerek açık açık bir süre görüşmeyelim ben mental olarak çok yorgunum kendimi iyi hissetmiyorum deyin. Zaten çocuk olursa iyice aile ilişkileri iç içe girmiş olacak. Torun görme sevdasına sürekli burnunuzun dibinde biterler.
 
Ailesinden ziyade eşiniz sorunlu çoğu üyenin söylediği gibi, ve evet bu kadar mutsuzluğa batmışken hayır istemiyorum diyeceksiniz karı koca,
diyemiyorsanız zaten evli kalmanın bir anlamı yok, çok benzer bir ailede gelinim, sınırlarımı aşmak için akbaba gibi tepemde bekliyorlar ne yazık ki,
karı koca istemiyorsak hayır diyoruz, yine delmeye çalışıyorlar bir iki deneme daha yaptıklarında ben daha sert bir dille HAYIR diyorum konu kapanıyor.
Evet kötü oluyorsunuz başlarda ama biz nasıl gelinler olarak eşimiz için bazı şeyleri görmezden geliyoruz ya da uyumlanmaya çalışıyoruz
aynı şekilde siz geri adım atmadıkça eş ailesi size adım atmak zorunda kalıyor çünkü sizinle kötü oldukları müddetçe oğullarıyla da eski samimiyette olamıyorlar.
Bunu iyi bir şey olduğu için söylemiyorum bu arada keşke hiç kötü olmasak falan filan ama bazı insanlar anlamıyor iyilikten, o zaman mecburen farklı çözümler gerekiyor,
benim bulduğum çözümlerden birisi kötü olmayı gözümde çok büyütmemek işte, bir süre sonra onlar dayanamıyorlar zaten bu duruma. Sizin kötü olma lüksünüz bile olmamış,
olsaydı zaten eşiniz anneci mi değil mi görürdünüz.

Sizin sorununuz gerçekten eşiniz, uyumlanma şartını size koşmuş sessizce, peki neden? Neden siz eşiniz için fedakarlık yaparken onlar evlatları için yapmıyor?
Ve bunu eşiniz neden ailesine sormuyor ya da farkına varmalarını sağlamıyor? İlla ki farklılıklar olacak aileler arasında, kişiler arasında ama evlilik ancak iki tarafın eşit oranda uyumlandığında yürüyor.
Bunu görmesi sağlaması gereken eşiniz ama anladığım kadarıyla sizin kötü olmayı istememe, kendini parçalama durumu işine gelmiş, boşanmayı düşünmeden önce farklı yollar deneyin, farklı çözümler üretin, bir bakın duruma ölçün tartın baktınız olmuyor o zaman boşanın derim naçizane.
 
Ne diyeyim diyip duruyormus ama mesela gorumcenin her işine gitmek istemeseydiniz gitmeyebilir siniz der mıydı? Meşe sadece birilerinin gelmesi degilki
 
Ay ben bu kv sorununu anlamıyorum gerçekten. Belkide benim kaynanam dünya tatlısı olduğu içindir. Ama benim evime bana haber vermeden gelen insana misafir gözüyle bakmam ki. Evin bir bireyiymiş gibi davranırım. ne kalkıp işimden geri kalırım ne de o gelecek diye özel tezmilik, yemek hazırlarım. Gelince de söylerim. haberim yoktu yemek yok hadi gel beraber yemek yapalım diye.
kendinizi kasmayın. habersiz gelen birine yemek yapmak sizin göreviniz değil. kimsede hem davet edilmeden gelip hem de hizmet bekleyemez. kv de oğlumun evi diye geliyorsa yapsın oğluna hizmeti. yemeği temiziği o yapsın. çok kasmayın bence. benim acil işim var diyip çekilin kenara.
eşinizi de seviyorsanız bu yüzden arayı bozmayın. net bir şekilde konuşun ve eğer bu durum düzelmezse ayrılacağınızı söyleyin. iş ciddiye binerse o da sınırını çizer.
 
Kuzum her ne kadar kabul etmek istemesende sorumlusu eşin bu yasadiklarinin
Her defasında bir sorayım bi konuşalım belki planı vardır bende bilmiyorum sorup döneyim tarzı cevaplar verecek ve her talep kabul edilmeyecek
Kendisi iki tarafa da mavi boncuk dağıtıyor
Boşanmak son care
Öncesinde ben bu yaşadıklarımdan dolayı bosanmayi düşünmeye başladım deyin anlasın olayın sizin açınızdan ne hale geldiğini
 
Kadın evden çalışıyorum diyor, işi toplantısı projesi şusu busu var. Ne münasebet çat kapı gelenle hadi yemek yapalım diyip işinden geri kalsın? Sadece kayınvalide değil, görümcesi, kaynı hatta eşinin kuzeni bile haber vermeden geliyormuş. Her çat kapı geleni buyur mu etsin? Evden değil de işyerinde çalışsaydı gelebilecek miydi bu insanlar? İş yapmayıp, hizmet etmeyip kenara çekilmek çözüm mü? Kayınvalide bugün bana hizmet etmezse yarın eder, bugün yapmazsa yarın yapar diyip inada bindirirse? Üstelik oğullarına layık bulmamışlar istememişler. Hayırdır kim bunlar, padişah, kral soyu mu? Kadının ailesinden de utanmamışlar, kendilerine layık görmüyorlar. Ağaç kovuğundan çıkmamış, işi gücü geliri ailesi olan kadını böyle eziklemeye ne hakları var? Aklı varsa hiç birini sokmaz evine. Hem kadını biz muhafazakarız sen bize göre değilsin de ezikle hem de zırt pırt evine git. Yok öyle bir hakkı kimsenin.
 
Hayret içinde okudum eşinin konu sahibini sevmediğini net bi sekilde nasıl soyleyebiliyosunuz? Sinir koyamamis vs demiyorsunuz direkt eşiniz sizi sevmiyor yazmışsınız cok tuhafıma gitti
 
şimdi eşim beni hiç üzmedi, onu çok seviyorum diyorsunuz o sebeple hemen boşanın diyesi gelmiyor insanın. Eşinizle ciddi ciddi hiç konuştunuzmu bu yaşadıklarınızı psikolojik olarak ne hale geldiğinizi anlattınız mı. anlatmadıysanız anlatın ve sınırı bir şekilde çizsin o taraftan size en ufak bile stres getirmesin yok yapamıyorsa çok mutsuz olduğunuzu söyleyip bir süre ayrı kalın bu sürede kararınız aynıysa 2 medeni insan olarak anlaşmalı boşanırsınız.
 
Hayret içinde okudum eşinin konu sahibini sevmediğini net bi sekilde nasıl soyleyebiliyosunuz? Sinir koyamamis vs demiyorsunuz direkt eşiniz sizi sevmiyor yazmışsınız cok tuhafıma gitti
Konu sahibi bu hayata adapte olurken kendini yok sayiyor dolayısıyla mutsuzdur. Kocası bunu fark etmiyor. Evlenmeden önce kadın ile şimdiki kadının aynı ışığı sactigini sanmıyorum. Sevde bunu farkederdi. Bu kadar içli dişli olmaya gelemeyecek biri olduğunu sevgiliyle biliyordum ama şimdiki hayatı tam aksi. Seven insan bunu anlat mutsuzlugunu da anlar. Anlamiyorsa sevmiyordur. Anlayıp anlaşmazlığa geliyorsa da kötü kalplidir.
 
Bu tarz aılelerle yasam çok zor.
İstemedigınızı dıle getırın.
Her adam kabul etmez çünkü onların normalı bu.
Kültür farkı denılen şey burada ortaya çıkıyor.
Çekirdek aıle ile büyüyen sınır bılen insanlara zor.
Benım kaynanam bır yere gidince ıkı eltım kaynım kaynatam eşimin abılerı maaıle gezer.
Ben çok yadirgamistım.
Ramazan Bayramı'nda esım hepsini çağırıyordu ben de annen ile babanı cagır dedim onlar tek gelmez dedi.
Ben de tek gelırlerse buyursunlar dedım.
 
Evet haklısınız fakat gerçekten eşiniz napsın gelmeyin mi desin? Siz de ailenize diyemezsiniz.

Sadece Burda aileler suçlu. Gitmenin gelmenin dozunu bilseler kimse de bu kadar boğulmaz.
 
Eşimin ailesine makul gelin olayım derken kendiniz olmaktan çıkmışsıniz ve bunu sonuçları olan bedensel ve ruhsal yorgunluk yaşıyorsunuz.
Ailesi sorunlu ama sizde onların sorunlarını kendi sorunlarınız gibi benimseyip sorumluluk alıyorsunuz. 30 yaşına gelmiş görümcenin size emanet edilmesi, canı sıkılmasın diye sürekli burnunuzun dibinde bitmesi ayrı cinnet sebebi. Madem kaldırmıyorsunuz bu durumu eşinizle konuşun anlamasa hem ailesi hemde ona net bir sınır çizin baktınız hala değişmiyorlar o zaman yolunuza bakın. İşe ilk yanınıza taşınan görümce ile başlayabilirsiniz.
 
Sen o ailenin içine doğmuşsun sınırsızlıkları saygısızlıkları sana normal gelebilir ama sonradan sırf seni sevdiği için o aileye girmek zorunda kalan biri bunlara katlanmak zorunda mı? Ezik adamdan oooolmaz. Ne var?biz kadınlar yeri geliyor anne gelme,planımız var diyoruz ama ; biz kötüyüz de onlar melek. Böyle herifleri analarının memelerine iade etmekten başka seçenek yok. Giden ömründen gidiyor..
 
Sizin onlara ortamı hazırlamak için çaba göstermek için yaptıklarınızı anlatmiyorsunuz. Onların rahat etmediği yere gelmeyecekleri fikrine alıştırın kendinizi. Aslında cici gelin olmak zorunluluk değil. Ama siz geldiklerinde hem hizmet edip hem de içinize atarsaniz olmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…