Kendinde kusur bulma hastalıgı

Daha önce de buna benzer bir konu açılmıştı. “şuna benziyorum buna benziyorum herkes çok beğeniyor beni, ben kendimi beğenmiyorum” diye.
Yani nasıl bir egodur bu. Yani insanların ne demesini bekliyorlarsa. Bu da gerçekten böyle bir durumsa bir şey demeyeceğim. Aksi halde geçmişten gelen bir sorun vardır. Annen filan seni bu konuda kuzenlerle, komşu çocuklarıyla çok kıyaslamıştır. Bu da değilse azcık şükrü öğrenmen lazım kanımca.

gvencığım ,seni yakından tanıyan biri olarak çok gereksız

hatta saçma kurgular olduğunu düşünüyorum .

muhtemelen depresyondasın tatlım ,cok yakınımız deger verdıgımız

kısıden gerekli ilgi alakayı goremeyınce ınsan ıster ıstmez boyle komplekse

gırebılıyor tatlım ,senınkıde boyle bır durum olabılır cnm .

yoksa kendını begenmemen ıcın hıç bır eksıgın yok ,hatta fazlan var

dıyebılırım :) turkıye standartların ustunde boyun posun var,fizik

on numara ,kaşın, gözün endamın yerinde.ee daha ne ıstıyorsun .

çevremizde baktıgında aman aman güzel bulunacak bir yerlerı olmadıgı halde,

kendını kainat güzelı ilan eden özgüven patlaması yasayan hatunlar var ,

senin neyin eksik .kendine güven ozguvenını taze tut tatlım .

Son düzenleme:
Birilerin güzel demesi onun için birşey ifade etmiyor .Kendi içinde yaşıyor bu sorunu.
Önceden dediğim gibi , anca aynalardan uzaklaşarak atlatabilir.

Birilerin güzel demesi onun için birşey ifade etmiyor .Kendi içinde yaşıyor bu sorunu.

birilerın guzel demesıyle ılgılı degıldı benım yorumum .

cok deger verdıgın sevgilinden/eşinden gerekli ılgı alakayı şefkati

goremeyınce ,insan ister istemez boyle kendıyle ılgılı olumsuz

dusunebılır demek ıstemıstım .yoksa dıger vatandas guzel demıs

dememıs ne fayda :)

birilerın guzel demesıyle ılgılı degıldı benım yorumum .

cok deger verdıgın sevgilinden/eşinden gerekli ılgı alakayı şefkati

goremeyınce ,insan ister istemez boyle kendıyle ılgılı olumsuz

dusunebılır demek ıstemıstım .yoksa dıger vatandas guzel demıs

dememıs ne fayda :)

Altında yatan sebebi biz bilemeyiz .O da olabilir tabi .
Ben sadece nasıl atlatabileceğini söyledim :)

Megan Fox'da da dismorfik bozuluk var bence .Yani çağımızın yeni hastalığı bu .

Altında yatan sebebi biz bilemeyiz .O da olabilir tabi .
Ben sadece nasıl atlatabileceğini söyledim :)

Megan Fox'da da dismorfik bozuluk var bence .Yani çağımızın yeni hastalığı bu .

dismofik bozukluğu hastalıgını bılmıyordum .simdi baktım .

cagımızın yeni hastalıgı bu ise evet o da olabılır :31:.

bence bu mukemmelıyetcılık..cunku bende de var bılıyorum.kendımı begenıyorum ama bı yandan da begenmıyorum garip bi şey..canım senı de bılıyorum çok guzel bır kızsın ama bı ozguven eksıklıgı var demek kı sende de..
ama bu huyumuzdan vazgeçmemiz lazım kendımızı sevmemız lazım.
ben iş hayatımda aradıgımı bulamadım ve bunalıma suruklendım kendımı güçlü bir kadın gıbı hıssedemedım o yuzden bununla beraber yasadıgım ilişkilerde de erkek arkadasımı benden üstün gördüm aslında olmadıgını bılıyorum ama takıntı bızımkı işte..ama yanlıs bır sey..

of ya lanet olsun aynı şey bendede var burnum saçım ağzım hatta kulaklarım hatta tırnaklarım parmaklarım kaşım :( hiç sevmiyorum kendimi napıcam bilmiyorum :(

ya ayrıca bu her zaman özgüven eksikliğiyle ya da kıyaslanmayla olan bir durum değil bana herkes güzel olduğumu söylüyor ama bu sıralar hersey üstüme üstüme geldiği için kendime sardım . Ben zaten pohpohlanmayı övülmeyi sevmem . Sadece bazen insan içind ebulunduğu durumdan kendini sorumlu tutabiliyor kendıne sarabılıyor bu bence psikolojik acıdan..

ozaman sende akrep burcusun benim gibi :D
aynen katiliyorum hergün o sorunu bende yasiyorum aynaya bazen
bakmak bile gelmiyor icimden (daha cok Regl zamanimda )

Bunun adı dismorfofobi canım.. İkli ilşkilerinden memnun değilmisin mesela erkek arkadaşınla , yada erkek arkadaşın yok mu yada seni ihmal mi ediyor. bunu genelde ergenlik yaşındakiler yaşar yani bu hastalığı baya bir geç kalmışsın

yani erkek arkadsımla sorun var ama ben kendım harıc hıc bıseyı sorun eden bır ınsan degılım hayatta bır cok zorluk atlattım hala zorluk ıcersındeyım hıc bısry yolunda gıtmıyor ama asla isyan etmiyorum şükür de ederim sürekli ama zaman zaman kendime takıyordum bir ara geçti şuan sürekli evdeyim o yüzden olsa gerek... ayrıca eğer bu bir hastalıksa hastalığın yaşı yoktur..

Daha önce de buna benzer bir konu açılmıştı. “şuna benziyorum buna benziyorum herkes çok beğeniyor beni, ben kendimi beğenmiyorum” diye.
Yani nasıl bir egodur bu. Yani insanların ne demesini bekliyorlarsa. Bu da gerçekten böyle bir durumsa bir şey demeyeceğim. Aksi halde geçmişten gelen bir sorun vardır. Annen filan seni bu konuda kuzenlerle, komşu çocuklarıyla çok kıyaslamıştır. Bu da değilse azcık şükrü öğrenmen lazım kanımca.

bahsettiginiz tarzda bir konu olsa zaten coktan o cumleleri yazmıs olurdum sizde okumus olurdunuz degilmi :34: gecmisden gelen bir sorun yok ailem tarafından karsılastırılmıs degilim annem babam kardeslerim zaten bu konularda bana tepki gosterirler cok fazla takıyorsun diye yani konu tamamıyle benimle ilgili nedne boyle oldugunu bilmiyorum zaten..şükretmek her sorunu cozseydi zaten psikoloji diye bir dilim dalı olmazdı degilmi:31: ben buraya aynı sorunu yasayan varmı nasıl aşmışlar diye fikir almak istedim :31: gerekirse psikologa danısabilirimde bu konuda

gvencığım ,seni yakından tanıyan biri olarak çok gereksız

hatta saçma kurgular olduğunu düşünüyorum .

muhtemelen depresyondasın tatlım ,cok yakınımız deger verdıgımız

kısıden gerekli ilgi alakayı goremeyınce ınsan ıster ıstmez boyle komplekse

gırebılıyor tatlım ,senınkıde boyle bır durum olabılır cnm .

yoksa kendını begenmemen ıcın hıç bır eksıgın yok ,hatta fazlan var

dıyebılırım :) turkıye standartların ustunde boyun posun var,fizik

on numara ,kaşın, gözün endamın yerinde.ee daha ne ıstıyorsun .

çevremizde baktıgında aman aman güzel bulunacak bir yerlerı olmadıgı halde,

kendını kainat güzelı ilan eden özgüven patlaması yasayan hatunlar var ,

senin neyin eksik .kendine güven ozguvenını taze tut tatlım .

tatlım tesekkur ederim dusuncelerin icin :34:

su aralar iyiyim ama ama yine patlak verebilir :31:

yazdıgın yorumu yeni okudum aynalardan uzaklasmak cozum olabilir ama baskalarıyla karsılastırma gibi bir sorunda var ozguven patlaması yasamak istiyorum yani bazen kendini mukemmel gorup surekli en iyisiyim diye gezen insanların bu durumuna hayran kalıyorum yani ne guzel valla dunya onlara guzel

Bazan beğenirim,bazan beğenmem...Tek tek baktığımda bir sürü kusur bulurum..Bütün olarak baktığımda fena olmadığımı düşünürüm..Bir bakarım ki benim beğenmediğim bir uzvum başkasına çok güzel gelebiliyor...Ama aştım bir çok şeyi artık...Çocukken kepçe kulaklı olduğumu sanırdım..Ki alakası yok,kepçe kulaklı değilim...Gözlerim küçük diye düşünüyordum...Sonra sözüm ona iri olacak diye patlak gözlü olsam bana hiç yakışmazdı zaten diye düşünüyorum..Mükemmel olmak zorunda değilim...Böyle de iyiyim ya...Allaha şükür....Önemli olan insanın kendisi ile barışık olması.........:34:

Back
X