Kendine değer vermek

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.074
63
31
Kendimi çok değersiz hissediyorum kızlar. Kendime nasıl değer verip hayatımın ilk sırasına koyabilirim. Hayatımı sürekli başkalarına göre düzenliyorum o karın mutlu olacağı şekilde planlıyorum kendim istediğim gibi istediğim şekilde yaşayamıyorum. Bu hislerden nasıl kurtulabilirim.

Sevdiğin şeyleri yaparak başla bence.
Az önce bir konu daha vardı böyle ona da yazdım. Kendini koy birinci sıraya.

Ben bu hislerden kurtulmak için terapi aldım. Çok işime yaradı tavsiye ederim
You tubeda videolar var bu konularla ilgili onlarida izleyebilirsin faydası olur.

Nedenini çözmek gerekiyor.

Ailede mi değersizlik duygusu aşılandı arkadaş çevresinde mi çok dışlandınız da kabul görmek için kendinizi ön planda tutmuyorsunuz?

Burada anlatmak isterseniz dinleriz yok istemem derseniz destek alın, faydasını görürsünüz inşallah.

Her sabah aynaya baktığımda bugün sen iyi olursan herşey iyi olur, kötü olursan herşey kötü olur deyip başlıyorum. En güzel fincanlı kahvemi yapıp harekete geziyoruz, mutlaka gün içinde sevdiğim bir şarkıyı dinlemek,kendime kaçamak ufak tefek birşeyler almak, sevdiğim kitaptan bir kaç cümle okumak, çantamda en sevdiğim sakız, parfüm hep kendimi değerli hissettirir. Ve ne olursa olsun hoşlanmadığım, enerjimi emen her ortamdan uzaklaşıyorum. İş yerinde bile bahane bulup, azcık hava alıp derin nefes alırım, temiz hava iyidir. Ve şunu sakın unutmayın siz değerlisiniz, en güzeli sizsiniz, sizden başka yok.

Terapi alarak çok kolay çözülüyor böyle düşünceler. Çünkü önce neyden kaynaklandığını bulmanız lazım. Aileniz mi öyle davranaı size? Ya da anneniz kendini değersizleştiren bir rol model miydi vs. sevepler iyice ortaya çıkarılıp tedavi edilmeli

Açın defteri kendinizde neyi beğeniyorsunuz yazın. Büyük küçük demeden tüm başarılarınızı, beğendiğiniz kişilik özelliklerinizi, meziyetlerinizi hepsini yazın.

Sebep ne acaba. Yani sen neden başkalarına öncelik veriyorsun, acaba çocukken ailen seni çok mu baskıladı, çok sert bi anne/baba mı vardı, gözlerine girmek, bi aferin alabilmek için mi uğraştın bunları düşünmek lazım. Çok ileri boyutta ise tabii ki terapi almak gerekir ama YouTube'da falan da faydalı videolar var bununla alakalı.

Ailemden baskı görmedim ama evde anne baba eksikliği olunca hep onların görevini edinip fazla sorumluluk aldım sanırım birse eski ilişkimden kalma bir özellik sanırım

Bence anneniz ile ilişkiniz ile ilgili. Orda değer görmediğiniz için değersiz hissediyorsunuz. İç konuşmalarınızı değiştirmeniz gerekiyor. İstediğiniz kadar önceleyin kendinizi o his geçmez belki baskılanır. Bircan Yıldırım’ı bir araştırın isterseniz

Annemden çok değer gördüm ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…