Kendine yetebilmek

SeviyomHee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
2.652
6.528
158
Umarım kırıcı incitici olmaz ancak sadece bebeği olan hanımlardan yorum bekliyorum. Sebebi bekarken buralarda çok bilmiş bilmiş yorumlar yapmam, ama aynı durumu yaşayınca öyle ahkam kesmekle olmuyormuş diyerek tükürdüğümü yalamam oldu. Bu uyarıyı geçmesem tüm konu bakamıyorsan doğurma kardeşim diyen yorumlarla dolup taşacak kimseyi incitmek amacım yoktur.

Hanımlar 4 aylık olmak üzere bebeğim var. Eşim hekim ve bebek bakımına yardımcı oluyor. Ancak 24 saatlik bir nöbetten önce uyumuş olması gerekiyor. 24 saatin 3 saati falan anca dinlenebiliyor ki bu hasta bakmak için çok sağlıksız bir süre. İşten eve geldiğinde de çok yorgun oluyor ve ister istemez uyumak istiyor. Beni de nöbete gitmeden anneme bırakıyor ve uyandıktan sonra gelip alıyor. Buraya kadar sorun yok.

Asıl sorun annemin aşırı anaç olması. Bizim için veremeyeceği şey yoktur. Aşırı fedakardır. Benden de bu aşırılığı bekliyor. Ancak ben kendime de zaman ayırmak istiyorum. Bebeğim gece 4-5 saat kadar tek parçalık bir uyku yapıyor. Ben de bu sayede dinleniyorum. Ama annem bebek uykusunda ıh dese emzir diye beni kaldırıyor. Ben de uykusuz kalınca çok sinirleniyorum. Kendi evimde kalmak istiyorum. Ancak bu sefer de bebeğim sürekli kucakta durmak istiyor ve kolum bileğim belim her yerim ağrıyor. Yemeğimi yiyecek zamanı zor buluyorum. 16.00 da kahvaltı ettiğim oluyor.

Ben ne yapayım canım analar? Ya yorgunluğu seçeceğim ya da uykusuzluğu. Anneme birkaç kez anlatmaya çalıştım ancak tamam kızım diyor ama bebişe dayanamıyor, ben o çileyi çekmeliyim onun gözünde. 12 de zorla uyutup, kendim de bayıldığım uykudan 02.15 de uyandırdı. 05.10 olmuş hala uyuyamıyorum, hem sıcak etkiledi hem de saate bakıp 2 olduğunu görünce moralim bozuldu. Ben de saat 5-6 zannediyorum, uyanmadan saati kontrol etme şansım yok.

Sonunu bağlamamışım, ben kendi evimde kalmaya daha yakın hissediyorum ama çok da endişeliyim. Hiç tek bakmadım. Hiç yardım almayan analar siz benim gözümde süper hiper annelersiniz. Bana lütfen akıl verin

Niye kendi evinizde değilsiniz? Sürekli annenize gidip gelmemize gerek yok ki 4 aylık olmuş artık biraz yanliz bakmaya çalışın her gün bu şekilde çocukla git gel bilemedim.
İkizlerimi tek başıma büyüttüm kendime ve çocuğuma göre hareket ettim zorluk oluyormu tsbiki çok zordu ama yaninboyle sürekli biyere gitgel gitgel benim için daha zor biraz fazla konfor alanınıza duskunsunuz ortada herhangi bir sorun yok bence

Aşırı haklısınız konfor alanıma düşkünüm. Bebek doğunca bu sebepten şiddetli bir lohusa depresyonu geçirdim. Medikal tedavi alıyorum. Bebeğimin olması hiç beklediğim gibi bir şey değilmiş. Son 1 aydır anca alıştım, öncesinde hayatım bitti diye ağlıyordum.

Kendi kendime de hiç bakmadığım için gözümde büyüyor.

Hiç gözünde büyütme yapabilirsin emin ol havalar sıcak beraber uyuyun kalkın temiz havaya çıkar Güneş olmadifi zaman her gün yıka mis gibi rutin oluştur evde salincagin veya herhangi aparat varsa koy orada uyusun etsin yapabilirsin yani yaptıkça yapasin geliyor zaten tek çocukla bu alisma sureci genellikle öyle oluyor tek baktım ama duygusal açıdan vs kolay olmadı hemen herşey zamanla hepsi geçiyor bir şekilde ne kadar baş başa kalırsanız okadar iyi tanırsınız birbirinizi huyunu suyunu yine gidiyorsan git ama çok vahim sebebler yoksa evinde otur tek başına ilgilen daha iyi

Çok teşekkür ederim, soyledikleriniz çok doğru. Buna da alışırsam hayat kalitem belirgin artacak

Bebek uyanmıyor değil mi, sadece ses çıkarıyor?

Her seferinde tabii ki emzirmeyin, sonra günde 15 kez emmeye kalkıyor o kıyamadığımız yavrucaklar.

Bebek uyanmıyor değil mi, sadece ses çıkarıyor?

Her seferinde tabii ki emzirmeyin, sonra günde 15 kez emmeye kalkıyor o kıyamadığımız yavrucaklar.
Hafif ağlar gibi yaptıgı oluyor ama bunu besleyip uyuttuğum gündüz uykusunda da yapıyor. Ben bakıyorum gözü kapalıysa ellemiyorum. 5 saniye belki anca sürüyor zaten. Ama annem bebis ıh dedi diye hemen beni ayağa dikiyor. Haksızım büyük ihtimalle ama anneme bu konuda kızıyorum. Benim hiç canım yokmuş gibi davranıyor

Evde halıları kaldır çocuğu kucaginda taşıma bebek arabasına koy evde onda gezdir hem arabaya da alışır ben öyle yapmıştım. Kendine bakamaman normal geçecek alışınca. Çocuk uyurken dinlenirsin yemek işini dışarıdan söylersin ya da sandvic vs yaparsin. Arada annen de getirir.

Önce kucak işini halledersen gerisi gelir çocuk kocaman olmuş artık evine git arada gelir birileri idare edersin.

Not: Eşim iş sebebiyle neredeyse 1 yıl evde yoktu ben tek başıma baktım (tabii ki kendi ailemin de çok desteği oldu). İnsan başta korkuyor ama alışıyorsun.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Benim için çok kıymetli

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Benim için çok kıymetli
Bebek hareketlenmeye başlayınca kafes gibi oyun alanlari var çok pahalı da değiller ondan alırsın. En azından bebek güvende olur sen wcye gidince ya da yemek yaparken. Sağlıkla büyüsün (sabah sabah cümlelerim devrik oldu pardon)

Estağfurullah, cümleleriniz son derece anlaşılır pusete koyuyorum tuvalete benimle geliyor şu anda hangi odaya gidiyorsam onu da taşıyorum, pusetten kalkmaya çalışıyor. Kendini öne doğru eğiyor ve turp gibi olana kadar ıkınıyor. Korkuyorum fıtık falan olacak diye. Hemen işimi hızlıca halledip bebeğimi alıyorum. Yemek temizlik falan zaten sadece eşim bebeği tutarken yapabiliyorum. Onun dışında ya sipariş ya da atıştırmalık

Bu hafta açılan kaçıncı doğurdum ama annemdeyim konusu? Lütfen rica ediyorum evinizde kalın. Konfor alanınız, güvenli bölgeniz, bebeğin alışması gereken ortam eviniz olmalı. Annelerimizin zamanında yaşamıyoruz artık. Şanslı olanlar ebeyle doğurmuş diğerleri mahallenin kadınları yardımıyla. Biz daha hamile kalmadan başlıyoruz doktor kontrolüne, vitamin folik asit vs. Hastalık olur anlarım ama eşim nöbete ben anneme olayı saçmalık değil mi? Her taraf hastane dolu, onu geçtim çocuğun doktoruna ulaşmak mümkün. Hayır ne gelebilir ki başınıza da yalnız kalamıyorsunuz? Banyoda düşerim falan diyorsanız onu ben de yaşadım ve eşim gelince yıkandım hep. İkiz bebeği olan anneler var, kadın ikisini aynı anda besliyor yıkıyor yatırıyor. Yeni doğmuş da değil 4 aylık olmuş alışamadınız mı hala?

Kusura bakmayın ama kimin eviyse onun kuralı. Anneniz sizi her dakika telefonla arayıp şunu yap bunu yap diyemez değil mi, ama evindeyseniz yapabiliyor. Bebek her mık dediğinde ağzına meme dayanmaz, beşiğinden alınmaz, gazı vardır çıkarır devam eder uyumaya. Anneniz bile olsa bu kadar müdahale hakkı yok. Çocuk biraz büyüyünce de ne istese yapıyorlar şımartıyorlar. Çift başlılık olmaz, ya annenizin ortamında kalın ve onun dediklerini yapın ya da çocuğunuz için kuralları siz koyun ve uygulayın.

Ana kucağında benimki de durmadi hiç. Ne zaman oyun alanını aldım rahat ettim. 6-7. ay gibi beşiğinde ayaklanmaya başlayınca almıştım ben düşecek diye. Oyun alanında yatıyor artık çünkü gece uyanıp kalkıp gitmeye çalışıyor. Bir de bebek telsizi alırsan eğer yoksa, o uyurken sen yan odaya geçersin dinlenirsin. Her ik bik sesine müdahale etmemen doğru bence. Yalnızca çocuğu tek yikamadim, birilerini bekledim ne olur ne olmaz diye.

Ben yalnız kalmayı çok seven birisiyim, hobilerim ugraslarim çoktur kendime zaman ayiramamak beni sarsmisti. Ama zaman geçtikçe o da kendi kendine oyalanmaya baslayacak. Ne kadar çok baş başa kalırsanız o kadar hızlı alışırsın hiç korkma yapabilirsin sen annesisin

Not: Bafelis haklı çocuğun rutinleri ve kuralları oluşmaya başlıyor artık bir düzen lazım.

Temelli annemde kalmıyorum evimiz 600 mt kadar uzaklıkta. Bir şey olacağından da korkmuyorum. Ben sadece tek başıma zorlanıyorum. Tek başına banyo dahi yaptırıyorum. Ama şu kucakta gezme olayı beni bitiriyor. Uyumak için geliyordum ilk başlarda ama farkettim ki beni annem daha da çok uykusuz bırakıyor. Ben de yatılı kalma olayını bitirmek istiyorum. Ancak her yeni başlangıç gibi bu da tedirgin ediyor.

Bebek kameram var onu koyuyorum ama ben bebeğimi ilk başlarda korkumdan hep kucağımda tutuyordum. Bebeksiz hiç zaman geçirmedim. Şimdi yanında ben uzanırsam 2 saat, koyup mutfağa gidersem 30 dk uyuyor

Bebek kameram var onu koyuyorum ama ben bebeğimi ilk başlarda korkumdan hep kucağımda tutuyordum. Bebeksiz hiç zaman geçirmedim. Şimdi yanında ben uzanırsam 2 saat, koyup mutfağa gidersem 30 dk uyuyor
Normal o da, zamanla alışacak :) Beyaz gürültü dene onunla daha uzun süre uyuyorlar hem mutfaktan gelen sesleri de bastırır.

Ben evinizde kalın kendi düzeninizi kurun diyenlerdenimm
Oyun halısı dönence vs denemediniz hiç durmaz mı acaba? Benim oğlanlar fisher price un piyanolu oyun halısında büyüdü desem abartmam. Ayakları ile vura vura ses çıkartmak hoşlarına gidiyordu. Oturmaya başlayınca da kullandım. Yemeği bile onla oynarken yediriyordumUykudan uyanınca da bir 15-20 dakika kadar beşiklerinde dönenceye bakıyorlardı. Beni baya rahatlatmıştı bu iki oyuncak. Tavsiye ederim

Hep bebek sizi yönlendirmemeli. Evet ağlıyorlar durmuyorlar ama bir yerden başlamanız gerek. Yer oyun parkı, halısı vs çok ideal. Kopmayan bir sürü oyuncak monte edilenlerden alın. 1-2 ay sonra diş ağrısı kaşınması başlayacak, umarım hiç olmaz ama ateş, ağrı, ağız akıntısı olacak. Güçlü olmanız lazım yoksa depresyona girersiniz. Malesef kolay büyümüyorlar ama anne olmak böyle bir şey. Maddi durumunuz müsaitse 2-3 günde bir evi toplayıp yemek yapan birini alsanız iyi olur. 2-3 saat bile yeter. Anneniz 600 mt ileride yaşıyorsa o gelsin derdim ama tekrar başa dönersiniz. Ya da anne ben bebeğe alışmaya çalışıyorum, sadece yemek yapmaya yardım eder misiniz diyin. Eşinize bir şey diyemiyorum çünkü doktorların 36 saate varan nöbetlerinden haberdarım. Dinlenmezlerse bırak bebeği kendilerine faydaları olmaz.

Bilemedim artık anneler de ergen tribi atıyor. Biraz da onların fazla müdahil olması, kızım sen bilmezsin tecrüben yok vs demeleri heves kırıyor. Ben kişisel alanıma düşkünüm. İlk çocuğumda o ağladı ben ağladım. Gece yatırırken nolur uyanmasın meme istemesin diye diye yatardım. Anneme tabii gittim, eşim yurt dışındayken kaldığım da oldu. Yalnız şunu fark ettim, çocuk rutin arıyor. Doktoru her akşam ılık banyo, masaj, pijama önermişti ve hakikaten işe yarardı. Akşam olunca mutlaka evde olmamız ve bu rutini yapmamız gerekiyordu. Sokakta başka evde etinden et kopmuş gibi ağlardı.

Ben kendimi şöyle motive ettim; bu çocuğu ben bile isteye doğurdum, sağlığı gelişimi yerinde, millet ne dertler çekiyor, o ağlayacak ben ağlayacağım ama bu günler geçecek, büyüyecek... Şimdi boyum kadar artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…