- 21 Eylül 2017
- 2.652
- 6.528
- 158
- Konu Sahibi SeviyomHee
-
Aşırı haklısınız konfor alanıma düşkünüm. Bebek doğunca bu sebepten şiddetli bir lohusa depresyonu geçirdim. Medikal tedavi alıyorum. Bebeğimin olması hiç beklediğim gibi bir şey değilmiş. Son 1 aydır anca alıştım, öncesinde hayatım bitti diye ağlıyordum.Niye kendi evinizde değilsiniz? Sürekli annenize gidip gelmemize gerek yok ki 4 aylık olmuş artık biraz yanliz bakmaya çalışın her gün bu şekilde çocukla git gel bilemedim.
İkizlerimi tek başıma büyüttüm kendime ve çocuğuma göre hareket ettim zorluk oluyormu tsbiki çok zordu ama yaninboyle sürekli biyere gitgel gitgel benim için daha zor biraz fazla konfor alanınıza duskunsunuz ortada herhangi bir sorun yok bence
Hiç gözünde büyütme yapabilirsin emin ol havalar sıcak beraber uyuyun kalkın temiz havaya çıkar Güneş olmadifi zaman her gün yıka mis gibi rutin oluştur evde salincagin veya herhangi aparat varsa koy orada uyusun etsin yapabilirsin yani yaptıkça yapasin geliyor zaten tek çocukla bu alisma sureci genellikle öyle oluyor tek baktım ama duygusal açıdan vs kolay olmadı hemen herşey zamanla hepsi geçiyor bir şekilde ne kadar baş başa kalırsanız okadar iyi tanırsınız birbirinizi huyunu suyunu yine gidiyorsan git ama çok vahim sebebler yoksa evinde otur tek başına ilgilen daha iyiAşırı haklısınız konfor alanıma düşkünüm. Bebek doğunca bu sebepten şiddetli bir lohusa depresyonu geçirdim. Medikal tedavi alıyorum. Bebeğimin olması hiç beklediğim gibi bir şey değilmiş. Son 1 aydır anca alıştım, öncesinde hayatım bitti diye ağlıyordum.
Kendi kendime de hiç bakmadığım için gözümde büyüyor.
Çok teşekkür ederim, soyledikleriniz çok doğru. Buna da alışırsam hayat kalitem belirgin artacakHiç gözünde büyütme yapabilirsin emin ol havalar sıcak beraber uyuyun kalkın temiz havaya çıkar Güneş olmadifi zaman her gün yıka mis gibi rutin oluştur evde salincagin veya herhangi aparat varsa koy orada uyusun etsin yapabilirsin yani yaptıkça yapasin geliyor zaten tek çocukla bu alisma sureci genellikle öyle oluyor tek baktım ama duygusal açıdan vs kolay olmadı hemen herşey zamanla hepsi geçiyor bir şekilde ne kadar baş başa kalırsanız okadar iyi tanırsınız birbirinizi huyunu suyunu yine gidiyorsan git ama çok vahim sebebler yoksa evinde otur tek başına ilgilen daha iyi
Hafif ağlar gibi yaptıgı oluyor ama bunu besleyip uyuttuğum gündüz uykusunda da yapıyor. Ben bakıyorum gözü kapalıysa ellemiyorum. 5 saniye belki anca sürüyor zaten. Ama annem bebis ıh dedi diye hemen beni ayağa dikiyor. Haksızım büyük ihtimalle ama anneme bu konuda kızıyorum. Benim hiç canım yokmuş gibi davranıyorBebek uyanmıyor değil mi, sadece ses çıkarıyor?
Her seferinde tabii ki emzirmeyin, sonra günde 15 kez emmeye kalkıyor o kıyamadığımız yavrucaklar.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Benim için çok kıymetliEvde halıları kaldır çocuğu kucaginda taşıma bebek arabasına koy evde onda gezdir hem arabaya da alışır ben öyle yapmıştım. Kendine bakamaman normal geçecek alışınca. Çocuk uyurken dinlenirsin yemek işini dışarıdan söylersin ya da sandvic vs yaparsin. Arada annen de getirir.
Önce kucak işini halledersen gerisi gelir çocuk kocaman olmuş artık evine git arada gelir birileri idare edersin.
Not: Eşim iş sebebiyle neredeyse 1 yıl evde yoktu ben tek başıma baktım (tabii ki kendi ailemin de çok desteği oldu). İnsan başta korkuyor ama alışıyorsun.
Bebek hareketlenmeye başlayınca kafes gibi oyun alanlari var çok pahalı da değiller ondan alırsın. En azından bebek güvende olur sen wcye gidince ya da yemek yaparken. Sağlıkla büyüsünÇok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Benim için çok kıymetli
Estağfurullah, cümleleriniz son derece anlaşılırBebek hareketlenmeye başlayınca kafes gibi oyun alanlari var çok pahalı da değiller ondan alırsın. En azından bebek güvende olur sen wcye gidince ya da yemek yaparken. Sağlıkla büyüsün(sabah sabah cümlelerim devrik oldu pardon)
Ana kucağında benimki de durmadi hiç. Ne zaman oyun alanını aldım rahat ettim. 6-7. ay gibi beşiğinde ayaklanmaya başlayınca almıştım ben düşecek diye. Oyun alanında yatıyor artık çünkü gece uyanıp kalkıp gitmeye çalışıyor. Bir de bebek telsizi alırsan eğer yoksa, o uyurken sen yan odaya geçersin dinlenirsin. Her ik bik sesine müdahale etmemen doğru bence. Yalnızca çocuğu tek yikamadim, birilerini bekledim ne olur ne olmaz diye.Estağfurullah, cümleleriniz son derece anlaşılırpusete koyuyorum tuvalete benimle geliyor şu anda hangi odaya gidiyorsam onu da taşıyorum, pusetten kalkmaya çalışıyor. Kendini öne doğru eğiyor ve turp gibi olana kadar ıkınıyor. Korkuyorum fıtık falan olacak diye. Hemen işimi hızlıca halledip bebeğimi alıyorum. Yemek temizlik falan zaten sadece eşim bebeği tutarken yapabiliyorum. Onun dışında ya sipariş ya da atıştırmalık
Temelli annemde kalmıyorum evimiz 600 mt kadar uzaklıkta. Bir şey olacağından da korkmuyorum. Ben sadece tek başıma zorlanıyorum. Tek başına banyo dahi yaptırıyorum. Ama şu kucakta gezme olayı beni bitiriyor. Uyumak için geliyordum ilk başlarda ama farkettim ki beni annem daha da çok uykusuz bırakıyor. Ben de yatılı kalma olayını bitirmek istiyorum. Ancak her yeni başlangıç gibi bu da tedirgin ediyor.Bu hafta açılan kaçıncı doğurdum ama annemdeyim konusu? Lütfen rica ediyorum evinizde kalın. Konfor alanınız, güvenli bölgeniz, bebeğin alışması gereken ortam eviniz olmalı. Annelerimizin zamanında yaşamıyoruz artık. Şanslı olanlar ebeyle doğurmuş diğerleri mahallenin kadınları yardımıyla. Biz daha hamile kalmadan başlıyoruz doktor kontrolüne, vitamin folik asit vs. Hastalık olur anlarım ama eşim nöbete ben anneme olayı saçmalık değil mi? Her taraf hastane dolu, onu geçtim çocuğun doktoruna ulaşmak mümkün. Hayır ne gelebilir ki başınıza da yalnız kalamıyorsunuz? Banyoda düşerim falan diyorsanız onu ben de yaşadım ve eşim gelince yıkandım hep. İkiz bebeği olan anneler var, kadın ikisini aynı anda besliyor yıkıyor yatırıyor. Yeni doğmuş da değil 4 aylık olmuş alışamadınız mı hala?
Kusura bakmayın ama kimin eviyse onun kuralı. Anneniz sizi her dakika telefonla arayıp şunu yap bunu yap diyemez değil mi, ama evindeyseniz yapabiliyor. Bebek her mık dediğinde ağzına meme dayanmaz, beşiğinden alınmaz, gazı vardır çıkarır devam eder uyumaya. Anneniz bile olsa bu kadar müdahale hakkı yok. Çocuk biraz büyüyünce de ne istese yapıyorlar şımartıyorlar. Çift başlılık olmaz, ya annenizin ortamında kalın ve onun dediklerini yapın ya da çocuğunuz için kuralları siz koyun ve uygulayın.
Bebek kameram var onu koyuyorum ama ben bebeğimi ilk başlarda korkumdan hep kucağımda tutuyordum. Bebeksiz hiç zaman geçirmedim. Şimdi yanında ben uzanırsam 2 saat, koyup mutfağa gidersem 30 dk uyuyorAna kucağında benimki de durmadi hiç. Ne zaman oyun alanını aldım rahat ettim. 6-7. ay gibi beşiğinde ayaklanmaya başlayınca almıştım ben düşecek diye. Oyun alanında yatıyor artık çünkü gece uyanıp kalkıp gitmeye çalışıyor. Bir de bebek telsizi alırsan eğer yoksa, o uyurken sen yan odaya geçersin dinlenirsin. Her ik bik sesine müdahale etmemen doğru bence. Yalnızca çocuğu tek yikamadim, birilerini bekledim ne olur ne olmaz diye.
Ben yalnız kalmayı çok seven birisiyim, hobilerim ugraslarim çoktur kendime zaman ayiramamak beni sarsmisti. Ama zaman geçtikçe o da kendi kendine oyalanmaya baslayacak. Ne kadar çok baş başa kalırsanız o kadar hızlı alışırsın hiç korkma yapabilirsin sen annesisin
Normal o da, zamanla alışacak :) Beyaz gürültü dene onunla daha uzun süre uyuyorlar hem mutfaktan gelen sesleri de bastırır.Bebek kameram var onu koyuyorum ama ben bebeğimi ilk başlarda korkumdan hep kucağımda tutuyordum. Bebeksiz hiç zaman geçirmedim. Şimdi yanında ben uzanırsam 2 saat, koyup mutfağa gidersem 30 dk uyuyor
Çok çok teşekkür ederim kıymetli cevaplarınız için. Kendi kendine oyalanacağı günleri iple çekiyorumNormal o da, zamanla alışacak :)
Hep bebek sizi yönlendirmemeli. Evet ağlıyorlar durmuyorlar ama bir yerden başlamanız gerek. Yer oyun parkı, halısı vs çok ideal. Kopmayan bir sürü oyuncak monte edilenlerden alın. 1-2 ay sonra diş ağrısı kaşınması başlayacak, umarım hiç olmaz ama ateş, ağrı, ağız akıntısı olacak. Güçlü olmanız lazım yoksa depresyona girersiniz. Malesef kolay büyümüyorlar ama anne olmak böyle bir şey. Maddi durumunuz müsaitse 2-3 günde bir evi toplayıp yemek yapan birini alsanız iyi olur. 2-3 saat bile yeter. Anneniz 600 mt ileride yaşıyorsa o gelsin derdim ama tekrar başa dönersiniz. Ya da anne ben bebeğe alışmaya çalışıyorum, sadece yemek yapmaya yardım eder misiniz diyin. Eşinize bir şey diyemiyorum çünkü doktorların 36 saate varan nöbetlerinden haberdarım. Dinlenmezlerse bırak bebeği kendilerine faydaları olmaz.Temelli annemde kalmıyorum evimiz 600 mt kadar uzaklıkta. Bir şey olacağından da korkmuyorum. Ben sadece tek başıma zorlanıyorum. Tek başına banyo dahi yaptırıyorum. Ama şu kucakta gezme olayı beni bitiriyor. Uyumak için geliyordum ilk başlarda ama farkettim ki beni annem daha da çok uykusuz bırakıyor. Ben de yatılı kalma olayını bitirmek istiyorum. Ancak her yeni başlangıç gibi bu da tedirgin ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?