Kendini akıllı zanneden ex koca :)

ivrindi

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
715
643
303
İstanbul
Merhaba hanımlar...
Boşanma davası açtığım ex kocam haber salmış bana,çok pişmanım bir şans daha versin bize diye...
Bende ne yalan söyleyeyim 1.çocuklarım için
2.bir daha evlenmeyi düşünmediğimden bu son yuvam belki gerçekten pişmandır ve düzelir dedim ve 1 hafta kadar görüştük...
Sonuç;düzelmek için yapmamız gerekenleri sıraladı...davayı geri çekecekmişim ardından 50.000 tl ödemesi kalan evi satıp borçsuz bir ev alacakmışız,sonra kendiside gelecekmiş ve birlikte aile terapistine gidecekmişiz...
İlk bakışta çok akla yatkın gelsede uygulamada çark etti kendileri :)
Avukatım genelde yurtdışı velayet davalarıyla ilgilendiğinden bir türlü görüşme fırsatımız olmadı ve ben davayı çekemedim (iyide oldu)
Bir kaç emlakçıyla görüşüp evi satışa çıkardık...
Kiracı madem evi satıyorsunuz bende sözleşme tarihi bitene kadar ödeme yapmıyorum deyince 4 aydır tek gelir kaynağımız olan kirayı alamaz oldum...
Hal böyle olunca barıştığım(!) Eşimden para istedim ve gerçek yüzünü görmüş oldum...
aylık maaşı 5000$ civarında olan bizim ex evin taksitlerini minimum ödediği ve 4 aydır bize hiç para göndermediği halde parasının olmadığını beyan ederek beni engelledi...
Bu arada görümcem harıl harıl eve müşteri arıyor...
umarım boşanma dilekçesine eklediğimiz şerh bir an önce onaylanırda herşeyinde kendi lehine olamayacağını anlamaya başlar...

Aaa uyaniga bak..
Evi sattirip borctan kurtulup oyle bosayacak sanki... Ilk izlenimim bu oldu yalan yok...

Allah yardım etmiş size iyi ki kiracı ödeme yapmamış ve siz eşinizin gerçek halini tekrar görebilmişsiniz .
Ahh sormayın...kiracıda evi almak istiyordu ama istedikleri fiyat olmayınca ben özelimi kimseye gösteremem bahanesiyle iyice sıkışıp iyi hadi ne veriyosanız verin sizin olsun demedim diye kavga ettiler resmen benimle...benmi anormalim yoksa bu aralar her yerden imtihanmı ediliyorum anlamadım....

Verilmiş sadakanız varmış çok iyi olmuş.Niyeti borçtan kurtulmakmış belli oldu.Allah kolaylık versin size.

Aaa uyaniga bak..
Evi sattirip borctan kurtulup oyle bosayacak sanki... Ilk izlenimim bu oldu yalan yok...
Hem borçtan kurtulup hemde bana para kaptırmayacaktı aklı sıra :)
Boşanma dilekçesinde taleplerimi okuyunca bu kadar çıkarcı olduğunu bilmiyordum demişti...adamda haklı 6 yıl boyunca o kadar fedakarlık yaptımki şaşırdı birden :)

ben özelimi kimseye gösteremem diyen kim onu anlamadım nasıl yani
Kiracı canım...
Ev İstanbulda az rastlanır cinsten bir ev...kiracıda satmak istediğimizi duydupunda ben almak istiyorum dedi ama fiyatı fazla buldu...bende emlakçıyla anlaştım ve ilanı astık...kiracı bizim durumun aciliyyetini bildiğinden,durumdan istifade edercesine emlakçının satmasına engel olmak için ben evimi eşyalarımı kimseye göstermem demeye başladı...

benim eşim de pişmanım demiyo ama herşey farklı olcak diyo :/ inanmamam gerektiğini bi kez daha anladım. Allah kurtarmış

bence eşiniz evi satıp size de ufak bir miktar verip boşanma davasında olan yarı yarıya hakkı kaldırmaya çalışacktı

boşanma davasıyla ne şerhi talep ettiniz de onay bekliyorsunuz o kısmı anlamadım? aile konutu şerhinden bahsediyorsanız onun için hakimden talepte bulunmuyorsunuz, doğrudan evlilik cüzdanı ile tapuya gitmeniz yeterli olurdu ancak anladığım kadarıyla sizin aile konutunuz o ev değil. o yüzden hakim kararıyla dahi aile konutu şerhi düşülemez o eve. sizin eşinizin tasarruf yetkisini kısıtlatmanız lazım hakim kararıyla. dilekçenizin örneği sizde vardır kontrol edin de sonradan oldu bittiye gelmesin, avukatın talebi TMK m. 199'a dayandırması lazım. ayrıca boşanma davanız sürerken tedbir nafakası da isteyebilirsiniz, madem eşinizin geliri bu kadar yüksek ve sizin de tek gelir kaynağınız o evden gelen kira idi, şimdiye kadar avukatınız tedbir nafakası talep etmiş olmalıydı, hakkınızı arayın.

Ben davayı açmadan önce tapuya gidip şerh koydurmak istemiştim fakat tüm aile bireylerinin ikametinin orada görünmesi gerekiyormuş çocuklarımın ve benimki orda,eşimin ikamet yeri Türkmenistan çıkınca o şekilde koyduramadım...
Durumu tapu dairesindeki Müdür yardımcısına anlatınca boşanma dilekçesiyle beraber mahkemeden talep edin orası karar verirse bize bildirilir bizde şerhi koyarız dendi...

Dilekçeye bunu ekledik ama siz böyle deyince kafam karıştı şimdi...ayrıca ilk başvuruyu ben yapsamda sonra avukat tuttum kendisi dilekçenin iyi hazırlandığını söyledi avukatta yanılmış olabilirmi?

Tedbir nafakasıda dilekçede yazıldı...ben davayı 27 Martta açtım 1 ay sonra tensip müzekkeresi geldi avukat bunları tamamladığını ve artık duruşma gününü beklediğimizi söyledi...
Umarım oldu bittiye gelmiyordur...

aile konutu şerhi koruması yalnızca aile birliğinin sürdürüldüğü, ortak yaşamın sürdüğü konut için geçerli olur ve ikametgahlarınızın orada bulunması gerekmez, fiilen orada yaşanıyor olması yeterlidir aslında ama uygulama tapu memurları iki eş beraber gitmediği sürece ikametgah arıyor şerhi düşmek için. ama sonuçta gerçekten aile konutunuz orası değilse, ki kiracı oturduğuna göre değil, hakim kararıyla dahi aile konutu şerhi düşülemez. bizim kanunumuzda sizin durumunuzu koruyan bir hüküm de var: tmk m. 199. bu hükme göre "Ailenin ekonomik varlığının korunması veya evlilik birliğinden doğan mali bir yükümlülüğün yerine getirilmesi gerektirdiği ölçüde, eşlerden birinin istemi üzerine hakim, belirleyeceği malvarlığı değerleriyle ilgili tasarrufların ancak onun rızasıyla yapılabileceğine karar verebilir.
Hakim bu durumda gerekli önlemleri alır.
Hakim, eşlerden birinin taşınmaz üzerinde tasarruf yetkisini kaldırırsa, resen durumun tapu kütüğüne şerhedilmesine karar verir." buna tasarruf yetkisi kısıtlama şerhi deniyor. bizim yargılama sistemimizde hakimin taleple bağlılığı ilkesi geçerli, o yüzden sizin avukatınız talebini bu hükme değil aile konutu şerhine dayandırdıysa hakim talebinizi reddeder ve siz tasarruf yetkisinin kısıtlamasını talep etmediğiniz için de kendiliğinden kısıtlama kararı vermez. avukatınız belki de bu şekilde talep etmiştir zaten, siz hukukçu olmadığınız için aradaki farkı anlayamamış olabilirsiniz, boş yere germiş olmak istemem. ama son 3 ayda 4 tane boşanma davasında kısıtlama şerhi yerine aile konutu şerhi istendiği için talep reddine şahit oldum, o yüzden uyarmak ihtiyacı hissettim. umarım herhangi bir sıkıntıyla karşılamaksızın çocuklarınızın hakkını alırsınız.

Uyarınız için çok teşekkür ederim...daha önce bir boşanma sürecini yakından izleme imkanım olmadığı için açıkcası bunları yaşayarak öğreniyorum...
Çocuklarla ilgilenecek kimse bulamadığım için avukatın isteği olmasına rağmen oturup uzun uzadıya konuşma fırsatı bulamadım...
Kendisi genelde yurtdışı velayet davalarıyla ilgilenen ve mesleğini daha çok manevi anlamda yürüten biri izlenimi verdi bana...
Yüz yüze durum değerlendirmesi yapmaya gidemezken bide şimdi arayıp bizim şerh olayını böyle böylemi yaptın desem ayıp olmazmı...

eşin olacak adam evi senden kaçırmanın planını yapmış resmen sen evet barıştık deyince evi satacak sonra yeni ev dediğin zaman ya ortadan kaybolacak ya seni oyalamaya çalışacaktı
birebir aynısını bir akrabam yaşadı inanma hiç bir şekil de
çocuğun varsa da yoksada o evde hakkın var

Kira alamıyorum artık sen gönder harçlığımızı deyince niyetini açık etti zaten...
Kendi adıma bir daha yüzünü bile görmek istemediğim adamın kuruşunda gözüm yok ama 2 küçük çocuğum var onlar için uğraşıcam...İnşaAllah muvaffak olurum...

inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…