Kendini akıllı zanneden ex koca :)

Uyarınız için çok teşekkür ederim...daha önce bir boşanma sürecini yakından izleme imkanım olmadığı için açıkcası bunları yaşayarak öğreniyorum...
Çocuklarla ilgilenecek kimse bulamadığım için avukatın isteği olmasına rağmen oturup uzun uzadıya konuşma fırsatı bulamadım...
Kendisi genelde yurtdışı velayet davalarıyla ilgilenen ve mesleğini daha çok manevi anlamda yürüten biri izlenimi verdi bana...
Yüz yüze durum değerlendirmesi yapmaya gidemezken bide şimdi arayıp bizim şerh olayını böyle böylemi yaptın desem ayıp olmazmı...

hayır, avukatınız vekalet sözleşmesi gereği size zaman ayırmakla, sorunlarınızı dinlemekle ve size yürütttüğü işler hakkında hesap vermekle yükümlü. kendisinden uygun bir randevu talep edebilir veya fiziksel olarak bir araya gelmeniz mümkün değilse sizi telefonda aydınlatmasını isteyebilirsiniz, bunun için kendisine vekalet ücreti ödüyorsunuz neticede, davanızın ne şekilde yürütüldüğü hakkında bilgi sahibi olmak hakkınız. ayrıca mahkemeye sunduğu her türlü belgenin örneğini de isteyebilirsiniz. veya size ayrıntılı mailler atmasını isteyebilirsiniz, farklı şehirlerdeki müvekkilleriyle iletişimlerini "söz uçar yazı kalır" mantığıyla maille yürüten arkadaşlarım var.

Merhaba hanımlar...
Boşanma davası açtığım ex kocam haber salmış bana,çok pişmanım bir şans daha versin bize diye...
Bende ne yalan söyleyeyim 1.çocuklarım için
2.bir daha evlenmeyi düşünmediğimden bu son yuvam belki gerçekten pişmandır ve düzelir dedim ve 1 hafta kadar görüştük...
Sonuç;düzelmek için yapmamız gerekenleri sıraladı...davayı geri çekecekmişim ardından 50.000 tl ödemesi kalan evi satıp borçsuz bir ev alacakmışız,sonra kendiside gelecekmiş ve birlikte aile terapistine gidecekmişiz...
İlk bakışta çok akla yatkın gelsede uygulamada çark etti kendileri :)
Avukatım genelde yurtdışı velayet davalarıyla ilgilendiğinden bir türlü görüşme fırsatımız olmadı ve ben davayı çekemedim (iyide oldu)
Bir kaç emlakçıyla görüşüp evi satışa çıkardık...
Kiracı madem evi satıyorsunuz bende sözleşme tarihi bitene kadar ödeme yapmıyorum deyince 4 aydır tek gelir kaynağımız olan kirayı alamaz oldum...
Hal böyle olunca barıştığım(!) Eşimden para istedim ve gerçek yüzünü görmüş oldum...
aylık maaşı 5000$ civarında olan bizim ex evin taksitlerini minimum ödediği ve 4 aydır bize hiç para göndermediği halde parasının olmadığını beyan ederek beni engelledi...
Bu arada görümcem harıl harıl eve müşteri arıyor...
umarım boşanma dilekçesine eklediğimiz şerh bir an önce onaylanırda herşeyinde kendi lehine olamayacağını anlamaya başlar...
Nasıl da kader arkadaşı gibiyiz yaşadıklarımız benziyor birbirine
Allah yardımcınız olsun inşallah

hayır, avukatınız vekalet sözleşmesi gereği size zaman ayırmakla, sorunlarınızı dinlemekle ve size yürütttüğü işler hakkında hesap vermekle yükümlü. kendisinden uygun bir randevu talep edebilir veya fiziksel olarak bir araya gelmeniz mümkün değilse sizi telefonda aydınlatmasını isteyebilirsiniz, bunun için kendisine vekalet ücreti ödüyorsunuz neticede, davanızın ne şekilde yürütüldüğü hakkında bilgi sahibi olmak hakkınız. ayrıca mahkemeye sunduğu her türlü belgenin örneğini de isteyebilirsiniz. veya size ayrıntılı mailler atmasını isteyebilirsiniz, farklı şehirlerdeki müvekkilleriyle iletişimlerini "söz uçar yazı kalır" mantığıyla maille yürüten arkadaşlarım var.
Kendisi zaten beni bilgilendirme konusunda hassas fakat ben fırsat bulamıyorum görüşmeye...
Telefonlada istediğim zaman arama imkanım yok zira çoğu zaman yurtdışında oluyor...
Ama gelişmeleri öğrenmek için mail talep etmek çok mantıklı...

Nasıl da kader arkadaşı gibiyiz yaşadıklarımız benziyor birbirine
Allah yardımcınız olsun inşallah
Benimkinin hayatta çekinecek kimsesi yok ve hatta oraya gideliberi o kadar yoldan çıkmışki 40 yaşına kadar ağzına içki sürmeyen adam içer oldu...
Neresinden tutsam elimde kalıyor yani...
Seninkinin aile hassasiyeti varmış en azından belki boşanma konusunda ciddi bir kaç adım atarsan kendine gelir...
Allah cc seninde yardımcın olsun canım

Son düzenleme:
Benimkinin hayatta çekinecek kimsesi yok ve hatta oraya gideliberi o kadar yoldan çıkmışki 40 yaşına kadar ağzına içki sürmeyen adam içer oldu...
Neresinden tutsam elimde kalıyor yani...
Seninkinin aile hassasiyeti varmış en azından belki boşanma konusunda ciddi bir kaç adım atarsan kendine gelir...
Allah cc seninde yardımcın olsun canım
Allah şaşırtmasın dedikleri bu olsa gerek
Bizim beyzade terfiler alıp müdür de olunca aman allahım küçük dağları ben yarattım edasıyla yaşıyor beni beğenmiyor dahası o kibir o insanları küçümseme oy oy ne ben anlatayım ne siz bilin o Nasıl bir ego anlatamam

Allah yardımcınız olsun, bu zihniyetteki erkekleri de Allah bildiği gibi yapsın.
Hem çocuğuna hem de iyi kötü aynı yastığı paylaştığı karısına nasıl bunları yapar ben anlamam...

Bir de bosanirken gor kocani diye bosuna dememisler
Iyi olmus,hayirlisi buymus demek ki

Allah şaşırtmasın dedikleri bu olsa gerek
Bizim beyzade terfiler alıp müdür de olunca aman allahım küçük dağları ben yarattım edasıyla yaşıyor beni beğenmiyor dahası o kibir o insanları küçümseme oy oy ne ben anlatayım ne siz bilin o Nasıl bir ego anlatamam
O ego birazda ordaki kadınların inanılmaz tatlı dilinden şişiyor inan bana...
Ben Türkmenistana daha ayak bastığım gün takside eşim aynı işyerinde çalışan 20 yaşında gariban bir kızdan bahsetti ve ona ablalık yapmamı istedi düşünebiliyormusun...
Bir kaç gün sonra eşimin bizim için tuttuğu evde biz gelmeden o kız ve onub arkadaşı olan 3 kızla daha kalmış...
Hepsinin acıklı bir hikayesi vardır ve o hikayelere rağmen inanılmaz bakımlı ve albenililer...
Bizim salaklarada o acıklı hikayelerle yaklaşıp sonra akıllarını başlarından alıyorlar işte...
O evde kalma bahaneleride şuymuş bu kızların hepsi yetimhaneden arkadaşmış il dışından gelmişler ve aşgabatta sınava gireceklermiş ama kalacak yerleri yokmuş malum kişide onlara acımış!!!
Sonraki günlerde telefonuna hergün mesaj gelmeye başladı birgün merak edip baktım ve işyerindeki kız doğum günü başta hergün öyle mesajlar yazmışki hem abiciğim diyor hemde sanki bir sevgili gibi döktürüyor...misal eşsiz zekasına hayran olduğum benim dünyanın en yakışıklısı abim!!!

Allah yardımcınız olsun, bu zihniyetteki erkekleri de Allah bildiği gibi yapsın.
Hem çocuğuna hem de iyi kötü aynı yastığı paylaştığı karısına nasıl bunları yapar ben anlamam...
Amin sağolun...Bu yaptığına şaşırmadım aslında...4 tane kadını misafir ettiği eve beni geç çocuklarını bile sığdıramayıp sokağa atan bir adam(!) bu...

Merhaba hanımlar...
Boşanma davası açtığım ex kocam haber salmış bana,çok pişmanım bir şans daha versin bize diye...
Bende ne yalan söyleyeyim 1.çocuklarım için
2.bir daha evlenmeyi düşünmediğimden bu son yuvam belki gerçekten pişmandır ve düzelir dedim ve 1 hafta kadar görüştük...
Sonuç;düzelmek için yapmamız gerekenleri sıraladı...davayı geri çekecekmişim ardından 50.000 tl ödemesi kalan evi satıp borçsuz bir ev alacakmışız,sonra kendiside gelecekmiş ve birlikte aile terapistine gidecekmişiz...
İlk bakışta çok akla yatkın gelsede uygulamada çark etti kendileri :)
Avukatım genelde yurtdışı velayet davalarıyla ilgilendiğinden bir türlü görüşme fırsatımız olmadı ve ben davayı çekemedim (iyide oldu)
Bir kaç emlakçıyla görüşüp evi satışa çıkardık...
Kiracı madem evi satıyorsunuz bende sözleşme tarihi bitene kadar ödeme yapmıyorum deyince 4 aydır tek gelir kaynağımız olan kirayı alamaz oldum...
Hal böyle olunca barıştığım(!) Eşimden para istedim ve gerçek yüzünü görmüş oldum...
aylık maaşı 5000$ civarında olan bizim ex evin taksitlerini minimum ödediği ve 4 aydır bize hiç para göndermediği halde parasının olmadığını beyan ederek beni engelledi...
Bu arada görümcem harıl harıl eve müşteri arıyor...
umarım boşanma dilekçesine eklediğimiz şerh bir an önce onaylanırda herşeyinde kendi lehine olamayacağını anlamaya başlar...
barışmak için başlık parası da istiyor muymuş bi sorsaydınız

kesin bu kadar paragöz olduktan sonra siz bakın sizi borçlu çıkarmasın
Türkmenistan hayatı başlamadan önce maddi anlamda hiç sıkıntı yaşatmayan bonkör biriydi aslında...hoş bende zaten çalışmıyorum bütün yük onun omuzlarında diye kendi ihtiyaçlarımı hep asgaride tutardım...
Orada ne olduysa oldu ve gelirken uçak biletlerini ve çocuklar için yaptığım alışverişleri benim adıma olan karttan yapmamı istedi...
Daha öncede kartın ödemesini hep kendisi yaptığı için bankaya ekstreler için onun mail adresini vermiştik...oraya gittikten sonra benim ödemelerden haberim olmadı ve meğer hiç ödeme yapmamış benim adıma hukuki işlem başlatılmış...
Yani dediğiniz çıktı maşesef...

Türkmenistan hayatı başlamadan önce maddi anlamda hiç sıkıntı yaşatmayan bonkör biriydi aslında...hoş bende zaten çalışmıyorum bütün yük onun omuzlarında diye kendi ihtiyaçlarımı hep asgaride tutardım...
Orada ne olduysa oldu ve gelirken uçak biletlerini ve çocuklar için yaptığım alışverişleri benim adıma olan karttan yapmamı istedi...
Daha öncede kartın ödemesini hep kendisi yaptığı için bankaya ekstreler için onun mail adresini vermiştik...oraya gittikten sonra benim ödemelerden haberim olmadı ve meğer hiç ödeme yapmamış benim adıma hukuki işlem başlatılmış...
Yani dediğiniz çıktı maşesef...
ayyyyyyy....çok tehlikeli bi insan aman dikkatli olun.evi sakın sattırmayın sizin tek güvenceniz o şuan.satıp borcunuzu ödeyin.

Gerçi ben artık ona hiç bir şekilde güvenmiyorum ve kendimi boşanmaya kilitledim artık....birde eğer hukuki işlem başlatılsaydı ikametimizin bulunduğu eve bu yönde bir kağıt gelmeli değilmi ama gelmiyor...
bankaya sor canım.ya da varsa e devlet şifren gir bak hakkında açılmış dava dosyası var mı diye

Şu ara boşanma süreci ve baba evinde çok sıkıntılı günler yaşıyorum birde o eklenmesin diye bilerek araştırmıyorum aslında...

Back
X