- 3 Mart 2017
- 1.488
- 3.537
- 133
- 28
- Konu Sahibi CocoParisien
-
Verilen cevaplar bence kasıntı değil olması gereken şekilde.Hanımlar, biraz akıl verin bana..
Şimdi yazılı soru-cevap gibi bir şey düşünün. Kendi biyografim ile ilgili cevaplamam gereken sorular var. Ve son soru şu: Kendini bir cümlede tanımla.
Yani bütün soruları cevapladım ama bu soruya istediğim gibi bir cevap bulamıyorum bir türlü. Ne yazarsam yazayım tam oturmuyor. İnternetten baktım ne tür cevaplar verilmiş böyle bir soruya diye. Hep 'ben şöyleyim, ben böyleyim' tarzında cevaplar. 'İyi niyetliyim, dürüstüm' falan filan.. Ben böyle kasıntı bir cevap vermek istemiyorum şahsen. Cool bir cümle olsun istiyorum. Ama yok, yok..
Var mı yaratıcı fikirleri olan?
Cool olmaya gerek yok ki, soru çok açık. Sen kendini nasıl tanımlıyorsun?
Ben mesela 'herseye rağmen içindeki neşeyi kaybetmeyen bir Kadin' olarak görüyorum kendimi. Yapı itibariyle neşeli bir insanım, şu an bile hayatımda neredeyse yolunda giden hicbirsey yok. Ama bunca şeyin arasında kendime mutlu olacak şeyler bulabiliyorum.
Kamyon arkası sözler ben de istemiyorum. Kendimi de tanıyorum aslında ama hani doğru cümleyi oturtamadım bir türlü.Kamyon arkası gibi bir söz bulmanıza gerek yok, gerçekten kendinizi nasıl görüyorsanız onu yazın.
Bunu yazamıyorsanız zaten boş verin bu işleri
Kasıntı derken söylemek istediğim aslında insanın kendi olumlu özelliklerini arka arkaya sıralaması kastım. Ben böyle cümleleri yapay buluyorum. Yani hiç kimse sonuçta ben kötüyüm demez değil mi?Verilen cevaplar bence kasıntı değil olması gereken şekilde.
Bir insan nasıl tanınır. Onda en baskın olan özelliği ile.
Mesela Atatürk deyince akla gelen cesaret, zeka, liderlik.
Ya da Hz Ömer deyince adalet.
Kendini kısaca tanımlamak için bence sende en baskın olan özelliğinden bahsedebilirsin.
İnsanlar seni neyin ile bilir mesela?
Bence olmuş. Bu işin kuralı mı desem ne desem böyledir.Kasıntı derken söylemek istediğim aslında insanın kendi olumlu özelliklerini arka arkaya sıralaması kastım. Ben böyle cümleleri yapay buluyorum. Yani hiç kimse sonuçta ben kötüyüm demez değil mi?
Ben mesela hayal gücümle, cesaretimle, zorluklar karşısındaki dayanıklılığımla, özverili olmamla bilinirim daha çok. Ama "Ben hayalperest, güçlü, cesur ve özverili bir genç kadınım" şeklinde bir cümle kurmak.. Bilmiyorum, olmadı sanki?
Burada kendimi sormamıştım aslında. Nasıl bir cümle kurabilirim diye sormuştum. Çok şükür kendimi tanıyorum, biliyorum ama cümle doğru olmuyor.Çok basit
Kendini hiç tanımadığı kisilere soran
Ayol biz ne bilek
"Sen seni bilmez isen"demisler
Hayalperestimdir mesela. Hayal kurarım gelecekle ilgili. Hedefler belirlerim kendime. İdeallerim vardır. Bunun yanında cesur ve dayanıklı biri olduğumu düşünüyorum. Başkalarının durup düşüneceği şeylerin altına -kafama koymuşsam eğer- gözümü karartıp girerim. İnatçı biriyimdir, bu hem iyi hem kötü anlamda. Genelde neşeli bir insanım ama bir Pollyanna da değilim maalesef. Bir de zerafete ve görgüye çok dikkat ederim. Şu an aklıma gelenler bunlar.Kendini bize özetleyen kelimeler kur
Cümleyi biz buluruz
Seni tanısak amenna
Hayalperestimdir mesela. Hayal kurarım gelecekle ilgili. Hedefler belirlerim kendime. İdeallerim vardır. Bunun yanında cesur ve dayanıklı biri olduğumu düşünüyorum. Başkalarının durup düşüneceği şeylerin altına -kafama koymuşsam eğer- gözümü karartıp girerim. İnatçı biriyimdir, bu hem iyi hem kötü anlamda. Genelde neşeli bir insanım ama bir Pollyanna da değilim maalesef. Bir de zerafete ve görgüye çok dikkat ederim. Şu an aklıma gelenler bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?