Kendini ifade edememe...

humeyra92

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
1.044
836
123
Psikoloji bölümü demeyin orada kimse görmüyor çok az kişiye ulaşıyor lütfen taşımayın hemen Basit gündelik bir konuyu bile anlatma sıkıntısı çekiyorum..özellikle eşime...bana bakarken özellikle daha da kasılıyorum beynim duruyor ne anlatıcağımı unutuyorum falan...çok sinirleniyorum ağlıyorum hıncımdan...bu aralar annemle konuşurken bile oluyor...bunu yaşayan yada yakınında birinde yaşayanlar var mı bana ne önerirsiniz? Çocuk düşünüyorm antidepresan içerken daha iyiydim ama bırakmak zorunda kaldım...hayatımı çok etkiliyor bu durum

Tedavi görmekten başka çareniz yok. Bu şıkkı baştan elediyseniz size kim, nasıl yardımcı olabilir ki?

Önce psikyatri teşhis ve ilaç sonra terapi ,geçmiş olsun

Buna burda çözüm bulamazsın ki bence özel iyi bir psikiyatriste gitmelisin. Onlar birebir ilgilenir ilaç ve terapiyle üstesinden gelirsin. Çok geçmiş olsun

Terapiye gidin. Hep ilaç almak gerekli olmuyor her zaman. Öz güveniniz neden yok? Bu sorunu biraz asmadan çocuk konusunu da bekletin
O kadar çok kaygım var ki artık beynim sürekli kaygılarla meşgul kendimi veremiyorum konuşmaya adapte olamıyorum...ara ara bi dönem yaşıyorum bu sıkıntıyı...insanlardan çok çekiniyorum...basit söylenebilecek bir cümleyi bile aşırı kaygıyla söylüyorum mesela yemek nasıl olmuş sence demek için bile düşünüyorum ya kekelersem diye kaygılanıyorum...çok iyi bi evliliğim var durumumuz iyi ailem keza öyle ama bu içimde ki sorunu çözemiyorum..çok doktora gittim tek yaptıklsrı ilaç vermek...ilaç içiyordum zaten ömür boyuda içmeye razıyım iyi olucaksama fakat çocuk istiyoruz..ertelicek durumumuz yok artık 6 senelik evliyiz eşim çok istiyor.

Bence aklına geleni hemen sor ve söyle karşındakine. Bu yapının üzerine git. Belki saçmalarsın belki kekelersin ama rezil ola ola nasıl davranman ne konuşman gerektiğini öğrenirsin. Çekinerek kendini geliştiremezsin.

Hiç terapi gördünüz mü?
Çok doktora gittim hep özele gittim...kaç seans ısrarla belki iyileşirim diye gittim ama inanın para tuzağı resmen...kaç ev kirası ödedim resmen inanılmaz paralar...bu son zamanlarda dahada pahalı...izmir de grup terapisi yapan ya da bu konu ile ilgili iyi olduğunu bildiğiniz bi doktor var mı? Çok sordum daha öncede çok konu açtım ama hiç yatdım alamadım..eşime söyleyemiyorum özgüvenim yok diye söylesem inanmaz zaten ama bilsinde istemiyorum..çnkü dışardan kimse anlamaz özgüvensiz demez...ama içimde fırtınalar kopuyor çok zorluyorum kendimi...

Bence başkalarının tepkilerini çok onemsediginiz için boylesiniz. İnsanları umursamayin. Kimse sizden üstün değil.
Evet öyle düşünmek gerekiyor aslında..çoğu zaman öyle düşünüyorum zorluyorum kendimi..öyle bi durum oluyor ki sanki dünyanın en eziği benmişim gibi hissediyorum nasıl söylerim nasıl isterim nasıl hayır derim diye resmen uykularım kaçıyor...hele bi bankaya gitmem gereksin...zulüm sanki

O yüzden sordum o üye ye, kesinlikle terapiye inanmıyorum...

O yüzden sordum o üye ye, kesinlikle terapiye inanmıyorum...
Artık ben de inanmıyorum..bü tane tedavi eden bir doktorla karşılaşmadım..zaten eğer ederse düzenli gelen bi hastası olmucak..bence işi ticarete döktüler artık iyice...uzatıyorlarda uzatıyorlar seans süresini...

Geçmişinde ya da şimdiki zaman diliminde çok fazla eleştiriye uğradın mi? Birine bir şey anlatırken acaba şuan benim hakkımda ne düşünüyor diye mi düşünüyorsun? İnsanlara karşı çok mu güvensiz ve çekingensin? Eğer bunlar varsa durumun normal.

Ilaci hangi teshisi koyarak verdiler?

Esinizin çocuk istemesini anlıyorum, ama hazır olmadan anne olursanız bu sizi sıkıntıya sokabilir. Hic konuşma terapisi denemediniz mi? Ve şu cekingenliginizin sebebi ne olabilir? Bir fikriniz var mi

Bu arada eşim çok eleştiren bi insan..aileside öyle..herkesi eleştirirler ya tillerini yada konışmalarını söyledikleri şeyleri kısacası herşeyi...kv lere gitmek bile istemiyorum o yüzden...buda etkiliyor bence eleştirilmektn korkuyorum yargılanmaktan fln..

Evet aynen...çok yaşadım...eşimde çok eleştirir aileside ama beni değil...beni överler severler fakat okdr çok herkesi eleştiriyorlar ki sanki banada yapıcaklarmış gibi geliyor tedirgin oluyorum fikrimi bile söylerken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…