Kendini sahipsiz hissetmek..

Ev sizin ise millete b.k yrmek duser , niye dert ettiniz onu anlamadim
Evlenince ben burada yasayacagim diyeceksiniz kapanacak konu
Ayrica basliginiz korkunc , soylemeden gecemeyecegim
ANnemde öyle söyledi. Hadi şimdi bekarsn kirayı alıolr ama nişandan snra ben evimde oturucm dersin kimse bşy diyememz dedi. Korkunç u ama kendmi öyle hissediyorum

Böyle susup pasif kalırsan daha çok yer o kirayı yenge.Aman abim kırılmasın etmesin diye sustukça daha da çok ezilirsin.Evlendiğimizde kendi evimde oturacağım diyeceksin bu kadar.
Annem de aynısını söyledi ben aşağıda oturucm abi diyeceksin o kdr dedi

Evet sanırım senden bi farkım yok . Abim diyememiş o benm kardesim hem babasıym zor durumda bırakamam diye inş nişanlanacagım adam iyi çıkar cidden annem haricinde kimse yok hayatımda
Senin en azından annem var, benim o da yok resmen soğudum babannem 94 yaşında, her gittiğimde o sıkıştırıyor herseyi o anlatıyor, hakkını ara diyor. Parada pulda gözüm yok çok şükür eşimin de benim de maaşımız var. Paragöz de değilim, ama bu kadar hakkımın annem tarafından korunmaması kırıyor. Annem orda onlarla yaşıyor, orda bir torunu daha var. Eminim ona herseyi çifter çifter alıyor. Buraya yılda bir kere geliyor, oğluma hediye kıyafetler getirmiş, o sırada öğrendim ki aynılarından kardeşimin oğluna da bir tur almış. Yani benim için önemli değil de bu gelin alıp hiç giyilmemiş çocuk kıyafetinin yakasını kesip yamuk yumuk iki düğme dikmiş, mahfetmiş parçalamış kıyafeti anca pijama diye giyilir evde. Ben tabii habersiz dedim ki anne kıyafetlerin arasına yiğenimin kıyafeti karışmış. Ordan anlattı hikayeyi, aynılarından yiğenime de almış, gelin kıskanç ya ondan dedi. Oğlanın kafası sığmamış da kesip dikmiş gelin, onu yaparken benim oğlanınkini de kesmiş. Yani baya baya hatırladıkça sinirden kulaklarım uğulduyor. Yılda bi kere oğluma gelecek hediyeyi bile kıskanmak nasıl birşeydir. Aralıkta artık ikinciyi düşünüyorum dedim anneme, arkadan duymuş , şimdi o gebe ben değilim.. bunlar da gelecekte yaşayacağın konular tatlım . Sen şuan özetini görüyorsun benden demesi ben kendimi aile yönünden tamamen sahipsiz hissediyorum. Kaynanam da uzak, kötü günde hiç yanımızda değil. Duygusalsam oturup ağlıyorum durumuma ama şükür diyorum. Şükür ki güçlü bi insanım, çocuguma evime kocama işime yetiyerom Ayaklarımın üstünde duruyorum

Tamam işte sizin düşünceniz kiradan kaçmak için yazdırmış ama dershane taksidi kiradan çok o yüzden düşünceniz saçma diyorum

Çok zor cidden. Ailenn ayrımcılık yapması arkada baba da olmayınca eşin iyi demkki çok sevndim

Ne alakası var yaaa? Kızın babası rahmetli olmuş anladığım kadarıyla. Ev de ondan kalmış. Hala ve yenge evi vermemek için uğraşsınlar konu sahibi de " aaa bana kimse ev vermek zorunda değil, büyüdüm artık" mı desin. Babadan kalan ev varken niye kira ödesin ki? Eee kıza mal verilmez, o ev de erkeğin hakkı (!) ne de olsa.

Tamam işte sizin düşünceniz kiradan kaçmak için yazdırmış ama dershane taksidi kiradan çok o yüzden düşünceniz saçma diyorum
Üstünü tamamlamk ne kdr olabilir kndini bilerek borca sokuyo ev araba dershane ..

Annemde aynı seyi söyledi önce nişnlan kızım dedi snra konuşursun abin bşy derse olumsuz ona göre söylenirsn ağzına geleni dedi
Kendi kirani almak için niye nisan veya evliliği bekliyorsun ki? Oğlunu yazdirirsa yazdirsin. Babası var senin kirani nasıl alabiliyor? Valla annen biraz kaynanalik yapsın, bak o zaman alabiliyor mu? Yetim hakkı neticede, ben olsam kızımın hakkını kimseye yedirmezdim.

Çok zor cidden. Ailenn ayrımcılık yapması arkada baba da olmayınca eşin iyi demkki çok sevndim
Neyse ki eşimle çok genç evlendik o okuttu beni, üniverstemi yani. Hep içimde kalmıştı. O benim yüzümden üniverste okuyamadı çünkü. Yurtdışına taşınınca ben okutucam seni diye dalga gecerdim. Şuan hem çalışıyor hem üniverste okuyor o da. Sayende bak bunu hatırladım, o günleri hatırladım Arada çocuk da olunca sorumluluk çok geliyor bu ara çok kafasına kakıyorum üniverstesini, azcık olan vaktinde de hep ders çalışıyor ya da sınavlara veya derslere başka şehire gidiyor. Ama o beni 5 sene okuttu bir kere de para lafı etmedi bana. Malımız mülkümüz ortak kimse kimseden para saklamaz

Söylediklerimi farklı yerlere çekmeyin. Kirasını bile ödeme gücüne sahip olmayan insanlar evlenmesin dedim ben.
Yok erkeğin hakkı, yenge ev kirasını yesin bitirsin o da kenardan baksın demedim demem de. Bu kadar dramatize etmesine takıldım

Maşallah allah bozmasın inş bnmkide öyle olur

Dramatize mi içimi döktum içim sıkılıyor du paylştm herkes gbi .. aksi olmk zorunda msnz

Ben bir yere çekmedim. Empati yapın biraz. Evlendikten sonra oturmak istediğiniz bir ev var ve sizin. Ama size sormadan hala ve yenge sizin eviniz için plan yapıyorlar ve abiniz de size ne oluyor bu ev kardesimin demiyor. Kirayı odeyememekten bahsetmiyorlar ki daha sözlüler çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…