Kendini sahipsiz hissetmek..

Uyanıklığı cidden çok yoruldm hasta olurum ben bu gidişle
Ben burda sinirlendim. Kiranın yarısını alırım diyorsa siz eve geçince de kira ister sizden. Pes yahu. Hem üç evden birinde zaten bedavadan oturup hem sizin evinize göz dikmek nedir... Hakkınızı yedirmeyin ama annenizi yanınıza alarak akıllıca yapın bunu. Zaten tapu sizin üstünüze.
Bu arada şu an eminim ki babanızdan kalan üç evden maddi değeri en düşük olan da sizdeki evdir.

Ya okurken sinirlendim bu ne açgözlülük . Lütfen sinirinizi bozmadan hakkınızı almaya odaklanın. Nişandan sonraya da bırakmayın bu işi, kiracıya gidip hesap numarası verip bu hesaba yatırın artık deyin. Annenizde arkanızda dursun, o abi gelinin dolduruşuna geliyor diyoruz ama bazıları kadını dinlemez kendisi paragöz abinizin belkide. Yada ikisi de tencere kapak birbiriyle aynı düşüncede olabilirler. Çeyizimi alıcam artık kendi evimin kirasını ben almak istiyorum bana lazım deyin sadece. Evlenince o eve taşınacağınızı kesinlikle şimdilik söylemeyin, halanızın da öyle bir hakkı yok. Eğer hak iddia ederse hepimiz kendi evlerimizi aldık, annemle abim sana kira vermiyorken ben neden veriyorum ne alaka deyin. Üstelik düğün yapacağım para en çok bana lazımken bu ne açgözlülük deyin. Valla tepem attı hakkınızı yedirmeyin. Kirayı nişandan önce almaya başlarsanız düğünden sonra da duruma göre bakarsınız. Gerekirse baska bir 1+1 e taşının ordan alcağınız kirayı verirsiniz kiraya. O abiyle yengeden haladan uzak durun.

EMin olun ki çok yoruldum başım ağrımaya başladı artık

O kadr yoruldum ki benmkine de söylemedim ama ses tonumdan anladı artık .. başım ağrımaya başladı doktora gidicm nişanlım olacak kişi de kimse senden değerli değil hiçbişiy bana sen lazımsın dedi bşy demedim

EMin olun ki çok yoruldum başım ağrımaya başladı artık

Yo yoooo neden kendinizi üzüyorsunuz? Ev sizin, tüm hakkı da sizin. Size her türlü destek olan bir abi-hala figürü olsaydı da fedakarlık yapma sırası sizde olsaydı hadi neyse... Ne gerek var başkalarının doymak bilmeyen gözleri için kendinizi heba etmeye? Lütfen üzülmeyin ve hakkınızı yedirmeyin. Kendi evinizin tasarrufu da sizdedir. Kimseye danışmak zorunda değilsiniz, onları havaya sokmayın lütfen. Evlenirken ihtiyacım var deseniz abiniz mi yardım eder halanız mı? Bunu düşünün ve ona göre adım atın. Bu konuyu onlarla konuşmanız bile söz hakkı doğurur. Alın kiranızı ihtiyaçlarınızı karşılayın şimdiden.

Canım nişanlına zaten her şeyi şimdilik anlatma, ilerde ne olacağını bilemeyiz. Zaman geçip karı koca olarak aranızdaki iletişime göre anlatırsın bu durumları. Kimisi iyi niyetle anlatıyor ama sonradan onun ailesinde mal mülk olayları olsa ve sen hakkını aramasını istesen sana diyecek ki sen kendi ailene bak, kendi malını aldın da mı benimkine geldi sıra. Bu kesin olacak bir durum değil ama karşındakinin tam olarak tanıyana kadar temkinli olmak lazım. Hiç pes de etme inan şuan çoluk çocuk yok, ama senin ve çocuklarının geleceği söz konusu. Bak abin o evler kiralar sayesinde yeğenini dershaneye yazdıyor ev alıyor, işini yürütüyor kısacası. Sen niye hakkın olanı onlara yedirip kendin zorlanasın. Onlara verdiğin her kuruşta eşinle kuracağınız ailenin hakkı var.

Ben anlatmadım nişanlıma.. halama göre de adam bana yapmak zorundaymış.. sen çalışmasanda o sana bakmak zorunda dedi bende dedimki onun zora girmesi benm zora girmem demek dedim

Şuan ki durum bile çok saçma.. ev senin evin ama kirasını yengenle abin alıyor ?????? Sen hala evlenince o evde oturabilecekmiyim diyorsun pes yani ! Saf olmayın bu kadar

Bence şimdiden; ilerde evde oturmak istediğinizi, düğün masraflarını karşılamak için de evleninceye kadar kiranızı almak istediğinizi söyleyin. Kardeşlik ilişkinizi bilemem, iyiyse siz evlenene kadar kirayı almalarına izin verebilirsiniz. Ama bunu istemezseniz de kimsenin size söz söylemeye hakkı yok. Zaten iki evi abinize vermişler, ki yasal olarak eşit haklara sahiptiniz.

Halanıza gelince neye dayanarak hak iddia ettiğini anlamış değilim. Bu evler babanızdan değil de dedenizden falan mı kaldı? Bu tarz (halanın da yasal mirasçı olduğu) bir durum yoksa yorum yapmasına dahi izin vermeyin. Adaletle konuşmayacak olan, ayrımcılık yapacak olan sussun.

Evet deden kalma o yuzden ev benm evim diyo abimden almıyorsn bana gelince mi alıyosn dedim ondan da alıyorm dedi.. yapma hala dedim.. sonra konu kapandı

Ben anlatmadım nişanlıma.. halama göre de adam bana yapmak zorundaymış.. sen çalışmasanda o sana bakmak zorunda dedi bende dedimki onun zora girmesi benm zora girmem demek dedim
Evet eşiniz size bakmalı da sizin malınız ayrı kocanın mal varlığı ayrı, belki kocanız cok zengin ihtiyacınız bile yok o kiraya ama o ev babanızdan size kalmış. Eşimin parası da olsa benim evim kimseyi ilgilendirmez diye resti çekin. Küçük akıllarıyla size akıl verip eşin sana baksın bizde senin malına konalım demek resmen yaptıkları. Sırf öyle yaptıkları için inadına yarından o kirayı almaya başlardım.

o kadar yoruldum ki. nişandan sonra konusacagım zaten bktım olmadı avukata giderim. gereği ne ise o yapılsın. o saatten snra isteyen gelsin dugunume isteyen gelmesin. .

binanın değerleri aynı.. Bu sabah ezanı duydum kalktım dua ettim.. Allahım dedim kim hakkımı yiyorsa sen göruyosun sana havale ediyorum dedim..hakkımda hayırlı olnı nasip eyle dedim. ben bilemem en iyi bilen sensin dedim.. Annemde kızım çok dusunup takma hasta olursun dedi. su akar yolunu bulur. sen bekle biraz daha sabret.. Allah kapılar açar. Gün gelir devran döner dedi..

Ben kimseye değil size sinir oldum.
Şu an bile ev kirası size düşer. Herkes istediği hayatı yaşayacak , siz ???? Siz fedakarlık edeceksiniz.
Valla mahkeme diye bir şey var. Çatır çatır alın hakkınızı !

nişandan sonra konusacagım. eger olmazsa avukata gideceğim zaten..

nişandan sonra konusacagım. eger olmazsa avukata gideceğim zaten..
Neden nişanı bekliyorsunuz ?
Şu anda da o para sizin hakkınız.
Ben şahsen 5 kuruş koklatmam. Şimdi evlilik öncesi bir ton masraf olacak. O masraflar nasıl karşılanacak ? Siz baştan hata yapmışsınız.

Kimseye vermem zaten.. sırf yenge hnm kirayı almıyım diye çocuğunu yegenimi dershaneye yazdırdı bi de ev alcakmış
Dershaneye sizin evinizin kirasiyla gönderiyor ?? İzin vermeyin madem .Birde inanın abinizle aklı bir calismasa yengeniz etkileyemez.Bir yenge olarak söylüyorum :)) benim eşim evet kiraya cokelim demedikce ben tek başıma etkili olamam .Lütfen önce kendi kaninizdan olana laf edin :)

o kadar yoruldum ki. nişandan sonra konusacagım zaten bktım olmadı avukata giderim. gereği ne ise o yapılsın. o saatten snra isteyen gelsin dugunume isteyen gelmesin. .
İnsallah yoluna girer her şey, bizde düğün yaptık eşimle, hala borcunu ödüyoruz. O kadar zor ki bu zamanda evlenmek ev dizmek, düğün üzeri bunu anlayacaksınız. Hiç hesapta olmayan bir sürü ödeme çıkıyor. O yüzden nişana düğüne bırakmadan biran önce kirayı alarak birikim yapmaya başlayın diyorum.

Halam laf sokuyo haberlerde bşy çıkıyo karı koca haberi .. başlıyo bna çarpıtmaya . Kadına mı güvenerek evlendin adamsın bakacaksın demeye. Gülüp geçtim . Cidden Aileme bak be diyesi geliyor insanın

Olmadı avukata gidicm konusmazsa konusmasın ailem ne yapayım yada ben laf söleyip konusmayacagım cidden yeter bıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…