Kendini sevme nedir?

Kendine guzel bir kopuklu kahve yap her gun,
Kekin en cikolatali yerini kendine koy,
Vucuduna iyi vak, bol su ic,
Kendin icin yaptigin hic bir seyin hesabini verme,
Sucluluk duyma.

Özellikle annelere toplumun inanilmaz baskisi var, sanki kendin icin bir sey yapinca cocugunu az onemsiyormussun gibi dusunuyorlar. Normalde kendimle barisik biri olmama ragmen, o baski beni cok bunaltmisti. Simdi bilincli olarak kendimle ilgilenmeye calisiyorum.
Kendim için zorla da olsa bişeyler yapmaya çalışıyorum ama işte her niyeyse onaylanma kabul görme değer görme sevilme güzel söz konuları benim zaafım 😔

Merhaba Değerli Kadinlar Kulübü Üyeleri. Sorum çok net cevabıni ben bu yaşa kadar pratikte öğrenemedim. Kendimi nasıl sevebilirim. Somut uygulamalarla neler yapabilirim.

Öncelikle herşeyine şükret kendini değerli hissettirecek şeyler yapmaya çalış kendinle uğraş odak noktan kendin olsun kendini olunma olumlama yap kendinde hoşuna giden sevdiğin şeyleri yapmaktan hoşlanacağın seyleri bir kâğıda yada telefonuna not olarak yazabilirsin aklına geldikçe bunları oku bol bol şükret 😊💙 kendinde hoşnut olmadığın davranış özellik herneyse değiştirmeye çalış 🌼 birinin seni ovmesineyada sevmesine gerek yokki kendini sevmen için aynada bile ay ne güzel yanaklarim var şöyle böyle kendi kendini öv 😂

Öncelikle herşeyine şükret kendini değerli hissettirecek şeyler yapmaya çalış kendinle uğraş odak noktan kendin olsun kendini olunma olumlama yap kendinde hoşuna giden sevdiğin şeyleri yapmaktan hoşlanacağın seyleri bir kâğıda yada telefonuna not olarak yazabilirsin aklına geldikçe bunları oku bol bol şükret 😊💙 kendinde hoşnut olmadığın davranış özellik herneyse değiştirmeye çalış 🌼 birinin seni ovmesineyada sevmesine gerek yokki kendini sevmen için aynada bile ay ne güzel yanaklarim var şöyle böyle kendi kendini öv 😂
kilit nokta işte birinin beni sevmesine övmesine gerek yok.

Kendimi seviyorum ama hep aklim olamadigimda.mesela ben bugun kendime rah vs montaji yaptim is yerinde
Sana da getirdik yapayim mi sen yapar misin dedi getiren ben yaparim dedim yaptim.ama alt kattakine sen yapar misin demeden yapti eminim.neden cunku benim yildiz tornavidayla tanisikligimin farkinda.gecende evde kombiyi sokup takma macerami anlatmamdan mutevellit😂😂😂o da ayri bi manyaklik.bugun instagramda muge anliyi gordum kisa bir bolum vermisler programinda.soyle bi kadin olamadim diyor.evde korkup tek kalamayan kadin icin souluyor bunu.o ironi yapiyor olabilir ama benim icim buruldu.dusundum....her isini kendi yapan kadin degersiz bu toplumda.bil ama yapma yasemin dedim kendime.ama ne care tabi.arkadas ben niye elimde yildiz tornavida ile raf montaji yapiyorum.birak yapsinlar yapamam de beceremem de.velhasili kelam kendimi seviyorum ama o diger kadinlar gibi de olmak isterdim.ha oyle olsam da eminim islerimi muhtac olmadan yapan kadin olmayi dilerdim.aklim hep olmadigimda olamadigimda.o nedenle kendini sevmek oldugunu kabul edebilmek bence.uoksa lafta herkes kendini sever

Bana bakın ne kadar güzel bir kadınım Allah beni Özenerek yaratmış mutlak fakat bende Kendimş sevmiyorum olumlama ve meditasyon başlıyorum hemen hee unutmadan söyliyeyim kendini sevmek yaradana seni bu kadar guzel yarattığı için şükür ve kulluk etmektir bence

İnsanların bana sevgisini belli etmesi güzel sözleri bana ilgi göstermesi. Kendime bağlı mutlu olduğum şeyler var çok kısıtlı ve asla diğer maddenin yerini tutmuyor
Zaten sorun mutluluğu ve kendini sevmeyi dış etkenlere bağlamak. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama emin olun hayatınızın hiçbir döneminde hiç kimse altın bir tepside al selocko bu mutluluk senin diyerek mutluluk sunmayacak kimse siz mutlu olun diye iki gözünüzün içine bakmayacak. Bunu aklınıza yerleştirin ve insanlardan beklentinizi kesin. Mutu olmak için onların dudaklarina bakmayın. Eğer beklerseniz ömrünüz geçer kendini sevemeden göçüp gidersiniz bu dünyadan. Kendinizi yoklayın neyi seviyorum neyi sevmiyorum saçım ne haldeyken kendimi güzel hissediyorum kendime neyi yakistiriyorum bunları öğrenin sonra da o yoldan ilerleyin. Küçücük bir tostun sunumuna kendiniz için ozenmeniz bile sizi mutluluğa götürecek yolda döşenmiş bir taş olacak yavaş yavaş yürüyeceksiniz sizde o yolda.

Zaten sorun mutluluğu ve kendini sevmeyi dış etkenlere bağlamak. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama emin olun hayatınızın hiçbir döneminde hiç kimse altın bir tepside al selocko bu mutluluk senin diyerek mutluluk sunmayacak kimse siz mutlu olun diye iki gözünüzün içine bakmayacak. Bunu aklınıza yerleştirin ve insanlardan beklentinizi kesin. Mutu olmak için onların dudaklarina bakmayın. Eğer beklerseniz ömrünüz geçer kendini sevemeden göçüp gidersiniz bu dünyadan. Kendinizi yoklayın neyi seviyorum neyi sevmiyorum saçım ne haldeyken kendimi güzel hissediyorum kendime neyi yakistiriyorum bunları öğrenin sonra da o yoldan ilerleyin. Küçücük bir tostun sunumuna kendiniz için ozenmeniz bile sizi mutluluğa götürecek yolda döşenmiş bir taş olacak yavaş yavaş yürüyeceksiniz sizde o yolda.
30 küsur yaşındayım.Kimse bakmıyor çok haklısın.Ama maalesef ki çok üzgünüm bu durumdan iki güzel laf beni çok çabuk kandırıyor.

Başkalarının ne söylediğini umursamayın. Sizi mutlu eden şeyleri yapın. Kendinize zaman ayırın. Mesela yapın kahvenizi, açın kitabınızı, kendinizle baş başa vakit geçirin.

Back
X