Kendini sevme nedir?

Merhaba Değerli Kadinlar Kulübü Üyeleri. Sorum çok net cevabıni ben bu yaşa kadar pratikte öğrenemedim. Kendimi nasıl sevebilirim. Somut uygulamalarla neler yapabilirim.
Yıllarca kendinden nefret eden biri olarak birkaç şey yazabilirim. Kendimi sevmem, tanımam çok zaman aldı. Bunun sebeplerinden en önemlisi yanlış yetiştirilmek,surekli hata yaptığını düşünmek, aman kırılmasına incinmesinler diye diye kendinden sürekli ödün vermek sürekli taviz vermek sürekli susmak olarak sıralayabiliriz. İlk olarak düşünce ile başlıyor. Neden bunu yapıyorum kendime. Başkasına verdiğim değeri neden kendime veremiyorum. Yavaş yavaş duruşumu düzeltmeye, hafif spor yapmaya, saçımı yapmaya başladım. Hatta ilk yaptığım zaman herkes bana bakıyormuş ayipliyormus gibi hissederdim. Sonra kıyafet değiştirmeye başladım. Hergun temiz kıyafet, ve üstüme giydiğim kıyafetlerin yakismasina uğraştım. Bu zordu başlarda sonradan çok güzel oldu. Başkalarına karşı birsey derken anlatırken hata yapmaktan çok çekinirdim. Kendimi kitap okumaya verdim. Kıtap okudukça hayalgucu, kelime dağarcığı, kendimi ifade edebilme seviyem arttı. Karşımdaki insanlar benim gibiydi aslında. Benden üstün, benden çok zeki, benden kusursuz, mükemmel değillerdi. Tek başıma bırseyler yapmaya çalıştım kuaföre gitmek, alışveriş, belediye işleriyle uğraşmak gibi. Sonrasında birşeyi istemiyorsam kabul etmiyorum direk hayır diyorum. Artık kendimle dalga geçebiliyorum kendime gülüyorum kendimi seviyorum. Hata da yapsam benim hatamdir, doğru da yapsam benim doğrumdur. Şurada kaç yıl yaşarız belli bile değilken artık elalem ne der inan umrumda değil. Arkamdan konuşsunlar, dedikodu yapsınlar, eleştirsinler, begenmesinler zerre umursamiyorum. Beni seven değer veren zaten yanımda oluyor.

Çok güzel öneriler. Herbirize çok teşekkür ederim. Aslında iyi bir mesleğim var. Hayatımda dıştan görünüşte olumsu bir durum yok. Ama bu durum içimi kurt gibi kemiriyor

Ahh tam benlik bir konu nickimden de anlaşılacağı gibi 💃😂
Canım özgüvenli ol, herkesten herşeyden önce kendini düşün, vücudunu bedenini sev😍 mutlu olacagin şeyler yap zaman ayır kendine enn çok kendini önemse gibi gibi💃❤️

Herkese karşı bencil ol, sadece kendini düşün. Dünya da senden başka kimse yokmuş sen harika bir varlıkmışsın gibi davran, sürekli kendini öv :)

İnsanlar artık böylelerine kıymet veriyorlar.
hakikaten böyle olanların ayaklarına taş değmiyor neden acaba o_O

Merhaba Değerli Kadinlar Kulübü Üyeleri. Sorum çok net cevabıni ben bu yaşa kadar pratikte öğrenemedim. Kendimi nasıl sevebilirim. Somut uygulamalarla neler yapabilirim.
aslında profesyonel bir yardım alsan senin için daha iyi olur bir yaşam koçu ile görüşmende fayda var

Aslında iyi bir mesleğim Var.Dışarıdan bakılınca bir sorunum yok gibi duruyor
Ama bu sorun benim içimi kemiriyor.

Seni olduğun gibi kabullenemeyen, kendi kalıplarına sokmaya çalışan, fikirletinin uyuşmadığı, sana kötü hissettiren herkes ve herşeyden uzak durmak. O zaman kendine kulak verebiliyorsun neleri sevdiğini, nasıl biri olmak istediğine karar verebiliyorsun. Bence bunu bir sorgula. Tabi bahsettiğin şey dış güzellikse onunda çözümü var zaten kiloysa kilo ver gerekiyorsa estetik ol. Kendine yakışan renkleri bul bu kadar 🥰

Kendimi gercekten cok seviyorum. Hatta çoğu zaman icinde bulundugum ortam gereği kendimi koyunlarin arasinda bir keçi gibi görüyorum. Herkes birbirinin karbon kopyasi gibi yaşarken ben keçi gibi sarp kayalarda bir başıma dağ tepe aşıyormuşum gibi hissediyorum.
cocukken tüm dünya benim icin yaratilmis zannederdim. Yani ben yasiyorum-ben hissediyorum- ben dusunuyorum. Demek ki ben çok özelim. Diger insanlarin da benim gibi "ozel" oldugunu, dunyanin herkes icin tek tek "ozel" yaratıldığını farkina vardigimda ilkokula falan baslamistim :halay:
Bence siz de bunu farkina varın.
Siz tek ve biriciksiniz - en azindan kendiniz icin. Icinizden geçenleri sadece siz bilebilirsiniz...
Eminim sevilecek cok huyunuz - ozelliginiz vardir
Ben annemle aramizi duzeltmeye karar verdigimde sunu dusundum. Tamam, kötü özelliklerini,anlaşamadigimiz yerleri biliyorum. Peki hic mi sevilecek tarafi yok?
Bir kagit alıp 5 tane sevdigim huyunu yazdim. Once besi yazmak zor gibi geldi sonra beşi de aştim :) ve bana yaradi bu sekilde yazmam...
Sen de lutfen düşün bes sevdigin ozelligini. Hatta buraya da yazarsan memnun olurum

Kendimi gercekten cok seviyorum. Hatta çoğu zaman icinde bulundugum ortam gereği kendimi koyunlarin arasinda bir keçi gibi görüyorum. Herkes birbirinin karbon kopyasi gibi yaşarken ben keçi gibi sarp kayalarda bir başıma dağ tepe aşıyormuşum gibi hissediyorum.
cocukken tüm dünya benim icin yaratilmis zannederdim. Yani ben yasiyorum-ben hissediyorum- ben dusunuyorum. Demek ki ben çok özelim. Diger insanlarin da benim gibi "ozel" oldugunu, dunyanin herkes icin tek tek "ozel" yaratıldığını farkina vardigimda ilkokula falan baslamistim :halay:
Bence siz de bunu farkina varın.
Siz tek ve biriciksiniz - en azindan kendiniz icin. Icinizden geçenleri sadece siz bilebilirsiniz...
Eminim sevilecek cok huyunuz - ozelliginiz vardir
Ben annemle aramizi duzeltmeye karar verdigimde sunu dusundum. Tamam, kötü özelliklerini,anlaşamadigimiz yerleri biliyorum. Peki hic mi sevilecek tarafi yok?
Bir kagit alıp 5 tane sevdigim huyunu yazdim. Once besi yazmak zor gibi geldi sonra beşi de aştim :) ve bana yaradi bu sekilde yazmam...
Sen de lutfen düşün bes sevdigin ozelligini. Hatta buraya da yazarsan memnun olurum
Güzel öneri iyi huylarımı yazarım ama sevdiğim özelliklerim zor

insanın kendisine yapacağı en büyük kötülük herşeyi kafaya takmak ve düşünmek. kendini seven insanlar hiçbir şey için üzülmüyorlar. ne geçmişi düşünüyorlar ne gelecek kaygısı çekiyorlar. sadece bu anı yaşıyorlar.mesela ben herşeyi çok kafaya takan, çok çabuk demoralize olan bir insanım. ama hayat geçiyor gidiyor. hayatımın her döneminde çocukluk da dahil hep birşeyler için kaygılandım. ama ne oldu her geçtiğin aşamadan sonra yeni sıkıntılar çıktı. insan hayatı zorluklarla dolu hiçbir zaman tamam oldu, artık rahatım diye birşey yok ölene kadar bitmiyor. o yüzden rahat olmayı öğrenmek lazım.

Görünce sizin konunuz aklıma geldi paylaşmak istedim😊

Eklentiler

• Screenshot_20200116-223544.webp
    Screenshot_20200116-223544.webp
    34 KB · Görüntüleme: 39
Bi defa çok iyi niyetli ve vicdanlı biriyseniz ruhunuz hiçbirzman tam anlamıyla tatmin olmayabilir.hep biryerlerde kendinizde hata ararsınız.bulamasanizda bu sefer başka birşey rahatsız eder sizi.bu sınıftaki insanların kendilerine genelde ön yargıları vardir ve kendilerini sevmeleri daha zordur diğerlerine göre.bence tabi...

Kendini sevmenin somut bazı halleri mesela kısıtlı şeylerle bile kendini iyi hissedeceğin şeyleri yapmayı seçmektir bana göre.
Örneğin beslenmene dikkat et.çöp gıdalar yiyeceğine belki az ama hem.lezzetli hem içerik olarak zengin şeylerle beslen.

kişisel bakımını ihmal etme.temiz ve bakımlı olmak çok ama çok iyi hissettirir birçoğumuzu.karsidan izlenimde de herzaman kazandirir..

Alışverişlerini hem.ihtiyaç odaklı hem kaliteli ürünler almaktan yana kullan.haftalarca gözüne girmeyecek öylece duracak şeyleri alma mesela..satılı ama kaliteli parçalarin olsun elinin altında..

Hiçbir ortama istemiyorsan zoraki girme.arkadaş oturmaları.gelincuk kaynanacilik akrabacilik oyunlarina girme istemiyorsan.onun yerine ne hoşuna gidiyorsa onu yap boş zamaninda..

Kendinle dalaga geçebiliyor olmaya çalış.eksikliklerini kusur gibi görme alaya alabil bazi şeyleri.nutma inlar seni sen tapan şeyler..

Kaldiramayacağin şeyleri maske takip kaldirabiliyormuşsun gibi davranma."yapamam üzgünüm" de...

Eğilmemen gerekn yerlerde dik dur.istemiyorum.onaylamiyorum.ben böyle olmasini istiyorum de..

Standartlarindan ödün verme çok fazla.her ne olursa olsun,şartlar uygunsa eğer ,bununla idare edeceksin denilen hiçbirşeyi kabul etme.bu maddi birtakım ihtiyaçlar da olabilir manevi olarak size iyi gelecek bazi olanaklardan kısmen taviz vermenizin beklenilmesi de olabilir.ben bununla bu kadarıyla mutlu olamam beni bunlar mutlu ediyor kusura bakmayın de içinden geçeni yap..

Kimse için değişme..ama.kendin icin değişime açık ol...

Geçmişinde seni yarlayan kendi hataların varsa onlarla yüzleş ve kendini affet...

Bana göre son iki madde ilk etapta halledilmesi gerken şeyler (en en en zoru son madde onu halleden herşeyi başarir 👍)

Problem ne kadar iyi olursam olayım kıymet bilinmemesi, birazcık kendini ifade edememe. Arka planda kalma,değer görmeme

Anladigim kadariyla su ara cok moda olan oz şefkat ten soz ediyorsunuz. Ben de beceremiyorum o kismi...

Back
X