Kendini sevme nedir?

Kendimi gercekten cok seviyorum. Hatta çoğu zaman icinde bulundugum ortam gereği kendimi koyunlarin arasinda bir keçi gibi görüyorum. Herkes birbirinin karbon kopyasi gibi yaşarken ben keçi gibi sarp kayalarda bir başıma dağ tepe aşıyormuşum gibi hissediyorum.
cocukken tüm dünya benim icin yaratilmis zannederdim. Yani ben yasiyorum-ben hissediyorum- ben dusunuyorum. Demek ki ben çok özelim. Diger insanlarin da benim gibi "ozel" oldugunu, dunyanin herkes icin tek tek "ozel" yaratıldığını farkina vardigimda ilkokula falan baslamistim :halay:
Bence siz de bunu farkina varın.
Siz tek ve biriciksiniz - en azindan kendiniz icin. Icinizden geçenleri sadece siz bilebilirsiniz...
Eminim sevilecek cok huyunuz - ozelliginiz vardir
Ben annemle aramizi duzeltmeye karar verdigimde sunu dusundum. Tamam, kötü özelliklerini,anlaşamadigimiz yerleri biliyorum. Peki hic mi sevilecek tarafi yok?
Bir kagit alıp 5 tane sevdigim huyunu yazdim. Once besi yazmak zor gibi geldi sonra beşi de aştim :) ve bana yaradi bu sekilde yazmam...
Sen de lutfen düşün bes sevdigin ozelligini. Hatta buraya da yazarsan memnun olurum
Merhaba benim en iyi özelliklerim
1 verdiğim sözü tutarım
2 sevdiklerimi sevindirmeye bayılırım
3 Özel günleri unutmam
4 gülmeyi severim
5 çözüm odakliyim
6 yemeklerim çok güzel
7 kitap okumaya bayılırım
8 pratik biriyim
9 romantigim
10 annemin kuzusuyum🤗
Bakınca ne kadar çok güzel yanım var benim kendimi seviyorum canım ben🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Merhaba Değerli Kadinlar Kulübü Üyeleri. Sorum çok net cevabıni ben bu yaşa kadar pratikte öğrenemedim. Kendimi nasıl sevebilirim. Somut uygulamalarla neler yapabilirim.
Somut olarak dediniz diye söylüyorum 😂 çıplak omzumu ve diz kapaklarımı öpüyorum ben.

Mesela ben herkeze özel günlerde hediye alırım ama kimse bana almaz bende artık kendime hediye alıyorum sadece😁

Anne baba ve çocuktan oluşan minnak ailede, üç birey de aynı anda hasta olduğunda, birine nane limon kaynatıp birinin başında sabahlayıp, kusmuğunu bokunu temizleyip bir ara da "tamam artık sıra bende. Ben de hastayım ve dinlenmem gerek" deyince kendini sevmiş oluyor insan. Yine çok afedersiniz köpek gibi koşturmaya devam edip kendini unutunca kendini sevmemiş oluyorsun. Bu durumda kendine acırsın ancak. Bir arkadaşım böyle yapıyormuş, geri zekalı.

Bencillikle kendine değer verip sevmenin çook farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Mesela kitap aldığımda hediye paketi yaptırıyorum genelde,eve gelip açması çok keyifli 😀😀 misal misafir yemek takımı olayı yok bizde,en güzel tabaklarımı kendim de kullanıyorum. Giyimim,makyajım kendimi nasıl bi ruh halinde hissetiğimle alakalı oluyor.çok absürt olmadığı sürece hiç takmıyorum etrafımı.

Merhaba Değerli Kadinlar Kulübü Üyeleri. Sorum çok net cevabıni ben bu yaşa kadar pratikte öğrenemedim. Kendimi nasıl sevebilirim. Somut uygulamalarla neler yapabilirim.
Saclarınızı kirpiklerınızı yuzunuzu iç organlarınızı her seyınızı sevın

Aynanın karşısına geç canım kendim iyiki doğmuşum iyiki annem beni doğurmuş Allahım Nasıl yaratmışsın beni kurban olayım kendime Hele şu güzelliğe hele şu ağzıma hele burnuma diye sev
ben somut olarak kendimi böyle severim
Çok iyiymiş ya 😂 keşke ben de deneyebilsem... Dışardan herkes övüyor mesela görüntüm olsun yeteneklerim olsun; aaa kendini beğenmiyor musun sen? hayatta inanmayız vs derler ama yok sevemedim ergenlikten beri barışamadm bi türlü gitti... özgüvenli kadınlara o yuzden çok özenmişimdir ve hep güzel bulmuşumdur bir kadına en yakışan kıyafet özgüven çünkü.

Bekar bir bayan olarak mı yazayım yoksa evlenmiş bir kadın için mi?

Ikisini de yazin biz de faydalanalim ☺
Ben şahsen genç yaşta sevgili edinmenin pek yararlı olacağını sanmıyorum
Çünkü sürekli hesap verme derdi var her gün rapor verme gibi,
Elin oğluda kim ki?
Sevgili olayını erken yaşamayın küllü zarar bence ona ayıracağınız vakti kendi gelişmenize ayırın, bu yabancı dil olabilir,
Yurtdışında au pair olabilir,
Bunları yapa bilmek kendini sevmeden ve özgüvenden geçer,
Çok fazla arkadaşa gerek yok, karekter olarak ve aile yapısı düzgün olan senin arkadaşlığını hak ediyordur geri kalanlar geçicidir,
Ergenlikte arkadaşlık bir gruba üye olmak çok önemli ama kendini seven onlar uyup sigara içmez sağlığı için çünkü grup dağılacak arkadaşlar geçicidir, tiryakilik kalıcı,
Birde kendini seven positif insanları arkadaş edinir bu çok önemli mutlaka kitap okunmalı bilgiler tazelenmeli, duygusal olarak iyi hissettirir, bu bekarlar için geçerli

Son düzenleme:
kimseye yüz vemre. kendını kımseye mecbur etme.güçlü olduğunun farkına var.

Kendini sevmek: tüm kusurlarını ve kusursuzluklarini sevmektir. Kusurlarının seni sen yapan şeyler olduğunu bilmektir. Seni böyle kabul etmeyen insanları hayatindan çıkartıp onlar benim b..kumu yesin diyebilmektir😂

Gereksiz fedakarlik yapmayin. Iste o zaman kendinizi sevmeyi birakiyorsunuz.

Fedakarlık çok yapıyorum .Gerekli mi gereksiz mi onun ayrımını yapmıyorum maalesef. Fedakarlık yapar isem kıymet bilirler ve bana değer verirler gibi bir düşünce içine giriyorum.Kendimi sevme bana çok yabancı geliyor.Alışmamışımm

Baskasina verdigin deger kadar kendine de deger ver. Mesela biri senden yapamayacagin birsey istediginde hayir demeyi ogren. Beni daha cok sevsinler diye ya da birilerini kaybederim diye kendini feda etme. Yani kendine zulmetme.
Sen de degerlisin. Karsindaki insansa sen de insansin. Sana nasil davranilmasini istiyorsan insanlarin seni ezmesine izin verme. Kendine, dis gorunusune de dikkat et. Salas bakimsiz olursan hem kendin de daha mutlu oluyorsun, hem cevrendekiler de ona gire muamele ediyor malesef. Sevdigin seyleri yap. Kendine vakit ayir bunun icin. Tipki herkese vakit ayirdigin gibi arada kendine de sevdigin seyleri yapmak icin vakit ayirmalisin.

vereksiz fedakaligi birak. Hep taviz veren sevsen bu huyunu da birak. Karsindaki kisiye fedakarlik eden hep sensen, bunun adi fedakarlik degil. Senin icin de o insanlar ozveride bulunuyor mu? Bulunmuyorsa artik feda etmeyi kesmenin zamani demek ki.

Back
X