Kendini sürekli suclu hissetme

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.121
8.489
198
Kizlar simdi esimi aradim kafam patlayacak gibi ama bir ise yaramadi
söyle ki ben annelik konusunu cok ciddiye aliyorum, nedenini bilmedigim bir sekilde sürekli cok iyi anne olmaya calisiyorum öyle bir hale geldi ki cocuklar bildiginiz sömürüyorlar beni, hayir diyemiyorum, yani desem de bu yetersiz oluyor, sonrasinda kendimi cok suclu hissediyorum
Psikologla görüsmeli miyim onu düsündüm artik
Icinden cikamiyorum herkes nasil yapiyor, yani ben rolleri karistirdim, annelerinden cok hizmetcileriyim sanki
Kati olamiyorum onlara karsi, zaten konu acmistim oglum cok hareketli sürekli bir omuz agrim var gergin oturmaktan, sürekli bir darbe yiyorum eli hep boynumda oldugundan boynum ve omzum tutuk
Cocuktur zorlamadan biraksin istiorum üc yasina girecek
Benim sorunum fazla vermek, kendimi cok yipratmisim
Tüm günümü onlara ayiriyorum gibi birsey, temizlik yapma disinda sürekli benimleler, yemek yemek icin telefonumu veriyorum onlara ki karnim doysun
Asla birseye izin vermiyorlar, roller karismis sanki, bu dönem üzerimde birden cok baski hissetmeye basladim
Bu hafta özellikle katlanamiyorum
Kizsam bile hemen ardindan asiri sucluluk duygusu
Ki kizsam da ise yaramiyor, yalnizim esim isten gelince biraz rahatliyorum
Anne olmayi cok abarttim, bilemiyorum gecmisten gelen bir sebebi vardir kesin, elimde olan birsey degil
Sanki onlara iyi annelik yapamiyormusum gibi hissediyorum, az önce azicik yatakta uzandim kizim neden yatiyorsun kalk diyor sürekli
Ya ben insan degil miyim yorgunum diyorum regl oldum bir yandan
Dünyadaki diger anneler ne yapiyor, yoksa bu normal mi herkes mi benim gibi

Yani 2 tanelerse beraber oynamaya teşvik ederseniz siz de zaman kazanmış olursunuz.. Benim de bir oğlum var ve sürekli onunla oynamam istiyor ben de bazen bunalıyorum ama sanırım her çocuğun asıl sevgi dili var benim oğlumun da nitelikli zaman.. Siz çocuklarınız doyurma nasıl ulaşacak onu bulup onunla doyurmalısınız ki o doygunluğa erişip sizi rahat bıraksınlar... Onay sözleri mi, armağanla mutlu edilmek mi, nitelikli zaman mı, fiziksel temas mı.. Asıl sevgi dilleri hangisi onu bulup doyuma ulaştırmak lazım.

Yani 2 tanelerse beraber oynamaya teşvik ederseniz siz de zaman kazanmış olursunuz.. Benim de bir oğlum var ve sürekli onunla oynamam istiyor ben de bazen bunalıyorum ama sanırım her çocuğun asıl sevgi dili var benim oğlumun da nitelikli zaman.. Siz çocuklarınız doyurma nasıl ulaşacak onu bulup onunla doyurmalısınız ki o doygunluğa erişip sizi rahat bıraksınlar... Onay sözleri mi, armağanla mutlu edilmek mi, nitelikli zaman mı, fiziksel temas mı.. Asıl sevgi dilleri hangisi onu bulup doyuma ulaştırmak lazım.

Onayliyorum sürekli,fiziksel temas dersek agrilarim buna kanit
Doygunluk yok ya, var ama islerine gelmiyor yumusak yüzüme alismislar
Mesela kizim atiyorum recelli ekmek ister, yaparim o an vazgectm sunu istiyorum der, ya da ondan yer yine ister baska birsey ve bu tüm gün sürer
Kalk sofrada karnini doyur diye kiziyorum, sürekli mutfaktayim cünkü
Oturup resim cizeriz, kitap okuruz
Hergün disari cikaririm ki enerjilerini atsinlar
Dertrinin sevgisizlik oldugunu düsünmüyorum, cünkü zaten bir dertleri yok
Derdi olan beni o da sucluluk duymak, hayir demekte cok zorlanmak
Herseyin farkindalar beni kullaniyorlar artik, esim dedi bunu ancak fark ettim
Ciddi ciddi de üzülüyorum cünkü cocuklar akillarina geleni söyler
Yoruldum kizim oturacagim dedigimde agladigini bilirim neden yoruldum diye
Balik burcu ondan mi diyorum, aglanacak ne yaptim ben diyorum normal birsey bu desem de benim sürekli kosmama alismis

Kızım dört yaşında , kreşe başladığından beri kendi kendine oynamaya başladı, hayal gibi gelirdi bu bana ama oldu😅 Oğlum henüz 15 aylık benimle ten teması çok kuruyor haliyle, onunla da oynuyorum sonra bırakıyorum, biraz ağlıyor sonra oyalanacak birşeyler buluyor evin içinde. Ağladı diye kendimi kötü hissetmiyorum açıkçası tüm günü beraber geçiriyoruz her an kucağımda taşımıyorum .

Oğlum uyuduğunda kızımla özel vakit geçiriyoruz biraz sonra şimdi anne saati diyorum, kahvemi alıp biraz kitap okumama müsade ediyor artık.

Yemek konusunda da bir düzenimiz var, sürekli mutfakta olma hali insanı yorar. Kendi alabileceği şeyi alıp yiyor mesela kızım, genelde masa üstünde oluyor çerez ve kuru meyveler.

Sürekli ondan vazgeçtim bunu istiyorum dese bırakır hiçbirini de yapmam, istediği kadar ağlayabilir. Sınırları da öğrenmeleri gerekiyor.

Siz bundan sonra biraz daha düzenli olun yemek konusunda. Evet çocukların gönülleri olsun isteyip uğraşıyoruz ama bunun bir sınırı olduğunu da bilmeliler.

Büyügü alti yasina girecek, kücügü de üc, az kaldi
Üç kızım var.12,10 ,2 yaşındalar.Tabiki yemeklerini hazırlar ihtiyaçlarını karşılarım.Oynariz, konuşuruz, güleriz.Ama kendime ve eşime zaman ayiririm.Bunu anlamaları lazım.Su an kahvemi aldım burada takılıp kafa dağıtıyorum.Sen annesin köle değil.Elinden geleni yapıyorsan ki yapıyormuş sun beyninin kandirmasina izin verme.Kendini rahatlat.Dinlen ,keyif aldığın şeyler yap.Bikmadan ,usanmadan evlatlarına anlat.Kendime zaman ayırmam lazim diye İnan ilerde daha kötü olur.Birak bazı şeyleri yapsınlar, güçlü olsunlar.İki yaşındaki kızım çorap sepetlerini dağıttı.Hafi toplayalım dedim beraber topladık..Kendini çok bunaltma,sanada yazik

Onayliyorum sürekli,fiziksel temas dersek agrilarim buna kanit
Doygunluk yok ya, var ama islerine gelmiyor yumusak yüzüme alismislar
Mesela kizim atiyorum recelli ekmek ister, yaparim o an vazgectm sunu istiyorum der, ya da ondan yer yine ister baska birsey ve bu tüm gün sürer
Kalk sofrada karnini doyur diye kiziyorum, sürekli mutfaktayim cünkü
Oturup resim cizeriz, kitap okuruz
Hergün disari cikaririm ki enerjilerini atsinlar
Dertrinin sevgisizlik oldugunu düsünmüyorum, cünkü zaten bir dertleri yok
Derdi olan beni o da sucluluk duymak, hayir demekte cok zorlanmak
Herseyin farkindalar beni kullaniyorlar artik, esim dedi bunu ancak fark ettim
Ciddi ciddi de üzülüyorum cünkü cocuklar akillarina geleni söyler
Yoruldum kizim oturacagim dedigimde agladigini bilirim neden yoruldum diye
Balik burcu ondan mi diyorum, aglanacak ne yaptim ben diyorum normal birsey bu desem de benim sürekli kosmama alismis
O zaman her şeyi ağlayarak yaptırmaya alışmışlar bu döngüyü kırmanız lazım, ağlasalar da oralı olmayın istediklerini elde edemeyince sizin dediğinizi yapacaklardır..

Kızım dört yaşında , kreşe başladığından beri kendi kendine oynamaya başladı, hayal gibi gelirdi bu bana ama oldu😅 Oğlum henüz 15 aylık benimle tem teması çok kuruyor haliyle, onunla da oynuyorum sonra bırakıyorum, biraz ağlıyor sonra oyalanacak birşeyler buluyor evin içinde. Ağladı diye kendimi kötü hissetmiyorum açıkçası tüm günü beraber geçiriyoruz her an kucağımda taşımıyorum .

Oğlum uyuduğunda kızımla özel vakit geçiriyoruz biraz sonra şimdi anne saati diyorum, kahvemi alıp biraz kitap okumama müsade ediyor artık.

Yemek konusunda da bir düzenimiz var, sürekli mutfakta olma hali insanı yorar. Kendi alabileceği şeyi alıp yiyor mesela kızım, genelde masa üstünde oluyor çerez ve kuru meyveler.

Sürekli ondan vazgeçtim bunu istiyorum dese bırakır hiçbirini de yapmam, istediği kadar ağlayabilir. Sınırları da öğrenmeleri gerekiyor.

Siz bundan sonra biraz daha düzenli olun yemek konusunda. Evet çocukların gönülleri olsun isteyip uğraşıyoruz ama bunun bir sınırı olduğunu da bilmeliler.

Becermiyorum ben bunu
Hep yeniliyorum, annemden cok ilgi görmedim cocuklarima cok abarttim ilgi olayini
Aman alinmasin, aman kirilmasin dedim simdi insan olarak cok dolmusum
Tabi cocuk onlar da anlamiyorlar, benden ne gördülerse onu istiyorlar
Kendimi hep suclu hissetmekten de biktim, hep daha iyisini yapabilirim diyorum
Karnimi doyururken yatak odasina kaciyorum hep tepsiyle, bir zaman sonra yatagin üzerinde hepimiz

Becermiyorum ben bunu
Hep yeniliyorum, annemden cok ilgi görmedim cocuklarima cok abarttim ilgi olayini
Karnimi doyururken yatak odasina kaciyorum hep tepsiyle, bir zaman sonra yatagin üzerinde hepimiz
Yapma canim yapma.Ben de annemden hiç birşey görmedim.Ama ben herseyleeiyle ilgileniyorum zaten.Ama kendimede vakit ayırmam gerekiyor

Üç kızım var.12,10 ,2 yaşındalar.Tabiki yemeklerini hazırlar ihtiyaçlarını karşılarım.Oynariz, konuşuruz, güleriz.Ama kendime ve eşime zaman ayiririm.Bunu anlamaları lazım.Su an kahvemi aldım burada takılıp kafa dağıtıyorum.Sen annesin köle değil.Elinden geleni yapıyorsan ki yapıyormuş sun beyninin kandirmasina izin verme.Kendini rahatlat.Dinlen ,keyif aldığın şeyler yap.Bikmadan ,usanmadan evlatlarına anlat.Kendime zaman ayırmam lazim diye İnan ilerde daha kötü olur.Birak bazı şeyleri yapsınlar, güçlü olsunlar.İki yaşındaki kızım çorap sepetlerini dağıttı.Hafi toplayalım dedim beraber topladık..Kendini çok bunaltma,sanada yazik

Becermesine herseyi beceriyorlar ama beni robot gibi görüyor kizim artik
Dinlenirken agliyor canim sikiliyor yatma diyor bana
Ona dinlenmem gerektigini anlatirken cok geriliyorum artik, ben mi anlatamiyorum diyorum
Kardesin bütün gece uyumadi diyorum, yine de ben cok üzülüyorum diyor
Ben cidden bu dengeyi kuramadim, beni cok kullaniyorlar
Kiziyorum bazen o da ise yaramiyor zaten, pisman oluyorum
Ama kizim üzülüyorum diyince caresizlikten cok sinirleniyorum
Üzülmesini istemiyorum ama yorgunum da bir yandan cok mesela
O caresizlik beni cok geriyor

Şu üç kitabı lütfen alıp okuyun.
Sorunuzun cevabı kendi çocukluk döneminizde saklı.
Mümkünse psikolojik destek alın.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.

Eklentiler

• IMG_0618.webp
    IMG_0618.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 61
  • 670c7a6a-19ca-4c45-8e76-65df07d563f0.webp
    670c7a6a-19ca-4c45-8e76-65df07d563f0.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_3527.webp
    IMG_3527.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 34
Yapma canim yapma.Ben de annemden hiç birşey görmedim.Ama ben herseyleeiyle ilgileniyorum zaten.Ama kendimede vakit ayırmam gerekiyor

Birilerinin bana bunu demesine cok ihtiyacim var
Kendimi cok bitkin hissediyorum
Ama icgüdülerim beni rahat birakmiyor yapacaksin diyor
Sadece biraz akil almaya ihtiyacim var, kendim basa cikamiyorum

Becermesine herseyi beceriyorlar ama beni robot gibi görüyor kizim artik
Dinlenirken agliyor canim sikiliyor yatma diyor bana
Ona dinlenmem gerektigini anlatirken cok geriliyorum artik, ben mi anlatamiyorum diyorum
Kardesin bütün gece uyumadi diyorum, yine de ben cok üzülüyorum diyor
Ben cidden bu dengeyi kuramadim, beni cok kullaniyorlar
Kiziyorum bazen o da ise yaramiyor zaten, pisman oluyorum
Ama kizim üzülüyorum diyince caresizlikten cok sinirleniyorum
Üzülmesini istemiyorum ama yorgunum da bir yandan cok mesela
O caresizlik beni cok geriyor
Baya baya uyanikmis seninkiler.İnanma bacım inanma.Cin gibiler onlar.Kizin agladiginda pes etmeyeceksin.Bu kadar basit.Cok yorgunum de ve dinlen.Alisacak,uyanıklığı bırakacak.Artik bizimki duygu sömürüsü işe yaramıyor diyecekler😆

Kizlar simdi esimi aradim kafam patlayacak gibi ama bir ise yaramadi
söyle ki ben annelik konusunu cok ciddiye aliyorum, nedenini bilmedigim bir sekilde sürekli cok iyi anne olmaya calisiyorum öyle bir hale geldi ki cocuklar bildiginiz sömürüyorlar beni, hayir diyemiyorum, yani desem de bu yetersiz oluyor, sonrasinda kendimi cok suclu hissediyorum
Psikologla görüsmeli miyim onu düsündüm artik
Icinden cikamiyorum herkes nasil yapiyor, yani ben rolleri karistirdim, annelerinden cok hizmetcileriyim sanki
Kati olamiyorum onlara karsi, zaten konu acmistim oglum cok hareketli sürekli bir omuz agrim var gergin oturmaktan, sürekli bir darbe yiyorum eli hep boynumda oldugundan boynum ve omzum tutuk
Cocuktur zorlamadan biraksin istiorum üc yasina girecek
Benim sorunum fazla vermek, kendimi cok yipratmisim
Tüm günümü onlara ayiriyorum gibi birsey, temizlik yapma disinda sürekli benimleler, yemek yemek icin telefonumu veriyorum onlara ki karnim doysun
Asla birseye izin vermiyorlar, roller karismis sanki, bu dönem üzerimde birden cok baski hissetmeye basladim
Bu hafta özellikle katlanamiyorum
Kizsam bile hemen ardindan asiri sucluluk duygusu
Ki kizsam da ise yaramiyor, yalnizim esim isten gelince biraz rahatliyorum
Anne olmayi cok abarttim, bilemiyorum gecmisten gelen bir sebebi vardir kesin, elimde olan birsey degil
Sanki onlara iyi annelik yapamiyormusum gibi hissediyorum, az önce azicik yatakta uzandim kizim neden yatiyorsun kalk diyor sürekli
Ya ben insan degil miyim yorgunum diyorum regl oldum bir yandan
Dünyadaki diger anneler ne yapiyor, yoksa bu normal mi herkes mi benim gibi

Onlara kıyamayıp hayır diyemiyorsanız iyi değil kötü bir annelik yapıyorsunuz. Böyle düşünün. Hayır demek kolay değil sevdiğine ama onun iyiliğineyse yapacak bişey yok. O da öğrenecek bazı isteklerin cevabının 'hayır' olduğunu. Şimdiden siz öğretmezseniz ilerde çok pahalıya öğrenir. Böyle süşünün.

Becermiyorum ben bunu
Destek alsanız güzel olur aslında çünkü böyle davranmanizın sebebi kendi çocuklugunuz muhtemelen.

Şu üç kitabı lütfen alıp okuyun.
Sorunuzun cevabı kendi çocukluk döneminizde saklı.
Mümkünse psikolojik destek alın.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.

Yurt disindayim, bu kitpalari edinmem cok zaman alacak
Can alici birkac bilgi verseniz o zamana kadar idare etsem
Cocuk psikolojisine dair kitaplarim var ama ben icinde kendime faydasi olacak birsey bulamadim, bu saydiklariniz da bende yok

Onlara kıyamayıp hayır diyemiyorsanız iyi değil kötü bir annelik yapıyorsunuz. Böyle düşünün. Hayır demek kolay değil sevdiğine ama onun iyiliğineyse yapacak bişey yok. O da öğrenecek bazı isteklerin cevabının 'hayır' olduğunu. Şimdiden siz öğretmezseniz ilerde çok pahalıya öğrenir. Böyle süşünün.

cok masumane istekler oluyor, hayir diyemiyorum
Canim sunu cekti diyince hemen yapiyorum
disari cikalim diyor, cocuktur ihtiyaci var diyorum
Böyle böyle gün bitiyor ama
Onlara zarar verecek seylere kesinlikle hayir diyorum zaten, hatta cok katiyim o konularda cünkü onlara birsey olur diye cok korkuyorum

Büyügü alti yasina girecek, kücügü de üc, az kaldi
Çok üzüldüm halinize çok yıpratıyorsunuz kendinizi nasıl böyle oldunuz bilmiyorum
Benimde biri 5 diğeri 3 yaşında iki çocuğum var ara sıra tartışmaları olur mudahale ederim o kadar onun dışında sürekli oyun oynarlar bana yükleri olmaz birlikte biraz etkinlik yapar sohber ederiz sonra galiba sıkılıp kalkarlar birbirleriyle oyna devam

Baya baya uyanikmis seninkiler.İnanma bacım inanma.Cin gibiler onlar.Kizin agladiginda pes etmeyeceksin.Bu kadar basit.Cok yorgunum de ve dinlen.Alisacak,uyanıklığı bırakacak.Artik bizimki duygu sömürüsü işe yaramıyor diyecekler😆

Kesinlikle ama iste kötü mü yapiyorum diye arada kaliyorum
O sömürüye cok kaniyorum
Hadi diyelim hayir dedim bu sefer de sucluluk hissi yakami birakmiyor
Sizin iciniz nasil rahat oluyor?

Back
X