Kendini sürekli suclu hissetme

Birilerinin bana bunu demesine cok ihtiyacim var
Kendimi cok bitkin hissediyorum
Ama icgüdülerim beni rahat birakmiyor yapacaksin diyor
Sadece biraz akil almaya ihtiyacim var, kendim basa cikamiyorum
Bırak güçlü olsunlar,pişsinler.Kendi kendilerine yetebilsinler.Birak artık.İcindeki o sesi dinlemeye devam edersen onlara anne değil,hizmetçi olursun.Esimle bu konuda uyusamazdik.Ben kiyamazdim çocuklara.Esim sevdik ,oynadık artık bizim zamanımız derdi.En başta kabul etmezler ama alisacaklar.Kararli ol,kendinden ödün verme.Simdi benim iki yaşındaki fırlama bile azcik örgü yapayım hemen acidiiiii acidiiiii diye gelir.Halbuki hiç birşey yok😊 Örgümü yapıyorum canim diyorum hemen koşup tekrar ablalarinin yanına gidiyor.

Çok üzüldüm halinize çok yıpratıyorsunuz kendinizi nasıl böyle oldunuz bilmiyorum
Benimde biri 5 diğeri 3 yaşında iki çocuğum var ara sıra tartışmaları olur mudahale ederim o kadar onun dışında sürekli oyun oynarlar bana yükleri olmaz birlikte biraz etkinlik yapar sohber ederiz sonra galiba sıkılıp kalkarlar birbirleriyle oyna devam

Kendimi parcaliyorum tüm gün
Sabahtan aksama kadar yaptiklarimi yazsam bunalirim surada
Kücügüm zaten cani sikilinca beni sinir edecek birsey yapar
Yani hergün bir ziyan cikar evden, yemek hazirlarken ola ki istedigi zaman pismedi kafama tabak firlatir
Sokakta yürüyemem, kostugum halde yetisemiyorum ona

Bırak güçlü olsunlar,pişsinler.Kendi kendilerine yetebilsinler.Birak artık.İcindeki o sesi dinlemeye devam edersen onlara anne değil,hizmetçi olursun.Esimle bu konuda uyusamazdik.Ben kiyamazdim çocuklara.Esim sevdik ,oynadık artık bizim zamanımız derdi.En başta kabul etmezler ama alisacaklar.Kararli ol,kendinden ödün verme.Simdi benim iki yaşındaki fırlama bile azcik örgü yapayım hemen acidiiiii acidiiiii diye gelir.Halbuki hiç birşey yok😊 Örgümü yapıyorum canim diyorum hemen koşup tekrar ablalarinin yanına gidiyor.

cocuklarin karakterleri de devreye giriyor
Sizinkiler uysalmis masallah
Kizim cok uysal ama cok da mizmiz
Bana kresten gelip ay cok yoruldum tv izliycem der
Ben bes senedir tv bakmam, cocuklar kendi mali görüyor
söyle ki esimle bazen birsey acsak kavga cikiyor, kizim oturup aglar siz cok izliyorsunuz der ki tüm hafta tv izlemem ben
Bu ne ya cok sinirlendim cidden

Kesinlikle ama iste kötü mü yapiyorum diye arada kaliyorum
O sömürüye cok kaniyorum
Hadi diyelim hayir dedim bu sefer de sucluluk hissi yakami birakmiyor
Sizin iciniz nasil rahat oluyor?
Kız niye rahat olmasın.Ah keşke annelerimiz bizim ceyregimiz kadar olsalardı.Yemek yedik,çay içtik, oynadık,konuştuk.E tamam da bide ben kendi kafamla ilgileneyim dimi ama
Sen bu psikolojiye bürünür sen yandin ki ne yandın.İcindeki sesi dinleme.Duyma.Vallaha duyma ,içindeki sesi kaynanan gibi düşün.Get daaa başımdan de😁

O zaman her şeyi ağlayarak yaptırmaya alışmışlar bu döngüyü kırmanız lazım, ağlasalar da oralı olmayın istediklerini elde edemeyince sizin dediğinizi yapacaklardır..

Evet, cok zor bu da
Söyle ki aglamak da degil kizim küsüyor, evden gidecegim ben o zaman diyor ergen triplerinde
Oglum da direk saldiriyor
Ben cogu zaman zayif düsüyorum, bazen o seslere tahammülüm kalmiyor bazen zaten biran önce karnimi doyurmak istiyorum ya da telefonda bir isim oluyor
Ama haklisiniz döngü olmu kirmak lazim

Kız niye rahat olmasın.Ah keşke annelerimiz bizim ceyregimiz kadar olsalardı.Yemek yedik,çay içtik, oynadık,konuştuk.E tamam da bide ben kendi kafamla ilgileneyim dimi ama
Sen bu psikolojiye bürünür sen yandin ki ne yandın.İcindeki sesi dinleme.Duyma.Vallaha duyma ,içindeki sesi kaynanan gibi düşün.Get daaa başımdan de😁

Ya ben bu konuda sorunluyum galiba, hic kiyamiyorum onlara ama onlar bana kiyim kiyim kiydilar
Ana degil hizmetciyim ben diye kiziyorum
Yapmamak lazim evet
Boynum tutuldu sinirden
Cok dolmusum ya :KK61:

Evet, cok zor bu da
Söyle ki aglamak da degil kizim küsüyor, evden gidecegim ben o zaman diyor ergen triplerinde
Ben cogu zaman zayif düsüyorum, bazen o seslere tahammülüm kalmiyor bazen zaten biran önce karnimi doyurmak istiyorum ya da telefonda bir isim oluyor
Benim oğlumda ağlar hiç oralı olmam sonra elinde sonunda vazgeçer yani en fazla 5 dk ağlar merak etmeyin..

cocuklarin karakterleri de devreye giriyor
Sizinkiler uysalmis masallah
Kizim cok uysal ama cok da mizmiz
Bana kresten gelip ay cok yoruldum tv izliycem der
Ben bes senedir tv bakmam, cocuklar kendi mali görüyor
söyle ki esimle bazen birsey acsak kavga cikiyor, kizim oturup aglar siz cok izliyorsunuz der ki tüm hafta tv izlemem ben
Bu ne ya cok sinirlendim cidden
Büyükle küçük çok sakindir.Ama ortanca,ahhhhh o ortanca beni mahvetti.Su an hikaye okuyor bana ama nasıl tehditle 😆Yani şöyle soyleyim on erkek çocuğuna bedel bir kız. İnan askeri okula yollasam dereceye girer yani.Duz duvara tırmanan bir kız.Ama taviz yok valla.Ben ne dersem o.O benim değil,ben onun annesiyim.Bu evdeee ben ne desem o olur🤣

Benim oğlumda ağlar hiç oralı olmam sonra elinde sonunda vazgeçer yani en fazla 5 dk ağlar merak etmeyin..

Ya cildiriyor, en son parkta sakinlestirmeye calsirken saclarimi yoldu asla susmadi
Öyle kötü oldum ki gücüm kalmadi
Kendimi toplayip yapmam lazim

Kendimi parcaliyorum tüm gün
Sabahtan aksama kadar yaptiklarimi yazsam bunalirim surada
Kücügüm zaten cani sikilinca beni sinir edecek birsey yapar
Yani hergün bir ziyan cikar evden, yemek hazirlarken ola ki istedigi zaman pismedi kafama tabak firlatir
Sokakta yürüyemem, kostugum halde yetisemiyorum ona
Tepki koyun kurallarınız olsun madem sokakta sizi dinlemiyor dışarı çıkamayacağını bilsin
Çıktınız ve sizi dinlemedi hemen eve dönün istedikleri kadar ağlasınlar bu müddet devam eder ama yaptıklarının sonuçları olduğunu görünce vazgeçeceklerdir
Yanlış anlamayın ama kuralsız büyümüşler bende sizin gibiydim esim hep uyarirdi beni yapma boyle diye, aman cocuk onlar derdim sonra bi baktım önünü alamıyorum bu sefer eşimin dediği gibi denedim her istedikleri olmadı ağladılar ettiler ama sonunda başardım daha güclü bi iletişim kuruldu çocuklarla aramda
Soz sahibi onlardı şimdi hepimiz konuşup anlasiyoruz

Tepki koyun kurallarınız olsun madem sokakta sizi dinlemiyor dışarı çıkamayacağını bilsin
Çıktınız ve sizi dinlemedi hemen eve dönün istedikleri kadar ağlasınlar bu müddet devam eder ama yaptıklarının sonuçları olduğunu görünce vazgeçeceklerdir
Yanlış anlamayın ama kuralsız büyümüşler bende sizin gibiydim esim hep uyarirdi beni yapma boyle diye, aman cocuk onlar derdim sonra bi baktım önünü alamıyorum bu sefer eşimin dediği gibi denedim her istedikleri olmadı ağladılar ettiler ama sonunda başardım daha güclü bi iletişim kuruldu çocuklarla aramda
Soz sahibi onlardı şimdi hepimiz konuşup anlasiyoruz

Benim de böyle yapmam lazim
Bu motivasyonu kendimde bulamiyorum
Ama yapmam lazim
Buraya bu yüzden yazdim az da olsa iyi geliyor birilerinin bana bunlari demesine ihtiyacim var gercekten yoksa beceremeyecegim

Yurt disindayim, bu kitpalari edinmem cok zaman alacak
Can alici birkac bilgi verseniz o zamana kadar idare etsem
Cocuk psikolojisine dair kitaplarim var ama ben icinde kendime faydasi olacak birsey bulamadim, bu saydiklariniz da bende yok
Açıkcası bu konu burda yazacağım üç-beş cümleyle çözülemeyecek kadar derin ve grift.
Kendi çocukluğunuzda karşılanmayan ihtiyaçlarınız, bugün sizi çocuklarınıza karşı sürekli verici, buna rağmen suçluluk hisseden ve verdiği ilgiyi-sevgiyi yeterli görmeyen bir anneye dönüştürmüş.
Böyle devam ederseniz bencil, empati yoksunu, duyarsız, vicdansız hatta narsist çocuklar yetiştirirsiniz.
Ailenizin size ilgisiz olması ne kadar yanlışsa dozu ayarlanmamış ilgi ve vericilik de o kadar yanlış.
Kısacası bu gidişata dur demelisiniz.
Kitapları temin etmekte size yardımcı olabilecek bir yakınınız yok mu?

Açıkcası bu konu akşamdan sabaha burda yazacağım üç-beş cümleyle çözülemeyecek kadar derin ve grift.
Kendi çocukluk döneminde karşılanmayan ihtiyaçlarınız bugün sizi çocuklarınıza karşı sürekli verici, buna rağmen suçluluk hisseden ve verdiği ilgiyi-sevgiyi yeterli görmeyen bir anneye dönüştürmüş.
Böyle devam ederseniz bencil, empati yoksunu, duyarsız, vicdansız hatta narsist çocuklar yetiştirirsiniz.
Ailenizin size ilgisiz olması ne kadar yanlışsa dozu ayarlanmamış ilgi ve vericilik de o kadar yanlış.
Kısacası bu gidişata dur demelisiniz.
Kitapları temin etmekte size yardımcı olabilecek bir yakınınız yok mu?

Yok, kendim gidip almam lazim. alirim da ama zaman geciyor fazla beklemek istemiyorum
Mesleginiz neydi direk sizden telefon araciligiyla randevu alsam ücretini ödesem
Yani bu dediginiz ciddi cünkü, aslinda hayvan sevgisi var, insanlarla iletisimi cok güzel, tv sahnelerind ebile duygusallasip aglarlar
Oglum da kizim cok cok hassaslar sükürler olsun o konuda pamuk kalpliler, tabi uzman degilim ilersini tahmin edemem

Evet, cok zor bu da
Küssün kızınız benim kızımda küserim diyor istediği birşeyi yapmayınca, bende tabi ki küsebilirsin diyorum, biraz mızmızlaniyor sonra bakıyor ben oralı olmuyorum vazgeçiyor.

Sadece sizin için değil çocuklar içinde yanlış bir metod bu, her istediklerini yapmak, gerçek hayat öyle değil. Sınırlarını bilmeleri gerekiyor.

Küssün kızınız benim kızımda küserim diyor istediği birşeyi yapmayınca, bende tabi ki küsebilirsin diyorum, biraz mızmızlaniyor sonra bakıyor ben oralı olmuyorum vazgeçiyor.

Sadece sizin için değil çocuklar içinde yanlış bir metod bu, her istediklerini yapmak, gerçek hayat öyle değil. Sınırlarını bilmeleri gerekiyor.

Kesinlikle
Cigrindan ciktim artik, bir dengeyi kuramadim galiba

Yok, kendim gidip almam lazim. alirim da ama zaman geciyor fazla beklemek istemiyorum
Mesleginiz neydi direk sizden telefon araciligiyla randevu alsam ücretini ödesem
Yani bu dediginiz ciddi cünkü, aslinda hayvan sevgisi var, insanlarla iletisimi cok güzel, tv sahnelerind ebile duygusallasip aglarlar
Oglum da kizim cok cok hassaslar sükürler olsun o konuda pamuk kalpliler, tabi uzman degilim ilersini tahmin edemem

Mesleğim aslında okul öncesi öğretmenliği.
Üzerine PDR yani 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık' yüksek lisansı yaparak okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir uzman oldum.
Son 10 yıldır özel anaokullarında yöneticilik yapıyorum.

Ben uzaktan,telefonla danışmanlık vermiyorum çünkü bunu etik bulmuyorum.
Bu platformdan tanıştığım hiç kimseyle de ticari bir ilişki kurmuyorum çünkü bu da etik değil.
Vakit ve fırsat buldukça, elimden geldiğince, dilim döndüğünce bildiklerimi burda paylaşıyorum naçizane.

Bununla birlikte web üzerinden danışmanlık veren meslektaşlarım var.

Size mutlaka psikolojik destek özellikle de aile danışmanlığı almanızı öneririm.

Mesleğim aslında okul öncesi öğretmenliği.
Üzerine PDR yani 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık' yüksek lisansı yaparak okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir uzman oldum.
Son 10 yıldır özel anaokullarında yöneticilik yapıyorum.

Ben uzaktan,telefonla danışmanlık vermiyorum çünkü bunu etik bulmuyorum.
Bu platformdan tanıştığım hiç kimseyle de ticari bir ilişki kurmuyorum çünkü bu da etik değil.
Vakit ve fırsat buldukça, elimden geldiğince, dilim döndüğünce bildiklerimi burda paylaşıyorum naçizane.

Bununla birlikte web üzerinden danışmanlık veren meslektaşlarım var.

Size mutlaka psikolojik destek özellikle de aile danışmanlığı almanızı öneririm.

Bahsettginiz kadar kötü bir durumda miyim?
Yani kisisel olrak bunaliyorum gecici bir dönem gözüyle bakiyordum ama basa cikamadim bir an. cünkü zaman yavas geciyor
Yok büyüsün gecer, yok okula baslasin biter diyorduk
Ben cok eziliyorum baktigimda, cocuklar pasa gibi
Yurt disindayim dile hakim degilim bu derdimi paylasacak kadar, ki kültürel yakinligim olan birileriyle konusmak istiyorum bu yüzden de fazla secenegim yok, hatta secenegim yok
Bulundugum yerde zaten hersey kati bir disiplinle ilerliyor, cocuklara böyle davrandigimi bilseler cok tuhaf karsilarlar
Bu yüzden bu konusu acmaya da cekiniyorum, gücsüz görünmek de istemiyorum
Ama yardima da ihtiyacim var
Türkiye ye gidip bunlarla ugrasacak vaktim olmadi, ancak büyüttüm cocuklari
simdiden sonra kendim icin adim atmaya calisiyorum iste
Telefondan bu yardimi yapan güvendiginiz birileri varsa da seve seve denemeyi düsünürüm
Cünkü yapmam gerekiyor birsey
En azindan sucluluk hissinden kurtulmam lazim, söyle bir bakinca cocuklarim gercekten sahaneler sorun benim kendi icim

Bahsettginiz kadar kötü bir durumda miyim?
Yani kisisel olrak bunaliyorum gecici bir dönem gözüyle bakiyordum ama basa cikamadim bir an. cünkü zaman yavas geciyor
Yok büyüsün gecer, yok okula baslasin biter diyorduk
Ben cok eziliyorum baktigimda, cocuklar pasa gibi
Yurt disindayim dile hakim degilim bu derdimi paylasacak kadar, ki kültürel yakinligim olan birileriyle konusmak istiyorum bu yüzden de fazla secenegim yok, hatta secenegim yok
Bulundugum yerde zaten hersey kati bir disiplinle ilerliyor, cocuklara böyle davrandigimi bilseler cok tuhaf karsilarlar
Bu yüzden bu konusu acmaya da cekiniyorum, gücsüz görünmek de istemiyorum
Ama yardima da ihtiyacim var
Türkiye ye gidip bunlarla ugrasacak vaktim olmadi, ancak büyüttüm cocuklari
simdiden sonra kendim icin adim atmaya calisiyorum iste
Telefondan bu yardimi yapan güvendiginiz birileri varsa da seve seve denemeyi düsünürüm
Cünkü yapmam gerekiyor birsey
En azindan sucluluk hissinden kurtulmam lazim, söyle bir bakinca cocuklarim gercekten sahaneler sorun benim kendi icim
Sizinle yüzyüze en az üç seans konuşmadan durumunuz hakkında net bir şey söyleyemem.
Burdan görünen yardıma ihtiyacı olan bir anne olduğunuz.
Ebeveynlik tarzınız sağlıklı ve doğru değil.
İçinizdeki çocuğun yaralarını sarayım derken kendi çocuklarınıza farkında olmadan zarar veriyor olabilirsiniz.
Google'a 'Türkiye'de Webden psikolojik danışmanlık veren uzman psikologlar' yazıp çıkan seçenekleri araştırabilirsiniz.

Back
X