Bu konu ilk açıldığında yolda okumuştum, düşünüp yazacak bir şey bulamamıştım. Sonra düşününce çok şey varmış aslında, insan bazen yaptıklarına değil de yapamadıklarına odaklanıyor. Bu mesajım burada dursun ki arada okuyup kendimi motive edeyim
Bir süre yurt dışında yaşamak, hayatımda yaptığım en güzel şeydi. Hayatımın en güzel dönemini geçirip, en güzel dostluklarını kurdum.
Aşık olmak ve çok aşık olduğum adamı mutsuz bir evliliğim olacağını bildiğim için terk etmek.
Çok zengin diye sevmediğim bir insanla evlenmemek. Etrafımdaki herkes deli misin, bu çocukla evlenilmez mi ömür boyu rahat edersin dediler ama şu an da baktığımda yine iyi ki evlenmemişim diyorum, kesin mutsuz olurdum.
Hassas bir insan olmama ve arkadaşlarımı çok sevmeme rağmen hak etmeyen arkadaşlarıma değer vermeyi bırakmak.
Bir şeye kızınca, üzülünce karşımdaki insana söylemek. Bazen sorun oluyor ama içime dert olmuyor. Karşımdaki kim olursa olsun haklıysam kafa tutabiliyorum gerektiğinde, bu iş hayatında baya sorun çıkarıyor bana ama olsun iyi ki yapıyorum yoksa içimde kalır hasta olurum.
Affetmek. Hayatta kimseye kırgınlığım yok şükür.
Başkalarının hayatı ile ilgilenmemek, kendimi insanlar ile kıyaslamayı bırakmak.
Okulda derece yapmak, bunun sayesinde lisansüstü eğitimim çok kolay oldu ve burs alabildim.
Doktorayı başarılı bir şekilde bitirmek, ortalama bir öğrenci olsam tanıdığım olmadığı için işsiz kalırdım bu ortamda.
İnanmak, maneviyatıma önem vermek, mümkün oldukça günahtan uzak durmak.
Sağlıklı beslenip, abur cuburu bırakmak. Yeme bağımlılığı vardı bende, üzüldüğüm zaman yemek yiyordum, şükür bıraktım.
Annemin babamın duasını almak, aileme her daim çok önem vermek. Aile her şeyden önce gelir.
Önyargılı olmamak. Bir çok kültürden arkadaş edinmek, insanları sevmek.
Hiç sigara alkol kullanmamış olmak.
Nazik bir insan olup, insanların duasını almak.
Öğrenmekten ve öğretmekten asla bıkmamak.
Çok kitap okumak. Sadece insan ilişkilerim, hitabım değil, akademik başarımın sebebi bile büyük ölçüde bu.
Mühendislik okumak. Bir ara tıpı becerebilir miyim diye düşünmüştüm ama hastanede kaldığım süreçte iyice anladım ki bir gün bile yapabileceğim bir şey değilmiş. İşini düzgün yapan doktorlara aşırı saygı duyuyorum.
Akademisyen olmak. Öğrencileri ve mesleğimi aşırı seviyorum şükür sebebim.
Çok fazla seyahat etmek. Hayatımın büyük çoğunluğu ucuz bilet kovalayıp seyahat etmekle geçti, inanılmaz maceralarım var dilini bile bilmediğim bir çok ülkede, askerlik anısı gibi anlatıp anlatıp güleriz arkadaşlarla.
Çok üzüldüğüm bir şeye bile bir süre geçince bunda da vardır kesin bir hayır deyip gülebilmek, bu huyuma hastayım :)
Cilt bakımıma önem vermek.
Hayatta pişmanlığım yok sanırım ama keşke şunu yapsaydım dediklerim çok. Geçmiş geçmiştir, o yüzden onlardan değil gelecekten bahsedeceğim. Yapmak istediklerim ise;
Alışveriş yapmayı bırakmak, maalesef bu konuda hiç sınırım yok, çabalıyorum düzeltmek için ama çok zor benim için.
Daha özgüvenli biri olmak. Dışarıdan aşırı özgüvenli durduğumu söylüyorlar ama değilim aslında.
Duygusal ilişkilerde biraz daha cesur olabilmek.
Değer verdiğim, değer gördüğüm, aşık olduğum biri ile evlenmek.
Düzenli spor yapmak.
Lazer epilasyona başlamak. Daha önce gittim ama güzel sonuç alamadım, güzel bir yer bulmam lazım.
Araba kullanmayı öğrenmek.
Hedefleri başardıkça güncelleyeceğim :)