Kendiniz için yaptığınız en iyi şey?

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.245
5.440
358
Kütahya
Bu aralar kendi bazı karakter özelliklerimden memnun değilim, sevgilimden ayrıldım derken kendimi mutsuz bi dönemde hissediyorum.Şöyle bi twit vardı:

*bu dönemi atlatana kadar yetersiz olduğun herhangi bir konuya odaklan ve o konuda mükemmel olana kadar çalış*

Ben de kendimi geliştirmek istiyorum. Zihinsel veya başka manada da olabilir ve başkalarının yaşadıklarını okumayı da seviyorum.

Sizin için bu zamana kadar kendim için yaptığım/yapıyor olduğum en iyi şeydi dediğiniz şeyler varsa onlar ne? Sizi ne şekilde değiştirdi/etkiledi?

Bu spor olur ,diyet olur, toksik insanları hayatınızdan çıkarmak olur, bir düşünce şeklini değiştirmek olur, sevgilinizden ayrılmak olur, barışmak olur, felaket gibi görünen ama bir şeyler katan bir olay olur; çok fazla örnek verdim kısacası aklınıza gelen her şey olur, ben okumayı severim başkalarının hayatından kesitleri; yorumlarınızı bekliyorum.

3 tane yakın arkadaşımı hayatımdan çıkardım. Evleneceğim zaman hepsini aradım süreçten haberdar ettim. Hayırlı olsun bile demediler. Biri tatile gideceğim gelemem dedi. Diğeri aynı yerde yaşamamıza rağmen nişanıma gelmedi ne zaman evleneceğimi sormadı. Öbürü başka bahane buldu. Şimdi düşündüğümde iyi ki artık hayatımda değiller diyorum. Bencil insanlardan kurtulduğum için şükrediyorum.

Eskiden arkadaşlarıma “ölümüne kankayız” modunda yapışırdım hataları lafları sinsilikleri görmezden gelir hiç olmamış gibi davranırdım. şimdi ise arkadaşlıklarım kabaca söylüyorum çıkar üzerine, canımı sıkan hiç kimseyi hayatımda tutmuyorum, zaten hayatımdan çıkaramadığım akrabalardan bu kontenjan dolu

kendim için düşündüm ama bulamadım. ortalama bir insan olduğum için olabilir.

ama elimde imkanım ve azıcık özgüven ve azmim olsa dil konusunda ilerlemek isterdim.
yeterli özgüveninizin olması size nasıl engel oluyor? öğrenemem diye mi düşünüyorsunuz? yoksa sosyal fobi gibi bir şey yani kurs ortamı mı korkutuyor sizi?

Sadece enerji emiyor o tür kişiler sizin için sevindim
Kv ve gorumcelerle kusmek
Abi daha iyi ne olabilir ki

sevgilinizle olsanız ne bakımdan daha rahat olacaktınız?
Düşünüyorum da
Kimseyi takmamayı öğrendiğim gün daha güçlü ve mutlu bir ben Olacağım.
Şu an neden öğrenemiyorsunuz sizce engel ne?

Engel ne ?

Engel benim.

Ya da toplum baskısını üstümde gereksiz ve Çokça hissetmem.

Bu aralar çok beceremesemde maneviyat adına yaptığım herşey beni her zaman mutlu ediyor, dinginleştiriyor, hayatımda karşılaştığım farklı olumsuzlukları daha sakin karşılayıp çözüm odaklı davranmamı sağlıyor.

Onun harici yalnız yaşamak ve yabancı dil bilmek güzel şey.

Kendi çabamla dil öğrenmek, kariyerimde bir üst noktaya kendimi taşımak oldu zannediyorum.
Ayrıca paylastiginiz söze katılmıyorum ben. Tam tersi insan mutsuzken eksik olduğu yönü değil en iyi olduğu yönü düşünüp devamlı bunun gibi daha nicelerini yapabileceğini kafasından geçirmeli.(Bunu psikoloğum söylemişti) bu yüzden ben de buraya yazdıklarımı kafamdan geçiriyorum mutsuzken. Daha nicelerini yapabilirim, ben de o güç var diyerek.

Kendim için yaptığım en iyi şey çalışmak ; hayatımın en zor dönemeçlerini çalışarak atlattım, kitaplara ölürüm ama hobiler bir yere kadar, beyni mmeşgul etmenin en iyi yolu çalışmak

sevgilinizle olsanız ne bakımdan daha rahat olacaktınız?

Maddi açıdan haddinden fazla rahat olacaktım. Ama muhtemelen çalışmama gerek olmadığı söylenecek, evde çocuk bakmam istenecek, altıma araba cebime bol limitli kredi kartları konulacak ama özgürlüğüm kısıtlanacak, fikirlerim umursanmayacaktı.

Şimdi daha kısıtlı maddi olanaklarımız var. Ama eşimle evimde huzurla yediğim yemeğin, keyifle içtiğim iki kadeh bir şeyin, eğlenerek yaptığım tatilin ve fikirlerimi değer verilmesinin yerini hiç bir maddi imkan tutamaz.

Kendim için en iyi yaptığım şey kızımın doğumuyla beraber işten ayrılmak oldu benim. Çalışırken kendime ne kadar uzaklaşmışım onu farkettim işten ayrılınca. Herkesin beslendiği şeyler farklı oluyor.

Birde maneviyat adına yapmaya çalıştığım herşey iyi geliyor, iyi ediyor.

Bu aralar sekteye uğradı ama dil öğrenmeye çalışmakta çok keyifli, kendi kendine öğrenmekte bir daha güzel geliyor bana.

Ben de son senelerde böyleyim. Benim için yaptığım en iyi şeylerden biri kaybetme korkusundan kurtulmak ve bu sayede istemediğim ortamlarda bulunmamak; önceden sevmediğim kişi de olsa arkadaşlarım bir etkinlik yapıyorsa giderdim geri kalmamak için sonra dışlanan olurum diye.Yediğim kazıklara rağmen alttan alırdım ölümlü dünya diyerek ama artık ölümlü dünya diye alttan almıyorum. Bir kere geldiğim dünyayı beni rahatsız edecek kişilerle harcayamam ve kim olursa olsun rahatsız olduğum şeyi dan dun söylüyorum artık abartmadan. 0 kaybetme korkusu müthiş
tüm maddeleri sevdim darısı başıma
Engel ne ?

Engel benim.

Ya da toplum baskısını üstümde gereksiz ve Çokça hissetmem.
Kendi önünüzden çekilin o zaman derim Tabi ben ne kadar uygulayabiliyorum o ayrı
Dua etmek gibisi yok
Yalnız yaşama fobim var benim böyle diyince size çok özendim.
Benim dediğim sözde kendini yükselt manasında diyor ona odaklan manasında değil ama tabi heves kırabilir doğrudur :)
Kendim için yaptığım en iyi şey çalışmak ; hayatımın en zor dönemeçlerini çalışarak atlattım, kitaplara ölürüm ama hobiler bir yere kadar, beyni mmeşgul etmenin en iyi yolu çalışmak
En özendiğim şeylerden biri kendini derslere işlere vermek. Ben genelde internete veriyorum ama değiştirmeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…