Siz de onlara şakalar yapın o zaman.Herkese anladığı dilden konuşmak lazım , siz de minik şakalar altında onları aşağılayın.Sonra basın kahkahayı.Merhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimin annesi ve babası inanılmaz derecede kendilerini ve ailelerini daha doğrusu tüm sülalelerini övüp duruyorlar. Belki ne var bunda dersiniz ama sorun şu ki hiçbir zaman normal nasılsın iyi misin şeklinde konuşamıyoruz. Örneğin; sürekli benim kızım şöyle iyi eşi böyle harika eşinin ailesi şöyle müthiş... Yani görüştüğümüzde tek muhabbetimiz böyle konular. Mesela annem ameliyat oldu ağır bir ameliyattı 7 gün hastanede yattı. Sonrasında onlara gittiğimizde annen nasıl diye bile sormadan yine kendi ailelerinden kendilerinin ne kadar müthiş olduklarından bahsettiler. (Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.) Sahip oldukları her şeyi eşim bekarken onlara yapmış mesela ama bu konudan asla bahsetmiyorlar. Kayınvalidem kocası hiçbir şey yapmadığı halde her şeyi o yapmış iyi biriymiş gibi anlatıyor. Yani kısacası üstün ırk olduklarına inanıyorlar ve emin olun hiç abartmıyorum. Ayrıntı isteyeni ayrıntıya boğabilirim. Her neyse sadede gelirsek olay şu ki bu insanlarla görüşmek zorundayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Beni aşağılayıcı şakayla karışık laflar söylüyorlar. Ben bir şey diyince ya sen de amma alıngansın. ayyy ne kadar hassassın gibi tepkiler veriyorlar. Eşimde ailesinin iyi insanlar olduğuna inandığı için bana: bebeğim sadece şaka yaptılar yanlış anlama lütfen vs. diyor. Bu meseleyi kendim çözmem gerek ama mesafe koymam gibi bir seçenek söz konusu değil. Şimdi arkadaşlar siz söyleyin kendini sürekli öven narsist insanlarla nasıl iletişim kurmalıyım?
BAŞLIĞI YANLIŞ YAZMIŞIM. KENDİNİ YAZACAKTIM. SORRY KADIN KANKALARIM.
Surekli soylenenden iyidir. Napsin ezikligini boyle gidermeye calisiyor, demek ne kadar mutsuz, hayalleri yikik.Merhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimin annesi ve babası inanılmaz derecede kendilerini ve ailelerini daha doğrusu tüm sülalelerini övüp duruyorlar. Belki ne var bunda dersiniz ama sorun şu ki hiçbir zaman normal nasılsın iyi misin şeklinde konuşamıyoruz. Örneğin; sürekli benim kızım şöyle iyi eşi böyle harika eşinin ailesi şöyle müthiş... Yani görüştüğümüzde tek muhabbetimiz böyle konular. Mesela annem ameliyat oldu ağır bir ameliyattı 7 gün hastanede yattı. Sonrasında onlara gittiğimizde annen nasıl diye bile sormadan yine kendi ailelerinden kendilerinin ne kadar müthiş olduklarından bahsettiler. (Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.) Sahip oldukları her şeyi eşim bekarken onlara yapmış mesela ama bu konudan asla bahsetmiyorlar. Kayınvalidem kocası hiçbir şey yapmadığı halde her şeyi o yapmış iyi biriymiş gibi anlatıyor. Yani kısacası üstün ırk olduklarına inanıyorlar ve emin olun hiç abartmıyorum. Ayrıntı isteyeni ayrıntıya boğabilirim. Her neyse sadede gelirsek olay şu ki bu insanlarla görüşmek zorundayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Beni aşağılayıcı şakayla karışık laflar söylüyorlar. Ben bir şey diyince ya sen de amma alıngansın. ayyy ne kadar hassassın gibi tepkiler veriyorlar. Eşimde ailesinin iyi insanlar olduğuna inandığı için bana: bebeğim sadece şaka yaptılar yanlış anlama lütfen vs. diyor. Bu meseleyi kendim çözmem gerek ama mesafe koymam gibi bir seçenek söz konusu değil. Şimdi arkadaşlar siz söyleyin kendini sürekli öven narsist insanlarla nasıl iletişim kurmalıyım?
BAŞLIĞI YANLIŞ YAZMIŞIM. KENDİNİ YAZACAKTIM. SORRY KADIN KANKALARIM.
Resmen aynı kelimeleri kullanmışsınız birebir..Hiç konuşmadanhiç yorum yapmayın ben alıştım artık. Benim kaynana da sürekli bizde şöyle olur bizim böyle olur biz eliz
Evet bir kaç kez bunu denedim hemen ağlıyor oğluna kızına anlatıyor bana böyle dedi diye. Oğlu sıkıntı değil o takmıyorda anlattığı herkes gerçekten kötü bir şey demişim gibi beni arayıp niye ağlattın vs. Hesap soruyor. Nasıl bir aileye düştüm.Laf sokmasalar birakin konussunlar derdim, ama laf sokuyorlarsa isin rengi degisiyor. Vallaha madem bu kadar cok acik veriyorlar ne zaman size laf soksalar gercekleri yüzlerine vurarak füze atin. Alinsalar da "Ahahaha aman canim saka yaptim. Ne kadar alingansiniz" deyip geci ver. Laf sokmalari azalir.
Bu bayramda bunu deneyip sonuçlarını paylaşmak isterim :)Tavır yapmadan yok sayın. Umursamyın, kendilerini övmeye başladıklarında konuşmanın ortasında asla tavır yapmadan orayı terke din. Yada konuşunca dinliyor gibi yapıp onları görmezden gelerek başka bir şeyle ilgilenin. bir süre sonra umursanmadıklarını anlayıp konuşmazlar.
Sadece bu anlattıklarım değil elbette. Çok ayrıntıları var kelimenin tam anlamıyla bu insanlar narsistler hatta narsist ebeveynler kendi öz çocuklarına bile koşullu sevgi veren insanlar. Neyse ne oldukları çokta önemli değil :)herşeye narsist demesek keşke
başka bir huyları yoksa narsist öyle bişey değil diye biliyorum :)
ben olsam kıyı kıyı bozarım fazla hissettirmeden
en fazla kıskanıyor derler derse desinler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?