Böyle yapınca daha abartır gibi geliyor bana. Ben anlattıkça o bastırmak için daha çok anlatır gibi.Benim kayınailemde sürekli kendini kendi akrabalarını hatta başkasının gelinleri ve memleketini övüp duruyor. Çözüm olarak bende başkasının kaynanasını kendi akrabalarımı hatta onların memleketi hariç heryeri övüyorum. Sonuç olarak açmıyorlar konuyu
Hayır yapmaz bozuluyorlar aksine. Aa öylemi valla bizim ailede de şöyledir mesela bizim memlekette böyledir diyip siz bastırın. Abartırsa aaa anneciğim bahsetmiştin ya biliyorum diyin.Böyle yapınca daha abartır gibi geliyor bana. Ben anlattıkça o bastırmak için daha çok anlatır gibi.
Merhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimin annesi ve babası inanılmaz derecede kendilerini ve ailelerini daha doğrusu tüm sülalelerini övüp duruyorlar. Belki ne var bunda dersiniz ama sorun şu ki hiçbir zaman normal nasılsın iyi misin şeklinde konuşamıyoruz. Örneğin; sürekli benim kızım şöyle iyi eşi böyle harika eşinin ailesi şöyle müthiş... Yani görüştüğümüzde tek muhabbetimiz böyle konular. Mesela annem ameliyat oldu ağır bir ameliyattı 7 gün hastanede yattı. Sonrasında onlara gittiğimizde annen nasıl diye bile sormadan yine kendi ailelerinden kendilerinin ne kadar müthiş olduklarından bahsettiler. (Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.) Sahip oldukları her şeyi eşim bekarken onlara yapmış mesela ama bu konudan asla bahsetmiyorlar. Kayınvalidem kocası hiçbir şey yapmadığı halde her şeyi o yapmış iyi biriymiş gibi anlatıyor. Yani kısacası üstün ırk olduklarına inanıyorlar ve emin olun hiç abartmıyorum. Ayrıntı isteyeni ayrıntıya boğabilirim. Her neyse sadede gelirsek olay şu ki bu insanlarla görüşmek zorundayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Beni aşağılayıcı şakayla karışık laflar söylüyorlar. Ben bir şey diyince ya sen de amma alıngansın. ayyy ne kadar hassassın gibi tepkiler veriyorlar. Eşimde ailesinin iyi insanlar olduğuna inandığı için bana: bebeğim sadece şaka yaptılar yanlış anlama lütfen vs. diyor. Bu meseleyi kendim çözmem gerek ama mesafe koymam gibi bir seçenek söz konusu değil. Şimdi arkadaşlar siz söyleyin kendini sürekli öven narsist insanlarla nasıl iletişim kurmalıyım?
BAŞLIĞI YANLIŞ YAZMIŞIM. KENDİNİ YAZACAKTIM. SORRY KADIN KANKALARIM.
Evet bir kaç kez bunu denedim hemen ağlıyor oğluna kızına anlatıyor bana böyle dedi diye. Oğlu sıkıntı değil o takmıyorda anlattığı herkes gerçekten kötü bir şey demişim gibi beni arayıp niye ağlattın vs. Hesap soruyor. Nasıl bir aileye düştüm.
boş teneke çok tıngırdar. sen koç ailesinden kendini övüp gösteriş yapan aldığı marka çantaları gözümüze sokan birini gördün mü mesela? Göremezsin…Hatta kendi yaptıkları yardımları, başarılarını ve zenginliklerini gizlerler. Çünkü gerçekten övülecek durumda olan kişinin kendisini övmesine gerek yoktur zaten…
Yok zaten onsuz gitmiyorum. Kesinlikle sıfır diyalog sadece kendileri konuşsun kendileri anlatsın. Soru soruyorlar cevabı da kendileri veriyor. Benim anlamadığım kendi çocuklarına karşı da böyleler onlar nasıl bunca zaman farketmemiş anne babalarını.Ben olsam bu insanlarla yalnız görüşmem hep eşimle giderdim.
Eşimle gittiğim zaman da mutfağa geçer kendime oyalanacak şeyler bulurdum hatta müzik bile açabilirsiniz.
Konuşsun dursunlar kendi kendilerine.
Ama tek başına asla gitmezdim birebir muhatap olmazdım.
Karşılıklı diyalog yok çünkü monolog halindeler belli ki.
Katılıyorum...Bir insan neyin fakiri ise onun zengini gibi konuşurmuş.
Ben olsam onların ovduklerinin bin katı overim o bir iyi diyorsa ben 5 iyi derim. Ama kinayeli dalga geçmeden inceden inceden .Merhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimin annesi ve babası inanılmaz derecede kendilerini ve ailelerini daha doğrusu tüm sülalelerini övüp duruyorlar. Belki ne var bunda dersiniz ama sorun şu ki hiçbir zaman normal nasılsın iyi misin şeklinde konuşamıyoruz. Örneğin; sürekli benim kızım şöyle iyi eşi böyle harika eşinin ailesi şöyle müthiş... Yani görüştüğümüzde tek muhabbetimiz böyle konular. Mesela annem ameliyat oldu ağır bir ameliyattı 7 gün hastanede yattı. Sonrasında onlara gittiğimizde annen nasıl diye bile sormadan yine kendi ailelerinden kendilerinin ne kadar müthiş olduklarından bahsettiler. (Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.) Sahip oldukları her şeyi eşim bekarken onlara yapmış mesela ama bu konudan asla bahsetmiyorlar. Kayınvalidem kocası hiçbir şey yapmadığı halde her şeyi o yapmış iyi biriymiş gibi anlatıyor. Yani kısacası üstün ırk olduklarına inanıyorlar ve emin olun hiç abartmıyorum. Ayrıntı isteyeni ayrıntıya boğabilirim. Her neyse sadede gelirsek olay şu ki bu insanlarla görüşmek zorundayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Beni aşağılayıcı şakayla karışık laflar söylüyorlar. Ben bir şey diyince ya sen de amma alıngansın. ayyy ne kadar hassassın gibi tepkiler veriyorlar. Eşimde ailesinin iyi insanlar olduğuna inandığı için bana: bebeğim sadece şaka yaptılar yanlış anlama lütfen vs. diyor. Bu meseleyi kendim çözmem gerek ama mesafe koymam gibi bir seçenek söz konusu değil. Şimdi arkadaşlar siz söyleyin kendini sürekli öven narsist insanlarla nasıl iletişim kurmalıyım?
Ben senin yerinde olsam bende kendimi överdim sürekli eşimin, komşularımın, akrabalarımın herşeyimi (yemeklerini vs. )çok beğendiğini söylerdim. O yapıyorsa sende yap bakalım nasıl Bi etkisi olacak. Taktik işe yaramazsa salla hiç umursama kendi anlatsın kendisi dinlesinMerhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimin annesi ve babası inanılmaz derecede kendilerini ve ailelerini daha doğrusu tüm sülalelerini övüp duruyorlar. Belki ne var bunda dersiniz ama sorun şu ki hiçbir zaman normal nasılsın iyi misin şeklinde konuşamıyoruz. Örneğin; sürekli benim kızım şöyle iyi eşi böyle harika eşinin ailesi şöyle müthiş... Yani görüştüğümüzde tek muhabbetimiz böyle konular. Mesela annem ameliyat oldu ağır bir ameliyattı 7 gün hastanede yattı. Sonrasında onlara gittiğimizde annen nasıl diye bile sormadan yine kendi ailelerinden kendilerinin ne kadar müthiş olduklarından bahsettiler. (Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.) Sahip oldukları her şeyi eşim bekarken onlara yapmış mesela ama bu konudan asla bahsetmiyorlar. Kayınvalidem kocası hiçbir şey yapmadığı halde her şeyi o yapmış iyi biriymiş gibi anlatıyor. Yani kısacası üstün ırk olduklarına inanıyorlar ve emin olun hiç abartmıyorum. Ayrıntı isteyeni ayrıntıya boğabilirim. Her neyse sadede gelirsek olay şu ki bu insanlarla görüşmek zorundayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Beni aşağılayıcı şakayla karışık laflar söylüyorlar. Ben bir şey diyince ya sen de amma alıngansın. ayyy ne kadar hassassın gibi tepkiler veriyorlar. Eşimde ailesinin iyi insanlar olduğuna inandığı için bana: bebeğim sadece şaka yaptılar yanlış anlama lütfen vs. diyor. Bu meseleyi kendim çözmem gerek ama mesafe koymam gibi bir seçenek söz konusu değil. Şimdi arkadaşlar siz söyleyin kendini sürekli öven narsist insanlarla nasıl iletişim kurmalıyım?
Görüşmeyince eşinizle aranız nasıl oluyor. Bir sıkıntı çıkmıyor mu yani.Aaaaa bu benim kaynanam ve onun kocası
Herkesi ve herşeyi övebilirler benim dışımda. Ben boş boş suratlarına bakıp yorum yapmıyordum en son.
Artık görüşmüyorum şeytan görsün yüzlerini.
Oooo çıkmaz mı tabiki çıktı.Görüşmeyince eşinizle aranız nasıl oluyor. Bir sıkıntı çıkmıyor mu yani.
Kız yoksa eltim senmisinMerhaba herkese. Direkt konuya giriyorum. Eşimin annesi ve babası inanılmaz derecede kendilerini ve ailelerini daha doğrusu tüm sülalelerini övüp duruyorlar. Belki ne var bunda dersiniz ama sorun şu ki hiçbir zaman normal nasılsın iyi misin şeklinde konuşamıyoruz. Örneğin; sürekli benim kızım şöyle iyi eşi böyle harika eşinin ailesi şöyle müthiş... Yani görüştüğümüzde tek muhabbetimiz böyle konular. Mesela annem ameliyat oldu ağır bir ameliyattı 7 gün hastanede yattı. Sonrasında onlara gittiğimizde annen nasıl diye bile sormadan yine kendi ailelerinden kendilerinin ne kadar müthiş olduklarından bahsettiler. (Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.) Sahip oldukları her şeyi eşim bekarken onlara yapmış mesela ama bu konudan asla bahsetmiyorlar. Kayınvalidem kocası hiçbir şey yapmadığı halde her şeyi o yapmış iyi biriymiş gibi anlatıyor. Yani kısacası üstün ırk olduklarına inanıyorlar ve emin olun hiç abartmıyorum. Ayrıntı isteyeni ayrıntıya boğabilirim. Her neyse sadede gelirsek olay şu ki bu insanlarla görüşmek zorundayım. Ama nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Beni aşağılayıcı şakayla karışık laflar söylüyorlar. Ben bir şey diyince ya sen de amma alıngansın. ayyy ne kadar hassassın gibi tepkiler veriyorlar. Eşimde ailesinin iyi insanlar olduğuna inandığı için bana: bebeğim sadece şaka yaptılar yanlış anlama lütfen vs. diyor. Bu meseleyi kendim çözmem gerek ama mesafe koymam gibi bir seçenek söz konusu değil. Şimdi arkadaşlar siz söyleyin kendini sürekli öven narsist insanlarla nasıl iletişim kurmalıyım?
Siz ne yapıyorsunuz bu durum karşısında :)Kız yoksa eltim senmisinkayın ailesinin ikizlerini buldum aynilar asla fark yok inanamıyorum yani saatlerce kendilerini övebilirler oysa ki gram faydaları yok külli zarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?