Kendinizi çaresiz hissettiğiniz oldu mu?

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
30
Kimsenin yanınızda olamadığı, bunaldığınız zamanlarda kendi kendinizi rahatlatmak adına ne yaparsınız? Sıkıntılarım o kadar spesifik ki ifşa olmamak adına yazmak istemiyorum. Bazen her şey üst üste geliyor sanki. Siz böyle zamanlarda ne yaparsınız? Kafam kazan gibi oldu, ağlayamıyorum da.

Dua ederim biraz rahatlarım

Gerçekten çaresiz misiniz yoksa öyle mi görüyorsunuz ? Buna önce gerçekten karar verin.
Ben bundan 3 sene önce ne abuk şeyleri dert etmişim kendime diyorum mesela..
Fakat şu anda çok çaresiz kalıyorum bazı durumlarda ve ben de bu aralar kendimi öyle hissediyorum annemin sağlık sorunlarından dolayı.

Sonra 2 yaşındaki çocuğuma bakıyorum şükrediyorum. Hani Polyanna değilim ama bazen çaresiz şeyler karşısında çare aramaktan vazgeçmek, akışına bırakmak gerek diye düşünüyorum. Çünkü yolunda olan şeylerin de kıymetini bilmiyor insan sadece olumsuzluklara odaklandığı için.
Kafam çok dağınık belki tam anlaşılır yazamadım bilmiyorum .
Eğer hayatınızdaki şeyler gerçekten ‘çözümsüz’ ise başka şeyler ile oyalanmaya çalışın.
mesela dün hava -8 dereceydi burda yine de giyindim 3 saate yakın yürüdüm. Eve döndüğümde kendimi daha iyi hissediyordum.

herşeyin başı sağlık. İnanın. Sağlık probleminiz ya da sevdiğinizin sağlık problemi yoksa,
Ölümden başka herşeye çare var .
Umarım tüm sıkıntılarınız bir an önce geçer

Bir yürüyüş yapmayı deneyeceğim. En aızdnan fırına kadar gidip gelip ekmek alayım. Belki iyi gelir. Teşekkürler.

bol bol kendime vakit ayırırım akışına bırakırım

ben kendi içime kapanıyorum öyle zamanlarda..

Ağlamak en iyi rahatlama yoludur.kime ofkeliyseniz onu saydirarak ağlayın. öfkenizi içinizdekini boşalttıktan sonrada dua edin iç huzurunuz için.
ikincisi yürüyüş yapın.hem kafanız dağılır hem vücudunuz mutluluk hormonu salgılar.

Oldu, oluyor , olacak .. Konuda kişiden ortamdan uzaklaşırım. Gece yarısı bile olsa farketmez.Dua ederim, kitap okurum, film izlerim, yemek yaparım. Çözülmez gibi görünen sorunu ertesi gün değerlendirmek üzere beklerim.

Çok ağır bir bunalım halinde değilsem ağlıyorum,dua ediyorum, müzik dinleyip rahatlıyorum. Ama ben çok sevdiğim şey tatlı yapmaktır, ciddi anlamda beni rahatlatıyor. baklava bile açabilirim
Çook ağır bir bunalımdaysam uyku ilacımı içip yatıyorum. Takıntılı bir insanım, ergenlik zamanlarımda birkaç intihar girişimim olmuştu, ağır problemlerle başa çıkamadığım için bu gibi durumlarda psikoloğa gidiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de zamanı gelene kadar ertelemeyi öğrenmem lazım sanırım. Her şey hemen çözülsün istiyorum ama o kadar kolay değil.

neleer neler geçti bir düşün.. bu da geçicek, her gecenin bir sabahı vardır unutma, Dua et, Allah a derdini anlat inan rahatlayacaksın.

Tercihli yalnızlık yaşayanlardanım, kimseye dert anlatmayı sevmiyorum çünkü, dertten ölsem kimseye söylemem:)
Dertliyim diyelim ki veya bir şeye çok canım sıkıldı, yürüyüş yaparım, müzik dinlerim ilaç gibi geliyor müzik ve içimdeki her şeyi kağıtlara dökmeyi severim, öfkemi, nefretimi, üzüntümü en sadık ve aleyhime kullanmayacak, yüzüme çarpmayacak, kimseyle paylaşmayacak kağıtlarla paylaşıyorum, içimdekileri istediğim gibi dile getirebildiğim için de terapi gibi oluyor, yazmayı seviyorsanız bir defter edinmenizi tavsiye ederim

Ağlarım ağlarım yazarım.
İçimden gelen başa çıkamadığım her şeyi yazarım, kimseye söyleyemediğim her şeyi yazarım. Ardından da ya yakarım ya da yırtıp atarım. Bir daha okumam o şeyleri. Bu biraz rahatlatıyor beni.
Onun dışında bol bol dua ederim. Bir de kişisel gelişim videoları izlerim.

Böyle şeyler dinliyorum. Şu an olduğu gibi.
Benim çözemeyeceğim halledemeyeceğim bir durum ise kabullenir, hayatın akışına teslim olurum. Bilirim ki her şey değişir, dönüşür..hayat akar gider.. hiçbir dert olduğu gibi kalmaz. Benim yapabileceğim bir şey varsa cesaretimi toplamaya çalışırım.

Sitcom falan izlerim. Kendimi ya çalışmaya ya da hoşuma giden bir hobiye veririm, bütün vaktimi alır en azından aklım dolu olur. Bütün vaktim derken günde 10-15 saatten bahsediyorum.. İş yaparak rahatlıyorum ben

Kitap okuyarak kendimi dış dünyaya kapatıyorum. Tabi sorumluluklarımı aksatmadan. Ya da gezer tozarım kafamı dağıtırım ondan sonra yüzleşirim.

Evet kendimi çaresiz hissettiği çok oluyor. Hiç bir şey yapmıyorum artık. o hissi geçiremezsin çünkü. Komiser şekspir diye bir film vardır izleyen bilir. Kadir İnanır komser rolünde ve Atatürk büstüyle bir dialoğu vardı. ''Kimse beni anlamıyor, çok yalnızım be atam'' diye hüngür hüngür ağlıyordu. Ha işte, o durumdayım

Bende bu haldeyim bu ara fena çaresizlik içindeyim.birde evden çalışıyorum dışarı çıkmam bile yok sayılır .maneviyata ağırlık verdim namazlarimin disinda ek okumalar yapıyorum halime uygun esmaul husnalar çekiyorum youtubedan kisiel gelişim videoları izliyorum Netflixden sinema aciyorumkitap okuyor bol bolda buraya takılıyorum geçer geçecek geçmeli geçsin insallah

Eğer ağlayıp rahatlayasım varsa Cahit Berkay ardakalan fon müziğini dinlerim.
Deniz kenarına gitme şansım varsa giderim.
Dalga sesi, esen rüzgâr benim dertlerimi götürür sanki..

Eğer gülmek, kafamı dağıtmak istersem komedi dizilerine sararım. Sıra sıra bölüm izler geçiririm zamanı.

Namaz kılıp dua ederim.
Bu hisler değişecek, bu dertler misafir bir gün gidecek diye beklerim. :)

Bu arada özelden sorununu anlatıp dertleşmek istersen dinlerim. Canını çok sıkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…