Aman Allahim bunlari nasil yetiştiriyorsunuz.
Işten sonra ekişi nasil yapiyorsunuz,ne gibi ek iş?
Hangi hobbi?
Ben keşke bu kadar enerji dolu olsam
Çok yoğun çalışmıyorum. Haftada dört gün 6-7 saat kadar. Sonrasında bazı günler ek iş, bazı günler direkt ev, bazı günler vakıf. Hobileri anlatmaya yer yetmez burda acayip şeylerle uğraşıyorum genelde ama evdeBu aralar bir de dansa sardım ona mı başlasam diyorum. Kendi kendime evde uygulamalardan dil öğrenmeye çalışıyorum. Pek başarılı olmuyor gerçi
Enerjik şeyler yaptıkça insanın enerjisi artıyor bence. Evde oturduğum zaman benim yerimden kalkasım gelmiyor. Cumartesim tamamen boş, geç kalkıp geç kahvaltı yaptığımız zaman evden çıkmıyoruz genelde. Ama sabahtan bi kahve içip birer sandviç yapıp kendimizi doğaya atarsak bütün gün ordan oraya geziyoruz.
Ev işi için yardımcın var ve cocuğun yok değil mi? Yoksa bu kadar enerjik olamazdın.
Eğer tahmin ettiğim gibi değilse koca bir Maşallah diyorum.
Çocuk problemli değilse her şey yapılıyor ama x10 yorgunlukla. Problemli değilse diyorum bakın...Aynen öyle
Haftada yarım gün gelen bir abla var, çocuğum da yok. Ama hep söylerim evi mok götürse de benden önemli değil. O an ruhum temizlik yapmak yerine çıkıp kahve içmek istiyorsa bırakır çıkarım. Çocuk da olsa yine faal olurum sanırım. Beş aylık ikizlerle rock festivaline gelen arkadaşlarım var benim. Çocuk var diye eve kapananları çok anlamıyorum o yüzden.
Slm kızlar.. Gerçekten bahar ayından mıdır bilmiyorum ama son zamanlarda canım çok sıkılıyor, içim daralıyor...Eşim bir pazarları evde onda da tek yaptığımız avmye gitmek, 2.5 yaşında da bi oğlum var ama benim canım sıkılıyor hayatım çok monoton,arkadaşlarımda yakındaki bir başka ilde o yüzden ayda bir görüşüyorum ha diyince olmuyor.. Uff kısacası canım sıkılıyor, siz nasıl motive oluyor hayatınızı nasıl renklendiriyorsunuz, ne yapıyorsunuz da sıkılmıyorsunuz.. Hayata karşı nasıl keyifli olabiliyor, kendinizi nasıl motive ediyorsunuz.
Aynen öyle
Haftada yarım gün gelen bir abla var, çocuğum da yok. Ama hep söylerim evi mok götürse de benden önemli değil. O an ruhum temizlik yapmak yerine çıkıp kahve içmek istiyorsa bırakır çıkarım. Çocuk da olsa yine faal olurum sanırım. Beş aylık ikizlerle rock festivaline gelen arkadaşlarım var benim. Çocuk var diye eve kapananları çok anlamıyorum o yüzden.
Bu dediklerinin aynısını yapıyorum, bunlar oğlumu eğlendirmek için yaptığım şeyler tabi ki keyif alıyorum.. Ama ben yetişkin olarak kendim eğleneceğim şeyler değil, çocukla oynamaktan sıkılıyorum bir süre sonra.Çocukla nasıl sıkılıyorsunuz evde. benimde kızım iki bucuk yaşında, bana kahve yapıyor, yemek pişiriyor, montessori oyunlarından yapıyoruz oynuyoruz, poğaça kurabiye yapıyoruz, dışarı cıkıyoruz top oynuyoruz, ev işine bile yardım ediyo makinayı beraber yerleştiriyoruz vs. ne bileyim.. Kızım olmasa sıkılırdım ama tabi, evde duramazdım.
Ahh ah... Çocuk var çocuk var. Bazı çocuklar bütün gün oradan oraya gezdirsen gık demezken, bazı çocuklar evden daha cıkarken yaygara koparır ve siz eve gelene kadar, evden neden çıktıgınızı bin kere sorgulatır, eve bir an önce tekrar girebilmek için olanca kuvvetinizi harcarsınız ve bir daha hiç çıkmamaya yemin edersinizişte bazı anneler bundan dolayı eve kapanır
Çocuk olmasa bunları daha rahat yapardım işte, çocukla ekstra 2 çantayla dolaşıyorsun bi de çocuk, uyku saati, yeme saati.. Olmuyor yani çocukla aktivite..kendi ruhumu beslemek için arıyorum valla..Benim çocuğum yok şuan çalışmıyorum ve ailemizden çok uzaktayız ama hiç böyle arayışlara girmiyorum açıkcası . Yapmak isteyip yapamadığım bir sürü şey var mesela. Kitap okumak , kuran öğrenmek, daha fazla yürüyüşe gitmek , örgü örmek gibi gibi bir sürü yapmak istediklerim var ama ne bileyim bende onları yapamıyorum mesela . Hem çocuk olup gelde böyle arayışlara girmek bana ilginç geliyor
Çocukla nasıl sıkılıyorsunuz evde. benimde kızım iki bucuk yaşında, bana kahve yapıyor, yemek pişiriyor, montessori oyunlarından yapıyoruz oynuyoruz, poğaça kurabiye yapıyoruz, dışarı cıkıyoruz top oynuyoruz, ev işine bile yardım ediyo makinayı beraber yerleştiriyoruz vs. ne bileyim.. Kızım olmasa sıkılırdım ama tabi, evde duramazdım.
Ahh ah... Çocuk var çocuk var. Bazı çocuklar bütün gün oradan oraya gezdirsen gık demezken, bazı çocuklar evden daha cıkarken yaygara koparır ve siz eve gelene kadar, evden neden çıktıgınızı bin kere sorgulatır, eve bir an önce tekrar girebilmek için olanca kuvvetinizi harcarsınız ve bir daha hiç çıkmamaya yemin edersinizişte bazı anneler bundan dolayı eve kapanır
Bu dediklerinin aynısını yapıyorum, bunlar oğlumu eğlendirmek için yaptığım şeyler tabi ki keyif alıyorum.. Ama ben yetişkin olarak kendim eğleneceğim şeyler değil, çocukla oynamaktan sıkılıyorum bir süre sonra.
Dışarı çıkmadıkları, alışkın olmadıkları için yaygara koparıyor olabilirler mi acaba? Yani muhakkak çocuğun mizacı etkilidir de üç haftada bir çıkarılan bebek ortamın değişmesinden huzursuzluk duyar bence.
Ablamın ilk çocuğu haziran doğumlu, 20 günden itibaren her gün dışarı çıktı, 1.5 aylıkken denize soktuk çocuğu. Dışarda olduğu sürece hiç problem çıkartmazdı, eve sokmak problemdi onu, hala gezentidir. İkinci bebe ekim doğumlu ve prematüre doğdu. Doktor haricinde 6 ay evden çıkmadı. İlk çıkardığımızda köpekler gibi dil dışarda havayı yemeye çalıştıonunla dışarı çıkmak ölümdü küçükken, hala ev kuşudur. Dışarda huysuz olan çocuk, alışkın olmadığı için huysuzdur bence. Mizaç etkisi düşük diye düşünüyorum bu konuda.
Yağmurlu havada coldplay den viva la vida dinlemek gibi meselaEn kötü zamanımda hemen kulağıma en sevdiğim müzik ve güzel bir yürüyüş. Bana en iyi gelen şey bu.
Clocks da olabilir . Favori listemde kendisiYağmurlu havada coldplay den viva la vida dinlemek gibi mesela
ben bundan 4 ay once cok monoton oldugumu dusunuyordum hergun yemek-ev-temizlik surekli ayni dongu de goruyordum kendimi bekarken hayatim asiri yogundu evlenince cok durgun ve monoton olmustu ayri sehire evlendim diye tanidigim olmadigi icindi bu monotonluk.sonra dedemi hastaneye kaldirdilar gittim ona baktim anneannemle birlikte geri dondum bir sure sonra.. sonra vefat etti cenazeye gittik orda bir sruru uzuntulu kosturma yasadim. ardinda 49 gun sonra anneannem beyin kanamasi gecirdi ve yogun bakima kaldirildi. anneanne diyorum ama o benim annemdi essek kadar olana kadar anne dedim beni o buyuttu. yuregimde birseyler koptu bitkisel hayata girdigini ogrenince gittim memlekete tekrar. 6 gun sonunda vefat etti. oldum sandim baktim yasiyorum. o telaslari atlattim. evime geri dondum ve dedim ki ya Rabbi isyan olduysa dusuncelerim beni affet ben bu monotonlugu seviyorum. yani soylemek istedigim Allah bu monotonlugu aratmasin. hersey geciyor. Allah dert keder vermesin insallah canim benim :) ben hayatimi renklendirmek icin evde komik seyler izliyorum sevdigim seyleri yapiyorum iki tane komsum var onlara gidip geliyorum bu sitede takiliyorum sitcom diziler izliyorum kitap okuyorum bos durdukca daha cok bunaliyo insan boyle kucuk dokunuslar bile insana iyi geliyor :)Slm kızlar.. Gerçekten bahar ayından mıdır bilmiyorum ama son zamanlarda canım çok sıkılıyor, içim daralıyor...Eşim bir pazarları evde onda da tek yaptığımız avmye gitmek, 2.5 yaşında da bi oğlum var ama benim canım sıkılıyor hayatım çok monoton,arkadaşlarımda yakındaki bir başka ilde o yüzden ayda bir görüşüyorum ha diyince olmuyor.. Uff kısacası canım sıkılıyor, siz nasıl motive oluyor hayatınızı nasıl renklendiriyorsunuz, ne yapıyorsunuz da sıkılmıyorsunuz.. Hayata karşı nasıl keyifli olabiliyor, kendinizi nasıl motive ediyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?