Merhaba kızlar, ben 1 sene boyunca sabırla bekledim bebegimi. hormon testleri yaptırdım, eşim sperm testi yaptırdı, smear testi, ultrason muyanesi, yumurta takibi vs aklınıza gelecek herseyi yaptırdım bir sene içinde. hiçbir sorun yoktu ama olmuyordu işte.
3. - 4. denediğim aydan itibaren rahim filmi cekinmek istedim ama sordugum tüm drlar bunun için cok erken oldugunu, daha önce dogum da yapmadıgım için tıkanıklık olma ihtimalinin olmadıgını söylediler.
en son aşılamaya karar verdik, yine druma ben rahim filmini sordum, eger tıkanıklık varsa aşılama da tutmaz mı diye, tutmaz dedi. tıkanıklık oldugunu sanmıyorum ama tutmazsa acaba bundan mı diye düşünme önce rahim filmi çekelim dedi. tabi bu arada pek çok dr değiştirdim. hepsi aynı şeyi söylüyor gerek yok diyordu.
en son rahim filmim çekildi, gerçekten korkmanıza gerek yok ben hiç acı çekmedim, ya da çok acılı bilgilerini fazlaca okuduğumdan kendimi daha buyuk bir acıya alıstırdıgım için mi bilmiyorum. dr'um beklediğim gibi hiçbir tıkanıklık yok dedi. en azından içim rahat etmişti, aşılama da olmazsa tüp bebege geçebilcektik bir şeyden olmuyordu işte...
ve ben o ay hamile kaldım kızlar. daha sonra sordugum drlar mukus gibi kucuk tıkanıklıkların bile sperm gecisini engellediğini söyledi. bunlar film cekildiği esnada görülmeyebilirmiş bile cok kucuk oldugu için. ve rahim filminden sonraki 2-3 ay şans cok yuksekmiş.
sizlere de fikir olabilmesi açısından başımdan gecen bu süreci paylaşmak istedim. dilerim en yakın zamanda hamilelik haberleri alırsınız, saglıkla kalın :)