Kendisiyle mi evleniyorum ailesiyle mi anlamadım

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Mrb nişanlım ailesine çok düşkün birisi. Onlarda ataya saygı çok önemlidir. Bende zaten elimden geldiğince saygılı davranacağımı düşünüyorum. Ama aramızda kültür farklılıkları var. Ben gayet serbest bir şekilde yetiştim. Onlarda biraz tersi bir durum söz konusu. Mesela örnek vermem gerekecekse biz ailece yemeklerimizi masada ayrı tabaklarda yeriz. Onlar ise tek bir tabaktan herkes yer. Ben o şekilde yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Onlara gittiğim zaman orda yemek yediğim zaman kendime ayrı katmak zorunda olacağım ve dolaysıyla tepki toplayacağım. ne yapabilirim_??
Birde nişanlım evlenir evlenmez ramazana giriyoruz ve ramazanı ailesinin yanında geçirmemizi istiyor. En az 1 hafta kalırız diyor ama duyduğuma göre annesi ramazanı tamamen onlarda geçirmemizi istiyor. Bense kesnlikle başka evde yatamcağmı rahat edemyceğimi söylesemde nişanlım ısrar ediyor. Ben ev işi, yemek nedir bilmem. Onlarda kaldığım zaman eminim hoş olmycak. Ve en önemlisi rahat edemiycem. İnanın öyle moralim bozukki ne yapmalıyım bi türlü anlayamadım

arkadasım kesınlıkle bastan tavrını koy ezemesınler senı cunku bastan yumusak davranırsnan hep aynı davranısları beklerler,en onemlısı esın onu ıkna etmeye bak gerısı kımse karısamaz esın herkesı susturur.

Bence bildiğinden taviz verme, asla. Saygı başka bir şeydir, cümbür cemaat bir kaptan yemek yemek başka bir şeydir ve hoş değildir, ben asla yapamazdım.

Evet bir yerde ailesiyle de evleniyorsun gibi olacak ama bu senin kendini onlara benzetmek zorunda olduğun anlamına gelmemeli. senin hayatına saygı duymayacaklarsa zaten onları hayatına sokma!

Nisanliniza karsi net olun neyi istemediginizide acikca söyleyin.

Söylüyorum ama fayda etmiyo. Zaten 3 ay tatilimiz var diiyo. Kalmalıyız aileler yanında diyor. Bende istemiyorum. Yani ayrı bi ev olur gidersin ama bende yatılı kalma alışkanlığı yoktur kalmayıda sevmem yatılı misafir gelmesinide sevmem. İnanın çıldırcammm Mecbur olacaksada 3 günden fazla kalınmaması taraftarıyım.

Her ikisiylede evleniyorsun. Ama en önemlisi kendi kuracağın aile ve kararları siz verebilirsiniz ancak.

Daha evlenmeden zorunluluklar başlamış. Evlenir evlenmez, insan evinde vakit geçirmek ister. Ramazan boyunca eviniz varken, neden orda kalasınız ki. Böyle bir zorunluluğunuz yok.

Aynı tabaktan yemek yemekte ilginç, ben de yapamazdım. Bunları baştan görüyorsunuz, ya göze alın ya da baştan vazgeçin bence. Nişanlınızla konuşun bu konuların ayrıntılarını, evlenince de böyle mi gidecek.

cok iyi düsün bu evliligi, daha simdiden böyle uyusmazliklar varsa ileride cok zorlanirsin.
yeni evli evinde olmali nisanlin daha simdiden israrci
onlarin yasantisina uyumda zorlaniyorsan, bence vazgec bu sevdadan:sinifsinif:

.
anladığım kadarıyla nişanlınızın hayata bakışıyla ,sizinki çok farklı.
yetiştiriliş,kültürde tamamen faklılıklar, evliliği zedeleyen en önemli unsurlardır.
2 farklı kültürün evlenmesi bana çok yanlış geliyor.sorunlar yaşayacağınız kesin hem bugün hemde gelecekte..

Çok acımasız gelecek sana belki ama biz olayları dışından görerek yorum yapıyoruz. Görünen köy kılavuz istemez...

cok iyi düsün bu evliligi, daha simdiden böyle uyusmazliklar varsa ileride cok zorlanirsin.
yeni evli evinde olmali nisanlin daha simdiden israrci
onlarin yasantisina uyumda zorlaniyorsan, bence vazgec bu sevdadan:sinifsinif:

Katiliyorum kirmizidonlukiza(yazarken yoruldum :) )

sizin istemediginizi zorlanicaginizi bile bile hala israr ediyosa oturun bi düsünün.saniri mcok farkli bakis aciniz hayata,sonrasinda üzülürsünüz gibi geliyor bana.hakkinizda hayirlisi.

off ya ben bu aileleri anlamıyorum cidden ama ya..
hayır madem yanınızdan ayırmak istemiyorsunuz neden evlendiriyorsunuz,herkesin bir tarzı,hayata bakış açısı var,kültür farkı olmasa dahi bir arada olmak zor..
ısrarla iyi iken neden kötü olmak isterler bende bunu anlamam..
hem daha yeni evlenmiş iken ramazanı orada geçirmek neden..
tamam gidilir anlarım ama kalma nedir yahu..
bence güzelce anlat nişanlına,umarım anlar ve saygı gösterir canım,kolay gelsin

bana kisaca gimizili da diyebilirsinyerimseniben kolay olur cogu burda öyle der

bende okypetecigme katiliyorum
iki farkli kültür:gitme:
hani yok seni oldugun gibi kabul edeceklerse anlayisli olacaklarsa olur daboshayallersmile
ama hic sanmiyorum:umursamaz: hem nisanlin simdiden baslamis gitmek lazim kalmak lazim lazimda lazim, simdi lazim sonra mecbursun geleceksin olurbenneyaptımki

nişanlınız ısrar edebilecek kadar sizde baskınsa pekala aynı tutumu sizde gerçekleştirebilirsiniz..
aynı tabaktan mı?bu çok farklı bir durum..
hijyenik değil bir kere..
Alllah yardımcınız olsun..

sizin istemediginizi zorlanicaginizi bile bile hala israr ediyosa oturun bi düsünün.saniri mcok farkli bakis aciniz hayata,sonrasinda üzülürsünüz gibi geliyor bana.hakkinizda hayirlisi.

Katılıyorum.

Sizin düşüncelerinizin ve isteklerinizin dikkate alınmayacağı bir evliliğe adım atıyor olabilirsiniz. İnsanların vaatlerinden çok davranışlarına ve tepkilerine göre kararlar vermenizi öneririm. Ve unutmayın ki "şimdi idare edeyim, ileride nasılsa hallederiz" cümlesi kadınların en büyük yanılgılarından biridir, özellikle erkekler konusunda. Erkekler değişseler bile bu kadınların fantezilerindeki yönde olmaz. O yüzden işin başında bile bu derece kaale alınmıyorsanız sonrası ne olur düşünün derim âcizane.

Aileler ara bozmaya yatkın olsalar bile bazı erkekler takdir edilesi bir şekilde eşlerinin ve evliliklerinin arkasında durabiliyorlar, eşlerini ailelerine ezdirmiyorlar. Aslında olması gereken bu, ama ne yazık ki bazı erkekler ana kuzusu oluyor, onu da geçtim eşlerine yapılan haksızlıkların farkında oldukları halde seslerini çıkaramıyorlar, veya ailenin gazına gelip eşlerini üzüyorlar, sonuçta yıpranan taraf kadın oluyor. Bunları çok iyi düşünün.

Sizin ne düşündüğünüzün veya istediğinizin bir önemi olmayacak mı? Bunlar basit şeyler değil. Mesele de sadece ramazan ayında nerde ne zaman kalacağınız değil, hayatınızın geri kalanında önemsenip önemsenmemek.

Ağır mı gelir bilmiyorum ama inan buradan bakınca öyle gözüküyor.

tek birsey soyleyecegim arkadasim,ilk once aileyle sonra esinle evleniyorsun...bence!!!O nedenle bazi seyleri kabullenip hareket et.

Nişanlım benm fikrime saygı duyuyor önem veriyor ama söz konusu ailesi olduğu için gitmemiz günlerce kalmamız şartmış

ACI AMA GERÇEK malesef bu durum sana saygı duyduğunu göstermiyor canım..
eğer öyle olsa idi,bu duruma çare bulur seni zorlamazdı..
şart olan bişey yok bana göre..
evet aile çok önemli,gidip gelinicek ama zorla değil..yerimseniben

Nişanlım benm fikrime saygı duyuyor önem veriyor ama söz konusu ailesi olduğu için gitmemiz günlerce kalmamız şartmış

Karşılarındakine saygı duyan insanlar onları istemedikleri şeyler konusunda zorlamazlar, konuşup bir orta yol bulmaya çalışırlar. Durum canınızı bu kadar sıktıysa size verilen değeri gözden geçirin bence.

Ayrıca yeni evliyken ailelerin yanında o kadar uzun kalmak da ayrı abes ya.

Nasil yani?O zaman ailesi disinda sizin fikriize önem vermis oluyor!

Kon uailesi olunca akan sular durup sizde önemsiz oluyorsunuz bana göre.

Hayir bu kadar ailesine düskün bi adam niye evlenirki?Sanki bizler düskün diiliz

anamiza babamiza ama herseyin bi yeri var,bunu ayirt edip sizi zorlamamsi lazim.

Git-gel tamam ama yen ievli insanlar olcaksiniz hicmi cani istemez krisiyla evinde olmayi.

Ayrica girmizi tamamdir:)

Nişanlınızmış daha ,düğüne de az kaldı sanırım.Tavrınızı net bir şekilde koyun.Yeni gelini bırakın 10 yıllık gelin bile koca ay orda kalmak istemez.Aynı kaptan yemek yemiyorsunuz diye sizi dışlayacaklarsa onların ayıbı.
Gelini değiştirmeye çalışmak...Kendilerine uydurma çabası.Sizin de bir birey olduğunuzu anlatın diyeceğim,ama anlayacaklar mı ondan şüphe duyuyorum.bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…