- 4 Şubat 2008
- 3.187
- 81
- 123
- 41
- Konu Sahibi pink_panther
-
Nişanlım benm fikrime saygı duyuyor önem veriyor ama söz konusu ailesi olduğu için gitmemiz günlerce kalmamız şartmış
Nişanlım benm fikrime saygı duyuyor önem veriyor ama söz konusu ailesi olduğu için gitmemiz günlerce kalmamız şartmış
Mrb nişanlım ailesine çok düşkün birisi. Onlarda ataya saygı çok önemlidir. Bende zaten elimden geldiğince saygılı davranacağımı düşünüyorum. Ama aramızda kültür farklılıkları var. Ben gayet serbest bir şekilde yetiştim. Onlarda biraz tersi bir durum söz konusu. Mesela örnek vermem gerekecekse biz ailece yemeklerimizi masada ayrı tabaklarda yeriz. Onlar ise tek bir tabaktan herkes yer. Ben o şekilde yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Onlara gittiğim zaman orda yemek yediğim zaman kendime ayrı katmak zorunda olacağım ve dolaysıyla tepki toplayacağım. ne yapabilirim_??
Birde nişanlım evlenir evlenmez ramazana giriyoruz ve ramazanı ailesinin yanında geçirmemizi istiyor. En az 1 hafta kalırız diyor ama duyduğuma göre annesi ramazanı tamamen onlarda geçirmemizi istiyor. Bense kesnlikle başka evde yatamcağmı rahat edemyceğimi söylesemde nişanlım ısrar ediyor. Ben ev işi, yemek nedir bilmem. Onlarda kaldığım zaman eminim hoş olmycak. Ve en önemlisi rahat edemiycem. İnanın öyle moralim bozukki ne yapmalıyım bi türlü anlayamadım
Nİsanlına şimdiden okadar kalamayacağını söyle. çek restini. bikaç gün kalırız de.ama tatlı dille. yok ben gitmem falan deme. gitmek gerekir ailesi sonuçta ama fazlada gerek yok. şımartmamak gerekir erkek tarafını. ev işine gelince zaten alıştırma. bulaşık yıka çaylarını hallet. bırak gerisini. yemek olayındada bende aynı sorunu yasıyorum ama gittiğimde ayrı tabağa koyup geliyorum yiyorum. laf etselerde takma sallmama.uzaktaysan sorun yok.seni olduğun gibi kabul etsinler. sakın değişme.biz gelinimizi olduğu gibi kabul ettik.Mrb nişanlım ailesine çok düşkün birisi. Onlarda ataya saygı çok önemlidir. Bende zaten elimden geldiğince saygılı davranacağımı düşünüyorum. Ama aramızda kültür farklılıkları var. Ben gayet serbest bir şekilde yetiştim. Onlarda biraz tersi bir durum söz konusu. Mesela örnek vermem gerekecekse biz ailece yemeklerimizi masada ayrı tabaklarda yeriz. Onlar ise tek bir tabaktan herkes yer. Ben o şekilde yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Onlara gittiğim zaman orda yemek yediğim zaman kendime ayrı katmak zorunda olacağım ve dolaysıyla tepki toplayacağım. ne yapabilirim_??
Birde nişanlım evlenir evlenmez ramazana giriyoruz ve ramazanı ailesinin yanında geçirmemizi istiyor. En az 1 hafta kalırız diyor ama duyduğuma göre annesi ramazanı tamamen onlarda geçirmemizi istiyor. Bense kesnlikle başka evde yatamcağmı rahat edemyceğimi söylesemde nişanlım ısrar ediyor. Ben ev işi, yemek nedir bilmem. Onlarda kaldığım zaman eminim hoş olmycak. Ve en önemlisi rahat edemiycem. İnanın öyle moralim bozukki ne yapmalıyım bi türlü anlayamadım
Nişanlının senin fikrine saygı duyan önem veren hali buysa aksini aklıma getirmek bile istemiyorum...
Daha evlenir evlenmez doğru düzgün başbaşa kalıp evliliğe alışmadan ailemde kalmamız lazım diyen bir adam kusura bakma ama ne seni önemsiyordur ne de fikirlerini...
Madem evlenir evlenmez ailenin evine gidip kalıcan 1 ay boyunca neden evleniyorsun....
Ayrıca sen bisürü insanla aynı tabaktan yemek yemiyorsun diye seni yadırgayacaklarsa aranızda ciddi bi kültür farkı var demektir.. Ki var....
Aynı tabaktan yiyen insanlarla aynı sofraya bile oturamam ben içim almaz... Bu alışkanlığa sahip bir aileye de gelin gidemezdim heralde....
Eşimle ben aynı bardaktan bile su içmezken eşimin ailesi bile olsa tanımadığım akrabam olmayan ne hastalığı var bilmediğim, elini sofraya oturmadan önce yıkamışmı yıkamamış mı bilmediğim insanlarla aynı tabaktan yemek yemeyi düşünemiyorum bile....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?