- 26 Eylül 2007
- 2.844
- 1
- 641
- 39
- Konu Sahibi pink_panther
-
Mrb nişanlım ailesine çok düşkün birisi. Onlarda ataya saygı çok önemlidir. Bende zaten elimden geldiğince saygılı davranacağımı düşünüyorum. Ama aramızda kültür farklılıkları var. Ben gayet serbest bir şekilde yetiştim. Onlarda biraz tersi bir durum söz konusu. Mesela örnek vermem gerekecekse biz ailece yemeklerimizi masada ayrı tabaklarda yeriz. Onlar ise tek bir tabaktan herkes yer. Ben o şekilde yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Onlara gittiğim zaman orda yemek yediğim zaman kendime ayrı katmak zorunda olacağım ve dolaysıyla tepki toplayacağım. ne yapabilirim_??
Birde nişanlım evlenir evlenmez ramazana giriyoruz ve ramazanı ailesinin yanında geçirmemizi istiyor. En az 1 hafta kalırız diyor ama duyduğuma göre annesi ramazanı tamamen onlarda geçirmemizi istiyor. Bense kesnlikle başka evde yatamcağmı rahat edemyceğimi söylesemde nişanlım ısrar ediyor. Ben ev işi, yemek nedir bilmem. Onlarda kaldığım zaman eminim hoş olmycak. Ve en önemlisi rahat edemiycem. İnanın öyle moralim bozukki ne yapmalıyım bi türlü anlayamadım
sana saygı duyuyor olsaydı gitmemiz şart demezdi..
nişanlın sana nasıl bir hayat istediğini açıkca söylüyor..
bu evlilik gerçekleşirse bile bile lades bana göre..
bence bikere daha düsün kültür farkı göründügü kadar önemsiz bişey degil
nişanlın şimdiden neyin nasıl olcagınıda söylüyor..
bazı arkadaslar şimdiden agırlıgını koy demiş
bu karsındaki insana baglı işe yarayıp yaramaması
hani bi laf vardır köprüyü gecene kadar diye
böyle diyen bi adam gönlünüz hos olsun diye hı hıı tamam dedigin gibi olur diyip
evlenince bunlar bastan belliydi diyebilir
şahsi fikrim....[/QUOTE]
aynen.
zaten çoğunlukla da böyle oluyor.
örnek,.
kk.daki bununla ilgili konular ve bu dertlerin çokluğu...
katılıyorum şahsen evlenmezdim böyle biriyle ama dürüst çocukmuş evlenene kadar dememiş şimdiden söylemiş kurallarını
Teşekkürler güzel yorumlarınız için arkadaşlar. Konuştum meseleyi tekrar ve 8-10 gün kalırız ayrıca bayramdada kalırız dedi. Annesi Ramanazanı onlarda geçirmemizi istiyor. Nişanlımda tabiki o kadar uzun süre kalmak istemiyor. Ama bana 8-10 gün bile çok fazla geliyor. Bunu en fazla 6 gün yapcam yoksa gerçekten banada yazık. Bunu evlendikten sonra tatlı dille söylemeyi düşünüyorum. Ayrıca 6 gün dediğimde 3 gün onun ailesi 3 gün benim ailemin yanı. Umarım bunada karşı çıkmaz ohaoldumsmile Ama direteceğim. Ben aile yanında kalmak için evlenmiyorum. Aile yanında kalmayı isteyen birisi olsaydım zaten evlenmezdm. Bi şekilde yanlışı anlatcam. Yemek olayında ise sadece ailesi değil bütün akrabaları o şekilde yiyor ve ramazanda büyük ihtimal davetlere gidecez ve ordada aynı sorunu yaşayacağım :1no2:
nasıl yani evlendikten sonra söyleyeceğim
evlenince onu değiştirebileceğinimi sanıyorsun,
sen şimdiden kendini ona teslim ediyorsun
belki bu yoruma kızan arkadaşlar olacak ama
ben yanlış olduğuna inanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?