Kendisiyle mi evleniyorum ailesiyle mi anlamadım

bence bikere daha düsün kültür farkı göründügü kadar önemsiz bişey degil
nişanlın şimdiden neyin nasıl olcagınıda söylüyor..
bazı arkadaslar şimdiden agırlıgını koy demiş
bu karsındaki insana baglı işe yarayıp yaramaması
hani bi laf vardır köprüyü gecene kadar diye
böyle diyen bi adam gönlünüz hos olsun diye hı hıı tamam dedigin gibi olur diyip
evlenince bunlar bastan belliydi diyebilir
şahsi fikrim....

canım yeni evliyken her ne sebeple olursa olsun iki tarafın da ailelerinde kalma fikri nişanlınıza da saçma gelmiyor mu acaba:?
değil 1 ay 1 hafta bile kalmak anlamsız.
ayrıca aynı tabaktan yemek yemek de hem hijyen kuralları açısından hem de kimse kusura bakmasın ama görgü kuralları açısından çok çok yanlış birşey bencelmaz:
hangi devirde ve nerede yaşıyor bu insanlaralsanaalsanasmile
eğer samimiyetinizi belli sınırlar içersinde tutmazsanız çok zorlanırsınız bana göre...

benimde arkadasım vardı pilavı pişirip tepsiye döküp oradan hepsi bir yerdi bana ters yapamam yani kızın nişanlısıda onlarla oturmuyor ayrı tabakta yiyor diye havalı bu bizi begenmiyor diye arkasından konusurlardı ve ayrıldılar tabi

nişanlılık evresi tanıma evresidir nişanlandın diye evlenmek zorunda deilsin şimdiden nişanlın diretiosa benim dediğim olacak diye mantıklı düşünmekte fayda var evlenince daha kötüsü olur emin ol hakkında hayırlısı ol ne diyeyim ama öyle bi adamla ömür geçmez

sana saygı duyuyor olsaydı gitmemiz şart demezdi..
nişanlın sana nasıl bir hayat istediğini açıkca söylüyor..
bu evlilik gerçekleşirse bile bile lades bana göre..

sana saygı duyuyor olsaydı gitmemiz şart demezdi..
nişanlın sana nasıl bir hayat istediğini açıkca söylüyor..
bu evlilik gerçekleşirse bile bile lades bana göre..

katılıyorum şahsen evlenmezdim böyle biriyle ama dürüst çocukmuş evlenene kadar dememiş şimdiden söylemiş kurallarını

çok zıt kültürdesiniz ..bence evlilik aynı zamanda ailelerinde evlenmesi anlamına geliyor..cok zorluk yasayacaksın bu kültür olayı yuzunden ..
ama en azından nişanlın kızcak üzülcek diyede kendını ezdirme..
tavrını baştan koy,evlenmeden ezdirme kendını ..nişanlında begenıyorsa evlenr senle..
evlendıktn sonra aglayıp acılar yaşamandansa.

Aman Allahım, bu zamanda aynı kaptan yenilir mi, etraf mikrop-hastalık kaynıyor?? :1shok:
Televizyon, radyo basbas bağırıyor, hapşırırken dikkat edin, elinizi kapılara sürmeyin, yok aktivex yok protex...!! Ve aynı kaptan, aynı kaşığı daldıra daldıra yemek yemek??
Ben kızıma kendi bardağımla su vermem inanın.. Neme lazım, bend eolan ama benim bünyemi devirmeyen bir mikrop, onu hasta edebilir.. lmaz:
Kaynım eltimi tanıştırmak için getirmişti k.validemlere..
Elticağızım ortadaki salata kasesinden direkt yemesi (kendi tabağına almadan) yetmez gibi bir de en dipte kalan salata suyuna ekmek banmıştı sempatiksalakcinni
Evinde tamam, ama dıdının dıdısı herkesin daldığı bir salata kabı, böğğğ

katılıyorum şahsen evlenmezdim böyle biriyle ama dürüst çocukmuş evlenene kadar dememiş şimdiden söylemiş kurallarını

Evlenmeden önce sorunlar tek tek geliyor.. Tolere ediyorsun bu yüzden.. Hadi bunu da idare edeyim diyorsun, bir de azıcık değiştirebileceğini umuyorsun nişanlını ileride..
Ama görüyorsun ki.. ı-ıhh.. Değişmiyor.. Aksine bildiği istikamete doğru hızla ilerliyor..
Bir sorun yaşayınca geçmişe dönüyorsun.. Diyorsunki, aa nişanlıyken bunun sinyallerini vermiş adam aslında..:teytey:

ailesi aynı tabaktan yemek yiyor diye ayrılır mı insan nişanlısından...
kusura bakmayın bu benim fikrim ama bana saçma geldi...
yiyebilirler yemeyedebilirler; bunda böyle uçurumlaştıracak bi durum yok bence...
siz de onlara gittiğinizde tabağınızı ayrı koyarsınız, ilk başlarda garip gelse de onlar da alışacaklar mecburen...
burda önemli olan nişanlınız ile aranızdaki iletişim...
nişanlınızın da evlenir evlenmez ailesinde kalma fikri çok saçma... böyle şeylere baştan tavrınızı koymalısınız... onun verdiği tepkilerden belli olacaktır ileride yaşayacağınız sorunlar da...

sana ters gelen ne varsa nişanlına şimdiden söyle
senin ailen için bunlar normal ama ben bunları şunları yapamam ilerde sorun yaşamayalım diye konuş
özelliklede yeni evliyken ailenin yanında kalma fikri bana göre de saçma.bunları iyice konuş nişanlınla
bana görede her ailenin görgüsü kültürü farklıdır olabilir önemli olan sadece farklılıklara saygı duymaktır.eğer bu saygı ortamını oluşturabilirseniz bence sorun yok
tabi burda en önemli kişi nişanlın öncelikle onun sana saygı duyması gerek
nişanlın sana destek olursa ailesiylede fazla sorun yaşamazsın.zaten onlarla çok içli dışlı olmak zorunda da değilsin

Teşekkürler güzel yorumlarınız için arkadaşlar. Konuştum meseleyi tekrar ve 8-10 gün kalırız ayrıca bayramdada kalırız dedi. Annesi Ramanazanı onlarda geçirmemizi istiyor. Nişanlımda tabiki o kadar uzun süre kalmak istemiyor. Ama bana 8-10 gün bile çok fazla geliyor. Bunu en fazla 6 gün yapcam yoksa gerçekten banada yazık. Bunu evlendikten sonra tatlı dille söylemeyi düşünüyorum. Ayrıca 6 gün dediğimde 3 gün onun ailesi 3 gün benim ailemin yanı. Umarım bunada karşı çıkmaz ohaoldumsmile Ama direteceğim. Ben aile yanında kalmak için evlenmiyorum. Aile yanında kalmayı isteyen birisi olsaydım zaten evlenmezdm. Bi şekilde yanlışı anlatcam. Yemek olayında ise sadece ailesi değil bütün akrabaları o şekilde yiyor ve ramazanda büyük ihtimal davetlere gidecez ve ordada aynı sorunu yaşayacağım :1no2:

bence bu konuda vereceğiniz tepki sizin geleceğinizi etkileyecek simdiden bu kadar ısrar varsa ileride neler olur tahmin edin nişanlınızı fethedin bi kere sizi savunsun ailesine biz yeni evliyiz gelemeyiz demesini bilsin çok saçma bişey ramazanı ailesiyle geçirmek istiyo madem sizde ramazandan sonra evlenin

Bunu evlendikten sonra değilde şimdi söylersen daha iyi edersin sonra iş işten geçmiş bile olabilir gideceğiz derse yok gitmem mi diyeceksin.
Şimdiden söylede bunu haberi olsun nişanlının.

bi de bu devirde aynı tabaktan yemek yemek mi kaldı çok saçma bişey siz de alışık olmadığınızı söyler kendinize ayrı tabak alırsınız ne derlerse desinler mecbur değilsiniz ki onlarla aynı tabağa kaşık sokmaya hadi eşinizle olsa evde neyse dicem ama o bile gerksiz yani

Ordaki kişilerden biri hastaysa mikroplar aynı anda size de geçer. Nereli bu insanlar?Çok acayip git içerden tabağını al koy kendine çekinecek birşey yok sorarlarsa da ben böyle alıştım başka türlü yiyemem dersin.

nasıl yani evlendikten sonra söyleyeceğim
evlenince onu değiştirebileceğinimi sanıyorsun,
sen şimdiden kendini ona teslim ediyorsun
belki bu yoruma kızan arkadaşlar olacak ama
ben yanlış olduğuna inanıyorum

Şuan konuştuğum zaman değiştiremiyorum eyvahedigeldismile Birbirimizi üzmekle kalıyoruz. Ben zaten o şekilde uzun yatılı kalamıyacağımı. O da alışmamı söyledi. Ama en azından alışana kadar kısa kalmak istediğimi alıştıktan sonra ise daha uzun kalabileceğimi belirtsem iyi olur. Ama bu konuyu da sürekli sürekli açmak istemiyorum :sinifsinif:

Evlenmeden kartları açık oynamakta fayda var, evlendik hadi pat herkes değişti diye bir durum yok ki. Bu gün kavganızı anlayamadım, hiç kalmasanız ne oluyormuş, gelenekmiymiş onlarda. Yeni evli gelin, Ramazanı kayınvalide geçirir diye bir şartları mı varmış. Aynı şekilde bayramda da böyle bir gelenek mi varmış. Bunları bilip bu işe girmen ya da girmemen daha iyi bence.

Böyle zorunlulukları varsa, sizin ayrı ev açmanızada gerek yokmuş hani, nasıl olsa yaşantınızın büyük kısmını kayınvalidenin evinde geçireceksiniz, beraber oturun bari.(!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…