Kızlar dün ailemden habersiz kepçe kulak ameliyatı oldum.Ameliyat beklediğim koşullarda gerçekleşmedi.Sabah 9:00 gibi hastanedeydm ama doktorm 13:00 gibi geldi ailemn haberi olmadığı içn 9 da girer en fazla 10 da çıkar 1-2 saat dnlendkten snra çıkar giderim dedm ama öyle olmadı
ameliyattan 14:00 gibi çıktım ve ameliyat sırasında kulağımn arkasının yanılarak açıldığını hissettm boğazm düğümlendi resmen sesimi çıkaramadım ayaklarımı sallamışım istem dışı hemşire anladı neyin var diye sordu zoraki 'acıyo' diyebildim.
18:00 e kadar serum bağladılar ve yalnız olduğum için idrara tek başıma çıkmak zorunda kaldımrefakatçisi yok denince acıyarak bakan gözler..benden önce yatan hastanın bana acıyıp kap kacak meyve suyu gibi şeyler bırakması odaya..feci bi gündü :/
Neyse bunlar olabilecek şeylerdi geç kalmamı,yaşadığım acıyı,ailemin sorun etmesini bi yana bıraktım..
Bugün saç bandı takılacaktı.Doktor sen bulamaz mısn dedi ama kafamdaki sargı çk fena canımı yakıyo siz temin edecektinz hastaneden ne oldu diye sordum.
Tamam medicalcileri ararım yarım saate gelirler dedi.Bandajım geldi kafamı sardı fiyatını sordum 50 tl demez mişok şok şokk
ve bandaj bildiğinz sargı bezi gibi kap kalın ve kaşımın üzerinden sardıkeşke kendim temin etseydm ama ne vaktim vardı ne de o acıya dayanacak sabrım vardı.Kulaklarımın acısı bi yandan sargıyı tutturmak içn alnımn iki yanına şırnga gibi bişey koydu sargınn altına resmen kafama girdi gece hiç uyuyamadm kafamda bıçak saplı gibiydi
Uzun lafın kısası sizce 50 tl olması absür değil mi? Bna en fazla 3-5 tl tutar dedi acaba ben mi yanlş anladm diyecem de .Srgılardn dolayı zor duyuyodm zaten.50 kuruş olamaz herhalde
Şuan yanımda yok dedm gerçekten de yoktu .bi daha ki gelişnde ödersin sıkıntı yapma dedi ama nasl vercem o parayı bilmiyormaileme ne diyecem de isteyecem böyle hayal etmemiştm...;( ameliyat geçiren arkadaşlar siz ne kadr ücret ödedinz bu bandaja? (medicalcilerden temn edilen)
çok gecmıs olsun canım .sanırım ozel hastanede amalıyat oldun .
kulak amalıyatına yuklu para vermıssındır ,sargı bezıne verecegın
50 tl senı zorlamaz sanırım :) ayrıca ozel hastaneyse evet fıyatı
gercekten 50tldir .keske daha onceden konussaydın neler gereklı
temin edıp hazırlıklı gıtseydın .özel degılse canım ,neden aılenın
haberı olmadan gittin ? sonucta amalıyat bu ,mutlaka refakatçı
olmak zorunda .bu konuda hastane yetkılılerıde sorumsuz davranmıs .
senı bu konuda uyarmaları gerekıyordu mutlaka.
benımde cok yakın tanıdıgım apandıst amalıyatı olmustu.
oda apandıst amalıyatı olmaktan çekinmıs .hıc kımseye
soylememıs .amalıyatını olup cıkmayı dusunuyordu .
ama hastane yetkılılerı refakatcı olmadan amalıyatı gerceklestıremeyız
demısler .olmasıda sart cnm ,sonucta amalıyattan cıkıyorsun narkozun
etkısıyle yarı baygın olursun ustunu degıstırmen gerekır kım degıstırıcek
[ı]bende bu operasyonu geçirdim ve sonuç tam bir fiyaskoydu. çektiğim ağrılar her gün pansuman ve kafamın bir hafta top gibi filenin içinde olması cabasıydı. Zaten 1 hafta boyunca bandajlıydı top gibi bir file içindeydi kafam, onu çıkardıklarında da sürekli bandajı taktım hassas olduğu için, artık tamamen iyileşme sürecinde zaman zaman bandajı çıkardığım da aradan bir yarım saat geçince aynaya bir baktım tek kulak açık duruyor, ben yanıldım herhalde dedim üzerinde durmadım ama günden güne giderek açıldığını, diğerinin de buna eşlik ettiğini gördüm doktoruma gittim bana, sen abartıyorsun, göz yanılmasıdır kulakların normal, ben sana doğal olanı yaptım dedi. Okuduğum şehire döndüm sınavlar başlayacak artık bandajı takında baskıdan geri duruyordu kulaklarım, ama aradan biraz geçince eski hali gibi, günden güne iyice değiştiler şuan ameliyattan önceki gibi hiç ama hiç bir fark yok tek fark arkadaki dikişler..
Kusura bakma senin sorunla bir ilgisi yoktu ama konuyu görünce anlatmadan duramadım yaram depreşti, bu yaz yine gittim bakın ne hale geldiler dedim aa işte oluyor bazen, kıkırdak dikişleri eritiyor dedi. Birde istersen tekrar 2000 lira gibi bir ücretle ameliyatı yapabileceğini söyledi madem sorun kıkırdakta yine açılır doktor bey dediğimde bu sefer sağlam dikiş atarız demişti. [/ı]
[ı]
soruna gelince o bandajdan bana annem de almıştı bir medikalciden ve 15 tl' di ücreti.. [/ı]
canım hem özel hastaneye ameliyat oldun hem kulakların açıldı ve ve tkrr ameliyat olman gerektiginde ücret talep etmeleri saçmalığın daniskası biraz sert konuşsaydın keşkle yazık olmuş o kdar paraya
Parasında pulunda gözüm yok canım inan, çektiğim acı yüzünden 1 hafta uyuyamadım, uzuun bir süre kulağımın üzerine yatamadım ve inanır mısın üzerinden 1,5 sene geçmesine rağmen hala yatamıyorum üzerine ağrı oluyor. Sakat gibiyim ya, en çok buna yanıyorum boydan boya dikiş var kulaklarımın arkasında, durup duruken dikişli oldum bide. Zaten kampanya mı ne yapmışlardı kuzenimin arkadaşı olmuş onu görünce bende yararlanayım dedim. Onun kulaklarında bir problem olmadı bildiğim kadarıyla, zaten o ameliyat olduktan 10 gün sonra ben oldum sonradan bir problem yaşamış mıdır bilmiyorum? Yani ortada gerçekten benim kulağımdan kaynaklanan bir durum bile varsa ikinci ameliyata ücret istememesi gerekiyordu, ki iki kulağın birden açılması çok büyük bir tesadüf ben genelde hep tek kulağın açıldığını, hastaların ücretsiz ikinci bir ameliyat geçirdiklerini duymuştum.
Aslında şuan öyle bir yerde nasıl ameliyat olmuşum diye kızıyorum kendime, bana odam da giydirdiler bir önlük, içimde hiç bir şey yok ve ben ameliyathane' ye herkesin kullandığı merdivenlerden çıktım üzerimde bir çarşafla, herkes şaşkın şaşkın bana bakıyor kafam da bone, o şekilde kaç kat çıktığımı hatırlamıyorum ama kendimi çok tuhaf hissetmiştim yahu, bu nasıl bir sistem diye sövmüştüm içimden. Neyse olan oldu artık, şikayet etme hakkım vardı o zamanlar, elimde ameliyat olduğuma dair raporda vardı zaten ama babam boşver, bir ton uğraşmaca vs. dedi, durdurdu beni. Dava açılacaktı herhalde, o da ilk 6 ay içinde oluyormuş estekik operasyon geçireli neredeyse 2 sene olacak, geçti bolu'nun pazarı ağrı ve kulaklarımın arkasındaki boydan boya dikiş izi hediye kaldı bana.. :)
ahh canım kıyamam şimdi nasılsın varmı agrın.. hangi hastanede oldun ameliyatı..özel hastanemi sargı bezi 50 lira tuhaf :/ birde hayatım yanlış anlamada ameliyat için o kadar para vermişsin zaten 50 lira sargı parası batmaz diye düşünürüm ben :) geçmiş olsun bu arada bi kaç güne agrın azalır umarım
Devlet hastanesinde oldm ücretsiz.Zaten ailemin haberi olmadan ücretli bi şekilde olaamzdım50 lira olan sargı bezi değil saç bandajı.Sargılar alındıktan sonra takılan yni.Bna fazla geldi :/ İyi dilekleriniz için çok çok sağolun
Bence parayı fılan boswer aılenden gızlınolucaktın dıye hatırlıyorum ne yaptın fark ettılermı ne oldu onemlı olan senn ıcın bu degılmı Durumun ne sımdı kac gun kalıcak bandaj fılan ondan haber et sen
Konuyu okuyacaktim ama basta belirtmissin ailene haber vermeden is yaptigini hevesim kacti ailesini dinlemeyene tavsiye vermem.
Ailesinide dinlemiyorsa kimseyi dinlemez. Ee hüsranlanda sonuclanmasi normaldir öyle birsey varsa..
Bende bu operasyonu geçirdim ve sonuç tam bir fiyaskoydu. Çektiğim ağrılar her gün pansuman ve kafamın bir hafta top gibi filenin içinde olması cabasıydı. Zaten 1 hafta boyunca bandajlıydı top gibi bir file içindeydi kafam, onu çıkardıklarında da sürekli bandajı taktım hassas olduğu için, artık tamamen iyileşme sürecinde zaman zaman bandajı çıkardığım da aradan bir yarım saat geçince aynaya bir baktım tek kulak açık duruyor, ben yanıldım herhalde dedim üzerinde durmadım ama günden güne giderek açıldığını, diğerinin de buna eşlik ettiğini gördüm doktoruma gittim bana, sen abartıyorsun, göz yanılmasıdır kulakların normal, ben sana doğal olanı yaptım dedi. Okuduğum şehire döndüm sınavlar başlayacak artık bandajı takında baskıdan geri duruyordu kulaklarım, ama aradan biraz geçince eski hali gibi, günden güne iyice değiştiler şuan ameliyattan önceki gibi hiç ama hiç bir fark yok tek fark arkadaki dikişler..
Kusura bakma senin sorunla bir ilgisi yoktu ama konuyu görünce anlatmadan duramadım yaram depreşti, bu yaz yine gittim bakın ne hale geldiler dedim aa işte oluyor bazen, kıkırdak dikişleri eritiyor dedi. Birde istersen tekrar 2000 lira gibi bir ücretle ameliyatı yapabileceğini söyledi madem sorun kıkırdakta yine açılır doktor bey dediğimde bu sefer sağlam dikiş atarız demişti.
Soruna gelince o bandajdan bana annem de almıştı bir medikalciden ve 15 TL' di ücreti..
çok gecmıs olsun canım .sanırım ozel hastanede amalıyat oldun .
kulak amalıyatına yuklu para vermıssındır ,sargı bezıne verecegın
50 tl senı zorlamaz sanırım :) ayrıca ozel hastaneyse evet fıyatı
gercekten 50tldir .keske daha onceden konussaydın neler gereklı
temin edıp hazırlıklı gıtseydın .özel degılse canım ,neden aılenın
haberı olmadan gittin ? sonucta amalıyat bu ,mutlaka refakatçı
olmak zorunda .bu konuda hastane yetkılılerıde sorumsuz davranmıs .
senı bu konuda uyarmaları gerekıyordu mutlaka.
benımde cok yakın tanıdıgım apandıst amalıyatı olmustu.
oda apandıst amalıyatı olmaktan çekinmıs .hıc kımseye
soylememıs .amalıyatını olup cıkmayı dusunuyordu .
ama hastane yetkılılerı refakatcı olmadan amalıyatı gerceklestıremeyız
demısler .olmasıda sart cnm ,sonucta amalıyattan cıkıyorsun narkozun
etkısıyle yarı baygın olursun ustunu degıstırmen gerekır kım degıstırıcek
en fazla 25 liradır senden aklınca fazladan alıyorlar :/ canım yoksa ank hacettepedemi oldun bende orda olucam yakında ailemin haberi var.. nisan ayında gögüs slikon olucam haberleri olmadan şimdi sen anlatınca biraz korktumm bak.. e sargılar var ailen görücek olduktan sonra söyle bişey demezler artık deselerde nolucak belki o sargıyla görürler yumuşarlar üzülüp 50 lirayı verirler :)
Yok canım ne kusuru estağfurullah merak ettim siz aynı doktora gittiğinz de size 2.000 tl gibi bi bütçeyle tekrar yapacağını mı söyledi? ! Benm bildiğim revizyon ücretsiz olurhatta ameliyattan önceki vaadleri bu yöndedir.Size de çok büyük geçmiş olsun..Bandajın markasını hatırlıyo musunuz?
öncelikle ınsallah yasın kucuk degıldır sonrada
kendı basına amelıyat olabıldıgın ıcın senı tebrık edıyorum ben bıraz yaygaracıyım bır sezeryana gıttım 40 kısıyı pesımde doktum gozyasları aglamalar eslıgınde
dogumdan cıktıgımda tum ısyerımın hastaneye aktıgınıg ordum sanırsın mılletvekılının kızı dogurdu
aılen gormuyormu pekı tum bunları bende onu merak ettım? bende aılemden gızlı sılıkon amelıtaı olmayı hayal edıyorumda
gercı ben evlıyım benım ısım da kolayda :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?