Parasında pulunda gözüm yok canım inan, çektiğim acı yüzünden 1 hafta uyuyamadım, uzuun bir süre kulağımın üzerine yatamadım ve inanır mısın üzerinden 1,5 sene geçmesine rağmen hala yatamıyorum üzerine ağrı oluyor. Sakat gibiyim ya, en çok buna yanıyorum boydan boya dikiş var kulaklarımın arkasında, durup duruken dikişli oldum bide. Zaten kampanya mı ne yapmışlardı kuzenimin arkadaşı olmuş onu görünce bende yararlanayım dedim. Onun kulaklarında bir problem olmadı bildiğim kadarıyla, zaten o ameliyat olduktan 10 gün sonra ben oldum sonradan bir problem yaşamış mıdır bilmiyorum? Yani ortada gerçekten benim kulağımdan kaynaklanan bir durum bile varsa ikinci ameliyata ücret istememesi gerekiyordu, ki iki kulağın birden açılması çok büyük bir tesadüf ben genelde hep tek kulağın açıldığını, hastaların ücretsiz ikinci bir ameliyat geçirdiklerini duymuştum.
Aslında şuan öyle bir yerde nasıl ameliyat olmuşum diye kızıyorum kendime, bana odam da giydirdiler bir önlük, içimde hiç bir şey yok ve ben ameliyathane' ye herkesin kullandığı merdivenlerden çıktım üzerimde bir çarşafla, herkes şaşkın şaşkın bana bakıyor kafam da bone, o şekilde kaç kat çıktığımı hatırlamıyorum ama kendimi çok tuhaf hissetmiştim yahu, bu nasıl bir sistem diye sövmüştüm içimden. Neyse olan oldu artık, şikayet etme hakkım vardı o zamanlar, elimde ameliyat olduğuma dair raporda vardı zaten ama babam boşver, bir ton uğraşmaca vs. dedi, durdurdu beni. Dava açılacaktı herhalde, o da ilk 6 ay içinde oluyormuş estekik operasyon geçireli neredeyse 2 sene olacak, geçti bolu'nun pazarı ağrı ve kulaklarımın arkasındaki boydan boya dikiş izi hediye kaldı bana.. :)
canım peki sen sargılar açılana kadar gitmicekmisin eve ögrenmiceklermi :/
Bende özel hastanede ameliyat olmuştum, narkozdan sonra odaya götürürlerken kafamı kaldırıp kaldırıp kaç kere sedyeye vurmuşum bilmiyorum sedyeden atmaya çalışmışım kendimi, ağlayarak uyanmışım hatta annem ses duyunca Allah Allah smuwiLa mı bu? diye içinden geçirmiş kapıya bir çıkmış bir de baksın ben, serum taktıklarında da gözümü bir açtım kolumu babam tutuyor yoksa hareket ediyormuşum serumu takamamışlar. Yani benim refakatçim olmasaydı sanırım beni bağlarlardı.
Kızlar dün ailemden habersiz kepçe kulak ameliyatı oldum.Ameliyat beklediğim koşullarda gerçekleşmedi.Sabah 9:00 gibi hastanedeydm ama doktorm 13:00 gibi geldi ailemn haberi olmadığı içn 9 da girer en fazla 10 da çıkar 1-2 saat dnlendkten snra çıkar giderim dedm ama öyle olmadı
ameliyattan 14:00 gibi çıktım ve ameliyat sırasında kulağımn arkasının yanılarak açıldığını hissettm boğazm düğümlendi resmen sesimi çıkaramadım ayaklarımı sallamışım istem dışı hemşire anladı neyin var diye sordu zoraki 'acıyo' diyebildim.
18:00 e kadar serum bağladılar ve yalnız olduğum için idrara tek başıma çıkmak zorunda kaldımrefakatçisi yok denince acıyarak bakan gözler..benden önce yatan hastanın bana acıyıp kap kacak meyve suyu gibi şeyler bırakması odaya..feci bi gündü :/
Neyse bunlar olabilecek şeylerdi geç kalmamı,yaşadığım acıyı,ailemin sorun etmesini bi yana bıraktım..
Bugün saç bandı takılacaktı.Doktor sen bulamaz mısn dedi ama kafamdaki sargı çk fena canımı yakıyo siz temin edecektinz hastaneden ne oldu diye sordum.
Tamam medicalcileri ararım yarım saate gelirler dedi.Bandajım geldi kafamı sardı fiyatını sordum 50 tl demez mişok şok şokk
ve bandaj bildiğinz sargı bezi gibi kap kalın ve kaşımın üzerinden sardıkeşke kendim temin etseydm ama ne vaktim vardı ne de o acıya dayanacak sabrım vardı.Kulaklarımın acısı bi yandan sargıyı tutturmak içn alnımn iki yanına şırnga gibi bişey koydu sargınn altına resmen kafama girdi gece hiç uyuyamadm kafamda bıçak saplı gibiydi
Uzun lafın kısası sizce 50 tl olması absür değil mi? Bna en fazla 3-5 tl tutar dedi acaba ben mi yanlş anladm diyecem de .Srgılardn dolayı zor duyuyodm zaten.50 kuruş olamaz herhalde
Şuan yanımda yok dedm gerçekten de yoktu .bi daha ki gelişnde ödersin sıkıntı yapma dedi ama nasl vercem o parayı bilmiyormaileme ne diyecem de isteyecem böyle hayal etmemiştm...;( ameliyat geçiren arkadaşlar siz ne kadr ücret ödedinz bu bandaja? (medicalcilerden temn edilen)
ahh canım benim ya üzüldüm kötü olmuş keşke hakkını arasaydın demiyorum o acıyla canının derdine düşmüşsün bende burdaki yorumlardan sonra biraz cesaretlendim ve doktora açılma olursa tekrar bi operasyon geçirme olayından bahsettimm iyi ki ve ücretsiz ssk ile olucam özelde olup para bayıp boşa gittigini gördükten sonra bişey farketmedigini anladım umarım yaşadıklarıı yaşamam
gecmıs olsun canım ..ben 50 tl ye takılmadım daaa insallah saglıklı bır operasyon gecırmıssındır..yanı keske demeyı hıc sevmeem ama neyse..yanı hersey olabılırdı tek basınıza operasyon gormenız... cesaretınıze sasırdım..benım dıyebılecegım teksey Allah korumus...barı annenıze soyleseydınız..
Umarım canım inşallah yaşamazsın, ameliyat olmadan bir gece önce haldır haldır internette sürekli kulak estetiğiyle ilgili şeyler okuyordum kulak açılmasını da duymuştum acayip moralim bozulmuştu hatta doktora ameliyat masasında böyle oluyormuş diye söylemiştim. Ben ameliyat olduktan sonra okuduğum şehirde devlet hastanesine gitmiştim bir baksın bende mi tuhaflık var? Ben mi abartıyorum diye ve doktor sen estetik operasyon mu geçirdin şimdi? diyerek şaşkın şaşkın baka kalmıştı yüzüme, bunun estetikle hiç bir ilgisi yok demişti ne kadar oldu ameliyat olalı falan diye de sormuştu hani, o zaman devlet hastanelerinde de estetik operasyon yapıldığını hemde cerrahlar tarafından öğrenmiş olmuştum. Masrafı vardır ama mesela narkozlu yapılacaksa, ki onlar diğer operasyonu narkoz vermeden olanı öneriyorlar bana toplam da 300 TL gibi bir meblağ söylemişti hatta hastane masrafı falan demişti..
ınsallah kulakların ıstedıgın gıbı olmustur valal bunca sıkıntıya degmıs olsun
parayı nasıl toparladınız calısmadıgınızı dusunuyorum
bende ne meraklıyım :2:
Canm sen genel anestezi oldun o zaman dimi ? Ben ameliyat sırasında sızı hissettim snrasnda da kafamdaki o acayip cismler kafama batmaya başladı kulağımın acısını unuttrdu yani.
Evet canım, genel anestezi bugün olsa yine anestezi isterdim çünkü ben dişçiye bile gidemeyen bir insanım, ona bile anesteziyle çekim, dolgu, kanal tedavisi yaptıracağım yakında..
Ubik öncelikle geçmiş olsun canım. İnşallah muhteşem kulaklara sahip olursun. Medikalcilerde satılan bant 10-15 tl arası bir şey ama zaten senin problem halledilmiş. Tekrar çok geçmiş olsun.
Bende Cuma olucam Salı günü işe gidicem, büyük ihtimalle 4 günlük arada sargılar alınır zorluk çekmem umarım. Önceden çevreden gelen tepkileri merak ederdim sırf bu yüzden Ameliyat olucağımı dün 1 iş arkadaşıma söyledim "Mis gibi kulakların var" dedi (Bi git bee). Başka bir arkadaşa daha söyledim oda "Sorun cıkmayacaksa ol iyi olur" diyor. Bu samimiyetsiz ikilemlerden dolayı kimsenin görüşüne ihtiyacım yok artık, takıcağımda yok bu saatten sonra, Sonucta hayata 1 kez geliyoruz ve bunu istediğim gibi yaşamak istiyorum kime ne. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?