Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Tıraş olurken nasıl oluyo berbere tembih mi ettin kulaklarıma dokunma diye malum kısa saç için yatırıyo kulağı genelde yoksa dokununca sıkıntı olmuyo mu?

Dizzycim özel mesaj atamıyorum maalesef, mesajına burdan cevap veriyorum. Problemin tek kulağında mı çift kulağında mı olduğuna en iyi plastik cerrah karar verir diye düşünüyorum. Devlet hastanesinin plastik cerrahi bölümünden randevu al ve fiyat konusunu da konuş. Ben tamamen ücretsiz oldum Hacettepede. Devlet hastanelerinde ücretsiz.

Tıraş olurken nasıl oluyo berbere tembih mi ettin kulaklarıma dokunma diye malum kısa saç için yatırıyo kulağı genelde yoksa dokununca sıkıntı olmuyo mu?

Hocam valla ben neşeli rahat gülen bir insanım..Direk söyledim ameliyt oldum bak izleri var o yüzden dikkat et elinle açma vs diye genelde tüpmü taktırdın diyolar ben direk söylüyorum estetik vs geriye yatırma diye gülüp geçüyorz :)..Eee tabi çok azck açıyor ama oakdardan bişi olmaz (gerçi ilk tıraşım benm korkumdan dolayı 1 saat sürmüştü) Varya ilk 3numaraya kestirirken dedim vur makinaya hem hiç yapmadım hayatmda hmde kulaklarıma bakıcam eğer sırıtmazsa tamadır bu iş :) Vallahi hiç sırıtmadı Allahıma bin şükür..Ama çok rahat birşey valllahi bu kısa saç..Ben buraya ameliyt öncesi sonrası her dönemimin fotoğraflarını koydum..Blki bu aralar yine koyarım :) Spoarada gidiyoruz yüzüyorum herhafta 2 maçım var vs..Ama haln dikkat ederim..Doktorun demesine göre korkmama gerekn süre 6 ay hatta ilk 1 yıll..1 yıl sonrasında kulaktaki estetik orjinal kulak dokusuna döndüğünden dolayı açılma riski 0 a düşüyormuş..Doktorm hatta bana göre 1 yıl ama kitaplarda yaraların iyileşmesi 2 yıldır dedi :) ben bi kaç sende daha dikkat ederim gibi görünüyor :)

İlk çıksın bu sefer hiç çıkarmasaydm görmeseyd.m bu halini diyeceksn inanılmaz garip durucak..Dr.lar süper olmş yakışmş vs diyecek inanmayacaksn her saat aynaya bakıcaksn ilk haftadan sonra düzelmeler başlıcak..1 ay sonra iyice morlklar gidicek fakat şiş durucak..1 ay ve sonrasında iyileşme hızlanıcak ve artk zamanda su gibi akıcak

kizlar bazi sorularim var bana yardimci olursaniz cok mutlu olurum.benim erkek kardesimde kepce kulak ameliyati olmak istio.ben istanbuldayim burda olmak istio fakat kendisi baya uzak bi sehirde.haftaya carsamba falan istanbula gelicek.sormak istedigim sunlar;
bu hafta ici arayip haftaya persembe veya cumaya randevu alabilme imkanimiz var mi?

bi de 4 veya 5 gun kalabilcek fazla kalamicak bu kadar kisa zamanda halledebilir miyiz? yani ameliyat sonrasi tekrar tekrar hastaneye gitmesi gerekio mu?

bu son sorum :) hangi hastaneyi onerirsiniz avrupa yakasindan.1000 ve 1500 civari yapan:) zahmet edip yanitlarsaniz cok sevinirim kizlar :)

:) pansumanda gördüm ve dediğiniz gibi inanılmaz garipsedim, zaten kulağımı görmek için kafamı yan çevirmek zorunda olmak çok garip en başta. aynaya bakınca komple görebilmem lazımdı halbuki :)) fazla yapışık geldi gözüme ama zamanla biraz açılacakmış. açılsa başka bişey istemiyorum şu an. bandaj başımı çok ağrıtıyor..

ben 1600 liraya şişli etfalde oldum. ancak kısa süreye randevu almak pek mümkün değil. 1 nisanda görüşmeye gittim, ameliyata karar verdik, mayıs olabilir dediler ama ajandayı karıştıran doktor mayısa doğru giderken arada boşluk farkettiği için 16 nisana yazdı, hadi şanslısın dedi. yani 15 güne randevu almam onlar için epey erken sayılıyor :) özelde belki kısa süreye randevu alınabilir ama onlar da fiyat olarak ortalama 2000-3000 civarı.
ameliyat sonrası hasteneye gitmem de gerekiyor pansuman vs. için. bazı arkadaşların 2 günde bandajı alınmış ama ben hala bandajlıyım mesela, 2 hafta dolunca açılacakmış. en son bandaj açtırmaya bi daha gideceğim. bir de gözünüzü korkutmak istemem ama öyle 4-5 günde şehirlerarası yolculuğa çıkabilecek bi ameliyat geçirmedim. ilk 1 hafta müthiş ağrılı geçti. bugün nihayet yüzüm gülmeye başladı. bu biraz benim kulaklarımda sadece kepçelik değil, iç kısımlarda fazla kıkırdakların alınması yüzünden oldu sanırım. (kıkırdak illaki alınıyor ama bende fazla fazla varmış.) bir kulağım daha çok ağrıyor mesela onunla daha çok oynandığı için. yemek yemek, uyumak, esnemek, hapşurmak vs her şey arıza :) o yüzden naçizane tavsiyem aceleye getirmeyin olası ağrılara karşı. en az 10-15 gün dinlenebileceği bir zamanda ameliyat olsun.

tesekkur ederim canim zahmet edip cevapladigin icin.kardesimin kulagi da baya kepce cok takio kiyamiorum hic ya..bi de hafiften saclari dokulmeye basladi iyice morali bozuluo bi de bekar :) kizlar begenmicek die dusunuo heralde.dedigin gibi rahat bi vakitte aceleye getirmeden halletsek daha iyi olur.tekrar coook tesekkur ederim.bu arada gecmis olsun canim.insallah icine siner kulaklarin ve mutlu olursun :)

Son düzenleme:

ne demek :) erkek için daha zor, biz hatunlar yine saçlarımızla kamufle ediyoruz, erkekte kulak direkt göze batıyor. ama karşı cins beğenisi 2. planda kalıyor inan, yaşamayan bilemez :) neyse, güzel dileklerin için teşekkür ederim. umarım kardeşin de en kısa zamanda hayal ettiği kulaklara kavuşur.

Dediğim gibi canım benim bugün 8. günüm şişliklerim çok azaldı geçmek üzere ağrı sızı yok zaten çok fazla gülünce filan rahatsız ediyo biraz sadece.Ameliyatının üstünden daha uzun zaman geçenlere sormak lazım senin durumunu ama bence çok rahat geçer o zamana kadar.İz filan da görünmüyo şuan bende

canım çok şanslısın fotoğraflarınıda koyar mısın acaba :)

Kızlar daha tam düzelmedi benim düzelince koyarım.Meps nerdesin yardımın lazım :) Ya biraz açılma olsa çok iyi olcak canım senin nasıl olmuştu hafif bi açılma oldu mu?Olduysa ne zaman olmuştu aşağı yukarı?Biraz yapışık gibi geliyo bana hala :S

Şişlikler inince farkediyor, açılıyor biraz o da bir ay fln sürer. Ben hiç kafama takmadım valla kalsaydı yapışık umrumda olmazdı eskisinden kurtuldum ya :) Ama merak etme zaman geçsin sonuçta doğal duruyor daha çok yeni. Nasıl sen alışabildin mi uyumaya + banda.

Evet canım alıştım uyumak bant filan çok rahat :) Babam kimse anlayamaz belli olmuyo bile diye moral veriyor bana ama annem biraz moralimi bozdu yapışık filan diye eski hali daha iyiydi filan dedi kafayı taktım ondan.Bence görünüşü normal aslında hafif bi açılma olsa iyi olur sadece bilmiyorum belki de biraz morale ihtiyacım var.Senin nasıl son durumun 6 aya yakın oldu senin galiba ?

Benim tam 4 ay oldu. Şişlikler insin biraz açılır. En basitinden arkalarından belli oluyor açıldığı ilk başlarda ne saç giriyor ne parmak. Şuan daha iyi. Moralini bozma ya açıklıktan iyidir bence:)

Teşekkürler canım aydınlatıyosun beni :) Bir de kulak içinde çizgi şeklinde bi iz var bende şişliklerden dolayı sanıyodum ama şişlikler çok az kaldı çizgi iyice belirginleşti sen de de olmuşmuydu öyle bi çizgi?Olduysa herhangi bi merhem filan kullanmışmıydın ?

Canım bir de benim kulaklarımın arkasında dikiş iplerinin ucu gibi nokta kadar bişeyler var sende de olmuşmuydu?Noluyo onlar kaybolcak gibi durmuyo :S Dokununca tatlı bi kaşıntı gibi bişey oluyo :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…