sen nerde oldun ameliyatını peki?? ben çok korkuyorum ya bir de ben çalışıyorum ve yönetici ekibindeyim biraz da öyle sargı filan çekiniyorum açıkçası
gecmis olsun, doktorun ucgenlikten kastini tam canlandiramadim kafamda ama size tavsiyem, bandaj acilinca ilk gordugunuz sekle pek aldanmamaniz. benim kulaklarim da ameliyatin ertesi gunu pansuman yapilirken gordugumde yuzuklerin efendisindeki elf kulaklarina benziyordu. sanki yukari dogru uzanan, kafama cok yapisik, ucgenimsi.. zamanla toparliyor kulak kendini. hatta pansuman yapilirken doktorumla geyik yaptik su an vampirlere benziyor kulaklarim diye :) pisman oldum demek icin cok cok erken bir surectesiniz. benimkiler sislikler biraz inince hafiften acilip sekline semaline girmeye basladi (16 nisanda ameliyat oldum) acikcasi ben de memnunum/memnun degilim demek icin cok erken bir surecteyim ama korkulara kapilmadan once biraz sabretmemiz gerekiyor.
düzeltme: yazacaktim unutmusum :) benim kulaklar da kalin ve cok kikirdakliydi. ama dogustan ucgenlik gibi bir seyden bahsetmediler. dogustan asimetri vardi ve ameliyat sonrasinda da 2 kulagin birbirinin aynisi olmayacagi uyarisi yapildi sadece. nitekim ayni olmadilar da :)
benim kulaklarımı da yoda ustanın kulagına benzetti doktor:))dediğin gibi yukarı doğru uzanan, ucu sivri bir kulak oldu, ve benimkisinde kulak memesi de öne doğru çıkık.inş zamanla güzel bir şekil alır. yoksa o üçgenlikler ve kulak memesi için revizyonu düşüneceğim .senin ne durumda? memnun musun halinden:)
antalyada kulak estetiği olan varmı ben olmayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok ağrısı çokmu çok korkuyorum da
arkadaşlar Allah rızası için bu ameliyatı olan ve iyileşme sürecini tamamen atlatan biri yardım etsin.. ben bu ameliyatı oldum ve önceki sayfalardada yorumlarımda belirttiğim gibi belkide hayatımın hatasını yaptım.. bugün ameliyatımın 93. günü ama inanın bana 93 yıl gibi geldi.. şimdiki kulaklarımın eski kepçe kulaklardan tek farkı asimetrik olması.. yani bu ameliyatın olumsuz denilecek bütün sonuçları bende meydana geldi.. şu an hem yine kepçeyim hem de dikkat çeker derecede asimetri oluştu.. ve inanın bana bu hiç umrumda deil artık benim sormak istediğim bu lanet kulaklar ne zaman yumuşayacak ve eskisi gibi esnek olacak mı ? yani anlatmak istediğim ameliyattan önceki gibi rahatça kullandığım kulaklar dönecek mi yoksa bu kulaklar esnekliğini hiç bi zaman kazanamayacak bir ömür boyu böyle sert en ufak darbeden bükmeden çekmeden korumak zorundamı olcam.. yani bu kulaklar normal insan kulağına bürünecek mi bunun süresi nedir çünkü canıma tak dedi artık 3 ayı geçti ameliyat olalı.. Allah için bu süreci atlatan bi arkadaş yardım etsin..
bu yazıyı 18 gün önce yazdım ve hala herhangi bi gelişme yok.. kıkırdak hala semsert..111 gün dile kolay yaklaşık 4 ay ve ben iyice ümidimi kestim.. arkadaşlar lütfen ameliyatının üzerinden uzun zaman geçmiş biri yardım etsin kıkırdak ömür boyu böyle sert mi kalacak esnekleşmeyecek mi.. eskisi gibi sağlıklı yumuşak varlığını hissetmeyeceğim hale gelecek mi bunun süresi ne nolur yardımcı olun ya ..
bu yazıyı 18 gün önce yazdım ve hala herhangi bi gelişme yok.. kıkırdak hala semsert..111 gün dile kolay yaklaşık 4 ay ve ben iyice ümidimi kestim.. arkadaşlar lütfen ameliyatının üzerinden uzun zaman geçmiş biri yardım etsin kıkırdak ömür boyu böyle sert mi kalacak esnekleşmeyecek mi.. eskisi gibi sağlıklı yumuşak varlığını hissetmeyeceğim hale gelecek mi bunun süresi ne nolur yardımcı olun ya ..
arkadaşlar merhaba benim kulak ameliyatı olmuş arkadaşlara birkaç sorum olucak eğer yanıtlarlarsa çook ama çokk memnun olurum çünkü bu ameliyatı ben de olacağım ve birkaç detayı çok ama çok merak ediyorum
1) ameliyattan sonra gözlük takabiliyor muyuz? gözlüğün kulağın arkasına gelen tarafı kulağı acıtıyor mu?
2)ameliyattan sonra saçınızı kulağınızın arkasına atabiliyor musunuz? yani ilk 2 hafta falan bunu yaptınız mı? veya sonrasında yapınca kulağınızda acı hissettiniz mi??
3)az da olsa duymanızda bir değişiklik oldu mu?
cevaplarınızı merakla bekliyorum şimdiden çok teşekkürler ..
Ben kulak amelıyatımı olalı 1 yıl olucak yakında. Sorularını cevaplamak istedim;evet gozluk takabılıyorum en ufak bır acım yok. Oncelerı de gozluk takıp cıkarırken olmadı ama kulaın ıyılesme surecı sıkıntılı,bilgin olsun. Saclarımı kulagımın arkasına atabiliyorum ama tabiki ilk 2 hafta falan gıbı dusunme. Yine atabilirdim ama ben kulaklarımı 3.5 4 ay nerdeyse pamuklara sardım baktım deyim yerindeyse. Duymamda da en ufak bır degısıklık yok. Şuan kulaklarımla cok mutluyum,tum sıkıntılara ragmen ıyı kı olmusum. Ama zor bır amelıyat mevzu bahıs kıkırdak oldugu için. Ameliyatı olacak herkese bol şans!
moral bozmak istemem ama bekledigimden biraz agrili oldu benim ameliyatim. hic de cani tatli bi insan olmamama ragmen zorlandim. (hic bi uyusturma olmaksizin lazer epilasyon, igneli epilasyon, dovme, piercing yaptiran insanim) agrisi 1 hafta ama sonucu omur boyu olarak dusunurseniz dayanmak kolaylasacaktir. bi de kikirdaklarla cok oynanirsa agri artiyor sanirim. bi kulagimin daha cok agrinidigi soyledigimde gerekce olarak onun kikirdaklariyla daha cok ugrasildigini gosterdi doktor. kikirdak fazlaliginiz cok degilse daha kolay gecer herhalde.
çok geçmiş olsun off korktum ben ya :s ama sonucu düşünüp cesaret toplıcam artık
arkadaşlar merhaba,
ben de ameliyat olmak istiyorum.benim kulaklarım çok kepçe değil ama uç kısımları çok çıkık saçlarımı toplayamıyorum bu yüzden.. bu ameliyatı olan arkadaşlara sorularım olacak... öncelikle istanbulda önerebileceğiniz bir hastane ve doktor var mı? bandajların açılma süresi ne kadar? çünkü çalışıyorum ve en fazla 15 günlük bir izin alabilirim. gerçekten memnun kalan var mı?? çünkü yorumlar çok farklı ve bu beni kararsızlığa itiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?